• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmut Efendi Hazretleri'nden Cübbeli Ahmet Hoca'ya vasiyet

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, bir süredir böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında Rahmet-i Rahman'a kavuştu.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı. Ustaosmanoğlu'nun cenazesi yarın öğlen namazı sonrasında Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Birçok isim başsağlığı mesajı paylaştı

Vefat haberi sonrası başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasi ve ünlü isim başsağlığı mesajı paylaştı.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de Mahmut Efendi Hazretleri için bir taziye mesajı yayımladı. Ünlü, açıklamasında "Kutbü'l-ektâb, Ğavsü'l-evtâd ve Hicrî 15. Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretlerimiz Rahmet-i Rahmân'a vâsıl olmuştur. Allâh-u Teâlâ, kendisine fevka't-tecellîler ihsân eylesin ve azîz rûhunu Silsile-i Aliyye-i Nakşibediyye-i Müceddidiyye-i Hâlidiyye ricâlinin ervâh-ı tayyibelerine ilhâk eylesin. Âmîn!" ifadelerini kullandı.

"Benim yakınımdan bir mezar al"

Öte yandan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrası Cübbeli Ahmet Hoca'nın yıllar önce verdiği röportajda söyledikleri yeniden gündem oldu. Cübbeli, o röportajda Mahmut Efendi'nin kendisinden bir istekte bulunarak "Hocamın yanında hizmet bana da nasip oldu. 30 sene kadar önce bir gün kendisine tefsir okuduğum anda buyurdu ki 'Benim yakınımda kendine bir mezar al. Bana orada tefsir okursun.' Tabii evliyaların sözleri boşuna olmaz. Ben bir müjde anladım buradan. İnşallah imanla ölmem nasip olacak ki bir evliya bana kabirde birliktelik vaadediyor. Benim için en büyük müjdedir." demişti.

3 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Samsiddin Ozbek

Yer yuzunun bir tarafindan Imami Azamlari Haka yurdugu zaman elbet Allahu teala yer yuzunun baska bir tarafinda Imami Şafiileri dunya ya getirir. Hepimizin basi sag olsun, Allahin dostu Mehmet efendini Allah rahmatina alsin, Cubbeli hocamizi Allah basimizden eksik etmesin.Bizimda zurriyetimizden islama hizmet edecek boyle alimlarin gelmesini nesib qilsin,amin.
  • 2 Yıl Önce

Semsiddin Ozbek

Allah islam ummetine sebir versin. Yer yuzunun bir tarafinda ummetin Imami a'zamlari axirata yurdugu an, elbet Allahu teala yer yuzunun baska bir tarafinda imami Şafiisini dunyaya getirir. Hepimizin basi sag olsun! Cubbeli hocamizi Allah basimizden eksik etmesin. Bizlarin zurriyetlarimizdan de boyle alimlarin cikmesini Allahu teala `nasib qilsin, amin.
  • 2 Yıl Önce

emekli

Çıkacak savaşın belirtileri görünmeye başladı.
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23