• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lozan hezimetinin 98. yıldönümü

34 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

mümine

TC inkılap dersi kalkmalıdır, Ne, laiklik, Ne çağdaşlık, laiklik le ne öğretiliyor, İslam düşmanlığı, çağdaşlık, çağdaşlıkta ne öğretiliyor?
  • 3 Yıl Önce

Boş hayale sadırma beni dlyen türküde gerçegi söylemmekde erdemdir

babasını göreyen çocuga, kahraman ilan ethazimetse boşuuna sevinmesek. kuzey kıprısta rumllar Türkler ayrıldılar biri zafer kutlarken digeri matem tutacak biri aglarken öbürp, ü gülecek.
  • 3 Yıl Önce

Can

Benim konum cumhuriyetin kazanimlari ikide bir kötüleyenler osmanlinin eksikliklerine asla tartismiyorlar  
  • 3 Yıl Önce

Pençe

Eleştirmek konuşmak ne kadar kolay değil mi ağzı olan konuşuyor 
  • 3 Yıl Önce

Yılmaz

Cehâletle yarışa giriyorsunuz ona da mağlup oluyorsunuz.
  • 3 Yıl Önce

Yılmaz

Bırakın bu zırvaları,ben Osmanlıyı övmedim,Osmanlı hata yapmasaydı varlığını sürdürebilir veya sürdüremezdi o ayrı konu.Ben yorum da çok açık detayları vererek Lozan zafer mi değil mi diye sordum,zafer diyorsunuz ya,EVET ?
  • 3 Yıl Önce

kibarcik

buyazıyı chp yıkınayan lozanı kutlamadıdıyen a yadernegıne ıthaf olunur veselam
  • 3 Yıl Önce

Can

Ee yilmaz bey osmanli nin 1683 den beri halt yemeleri yan yatmalari teknolojiye ayak uydurmamalari hezimet hata asla degil mi  
  • 3 Yıl Önce

İsa

Yolluk zamanı yedi düvele meydan okuyup düşmanı denize döktüler! Cennet mekan dedikleriniz de Ingiliz gemisiyle yurdu terketti.
  • 3 Yıl Önce

Yılmaz

Can bey,M.Kemâl paşa dâhi Nutuk'da Sevr için proje diyor.Lozan zafer ise şunlara cevap vermeni rica ediyorum.Tarihin bize öğrettiğine göre,Milli mücadele sona ermiş ve gâlip tarafın biz olduğu tarihi kâyıtlara geçmiş ve adı barış andlaşması ! olan Lozan görüşmeleri başlamış iken ( Yaklaşık sekiz aylık bir süre ) mâğlup ettiğimiz ve İstanbul'dan kovduğumuz ! İngiltere bu süreç de neden hâlâ İstanbul'da ( Ki GÂLİBİZ ve BARIŞ görüşmeleri başlamış ) ve andlaşma imzalanmasına rağmen Cumhuriyet kurulmadan kısa bir süre önce ( 4 Ekim 1923 ) İstanbul'dan ayrılıyorlar ? Andlaşma 24 Temmuz 1923 de imzalanmış,biz aynı yıl içerisinde ! 23 Ağustos'da meclis'den geçirerek kâbul ederken,İngiltere neden bir yıl sonra 16 Temmuz 1924 meclisinden geçirdi ? Veee,Uluslararası andlaşmalarda yer,zaman gibi şartları GÂLİP ! taraf belirler,oysa ki Vikiped'e bakarsanız İTİLÂF DEVLETLERİ TBMM HÜKÜMETİ'Nİ LOZAN'DA YAPILACAK KONFERANS'A DAVET ETTİ der,gâlip devlet şartları belirleme gücüne de sahip değil midir Ve görüşmeye giden heyetimiz Lozan'a gidince karşı taraf henüz gelmemiş,öğrenildiğine göre tehir etmişler ve bize hâber verilmiyor...!?
  • 3 Yıl Önce

AHMED

Lozanı imzalayanlar fedakarlık yaptık diyor. Düşmanlar biz kazandık diyor. Bütün belgelere rağmen Lozan zaferdir diyenlere ne diyelim???????!!!!!
  • 3 Yıl Önce

Aismail

Osmanlı'dan toprakmi kalmıştı da Lozan da kayboldu. 
  • 3 Yıl Önce

ANDREA DOREA

OSMANLI SON 200 YILDA GIRDİGİ BÜTÜN SAVAŞLARI KAYBETMİŞ İSTANBUL BİLE DÜSMANLAR TARAFINDAN İŞGAL OLMUŞ İZMİRİ YUNANLAR KARADENIZİ PONTUS CETELERI DOGUYU ERMENI TAŞNAK CETELERİ RUSLARLA KAN KUSTURMUŞ HASTA BİTİK YIKIK DAGILMIŞ ELDE KALA KALA ANKARA ÇANKIRI ARASI BOZKIR KALMIŞ ELDE YOK AVUCTA YOK YAZARDA KALKMIŞ LOZAN ZAFER DEGIL DİYOR YUH BEEE
  • 3 Yıl Önce

Şahika

Hakk'ı, hakîkati dile getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, iki cihanda da mesut ve bahtiyar olasınız. Hakk'ı haykırmaya devâm ediniz lütfen...
  • 3 Yıl Önce

Asım,ın nesli

Kutül amare diye bir zaferimiz olduğunu cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde öğrendik 
  • 3 Yıl Önce

HOMOTOKMAKUS

Iki konuda itirazim var analizinize:1-Yazinizda hep batiya teslim olduk,batinin kulturunu ve vs ni aldik deyip duruyorsunuz.Burada " bati' yerine "isgal kuvvetlerinin" ya da "galip devletlerin" tabirlerini kullanirsaniz aciklamalariniz tarihsel gerceklerle daha cok ortusecektir.2-Lozan kesinlikle bir zaferdir.Ama kimin icin? Osmanlinin icinde yasayan (ve buyuk savasta isgal kuvvetleri ile aciktan ve gizliden ittifak yapmis olan Osmanlinin azinlik tebalari olan ve cumhuriyete intikal eden rumlar,ermeniler,yahudiler ve diger kucuk etnik gruplar icin ki bunlarin nufusu azimsanmayacak kadar coktur) gayrimuslim azinliklar icin kesinlikle bir zaferdir.Nerden anliyoruz bunu? Surdan: Lozani ve onun urunu olan cumhuriyeti olumune savunanlar bu gruplar ve olusturduklari politik partilerdir.Ancak bunu dogu Romanin her zaman yaptigi gibi takkiye ile (Turkculuk takiyesi ile) yaptiklarindan kimse anlayamiypr,sadece ortada bir gariplik oldugunu hissetmenin disinda(onu da sadece cok zeki olanlar hissedebiliyor),cunku kara yiginlar icin dunya soyle olmus boyle olmus cok sey farketmiyor..
  • 3 Yıl Önce

Vicdan

Koca Osmanlıyı bakiye haline İsmet Paşa ı getirdi payitahtı o hale düşüren leri Bi sorgula sonra lozan ı konuş sayın yazar
  • 3 Yıl Önce

kimler savaştı
  • 3 Yıl Önce

Can

Lozan i hezimet olarak görenler nedense osmanlinin 1683 den beri gerilmesine yenilmesini sevr mudros san remo antlasmalarin olmasini hic hezimet olarak takdim etmiyorlar osmanli tarihini habire cilaliyorlar ama cumhuriyetin eksiklerini irdeliyorlar.
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Sende mi yükselişin yazar.Lizanla 750 bin km toprak alındı ama şimdi ege adalarını siz yunanlılara verdiniz. 
  • 3 Yıl Önce

Doğrusu...

Lozan, zafer mi hezîmet mi?!... Cephede kazanılan zaferlere rağmen tâm bir teslîmiyettir!... Burası, kâhir ekseriyeti müslüman olan Osmânlı bakıyesi Türkler'indir. Bu memleket "hiç bir şahsın" mâlı değildir! Vesselâm...
  • 3 Yıl Önce

Vehbi

Ümidimizi kırıuyorsun ÜMİT.Yanlış eksik ve kastı aşan cümleler olabilir bunlar bu vatanda yaşamaya engel,lozan ve üstü örtülü tarihi kabullenmek değil.Lozanın dayatmacı temsilcisi ve ülkenin tek fikir tek söz sahibi gibi değil, kardeş gibi tartışıp konuşalım.
  • 3 Yıl Önce

Zeki

Batı için şölen olan Sevr Antlaşması'ydı...
  • 3 Yıl Önce

Yılmaz

Uşi andlaşması gereği Osmanlı Trablusgarb'dan,İtalya ise adalardan çekilecekti.Yâni İtalya oniki adayı geçici olarak elinde tutuyordu,Lozan zafer ise adalar Osmanlı'nın hâliyle de bizim sayılır diyerek alınmalı değil miydi ? Ama madde de TÜRK TARAFI İTALYA ADINA FERAGAT EDER ibaresi var,İtalya adaları ikinci dünya savaşı sonrası Yunanistan'a bıraktı.Kıbrıs geçici olarak İngiltere'nin hakimiyetindeydi ondan da FERAGAT ETTİK,Mısır ve Sudan'dan FERAGAT ETTİK,Osmanlı'nın parasını peşin olarak ödeyip İngiltere'ye sipariş ettiği iki gemiden FERAGAT ETTİK,Yunanistan'ın ödemesi gereken savaş tazminatından Yunanistan'ın mâli durumuna acıyarak ! bundan da FERAGAT ETTİK.Lozancılar,Lozan zafer ise boğazlar meselesi neden Montrö ile tekrar güncellendi ? Boğazlar sorunu bizim aleyhimize olduğu için Montrö ile bu sorunu ortadan kaldırdık savunması yapıyorsunuz,bu durumda Lozan zaferdir demek tezat bir ifade değil mi ?
  • 3 Yıl Önce

Umut Özkan

5816 kalkacak hakikatlar ortaya çıkacak.. vesselam..
  • 3 Yıl Önce

ATATURKÇÜ

1912 YILINDA USHI ANTLASMASIYLA ITALYANLAR DA OLAN 12 ADALAR DAHA SONRA YUNANLILARA VERILDI LOZANDA KAYBEDILMEDI.
  • 3 Yıl Önce

Antikemalist Akpartili

Başkan Erdoğan'ın 2016'daki Lozan açıklamasını, henüz MHP ile tam ittifak halinde olmadığımız süreçte yapmıştı. Maalesef kemalist MHP ile ittifaktan sonra Lozan konusunda da ağız değişikliği oldu!! Erdoğan'ın Lozan hakkında yaptığı açıklamaya en büyük tepki ise YUNANAİSTAN'dan gelmişti. Bu bile Lozan'ın ve savunucularının ne mal olduğunu anlamaya kafi!! Yunan Dışişleri:“Lozan Antlaşması ve tüm uluslararası hukuk, uygar dünyanın gerçekleri ve hiç kimse, buna Ankara da dahil, bunu inkar edemez. Herkes buna saygı göstermeli. Bu ne kadar ACI VERİCİ görünse de”
  • 3 Yıl Önce

İ bullu

Hocam CHP li belediyeler destan yazmakla meşğuller Tanju da onlardan birisi İstanbul daki iş yapmama töreni yapıyor kılıçtar a ğöre destan yazmaya devam ediyor Lozan dada destan yazmış lar 12 adayı vermişler bizede bayram yaptırdılar CHP anlamak çok zor veriyor bayram yaptırıyor Tatil de destan yazıyorlar
  • 3 Yıl Önce

Mesut

Lozan ihanetin adıdır . Lozan müslüman türk milletini ataist veya hıristiyanlaştırmanın adıdır , bulgarlar macarlar ve gagavuzlar gibi .
  • 3 Yıl Önce

umut

ah be Akif bey 12 adalar 1912 yılında kaybedildi Lozan da değil.lozan sana göre hezimetse o zaman gidebilirsin bu ulkeden
  • 3 Yıl Önce

AHSEN

İşte bu olmadi. HAİNLER ,MANKURTLAR ,SARHOŞLAR ,DÖNMELER ...İNGİLİZLER.... HERKES MEMNUN...DAHA NE OLSUN
  • 3 Yıl Önce

ahi

GERÇEKTE BİZİM LOZANI İMZALAMAMIZDA GERKMEZDİ. CEPHEDE SAVAŞI KAZANIP KENDİ SINIRLARIMIZI İŞGALDEN KURTARMIŞKEN, SADECE İŞGALCİ ALÇKAKLAR SAVAŞ TAZMİNATI ÖDETMEK VE BUNUN HESABI SORMAK İÇİN İÇİN OLABİLİRDİ. AMA DURUM TERSİ OLUP CEPHEDE KAZANDIKLARIMIZI MASADA VERİP 24000000 METREKARE OLAN SINIRLARIMIZI 780000 E DÜŞÜRÜP BURALARADKİ VATANDAŞLARIMIZI DÜŞMANA TESLİM ETTİK. SEVRİN SAVUNUCULARI ŞİMDİDE LOZANDAKİ RUHLA SURİYELİLERİN NE İŞİ VAR, BİZİM ASKERİMİZİN ORADA NE İŞİ VAR??? DİYEBİLİYORLAR. "Lozan, devrim ve inkılaplar adı verilerek kendi kimlik ve kültürümüzü inkâr ve imha etme sözünün tüm dünyaya ilan edilmesidir. Lozan, Batı’nın eğitim, hukuk, kültür ve sanatını yani Batı medeniyetini ülkemize dayatma ülküsünün kabulüdür. Lozan, ülkemizin milli manevi değerlerinin, kültürünün, medeniyetinin el altından Batıya kasıtlı bir biçimde teslimidir. Lozan, başta 12 ada başta olmak üzere Misak-ı Milli sınırlarının ekseriyetinin terki, cephede kazanılan savaşın masada diplomatik ayak oyunları neticesi kaybedilmesidir. Lozan, Osmanlı topraklarının bölüşülmesi için toplandı ve Osmanlı topraklarının beşte dördünün tapusu orada el değiştirdi. "LOZAN BU CÜMLELERLE GÜZEL TANIMLANMIŞ.
  • 3 Yıl Önce

Sayın akif bedir makalle için teşekürler

bu yurdun insanı mutlaka bu makaleyii okumhalı başkasının degirmenine su taşımamalı.
  • 3 Yıl Önce

Nazım

Keşke lozan yerine Sevr olsaydı istediğiniz buydu İngiliz’i l İtalya’nı Yunan’ı kim engellemeden yurda soktu İstanbul’a ellerini kollarını sallayarak girerlerken ülkenin başında M.Jrnal mi vardı padişah ne yapıyordu zevceleriyle seyretmektemiydi Çanakkale’yi geçemeyen on binlerce kayıp veren düşmana neden boğazları açtı tekrar 2. Çanakkale savaşını yaşatamazmıydık kurtuluş savaşı Başlatan İstanbul’a giren izmire giren Hatay İskenderun’da Fransız İngiliz’e karşı tek yürek olanlara selam olsun
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23