• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cellatına âşık olan Dersimliler

25 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ali rıza

Bu yazıyı bir arkadaşım yolladı onun üzerine yorumluyorum , Vehbi bey Yavuz’un kestiği Alevi Türkmenleri , kuyucu Murat paşanın kestiği öz Türkmenleri yazabilirmisin , sizin dönemde harp okulunda Alevi olupta bilinen orduda tek bir tanesi görevde kaldımı , fetö hepsini dışarı atmadımı , hayır dilebilirmisin , şu anda oturduğun apartmanda Alevi bilsinler kimse selam vermez bunu biliyorsunuz , Ali Tatar ın günahı ne idi , siz diyorsunuz Sünni olun , Hz Muhammed ve onun ehliyettinin yolu yeter , CHP Alevi’yi dışlamaz vatandaş görür eşit görür ayrım yapmaz bütün mesele bu , Atatürk ayrım yapmadı , Türk ün ismini mermere tarihe altın harflerle yazdı , Osmanlı Alevi bektaşı idi Yavuz’a 1517 de Mısırlı selefi softaların yoluna girdi ve battı , hz Muhammet tek yol kura’nı Kerim’i gösterdi ehlibeytini emanet bıraktı ve islam ümmeti hepsini şehit etti , ( hz Ali , Fatima Hasan Hüseyin )tarihçiyim diyorsun tarihi iyi oku ve haktan şaşma sayın Vehbi kara bey , Allah’ın bir diğer adında Hak tır ,
  • 2 Yıl Önce

Özgür

Benim de yorumlardan çıkardığım: Zarara razı olana merhamet edilmez. Adamlar hem zarara hem kendilerine yapılan zulme razı olmuşlar. Bir de bunu dile getirdi diye Vehbi beye hakaret ediyorlar. Madem öyle zulmünüz de zararınız da size hayırlı olsun! Alan razı veren razı.
  • 2 Yıl Önce

İsmail zaza

Hocam alevi vatandaşların chp yi tercih etmesinin en büyük sebebi, insanlar kendi inanç ve felsefi düşüncesiyle kaimdir, aleviler itikadi itibariyle laik seküler düşünceye yatkındırlar onun için kendi katiline aşıktırlar, onun için chp ve bileşenlere oylarını veriyorlar, suni kesimdende chp ye oy gidiyor bu suni kesimde inancı olsada inançında samimi değildirler bir kilo patates soğan fiyatına karşılık kayabiliyorlar. Konu bundan ibaretir.
  • 2 Yıl Önce

Molla kasım

Bu hareket bir fitne dir peygamberimiz haber vermiş kıyamet sabahına kadar devam edecektir imamı Cafer’i sadık bir rafiziye atalarımı savunmak sizemi kaldı buyuruyor abdest yok namaz yok bu mu hz Ali’ye tabi olmak o evladları torunları hepsi abdestli namazlı kimselerdi not abdestli namazlı aynı inançları paylaşan sadece Halife sıralamasında benim gölümde hz Ali efendimiz birinci sıradadır demesi hatalıda olsa kabul edilebilir diğer üç Halife’ye buğz etmemek kaydıyla bu gibi alevilerde çok nadir bulunur vesselam
  • 2 Yıl Önce

Mehmet

El küfrü milletün vahideh
  • 2 Yıl Önce

XxxMann

Dersime ve dersimlilere kurban ol sen.
  • 2 Yıl Önce

Cabir Yılmaz

Yalnız 1950 de yapilan ilk demokratik secimde Tunceli Demokrat partiye rey veriyor.2 millet vekilini demokrat parti aliyor. 54 ve 57 seçimlerinde de chp ve dp yine çıkarıyor. 1960 'tan sonraki seçimlerde chp çıkarmaya başlıyor. 1994 e kadar sol örgütler var.1994 ten sora pkk dağda hakim oluyor.1994 te pkk yi bölgeye sokan sol örgütlerin lideri doktor baran.Daha sonra pkk onu infaz ediyor. Tuncelide 1938 den sonra doğan çocuklarda Mustafa Kemal ve Ismet ismi çok yaygındır. 1990 a kadar. 1990 dan sonra üniversite nin de açılması ile Tunceli çok gelişti.Ayni zamanda bir kültür değişimi yaşadı. Hatta alevilikten ateizme ve deizme kayma oldu desek abartma olmaz.Tabi yeni nesil içerisinde. Heryerde olduğu gibi nesiller arasında bir kültür uçurumu oldu. Yurt içinde artık pkk nin mevcudiyeti bitmek üzere. Tuncelili kardeşlerin önemli bir kısmı yurt dışında ve izmir aydın bölgesine göç etti.Tuncelide kalan şu an yaşlı kesim. Tunceli 1938 de yapılanları tabiki unutmadı ama 1990 a kadar devletten çok korkuyorlardı.Halkin devlete karşı korkusu sol örgütlerin ve pkk nin etkisi ile kayboldu. Hulasa söylenecek olarak çok şey var. 1938 olayları tunceli için bir yaradır.
  • 2 Yıl Önce

AŞIK

SİZİN GİBİLERE AŞIK OLMAMIŞLARYA
  • 2 Yıl Önce

Vehbi Kara

Bu makalenin yazılış amaçlarından bir tanesi CHP nin inanca müdahale etmesi gerçeğinin ortaya çikarilmasidir. Din ve vicdan özgürlüğünü ayaklar altına alan, Alevi ve Sünni tekkelerini kapatan CHP anlayışı hala çok güçlü. Bunu yorumlardan anlıyorum.
  • 2 Yıl Önce

ersan

senin sanli turk ordusundan kovulmana o kadar seviniyorum ki kelimeler yetmez anlatmaya fetocu
  • 2 Yıl Önce

isimsiz

Tunceli ili Türkiye’nin okur yazar oranı en yüksek ilidir,aynı zamanda üniversiteyi gitme üniversite okuma oranı da en yüksel ildir sizlerin uydurduğu hikayeleri inanmıyorlar onlar neyin ne olduğunu size ders verecek kadar tarih bilgisine sahiptir,ve aynı zamanda geneli Alevidir asıl soy kırımı osmanlı padişahı selim sultan zamanında uğramıştır.dilerim bu yorumu okursun
  • 2 Yıl Önce

haydar önal

Ve hiç kuşkusuz Biz, sizi oluşturduk , sonra Sizi bicimlendirdik, sonrada Evrendeki güçlere," Adem'e/ bilgilenmis, vahiy almış insana boyun eğip teslim olun " dedik. Iblis/ düşünce yetisi hariç,onlar hemen boyun eğip teslim oldular,o boyun eğip teslim olanlardan olmadı. A 'RAF~11
  • 2 Yıl Önce

gerçek

sskya bakın hepsine emekli maaşı bağlanmıştır.
  • 2 Yıl Önce

FLE

Chp ve Ataturk kadar taş düşsün başiniza
  • 2 Yıl Önce

ferda

Tam anlamı ile bozguncusun.Alevileri aşağiliyirsun.Çünkü onlar ARATÜRKÇÜDÜR hepsinin evin de ATATÜRK resmi asilıdır.Hepsi dürüst namuslu insanlardır.
  • 2 Yıl Önce

Mardinli Hoca

Sayın vehbi hocam dilinize yüreğinize sağlık.Hocam buyurduğunuz gibi insanlar in çoğu korktuklardan daha fazla iyilik yapiyorlar.Dersim olayları yapildinda hangi parti iktidarda olduğu belli olmasına rağmen dersimliler onu destekliyor.Halbuki insanlık olsaydı dersimliler tarihini bilseler CHP ye bir oy verilmemelidir.Ama maalesef aksine buyurduğunuz gibi bütün seçimlerde tuncelide CHP birinci parti çıkıyor.İnsan bu olaya hayret etmek lazım
  • 2 Yıl Önce

Bu ülkede

Bu ülkede nice kahramanlara hain,nice hainlere kahraman denmiştir. Bu halende devam etmektedir. Ben şahsen Seyyid Rızanın fazla abartıldığını düşünüyorum. Ancak dersimli bir kardeşim onu öyle seviyorsa da, saygı duyarım. Neden Tuncelide Chp nin oyu kemikleşmiştir. Buna bir alevi olarak cevap vereyim. Sag partilerin beni görmemesi . Inanç şeklime saygı duymaması. Ben onu inanç şekli ile yargılamaz iken onun beni eleştirmeyi hak görmesi olabilir. Kardeşim deyip ,üvey kardeş muamelesi olabilir . Karsiya baktığımızda bir emevi kafası görüyor olmamız olabilir. Samimiyet ve hoşgörü görmemek olabilir. Bu vatanın ve millet sevgisinin sadece bir grup insana ait olduğunu sanmanız olabilir. Sizin gibi düşünmüyoruz diye sizden olmadığımızı düşünmeniz olabilir. Önyargılarınız ve kemikleşmiş dededen kalma safsatalarınız olabilir. Bu ülkede halen aleviye kız vermem ,onun elinden bir şey yemem diyen ..... Bir sürü iken. Senin akılın Tuncelide ki aleviye mi takıldı. O adam diyor ki. Inancima Chp gelirse dokunmaz . Ancak Akp gelir ise dayatır. Asimile etmeye çalışır. Yani bütün mesele sosyolojik.
  • 2 Yıl Önce

Cabir Yılmaz

Hocam sizin yazılarınızı çok sık olmasa da izliyorum.Bu günkü yazınızı okudum. Benim söyleyeceklerim burada uzun olur.Bu konuda daha etraflıca bilgi almak için Elazığ da yasayan Sedat Çağlayan abimiz var.Ondan bilgi alabilirsiniz. Sedat Çağlayan abi seferberlik ve erzurum erzincan işgallerine dersim beylerinin ve dersim halkının tutumu hakkında etraflıca malumat verebilir. Dersim in seferberlikten sonra 38 deki olaylara ve sonrasına ait serencamı da bir inceleme konusudur.Sosyolojik açıdan,mezhep acısından. Yalnız şunu söyleyeyim bizim Elazığ daki alevi kardeşlerimiz ile Tunceli alevileri çok farklıdır.
  • 2 Yıl Önce

Metin

Doğu Anadolunun eğitimde medeniyette sahipsiz ve geri kalmasının en büyük suçu Osmanlı hanedanıdır Osmanlı bu insanlara asla yardım etmediği gibi aksine vergilerle canını almadığı kalmıştır
  • 2 Yıl Önce

Okur

CHP'ye oy vermek dersimliler için moda haline gelmiştir. Mustafa Kemal'i seven Dersim'linin sayısı yok denecek kadar azdır. Dersimli yaşlılar Mustafa Kemal Atatürk'e "kör mısto" derlerdi. Mustafa Kemal Atatürk kör degildi niye kör diyorsunuz dediğimizde "kör olmasaydı bu kadar çoluk, çocuk, yaşlı insanı katledermiydi" derlerdi. Dersimliler sadece 1938'de katledilmedi 1970' lerden sonrada Türkiye solcuları dedigimiz sol örgütlerde katletti. Teşekürler sayın yazar dersimliler sizi seviyor.
  • 2 Yıl Önce

İbrahim Erşen

Vallahi bu iki yüzlü ideolojik tavrı Tunceli'ler izah edecek değerli kardeşim. Bende yıllarca bir Elazığ'lı olarak sizin gibi anlatmaya çalıştım ama anlatamadım. Sanırım sizde anlatamazsınız. Bu gerçekten izaha muhtaç bir durum.
  • 2 Yıl Önce

Ömer

CHP yi desteklemelerini bilinçli yapıyorlar . Neden peki .chp yi inanç yönünden yakın görüyorlar . İslami değerlere bakış açısı CHP nin belli . Ben kimse neye inanıyor neye inanmıyor tartışmıyorum . Cellad da olsa katliam da yapsa CHP ile birlik olmaları normal bunda şaşılacak bir şey yok .
  • 2 Yıl Önce

Vehbi

Bu ülkede yerli işbirlikçi zalimler sünnilerin eliyle alevileri, alevilerin eliyle sünnileri Dersimde, Maraşta, Çorumda, Sivasta birbirlerne kırdırttı hiç birimizde akıllanmadık. Parti parti bölündük, birbirimize yezit, kafir kızılbaş dedik ve hala bu eşekliğe devam ediyoruz.Nefsimize dur anlamında bir çüüüşş diyelim ey erenler, canlar, cananlar.
  • 2 Yıl Önce

Hakkı Üstün Tutan

Vicdanı donmuş para ve makam sevdasına giriftar olmuş hakkın hatırını hiçe sayan tarihçilere, yahut gerçeği bildiği halde saklayan ilim ehline yazıklar olsun. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
  • 2 Yıl Önce

Ahmet Vatansever

Tunceli'deki Aleviler bölgeden göç etmiş ve yerlerine Ermeni dönmeleri Pakrudiniler yerleşmiş olamaz mı? Hangi milletten olursa olsun çocuklarını dahi öldürenlerden nefret eder. Bazı gerçekler gizleniyor. Bu çok net.
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23