• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BBP ve SP, AK Parti'yle ittifaka kapıları kapatmadı

Yeniakit Publisher
2015-09-02 12:55:00 - 2015-09-02 13:14:47
BBP ve SP, AK Parti'yle ittifaka kapıları kapatmadı

‘Bi de bunu dinle' programına konuk olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti'yle ittifaka kapıları kapatmadı.

1 Kasım 2015'te yapılacak olan erken seçimler öncesinde, araştırmalar siyasi tablonun değişmeyeceğini, yine dört partinin barajı aşacağını gösteriyor. Bu çerçevede tek başına iktidar olabilmek için AK Parti'nin meclis dışında kalan partilerle ilgilendiği, ittifak üzerine çalıştığı konuşuluyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, RS FM yayınında, Yavuz Oğhan'ın sunduğu ‘bidebunudinle' programında buluştu. 7 Haziran'daki seçimde ittifak yaparak katılan ittifak yapan iki lider de AK Parti'yle seçim sonrası ittifakına kapıyı kapatmadı.

KAMALAK: ÜLKENİN İMDADINA KOŞARIZ

SP lideri Kamalak, "AK Parti ile flört halinde misiniz sorusuna, ‘Bizim açımızdan flört değil de ülkenin imdadına koşma durumu söz konusu' yanıtını verirken, BBP lideri Destici yüksek barajdan yakınarak, önlerinde MHP ve AK Parti dışında ittifak alternatifi olmadığını söyledi.

DESTİCİ: MHP VE AKP'DEN TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Destici, şunları ifade etti:

‘MHP ve AKP'den bir teklif gelirse biz bunu kurullarımızda değerlendiririz. Ülkemizin hayrına bir sonuç çıkacağını düşünürsek ona göre bir karar veririz. Ama şu anda gelmiş bir teklif yok. Yapılmış bir teklif olmadan benim yaparız ya da yapmayız diye bir yorum yapmam siyaseten de ahlaken de doğru olmaz.'

AK PARTİ'YLE ‘BÜTÜNLEŞME' MÜMKÜN MÜ?

RS FM yayınında konuşan iki partinin genel başkanı kendi aralarında 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bir seçim ittifakı hakkında görüşme yapmadıklarını da söyledi. Destici ve Kamalak, kendi aralarında yapacakları olası bir ittifakı AK Parti'yle bütünleşmeye götürüp götürmeyeceklerine ilişkin ise yorum yapmaktan kaçındı.

Destici ‘dün eleştirdiğiniz bir parti ile nasıl olup da seçimde birlikte oy isteyeceksiniz' sorusuna, ‘Biz AK Parti ile koalisyon kurmayacağız, olacaksa bir seçim işbirliği olacak' diye yanıtladı. Kamalak da, seçim öncesinde ‘şu an mecliste olan partilerin Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulamayacağını' söylediklerini hatırlatarak, "çözüm bulamadılar, bize ihtiyaç var' dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23