• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmut Özer'den açıklama: Amacımız okul müdürümüzü kırmak değildi!

 Yeniakit.com.tr 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk canlı yayınında konuştu. Bakan Özer, Şanlıurfa'daki Halilurrahman Ortaokulu Müdürü ile arasında geçen diyaloğa değindi.

Bakan Özer, ortaokulun bahçesini bakımsız bularak Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü'ne tadilat edilmesi talimatı vermişti. Bazı öğretmenler Bakan Özer'e tepki göstermişti.

'Gönderdiğimiz kaynağın yerinde kullanılmasını istiyoruz'

CNN Türk canlı yayınında yaşananları değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yanlış anlaşıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Şanlıurfa'da yaşanan aslında çok spontane bir şeydi. Normal rutin bir konuşmanın içerisini cımbızlayıp servis etmişler. Orada çok geniş bir alan vardı. Öğrenciler tozun toprağın içerisinde oynuyordu. O görüntüyü görünce ben de üzüldüm. 'Biz oraya saha yapabiliriz' dedim. Amacımız il milli eğitim müdürünü veya okul müdürümüzü kırmak değildi. Bizim derdimiz okullarımız imkanlarını iyileştirmek. Kaynakla ilgili bir sıkıntımız yok. Biz gönderdiğimiz kaynağın yerinde kullanılmasını istiyoruz."

3 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ömer FD

... İstanbulda bile okula dezenfektan verdik kayıt yaptırırken! Bakana sorarsan biz karşıladık der!
  • 2 Yıl Önce

Hamit Altınbaşak

BAKAN BİR EĞİTİMCİYİ KAMERALAR ÖNÜNDE AZARLARSA VELİLER DE OKUL BASAR ÖĞRENCİLER DE HOCAYA SAYGI DUYMAZ. Hani öğretmen otoritesi diye sormayın sonra. Okulun ek geliri yoksa ödenekler yetmiyor, belediye veya özel idareler okulların altyapısına yardim ederse bu işler yapılıyor yoksa maalesef okulların ödenekleri yetmiyor, son olarak bu işleri önemsiyor isek teftişe talimat verilir ya da okulların alt yapısal olarak genel durumları il milli eğitim tarafından araştırılır rapor edilir ve en güzel şekilde eksiklikler tamamlanır. Yoksa her müdür okulunun en iyi imkanlara sahip olmasını ister. Eleştirinin ve uyarının da bir usulü olduğu zaten umumun malumudur söze hacet gerekmez.
  • 2 Yıl Önce

Zeliha Zeynep Soydan

Olacak iş mi bu medyanın çocukların önünde azar? Odasında sorarsın, cevabı tatmin etmezse kınama yazarsın, o da kafi gelmezse görevden alırsın. Okulların ödenekleri vardır demek ki daha acil daha önemli yerlere harcadı. İstedin de vermedik mi sözüne verdiniz de yapmadık mı cevabı da verilebilirdi ama işte... Küçük esnaf zihniyetindeki kişilere bakanlık verirseniz olacağı budur. Kendini berber kalfası müdürü de berber çırağı sanmış zaar.
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23