• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kum fe enzir!

49 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Muharrem Alemdar.

Allah ile sorunu olan Allah'ı anlatamaz.. Allah müminlere yeter.
  • 3 Yıl Önce

Murat ölçek

Ssyın Abdullah dilipak sen bu son zamanlarda aşıya takıldın gidiyon fakat günümüzde söylenmesi konuşulması o kadar çok sorunlar varki neden acaba terör feto pahalılık açlık işsizlik geçim.boşanmalar kavgalar göçler,devlet içi yolsuzluklar adaletsizlikler. Müslüman cografyasında yapılan zulumler . bir aşı polimigi tuturdun gidiyorsun gittiğin yetmiyor seni eleştirenlere de cevap verıyorsun.
  • 3 Yıl Önce

Şaban Doğan

Hocam Allah razı olsun mükemmel bir yazı olmuş. Günümüzde bir Müslümanın nerede ve nasıl durması gerektiği noktasında ayetler ile açıkladığınız mükemmel bir yazı selamlar
  • 3 Yıl Önce

mers ve covid19

MERS-CoV enfeksiyonu (ortadoğu virüsü !!!)insanda ateş, öksürük, nefes darlığı semptomlarıyla ciddi akut solunum hastalığı ortaya çıkar. Bir çok hastada zatürre ve böbrek yetmezliği gibi ciddi komplikasyonlar gelişir ve yaklaşık % 30’u ölür.2019 TÜİK'e göre Türkiye'de ölen sayısı 435 bin. Ölüm sebeplerinin %12.9'u, solunum sistemi hastalıkları (grip, zatürre vs.)
  • 3 Yıl Önce

Turgay

Rauna demekten caz geçip unzurna dememiz gerektiğini yazmayı unuttunuz galiba Eklemiş olduk. İnşAllah
  • 3 Yıl Önce

Talat

Fetönün Türkiye ana temsilcisi Temel K. ( ingiliz lordu) Milligörüs gazetesi: samanyoluhabe
  • 3 Yıl Önce

sevim saygın

bu kadar açık ve net doğruları yazıyorsunuz bunu anlamayanlara yapılacak hiç birşey yok
  • 3 Yıl Önce

peki aşı olmasaydık ne olurdu

sağlık bakanlığı aşı olun diyor doktorlar olun diyor kendileride yaptırıyor.bende yaptırdım.bakanlık yaptırmayın deseydi tüm coronadan ölenler yine bakanlığı suçlayacaktı.
  • 3 Yıl Önce

mehmet ali

ben aşı oldum.aşının içinde nano grafen olduğunu radyo frekanslarıyla insanların uzaktan idare edilebileceği yada mesaj gönderileceğini iddia eden insanlar var.vücudun bunları terleme yoluyla yabancı madde olduğu için atıp atmayacağını söyleyebilecek kimse yok mu.
  • 3 Yıl Önce

murat KANDEMİR

güzel bir yazı olmuş idrak etmek lazım
  • 3 Yıl Önce

Oğuz

“12 bin” diye tepki gelince ayağından çıkardı: AKP’li Çalık’ın yeni ayakkabıları kaç lira çıktı.. 
  • 3 Yıl Önce

agememnon

Çanakkaleye ingilizin göderdiği ingiliz gemisinin ismi.ingilizleri çanakkalede yenen Atatürk truvanın intikamını aldımmmm demiştir.tarihe geçen bu sözlere rağmen hala tarih uydurmaya devam edecekmisiniz.
  • 3 Yıl Önce

Adem

Nizam isimli yorumcu aklını siyaset bitirmiş önce afgan havaalanın da kalmayı niçin istiyoruz biraz düşün herkes korkuyor bırak söylemeyi düşünemiyor bile afganin neyi var hele bir düşün vah ülkem vah ki vahhhh
  • 3 Yıl Önce

Cengizhan Oğuz adlı vatandaş yazmış Tweeter'da ...

Bende aşı oldum ama çevremde 3 tane tanıdığım aşıdan sonra öldü korkmaya başladım 2 si kalp krizi birisi beyne pıhtı atarak, nasıl bir zamana denk geldik aşı olduk ,kışın kan yağlarınız donacak kalp krizinden öleceksin diyorlar korkmaya başladım açıkçası..
  • 3 Yıl Önce

Ömer

 hayat sana güzel  
  • 3 Yıl Önce

arif korkmaz

ilçelerde bile arsa fiyatları bir ay içinde ikiye katladı kiralar aynı şekilde suriyeliler aralıksız çocuk yapmaya devam ederlerse nüfus yoğunluğundan artmayada devam edecek.türkiyeye bir istanbul eklendi mülteci akınıyla.
  • 3 Yıl Önce

Kocasolak

Hocam gençliğinde bütün NEŞE rezervinizi tüketmiş olmalısınız ki o lakabı almışsınız. Sizin kendinizi anlatmanız değil başkalarının sizi nasıl gördüğü, nasıl anlattığı da ÖNEMLİ. 
  • 3 Yıl Önce

Adı bende saklı

Şu yazıda en çok güldüğüm cümle:"hep çözüm odaklıyımdır".
  • 3 Yıl Önce

Bu aşıların bildiğiniz aşılar ile ilgisi yok ilerde anlayacaksınız ...

Bugünkü göç mühendisliği ile Afganistan'da ABD'ye hizmet eden askerlerin Türkiye'ye gönderilmesi, eş zamanlı olarak Mehmetçiklere uzaktan kumanda edilebilir manyetik sıvılar zerk edilmesi yani aşıların ileride çok büyük zararları olacak, o zaman çok ama çok geç olacak ...
  • 3 Yıl Önce

DSÖ aşılar korumuyor demiş bugün ...

Aşı aşı diyenlere sorgusuz sualsiz uyanlar siz... Deney sıvılarından memnun olanlar şunu hatırlatırım; bunların bir kısmı plasebo, bir şey olmadı yaptırdım diyenler...bir kısmı henüz hatekete geçmemiş nano tüpler barındırıyor (Yani aktif olunca canınızı okuyacak, aklınızla oynayacak cinsten) ... asıl hedef özgürlüğünüz ve aklınız, hele bir ZORUNLU MOD'A geçilsin, asıl o zaman aşının etkilerini GÖRECEKSİZ... .............Ama o zaman bir şey yapamayacaksınız, ya aklınız kontrol altında olacak, yahutta dahada kötüsü hayatta olmayacaksınız...!
  • 3 Yıl Önce

Ahmed'61

Ahmed Yesevi ler, Evliya Çelebi ler,Mevlanalar,Hacı Bayram'ı Veli ler,Akşemsettinler,Yunuslar,Taptuk emareler,Saymakla bitmez Anadolu evliyaları.Bu topraklar Tarikat lerle yoğruldu.Anadolu evliyalardiyarıdır 
  • 3 Yıl Önce

Yusuf Ulutaş

Özelikle hastalığı ciddi geçirmeyenleri ne hikmetse onları da bir şekilde sakat bırakacak yada öldürecekler ben 2 sene hiç Corona olmadım ilk doz aşımı oldum 3 gün bir ağrı oldu 2 . Doz aşımı oldum temmuz ün 24 yada 25 olması lazım hala iyi değilim ve sürekli terliyorum üstümde halsizlik ve nefes darlığı çok arttı aşıdan sonra oldu önceden bir şeyin yoktu aşı ol diyenler şimdi sende önceden varmış diyorlar 
  • 3 Yıl Önce

Yusuf Ulutaş

Özelikle hastalığı ciddi geçirmeyenleri ne hikmetse onları da bir şekilde sakat bırakacak yada öldürecekler ben 2 sene hiç Corona olmadım ilk doz aşımı oldum 3 gün bir ağrı oldu 2 . Doz aşımı oldum temmuz ün 24 yada 25 olması lazım hala iyi değilim ve sürekli terliyorum üstümde halsizlik ve nefes darlığı çok arttı aşıdan sonra oldu önceden bir şeyin yoktu aşı ol diyenler şimdi sende önceden varmış diyorlar aşı ölüme götüren bir yoldur  
  • 3 Yıl Önce

Muhammed

Müddessir suresini iyi tahlil et. Orada peygamber yok, toprağa gömülü virüsler var.
  • 3 Yıl Önce

Vahap Kalyoncu

Sayın Dilipak herkesin bir doğrusu var ama müslüman olaylara nasıl bakar bu önemli ,bardağın dolu tarafını görmeliyiz yoksa boş kısmın daki olayları sabaha kadar konuşsak bitmez tabiiki milletin moralini de fazla bozmadan yapmalıyız bunu .Kanımca sizin biraz fazlaca olumsuzluklardan bahsettiğiniz görülüyor hepsi bu yoksa size baktığımızda da sizin bardağınızın dolu tarafı elhamdülillah daha fazla tabiiki.Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
  • 3 Yıl Önce

Mustafa

Makalenin can alici noktasi iyi araba ,iyi yol iyi ev sahibi olduk diye susalim mmi
  • 3 Yıl Önce

Şahika

Uyarma görevinizi yapıyorsunuz sayın Dilipak Allah razı olsun. Bunu yapmasanız bu sefer de biliyordunuz da niye uyarmadınız derler, insan oğlunu memnun edemezsiniz, siz ancak Allah'ı memnun edebilirsiniz, hani âyette diyor ya "insan çok nankördür" siz boşverin hakk'ı haykırmaya devam...
  • 3 Yıl Önce

Allahın selamı

Rahmeti, merhameti hepimizin üzerine olsun Aminnn
  • 3 Yıl Önce

Mehmet şerif (Herkesten özür)

Değerli yorumcu Yüce Allah buyuruyor: Muhammed Allah’ın Resûlü’dür. Onunla beraber olanlar, kâfirlere (din düşmanlarına) karşı çok şiddetli, kendi aralarında ise çok merhametlidirler. (Fetih, 29) Bizim kitabımızda "İyilikten maraz doğar" veya "Fazla merhametten maraz doğar" diye ne bir ayet ne de bir hadis doğar. İyilik edilen ya da merhamet edilenin maraz olup olmaması kendisini bağlar.Müslüman yukardaki ayeti kerimede tanımlandığı gibidir (çok merhametlidir) Değerli yorumcu benim maksadım insan sözlerini değil (genel geçer bile olsa) öncelikle Yüce Allahın ve Resülünün bize ilettiklerini kendimize yol gösterici olarak kabul etmemiz.Değerli yorumcu biz insanlar sınırlı ve göreceli bilgiye sahibiz oysa Alemlerin rabbi olan Allahın bilgisi herşeyi en küçük zerresine kadar kuşatmıştır. Allahın selamı hepimizin üzerine olsun
  • 3 Yıl Önce

Dr. Mustafa Ercan

Kalk ve uyar! Yani yattığın yerden vehimlerinle değil. Kalk hastanelere git oradaki hastaların halini, doktorların hastalıkla mücadelesini vs gör. Gerçeği, hakikati anla ona göre insanları ikaz et. Çünkü ayet sadece uyar ( enzir ) demiyor, kalk ( kum ) da diyor.
  • 3 Yıl Önce

Kum ve enzir

Chp li bir milletvekili mecliste kurani kerim bulundurulmasina ve okunmasina karsi cikti .bunun neden yazmadiniz uyarmadiniz .chp iyi parti ppk hdp ve digerlerine gelince kulaklari var duymazlar gozleri var gormezler oluyorsunuz .
  • 3 Yıl Önce

Ebu Zer

Allah'ın nuru yerli yerinde , layık olana her an , her yerde ..... ama çalıyor ama çalışıyor diyenlere , çalanlara Allah'ın nuru nasip olmaz ki ..... onların munasibi cehennem çukurları .... .Allah'ın nuru kim , onlar kim .....? cennetin değil doların yeşiline tapanlarla , Allah'ın nurunun ne işi olabilir?
  • 3 Yıl Önce

Bülent Yorulmaz.

selam, saygı, hürmet ve dua ile.
  • 3 Yıl Önce

Mehmet Serif beye

Fazla merhametten maraz doğmadı mı?? ıcimizde bizimle yasayan ispanya multecilerinin osmanli kudüste savasirken ingiliz istihbarat orgutlerine bilgi aktardigini kudüsün böyle kaybedildigini, osmanlinin yikilişinda bu multecilerin rolunun oldugunu yazan tarihciler yok mu? Doguda 1990 larda pesmergelerin bölgeye yerlestirilmesiyle teror olaylarinin arttiğini soyleyen guvenlik uzmanlari yok mu?? Ensar muhacir muhabbeti yapanların hepsi de gercekten din kardesligi adina mi yapiyor yoksa ülkemi dış güclerin mudahalesine açik bir sosyolojik değisime uğratıp bekasini tehlikeye atacak projelere hizmet mi ediyor tabi sorgularım. Sonuçta ingilizlerin istegiyle ingilizlere karşı savasmayin diye fetva veren din adamlarıni da gördük. Sahiden islam müslüman adına, iyiliğine mi yapıyorlar, fazla merhamet gösteriyorlar yoksa başka hesaplar mı var üljmkemle milletimle ilgili kusura bakmayın sorgularım bunları, ırakta suriyede olanları gördükten sonra.
  • 3 Yıl Önce

Suat

Yildirimi tanimayanlar olabilir fetonun tefsir yazani meal de incil ve tevrattan âyetlerle...ne gerekse destekli meali var.simdi ne yaptiginizi anliyoruz.daha da dokuleceksiniz asi karşitligi numarasi da sokmedi sosyal medyada niye varsiniz yaziyor Allahim islâh etsin
  • 3 Yıl Önce

Yildiz teskilati

Kafirler istemesede allah nurunu tamamliyacaktir
  • 3 Yıl Önce

okur

"Demokles'in kılıcı" haline getirirsek korkuları yarardan çok zarara dönüşür. O kadar çok bahsediyorsunuz ki (Genom, siber ...v.s.) Hak'tanmış yani kaçınılmaz sonmuş gibi algılanmakta... Unutmayalım ki, sizin de belirttiğiniz gibi; Rüzgara emir veren, bıçağa kesme diyen güçtür bizim umudumuz. Her ne olur ise...
  • 3 Yıl Önce

Kurumlar ve örgütler

İcin tarif edilen bir parkinson hastalığı vardır. Okursanız değerli uyarıların ve elestirilerin neden dikkate alınamadığını açıklar aslında. İleri seviyedeyse artık o kurum veya örgüt için yapacak birsey kalmamistir tıpkı insanlardaki parkinson hastalıgı gibi.
  • 3 Yıl Önce

Elestirilerinizde

Ne kadar haklı oldugunuzu zaman gösterdi. Uyarılarıniz dikkate alinmadıgi icin de eridikce eriyorlar ve halen de göremiyorlar bunu. Keşke zamaninda dikkate alinsaydi uyarilariniz. Dostun elestirisi bilene çok kıymetli bilgi kaynağıdır aslında.
  • 3 Yıl Önce

ERHAN UZUN

Sayın Abdurrahman Dilipak, bir şey dikkatimi çekti Müddessir ilk 10’da diye başlayan paragrafınızda meali Pr.Dr. Suat Yıldırımın mealinden alıntı yapmışınız. Çok sağlıklı olmamış. Ne dediğimi anlamışınızdır umarım.
  • 3 Yıl Önce

Ferhat

Ben müslümanlardanim diyebilmek için öncelikle Hak ile batili birbirinden ayirt edebilen bir ümmet olabilmeiliyiz. Aksi takdirde 14 asirdir girdiğimiz kisir döngüden kurtulabilmemiz mümkün değildir. Önce Tevhidi sistem den hariç bütün diğer sistem, nizam, felsefe ve yönetimlerin hepsinin kapisinin tağuta çiktiğinin idrak etmeli bir mümin. Zira Mohammedi Nebevi dini ile Sufyani emevi dinin ve seküler sistemin vesayetindeki liberalizm odakli islamin arasinda çok büyük fark var. Zira Nebevi din ancak ve ancak ümmeti Allah a ve Resulallaha ibadet ve itaate davet eder. Süfyani çizgideki emevi din ve seküler sistemin vesayetindeki din ise ümmeti rituel yani fiziksel olarak Allah a ibadet etmeyi fakat şuuren ve siyasi olarak tağuta " sultan, saltanat sistemi, siyonist laik sisteme" itaat etmeye davet eder. Halbuki Allah azze ve cellenin kuranda apaçik zikr etmekte " ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet (fiziksel) itaat ( şuuren, siyaseten) etsinler diye yarattim". . Malesef Tağut coğu cemaat, tarikat ve din kurumlarini kendi şeytani amelleri doğrultusunda kullanarak şekillendirebilme imkanina sahip olduğu için özellikle ümmeti yanliş yönlendirerek tağuta ibadet ve itaate bir nevi kulluk ve köleliğe davet etmekte.
  • 3 Yıl Önce

099

Ve Aleyküm Selam Verahmetullahi veberakatuhü.
  • 3 Yıl Önce

Realist hocam

Allah razı olsun sayın hocam, birçok yazılarınızda; gördüğünüz yanlış hususlarda gerekli ikaz ve uyarılarınızı yaptınız. Dilsiz şeytan olmadınız. Ama bu ikazlarınızı gâle alan olmadı. Olmadığı gibi dışlandınız da. Gelinen noktada, uyarılarda bulunduğunuz konularda haklılığınız ortaya çıkıyor... Siz sesinizi kısmayın, doğrunun ve doğruluğun sözcüsü olmaya devam edin. Allah büyük.
  • 3 Yıl Önce

Ali

zalimler için yaşasın cehennem.
  • 3 Yıl Önce

Turgay YILMAZ

Selamun Aleyküm Abdurhhaman Hocam, sürekli müminleri eleştiriyorsunuz! ama biz şöyle yaptık ondan oldu,ama bizde böyle yaptık ondan oldu,ama müminler şunu şunu yapmasaydı olmazdı.... aaaaahhhh yetmez mi sizce de? yahu hep mi biz suçluyuz! Öz eleştiri yapıyormuş gibi yapıp saonra ustaca başlıyorsunuz ayet mealine,tefsirine yazıyorsunuz da yazıyorsunuz, konuşuyorsunuz da konuşuyorsunuz. Davutoğlu,babacan,gül,koru bunlar gibi tiplerle çok vakit harcamayın,baya benzerelik oldu burada yazmayayım aman diyeyim aman KIR ATIN YANINDA DURAN YA HUYUNDAN YA SUYUNDAN! Elinizden öperim.
  • 3 Yıl Önce

kum fe enzir

‘kum fe enzir’ i aşı olmamak ve aşıya direnmek olarak anlayan ahmaktır. aşı olmamayı din sanmak ise ahmaklıktır.
  • 3 Yıl Önce

Mehmet şerif (yorumsuz)

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla 1. Güneşe ve onun aydınlığına andolsun, 2. Onu izlediğinde Ay'a andolsun, 3. Onu ortaya çıkardığında gündüze andolsun, 4. Onu bürüdüğünde geceye andolsun, 5. Göğe ve onu bina edene andolsun, 6. Yere ve onu yayıp döşeyene andolsun, 7,8,9. Nefse ve onu düzgün bir biçimde şekillendirip ona kötülük duygusunu ve takvasını (kötülükten sakınma yeteneğini) ilham edene andolsun ki, nefsini arındıran kurtuluşa ermiştir. 10. Onu kötülüklere gömüp kirleten kimse de ziyana uğramıştır.
  • 3 Yıl Önce

Nizam

Hep nedense hic chpkkhdpip den eglen zulum ve yalanlarina karsi hakki savunmuyorsun. Veryansin abaliya misalisin Ustad. Kuran ayetlerini butun olarak idrak edememenin bir sonucu olsa gerek. Eyvallah!!
  • 3 Yıl Önce

Mahir

1. 5 ton kokain yakalandı ....1ton 300 kg kokain yakalandı ...... en son Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda MUZ yüklü konteynerde 30 kilo kokain ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı...... eskiden cennet mersinden kokulu Anamur MUZU gelirdi..... şimdilerde Mersin serbest bölge kokain cehennemi olmuş anlaşılan , nereye el atsalar kokain fışkırıyor .....Yafa portakalın , kokulu Anamur muzunun anavatanı cennet Mersin , olmuş kokain cehennemi........ HEPSİ 20 KİSİYİ GEÇMEZ.....UYUŞTURUCUNUN BÜYÜK PATRONLARINA İDAM YA DA İNFAZ ŞART ..... onlar insanlık suçu işliyorlar ,. gençleri zehirleyip...
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23