• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“FETÖ terör örgütü değildir” demişti… Türker Ertürk: 15 Temmuz darbe değildi

Daha önce FETÖ’nün terör örgütü olmadığını savunarak büyük bir skandala imza atan Emekli Amiral Türker Ertürk, şimdi de 15 Temmuz’da yaşananların darbe girişimi olmadığını savundu. Ayrıca FETÖ ile İslam’ı ısrarla yan yana getirmeye çalışan Ertürk, başarılı darbelerin bayram olarak kutlanması gerektiğini ima ederek yeni bir rezilliğe imza attı.

 yeniakit.com.tr 

Emekli Amiral Türker Ertürk, CHP yandaşı Tele1’de, provokatif yayınlarıyla meşhur Merdan Yanardağ’ın konuğu oldu. FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimine dair kendince yorumlarda bulunan Ertürk akılalmaz ifadeler kullandı. 15 Temmuz’daki kalkışmanın bir darbe girişimi olmadığını savunan Ertürk, terörist başı Fetullah Gülen için, “İmam” ifadesini kullandı. Terörist FETÖ’cüleri de, “İmamın ordusu” diye niteleyen Ertürk, terör ile yüce dinimiz İslam’ı yan yana getirmeye kalkıştı. Darbenin kontrollü olduğunu ileri süren Türker Ertürk, 15 Temmuz’un Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak kutlanmasını da eleştirdi. Ertürk’ün burada kullandığı ifadeler, başarılı darbeleri bayram olarak kutlamak istediğini gözler önüne serdi!.. Türker Ertürk daha önce katıldığı Akit TV canlı yayınında da FETÖ’nün bir terör örgütü olmadığını savunmuştu.

“Bu bir askeri darbe değildi”

Programda söz hakkı tanınan Ertürk, “Bu darbe bir kere askeri darbe falan değildi. Bu bir imamın ordusunun bir kalkışmaydı. Bu, erken doğuma zorlanmış bir kontrollü darbedir. Hatta ben Genelkurmay Başkanı olsam bu darbeyi yaptırmazdım.” dedi. Ertürk, FETÖ ile İslami terimleri bir arada kullanarak, terör ile dinimizi bağdaştırmaya çalışan İslam düşmanlarının değirmenine su taşıdı.

“Başarısız darbelerin bayramı olmaz”

Ertürk, 15 Temmuz’un Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak kutlanmasına da karşı çıktı. Başarısız olmuş darbelerin bayram olarak kutlanmaması gerektiğini söyleyen Ertürk, halkın egemenliğini tanımayan darbelerin bayram olarak kutlanması gerektiği imasında bulundu!.. Ertürk şunları söyledi:

Bir de şimdi ne yapıyoruz; bayram... Size şöyle söyleyeyim... Yani, ne bayramı ki? Başarısız darbelerin veya başarısızlığa uğratılmış darbelerin bayramı olmaz ki. Bizim tarihimizde de var. Talat Aydemir'in başarısız darbe girişimleri var. Eğer bayram yapıyorsanız darbe sonuçları itibariyle ideolojik olarak başarıya ulaşmış demektir. Yani darbe başarıya uğraşmış demektir.

“FETÖ terör örgütü değil”

Ertürk, Nisan ayında katıldığı Akit TV canlı yayınında, FETÖ’nün bir terör örgütü olmadığını savunmuştu. Ertürk, “Cemaat esasında terör örgütü mü? Hayır, değil.” demişti.

104 Emekli Amiral bildirisine imza atan emekli komutanlardan biri olan Türker Ertürk’ün, Tele1’de 15 Temmuz’un yıl dönümünde kullandığı bu skandal ifadeler, “Kimleri aklamaya çalıştığının farkında mı?” sorularına neden oldu.

5 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

VATANDAŞLIKTAN ATILSIN

DEVLET YA BU HAİNLERE HADDİNİ BİLDİRSİN,YADA BUNLARIN BAŞINA BİR İŞ GELİRSE GÖRMEZDEN GELSİN.
  • 3 Yıl Önce

ÜMİT KÜÇÜKÜNAL

bence hemen alınmalı bu adam
  • 3 Yıl Önce

Gurbetci

Hayin O orduda Senin gibilerne nasil amiraliga Kader getirmisler Ankara gölbasina Git bak o bombalanan yeri hayin
  • 3 Yıl Önce

Ertürk Türkeren

Söyleyene değil söyletene bakmalı.
  • 3 Yıl Önce

Vedad

Yazık bu tiplere makam vermişiz. Rütbe takmışız. Şimdi de emekli maaşı ödüyoruz.
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23