• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hukuk, ahlak ve ekonomi

42 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Sahin

Ulke iyi yonetilmesse kim iyi yonetir onuda soyleseler
  • 3 Yıl Önce

Cavap olarak yazılmış soruya cevap

Yorumumu daha dikkatli okumanızı rica ediyorum. Farklı düşündüğümüzü de zannetmiyorum. Yeri, zamanı, şekli itibariyle, söylenmiş bir doğru söz bazen yanlışın kendisinden çok daha büyük kaosa neden olabilir. Doğrucu davut olarak böyle bir pişmanlığı yaşadığım için biliyorum ve niyeti halis olan bir kardeşimin bunu yaşamasına gönlüm razı değil. Yoksa, yanlışlara susalım diye bir zilleti tabii ki tavsiye etmedim. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz ve önce bu badireyi atlatmamız gerekiyor. Hatalar, yanlışlar da akabinde muhakkak istişare ile ele alınmalı. Hataların düzelmesi için, yeri-şekli-zamanını gözeterek elimizden gelen hayırlı çabaları göstermek hepimizin boynunun borcu. Selam ve dua ile..
  • 3 Yıl Önce

ahmet

Sayın hocam ya Bediüzzaman Saidi Nursi gibi ya siyaseti tamamen bırak yada bu işleri bırak bu işlerin orta yolu olmaz ya hoca ol ya siyasetçi.Ben seni kınamıyorum dost olarak boynundaki akrebi gösteriyorum.Her konuda hem bilgi hem fikir sahibisin ancak benim gibi az bilgili adamlar kadar isabetli ferasetli düşünemiyorsum çünkü siyasetle çok hemhal olmuşsun.Arkadaş bu faiz her türlü bitecek ki sorunlar kalıcı çözülsün.Siz esas dünyaya islami finans sistemi nasıl yerleştirilir ona kafa yor.Gavurlar nasıl eksi faiz yapıyorsa bizde yapabiliriz.Büyük bir çocuk doğuyor doğum sancılı olur.Bediüzzamanın yüz sene önce gördüğü şeyi burnunuzun dibinde göremiyorsunuz.Arkadaşlar islam ve islamiler 2071 e kadar hep terakki edecek tabi ki maddi manevi bir musibeti başımıza getirmezsek.Artık bunu görün.Ümidin üzerine tuz sirke döküp ümitten bahsedip durmayın.
  • 3 Yıl Önce

Nostalji

Bana sorarsanız gidişat iyi değil. 
  • 3 Yıl Önce

H.Bulat

Bay Kemal; Senden ve ailenden bıktık ćek git artık.Bu ülkede seni seven insan ancak %30 civarında.Çaldiklarınız çırptiklarınız sizin ve ailenizin olsun.Yeyer ki bu milleti soymayı bırakın artik(!)
  • 3 Yıl Önce

Fsm

Hukuka, adalete ve ahlaka verdiğiniz değere katılmamak elde değil. Peki size bir soru sorayım Sayın Dilipak: Devletin memuru anayasaya aykırı iş ve işlem yapabilir mi, el cevap yapamaz. Ama maalesef bizim devletimizin memuru bunu yapıyor
  • 3 Yıl Önce

Nahit sazoglu

Yillar once yagmalanan ulke turkiye kitabinizi okumustum cok faydalandim cok uluslu sirketlerin ulkemizi nasil somurdugunu care milli gorus acilen adil duzene gecmeliyiz
  • 3 Yıl Önce

Yutubda murat akanın bir videsu var gikkat sistemi çökertecekler diyor

Bu sistem Türkiye deyil dış güç dinlerseniz daha iyi anlaşılır.
  • 3 Yıl Önce

OYTUN TEMEL

Hocam ekonominin direği TCMB, ama Hiç fonksiyonu kalmayan bir kurum. Sayfasında fiyat istikrarını korur diyor, hangi istikrar? Arabayı atın önüne koyuyor iktidar. Önce ihracatı ve üretimi arttırırsınız ondan sonra faiz zaten kendiliğinden düşer. Önce faizi düşürürseniz millet kredi alıp dolar alır, doları zıplatır, dolar enflasyonu arttırır ve kısır döngüye girersiniz. Zaten yurtdışı borçlanma faizi arttı bile. Artık millet bu kadar açık hatayı bilinçli yaptıklarını düşünüyor. Amaç işgücünü ucuzlatmak ve ihracatı arttırmak. Halk fakirleşmiş kimin umurunda!
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Carı açığın ve enflasyonun fazla olduğu ülkede faiz ve zamlar kaçınılmaz. 
  • 3 Yıl Önce

dilipak hoca

metaverse takılan siborglar nerede. yazıda aradım aradım gender, starlink gibi şeyler göremedim. çok yavan olmuş. yarın daha esaslı yazı bekliyorum.
  • 3 Yıl Önce

Vehbi

Tup fiyatları 200 tl yi asti.5 kiloluk yemek yagı 100tl yi asti. Fakirlerin laneti bu zammi yapanlara olsun.
  • 3 Yıl Önce

Emri bil maruf neyhi anil münker ' e cevap

Teknolojide ve savunma sanayisinde çağ atladik, otoyol, köprü, bina dikmede çığır atladık diye münkere ve kötülüğe sessizmi kalalim diyorsun? Bu saydikların gelişmeler yoksa imanın ve hakkın yegane ölçülerimi? 
  • 3 Yıl Önce

Emri bil maruf, nehyi anıl münker

Yazılarınızı, videolarınızı takip ediyorum. 5g, kovid, kenevir, fahşa, lgbt, starlink gibi birçok konuda gösterdiğiniz çaba, verdiğiniz mücadelenin müspet sonuçlarına hep birlikte şahit olduk. Allah razı olsun, çabalarınız her daim hayırlara vesile olsun inşallah. Bunları gözönünde bulundurarak, bir konuda müslüman kardeşimin dikkatini çekme ihtiyacı duydum. Her yazınızda, istikrarlı şekilde hükümeti eleştiriyorsunuz. Eleştriler haklı olsa da, bütünü gözardı etmenin telafisi mümkün olmayan zararları olabilir. Canlı şahit olarak ifade ediyorum, 60 senedir gelmiş geçmiş istisnasız tüm yönetimler içinde bugünkü yönetimin başarısına yaklaşabilmiş bir yönetim olmadı. Pkk'yı bitiren, müslümanı zulümden kurtaran, küresel sömürücülere karşı dik duran, dünya çapında mazlumların yardımına koşan, teknolojide sınıf atlatan, savunma sanayiinde dışa bağımlılığı bitirmek için çalışan, ulaştırmada- enerjide büyük projelere imza atan bir yönetimi eleştirirken, bunun yıkıcı etkilerini hesaba katmamız gerektiğini düşünüyorum. Hz Ömer, hepsi müslüman olan bir toplum içinde o nasihatleri yaptı. Bugün, şer güçlerin ortasında saldırı altında (gizli savaş halinde) bir toplum için nasıl bir fetva verirdi acaba diye düşünmeden edemiyorum. Dünya kaostayken, hazırda alternatifi yokken, aşağıda elinde balta ile hazır bir güruh da varken, bindiğimiz dalı zedelemenin faydası olacağını düşünmüyorum.
  • 3 Yıl Önce

Ümit

Tebrikler valla .. Tatli tatlı su taşımaya devam edin ama su taşıdıklarınız size dost olmayacak bunu unutmayın...
  • 3 Yıl Önce

sürgün dünya

işimiz filmlere kaldı demek istemem ama üç kuruş dizisinde çok orjinal sahneler var ferhatın anne sevgisi ki o da anladığım kadarıyla gerçek annesi değil o anneye yada çocuklara oyna diyerek doğrultulan silah ne çok şey ifade ediyor adamın tipi falan derken sahne müthiş neyse onuda gecelimde madem böyle bir dizi yaptınız şu efe komiserin karşısına sadece nezihi değil sağ yada sol tarafta olup siyasete particiliğe çılgınca anlam yükleyen karşı taraftaki parti tabanındada işçi emekçi yada binbir çileyle mesela çevrenin ezberleri altında ezilmekten tutun yaşadığı ülkeye aidiyet hissinin azalmasına varana kadar bin bir çile ile evlat büyüten anneler olduğunu hesap edemeyen hesap etse bile siyasetin acımasız diliyle ben işin o tarafına bakmam anneler yada ferhatlar nasıl sessizce ölüp gidermiş ben ona bakmam ben adama CHP'li mi AK Partili mi ona bakarım diyecek kadar gözü dönmüş siyaset dili ile bu ülkenin annelerine evlatlarına üç kuruşluk particilik fanatizminin gözlüğüyle bakan film karakteri çıkarın Efe'nin karşısına iki küçük çocuga oyna ulan diyen adamı da aynı bakışları ile yine çıkarın sahneye desteklediği partinin ak mı chp mi oldugu belli olmasın fakat böyle birinin her iki tarafın garibanlarınada silahını çıkarıp oynayın ulan deme kapasitesine ve özgüvenine nasıl sahip olabildiğine dair birkaç küçük ipucu bulunsun
  • 3 Yıl Önce

sıla

"KINAMAYINIZ(ayıplamayınız), kınadığınız(ayıpladığınız) şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz." (Tirmizi; Beyhaki) Hz. Abdullah İbnu Ömer radıyallâhu anhümâ, (İslâm Halifesi hz. Ömer'in oğlu) anlatıyor: "(Bir gün) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) minbere çıkıp yüksek sesiyle şöyle nidâ etti: "Ey diliyle Müslüman olup da kalbine iman nüfuz etmemiş olan (münafık)lar! Müslümanlara eza vermeyin, onları kınamayın, kusurlarını araştırmayın. Zira, kim Müslüman kardeşinin kusurunu araştırırsa, Allah da kendisinin kusurlarını araştırır. Allah kimin kusurunu araştırırsa, onu, evinin içinde (insanlardan gizli) bile olsa rüsvay eder." Başkanımız heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep kınadı heeeeeeeeeeeeeep geçmişi ayıpladı.! Böyle daha güzel oy topluyordu.! Çünkü; ölülerin söz hakkı yOktu.! Sözün özü; kimseyi ayıplamayalım lütfen.! Allah'ın, makam-mevkisine göre kullarını kayırdığı yOk.! Sadece takva sahiplererini kayırır yüce Allah c.c. vesselam, saygılar.
  • 3 Yıl Önce

Akit köşe yazarları birer ayna bazan güneşi aynanın içinde görürüzde suçu aynaya buluruz

bir videoda size deger vermeyen insnı bize anlatırken dinleyen demezki bu beni anlatıyor. tıpkı insanın gözü kendini göremedigi gibi biz gözümüzü yüzümüzü nasıl görürüz aynayla, camiye her cuma sohbet vaazu nasihat edilir her inanan ondan hatası varsa ibretlik durum varsa nasiplenir abdes alan yaşlı adamın hatasını iki kardeş, amca biz abdes alalım hangimiz dogru alıyoruz derken iki kardeş aynı abdes alırken yaşlı amca kendi yanlış aldıgını ögrenir.
  • 3 Yıl Önce

birileri!

adil şahitler olarak ben, birilerinin aramızda daima temsilen; aydınlık’ı, sözcü’yü, cumhuriyet’i seslendirdiklerine, onlarla hep tek yürek olduklarına şahitlik ederim. hep onların sesidirler! halbuki bu birileri ağladıkları zaman da: ‘hadi yeniden iman edelim, hepbirlikte tövbe edelim, gelin yeniden müslüman olalım’ derler üstelik..
  • 3 Yıl Önce

Memduh

AKP eski milletvekili… AKP’li milletvekili olarak Meclis eski Başkanı… Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde: Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç dedi ki: “Başımı AK Parti’den başka bir partiye çevirmem. AK Parti’de olacağım, cumhurbaşkanımızın yanında, çevresinde olacağım. Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü İÇTİHATLAR ZAMAN ZAMAN DEĞİŞEBİLİR…”. dedi ( cıvık kaka gibi bişey bu ) .... Bülent Arınç ★ Harika(!) bir siyasetçi anlayışı… “Önce liderim ve ben… Sonra milletim ve değerlerim…”. ★ Peki… “Karakter olarak nasıl?” diye sorarsanız… Cevabım net ve kesin: “BERBAT !?…”.
  • 3 Yıl Önce

MAHİR

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR, GÜNEŞLİ GÜZEL GÜNLER" Arınç, partide yaşanan kırılmanın nedenine ilişkin ise "Bunun sebebi çok , kale düşmüş de ordu komutanı, kale komutanını çağırmış. ‘Bu kale niye teslim oldu?’ ‘Efendim 10 tane sebebi var’ ‘eee say bakalım deyince ’ ‘birincisi ; barutumuz bitmişti.’ ‘gerisini saymaya gerek yok’ demiş başkomutan..... Barut biterse kaleyi savunmak mümkün değil..... Bunu, benzer bir hikaye olarak söylüyorum. Renklerin hepsi güzeldi ama önce beyaz bozuldu..... Beyaz lekelendi mi arkası zaten geliyor, alaca bulaca... Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli güzel günler. Motorları süreceğiz denizin dalgalarına" dedi..... lise de biyoloji dersinde TERLİKSİ HAYVANIN üzerinde niye bu kadar durduklarını yeni yeni anlıyorum... Taliban'ı , zayedleri , selmanları , bunun gibileri gördükçe .... GÜLABDÜL'ler de , babacanlar da DEVA arıyor , kendini kovdurtturup atacak oraya .... ş......sizin önde gideni , sahtekâr ,, cumhuriyet düşmanı , Fetöcü , ruh hastası ....
  • 3 Yıl Önce

Ebu Zer

olan bitenleri NUH TUFANINA bağlamak , ilginç ....oysa ekonomi ve devlet yönetimi birer bilim dalıdır ....bilgi , tecrübe , uğraş , gayret ve aklın , bilimin gerçeklerine uygun biçimde yürütmek gerekir .... iç ve dış güçler , tabî afetler , bay Kemal , iki ayyaş vs .... EKONOMİ BUNLAR LA İZAH EDİLEMEZ .... onlar bir faktördür , etkili veya etkisiz ..... ama makul toplumlar da devlet yönetimi ve ülke ekonomisi için ehliyet LİYÂKAT sahibi yetişmiş kadrolar görevlendirilir ....onlar da keyiflerine bırakılmaz , teftiş denetim ve yargı kurumları tarafından denetlenir , gerektiğinde hesap verirler ..... EKONOMİK YÖNETİMİN DİNAMİKLERİ AYRI , GÖKLERDEN GELEN KARARLARIN YERİ VE HÜKMÜ AYRIDIR.... göklerden gelen kararlara kimsenin gücü yetmez , boynumuz kıldan ince , lakin ekonomi yönetiminin yönettiği ( birilerine yönelttiği ) milletin parasının hesabını millet elbette sorar ..... Kur'an ve sünnet de bunu emreder .... Peygamberimiz Hazineden sadece bir hırka aşıranın dahi , cenaze namazını kılmamıştır ... şimdikilerin halini var hesabeyleyin .... yandı gülüm keten helva ..... firavunlar, hamânlar Kârunlar hep vardı , varlar ....
  • 3 Yıl Önce

Deniz

uyuyan milletler ya ölürler ya da esir olarak uyanırlar , demişti .....M.Kemal Atatürk ..... Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı ZÜBÜK filmini zamanın ruhuna atfen bir kez daha izlemenizi tavsiye ederim ....bir de FARELİ KÖYÜN KAVALCISI hikayesini tekrar okumanızı .... hikayenin sonunda kavalın büyülü nağmelerine kapılıp kavalcının peşine düşen farelerin akıbetinde ki ibreti ..... (İbrahim: “Allah’ı bırakıp da, size hiçbir fayda ve zarar veremeyen putlara niçin taparsınız? Size de, taptıklarınıza da yazıklar olsun! AKIL etmiyor musunuz?” dedi....) [Enbiya sûresi 66 ve -67.ayet ] Kur'ân ı azimûşşân da 49 yerde AKLINIZI KULLANIN der , Cenab ı Allâh .... kıçlarını temizlemekten aciz bir takım kerametleri kendilerinden menkul padişahlara , sultanlara , başbuğlara , devletmidir nedir bilmemnelere , şıhlara , şeyhlere dedelere pirlere gavuslara haznevilere kul köle olmayın ..... Allâh, Kur'ân , Hz.Peygamber ve aklınız size yeter ....ARAP OLMANIN , ARAPÇA'NIN BİR FAYDASI OLSA ARAPLARA OLURDU ....
  • 3 Yıl Önce

ylmaz

O gemiye binenler kurtuldu. Musa a.s'a tâbi olanlar da denizi geçerek kurtuluşa erenlerden oldu!?
  • 3 Yıl Önce

Ferhat (Medine Modeli islam Devleti)

Parlamenter sistem dediler ümmetin izzetini ve onurunu ayaklari altina alip zelil ettiler, başkanlik sistemi dediler başimiza türlü türlü musubetler getirip bizim onurumuzu ve izzetimizi eskisinden daha beter bir duruma getirerek yeryüzünde azabi peşimize taktikar .Yahu hala düşünmüyormuyuz? bunlarin parlamenter sistem dedikleri ve yahut başkanlik sistemi dedikleri şeyler sadece küfür ve kibirlerine kılıf uydurmaktan başka birşey değil. Yahu ümmet kendi eli ile bunlarin küfrüne alet oluyor. Yahu Allah a ortak koşarcasina bunlarin peşine takilarak bunlarin bize faydasi dokuncağini zannetmek nekadar gafilce bir amel, tam tersine böyle yaptiğimiz için biz bunlarin adete Askerleri imiş gibi koruma altina aliyoruz ve onlara böylelikle meşrutiyet kazandiriyoruz. Yahu nezaman derin uykudan uyanipta bunlara alin o seçim sandiklarinizi başiniza çalin, bize artik kendi ellerimiz ile batili iktidar ettiremiyeceksiniz, bize artik ne sağdan nede sol yanimizdan yaklaşarak saptiramiyacaksiniz, bizim tek ümüdimiz artik Allah ve onun resulünün bize gösterdiği hulefa i raşidin devrindeki asr ı saadet devrindeki yetim malini gözeten ümmetin izzetini ve onurunu ayaklar altina almayan istişare ve şuraya dayali medine modeli islami şura sistemi yeter diyecegiz.
  • 3 Yıl Önce

İsayapici

O hızla “rakıyı içince” “Yunan’la kardeş” de olduk nitekim. Çok kurnazsınız sn.dilipak. Asıl düşmanı telafuz etmiyorsunuz Osmanlıyı yıkan britanya (İngiltere)ve onun batılı müttefikleri.Halada öyle düşmanlar yani. Yunanlılar ile biz iç içe olmuştuk hala birbirimize çok yakınız. Sizi Allah'a havale ediyorum kalbinizi ve amacınızı o bilir.
  • 3 Yıl Önce

Sayın bület arınc, a ak partiden ekmek çıkarmı bir şşans daha diyor

öncceki sööylediklerini unuttuk sandı yada nutuk sandı millet usandı kimseye yaranamadı.
  • 3 Yıl Önce

Hırsızı katili mahkum etsen cezasını çekse toplumda kaldıgı yerden başlar

ya intikam yaptıgım işi yarım bırakmam diyen kul hakkı yinen kim işte bu.
  • 3 Yıl Önce

Hukuk ve ahkak olursa tepe taklak yerden toplamak zor gelir ahbab

yorumcu Ahmet, de katılıyom bize uymayan kadem, midir kadını korumayı yuvasından ayırmayı süresiz nakafayı degiştisinler bu türk halkına uymayan beraber yaşamayacak hala ödeme bence haksızlık ak partiye bunun iççin oy vermedik şitdeti başka şekilde önlesin.
  • 3 Yıl Önce

muhalefet

Abdurrahman abi hak tarafta olanlar kim batıl tarafta olanlar kim birazda bunlar hakkında somut örnekler vererk anlatırsanız bizde doğruyu daha iyi tanır ve onu destekleriz bu sıralar sanki Karamollaoğlu gibi flu görünüyorsunuz kanaatimce bu şekilde doğru hakta olsa taraf bulamaz
  • 3 Yıl Önce

Muhammed

Son paragraf sanki Tufan geliyor Kıyamet geliyor Kurtarın kendinizi ve evladı iyalinizi gibi anladım Tuhaf olan hoşuma gitti bu tavsiye Dünyanın sonunun gelmesi fikri bir insanın hoşuna gitmemesi lazım, eğer bu hoşuna gitmeye başlamışsa """topragin altı,üstünden hayırlı hale gelmişse kıyameti bekleyin"gunlerindeyiz demektir Aslolan yaşama isteği olmalı, ama nedense toplum şahsımda dahil sanki bu duyguyu yitirdik Herkes kaygılı, umutsuz ve mutsuz. Oysa "Istikbale dair ümitvar olunuz "tavsiyesini söyleyen zar ne şartlarda ne imtihanlarda ve ne imkansızlıklara söylemişti bu sözü Demekki bizim imanımızda ve inancimizda problem var
  • 3 Yıl Önce

Ali

Sn. Dilipak az daha mücadele edin bu corona saçmalığı yazın bitecek. 2-3 ay maksimum baskı olacak son kerizleride çyle avlayacaklar. Normalde omicron varyantını baharda salacaklardı elleri ayakları dolaşmaya başladı. Buradaki Mehmet çıyan gibi bemgi başer gibi mason itlerine aldırış edip kapanmaya giden aşı baskısı yaparsa bürokrasi fena halde batırır ekonomiyi. Hasta olan evde nane limon zencefil atlatsın hastaneye yatarsa yanlış tedaviden imamın kayığına biner. Unutmayın ki bu ülkede 8 milyon suriyeli var hiçbiri aşılı değil genellikle maske takmazlar ve entübe olan suriyeli falanda yok...
  • 3 Yıl Önce

Tuna

"herkes kendi çevresine adil bir şahid gözüyle bakacak olursa, gerçeği görecektir." Gerçeği görüyorum izlediği yanlış ekonomik politika ile Erdoğan kendi sonunu kendi hazırlıyor.. Birileri acilen gerçeği söylemeli, uyarmalı yoksa çok çok geç olacak...
  • 3 Yıl Önce

Mirasdan mal kaçırma telaşı

"Mesela bugün seçim olsa kim ne kadar alır! Söylüyorum: Babanız peygamber olsa gelse, sizi kurtaramaz." Hocam güzel bir tespit. Bülent Arınç bey dün; Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde sorunlar olduğunu belirtip Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Kardeş diyebildiğim insan bana sahip çıkmazsa gücenirim. Bunun helallik olarak bana dönmesini isterim" "Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir" ifadelerini kullandı. Görünen o ki, mirasdan pay koparma telaşı başlamış. Dün dün dü, bugün de bugün.
  • 3 Yıl Önce

Ahmet

Korkun korkun. Hepinizin sırtında az yada çok kul hakkı yetim hakkı garip gureba hakkı var. Bu dünyada hesaplaşırsanız yine iyi, öte tarafa kalırsa işiniz yaş (çoğunluğunuz inanmasada)
  • 3 Yıl Önce

Mehmet Şerif

Değerli hocam bazen Allah'ın elçisini ve dostlarını (Ali,Ömer ,Ebu Bekir, Osman,Bilalali ve Caferi) ya da Yunusu veya Mehmet Akifi şöyle düşünürüm: Bu insanlarda ortak bir bağ vardır.Bu ortak payda merhamet sevgi şevkat adalet fedakarlık gibi insanın özüne ait olan nitelikler.(Yüce Allah'ın insana verdiği ilk şekil ile ilişkili ) Bir insanın özüne bağlı olması ve Allah'a bağlı olması arasında sıkı bir ilişki var gibi.Herkesi laflarıyla taşlayan Neyzen Tevfik Mehmet Akife tek bir söz bile söylememiştir. Azıcık vicdanı olan insan ruhu güzel işleri temiz bir insanı lekelemeye kıyamaz.Ömer ne demişti o kadar iyilik yapın ki öldüğünüzde düşmanlarınız bile sizin için ağlasın.Allahın c.c sevdiği insandan kimse gönülden nefret edemez.Emin olun ki bugün İslam'dan nefret eden azıcık vicdanı olanlar sadece Osmanı tanısa bütün hisleri değişirdi.Ali değil miydi boynunu vuran adam için "Ellerini sıkı bağlamayın (canı yanmasın) eğer yaşarsam onu affettim eğer ölürsem onu adil şekilde yargılayın " diyen.Böyle bir insandan ve onun inandıklarından nasıl nefret edilebilir. Zaten bu kişiliktir Yüce Allah'ın insanda görmek istediği ve insana çizdiği manevi şekil.
  • 3 Yıl Önce

özlem ve yarış

yazarın Ak Partiyi yerden yere vuran tüm yazılarını aydınlık ve sözcü müthiş bir iştahla servis ediyor adamlarına; dün bakalım hangisi önce kavuşacak chp’ sine, kemaline..
  • 3 Yıl Önce

olmuyor, olamıyor bir türlü

Haziran 2019’ de yazmış: ‘Ak Parti son kavşakta’ diye; Aydınlık da nakletmiş sevinçle bu yazısını. Çok uğraşıyor ama alaşağı edemiyor bir türlü..
  • 3 Yıl Önce

beşinci kol faaliyetleri

“erken seçime karşı çıkmayanlar %48+15=63, ülkenin iyi yönetilmediğini söyleyenler de %50’nin üstünde”/ (fitne ve fesat faaliyetlerine tüm hızla devam..)
  • 3 Yıl Önce

AHMED

Kaleminize sağlık Hocam. Biz halk olarak 20 yıldır Ak Partiye, İstanbul sözleşmesi, süresiz nafaka, erkeğin evden uzaklaştırılması için oy vermedik. Bu konuda yaptığınız yol gösterici eleştirileri biliyoruz. Güya İst. Sözleşmesi iptal edildi ama, sizi davadan vazgeçilmedi. Böyle mantık olurmu.? E. Erdoğan'ın Kademde " hiç kimsenin namusundan, kimse sorumlu değildir" şeklinde yaptığı konuşmayı hiç unutmuyorum. Yanı koca ,karısının namusuna karışamaz demek değil mi bu. Sizi de mahkemeye verdiler ya..Seçim günü bu defa evimde oturup kahvemi yudumlayacağım eşim ve oğullarımla.
  • 3 Yıl Önce

Mehmet Şerif (Yıllar öncesine gitsek ve onun gözleriyle baksak)

Mehmet Akif, tam on bir yıl süren bu uzun seferin sonunda,işte bembeyaz bir hastane odasının bembeyaz bir yatağında solgun,mecalsiz ve bitap yatıyor.Başucundaki sandalyeye oturdum. Ak kılların çerçevelediği bu sapsarı yüze,bu gevşemiş,şarkmış çizgilere bu yorgun ve dalgın gözlere bakıyorum, zaman denen şeyin kudretini hayat denen efsanenin sırrını bilmek istiyorum,sonra yavaşça soruyorum -Özledin mi bizi üstat ? dudaklarını hiç kıpırdatmasaydı hiç ses çıkarmasaydı bile,bu zehir gibi gülümseyişiyle her şeyi söylemiş olurdu. Özlemek mi oğlum..Özlemek mi ? Bu acının büyüklüğünü bir daha kendi içinde görmek ister gibi gözlerini yumdu, sonra kesik kesik konuştu; Mısır’dan üç gecede geldim. Bu üç gece otuz asır kadar uzun sürdü..Orada on bir yıl kaldım ..fakat bir an oldu ki, on bir gün daha kalsaydım çıldırırdım… -Hasret Kupkuru dudaklarında kendi gibi solgun bir ses sızıyor; -….Çok acı… kavuşmanın sevinci ? -Onu sorma oğlum…Onu ben kendi kendime bile soramıyorum..ancak yazık ki vapurdan çıkar çıkmaz yatağa düştüm.hiç bir şey göremedim. -Ve kendi kendine söylüyor; -Cennet gibi yurdumdayım ya..Çok şükür. Hastalığı akla geliyor; Karaciğerim, dalağım şişmiş..geldik, yattık burada .Müşahede altına aldılar, bakalım ne olacak? Eski hatıralarını deşiyorum.Milli Mücadele’nin ilk günlerinde Ankara istasyonunda karşılaşışımız hatırlıyorum. Evet diyor.İstanbul’dan, mücahede aleyhine fetva çıktığı gün ayrılmıştım.Üsküdar’dan araba ile şimdi ismini hatırlayamadığım bir köye gittik, oradan’Cuma’yı tuttuk.O zaman Adapazarı’nda karışıklıklar vardı, kenarında geçtik, kah öküz arabalarıyla, kah beygirlerle lefke’ye geldik ve trenle Ankaraya ulaştık.. Ankara Yarabbi ne heyecanlı gün..Ya Sakarya günleri..fakat bir gün bile ümidimizi kaybetmedik, asla ye’se düşmedik. Zaten başka türlü çalışabilir miydi ? Ne topumuz vardı, ne tüfeğimiz..Fakat imanımız büyüktü’ Yorgun ,susuyor.. -İstiklal marşı`nı nasıl yazdınız ? Yavaşça yatağında doğruluyor, yastıklara yaslanıyor sesi birden canlanıyor; -Doğacaktır, sana vaat ettiği günler hakkın!... Bu ümitle, imanla yazılır.O zamanı düşünün..İmanım olmasaydı yazabilir miydim.
  • 3 Yıl Önce

Özgür danis

Üstat yazıniz çok güzel Allah ve rasülü razı olsunnn.... Alllaaahhh c. C de reisin yardımcisi olsun ona hakkı hak batılı batıl olarak söyleyenlerin sayısını artırsın.. Yakın olan dalkavuklardan bir an önce kurtarsın aminnnnn...
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23