• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İBB mezarlığında PKK terör örgütünü simgeleyen renklerle peyzaj düzenlemesi yapıldı

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki Osmangazi Mezarlığı'nda bir kabir, PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen renklerle süslendi.

Yapılan araştırmalara göre kabrin Elazığ nüfusuna kayıtlı Z.A. isimli şahsa ait olduğu, Z.A.'nın 21 Analık 2020 tarihinde vefat ettiği öğrenildi.

Geçmiş dönemlerde uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak suçundan tutuklanan Z.A'nın kabrine PKK'yı simgeleyen yeşil, kırmızı ve sarı taşlarla peyzaj yapıldı.

Tepkiler sonucu kaldırıldı

Yapılan araştırmalara göre kabrin Elazığ nüfusuna kayıtlı Z.A. isimli şahsa ait olduğu, Z.A.'nın 21 Aralık 2020 tarihinde vefat ettiği öğrenilmişti. Geçmiş dönemlerde uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak suçundan tutuklanan Z.A'nın kabrine PKK'yı simgeleyen yeşil, kırmızı ve sarı taşlarla peyzaj yapılmıştı. Kabrin renkli taşlarla süslenmesi tepki topladı.Taşları kimin koyduğu henüz bilinmezken, gelen tepkiler üzerine İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığına yazı gönderilmesinin ardından mezarlıktaki renkli taşlar kaldırılıp çöp kutusuna atıldı. Yerine beyaz renkli taşlar koyuldu.

Mezarlık görevlisi Veysel Demir, “Renkli taşları burada çalışan işçiler almış. Bana çiçek ek dediler ben de 40 tane çiçek ektim. Bugünde telefon ettiler mezarlığın bakımını yap diye” şeklinde konuştu.

1 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

asim keskin

devleti yönetenler uyuyor.Anitkabir de semsiye tutan bir subay icin hemen karar verilen bir ülkede bunlara ses yok ya icim yaniyor.
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23