• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tohum deyip geçmeyin!

33 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Mehmet K

Aynen katılıyorum ama fazlası var: İnsanlık, çevreyi-tabiatı-doğayı (ne derseniz deyin) yok ederek aslında kendini yok ediyor. Kişisel hırsları biliyoruz ama devlet ve kurumlar da bu duruma yönelik hiç tedbir almıyor aksine çevrenin yok edilişini, tarımın ve yerli tohum veya hayvansal ırkın sonunu hazırlıyor adeta. Evet Norveç benzeri bir deponun bizde de yapılması lazım. İhtiyaç duyulacak yıllar yakındır
  • 3 Yıl Önce

Şahaser dizi, bölüm: 11,746

Üstaz, müsaade edersen yarınki yazının mevzuunu ben şimdiden söyleyeyim: elon mask, nörolink, tubork, sibork, chip, kovit66, uzaylılar, 5G, GDO, sentetik at ve eşşek, hemoroit, hümonoit, kasık kaşıntı ve bişikleri. Şimdiden tişkiri derim, sen yazıyı bas, ben yorumu yollarım.
  • 3 Yıl Önce

hebelek gübelek!

nasıl çağla tuğaltay'ın öldürüldüğü gün ertu:rul özköt'ün bıçak saplanmalı yazısını görmezden gelemiyorsam dalaksız aamet'in cem küçük'ün tuttuğu adamlarca kaburgalarının kırılması( doğru mu şüphe ediyorum!) olayından sonra abd elçisi'nin ... sallaya sallaya dalaksız amet'i evinde geçmiş olsun bahanesiyle ziyaret edişini de görmezden gelemiyorum! 
  • 3 Yıl Önce

YA RABBİ

kerhanelerin kapanmasına çok sevinirim....
  • 3 Yıl Önce

Mihâl

sene 2014 .....sanayi bakanımız 2018 de yerli otomobil yollarda dedi ...ilk otomobili de 5 milyona sattık , peşin aldık parasını dedi ... ortada ne araba var , ne de aldıkları para ..... önce TOGG'u yapsak da uzaya sonra çıksak ....uzay adamının ismi de TOGGMONOT olsa ..... kozmonot gibi ....... sonunda araba gelecek bu sefer de başlayacağız, ama bunun modeli italyan. bunun kaportasındaki çizgi İtalya'dan taklit. adam çcalışıyor işte. mızıkçılık yapacağımıza bir destek çıksak, nolur yani 
  • 3 Yıl Önce

Dikkat son homosapiens olabiliriz

En yakın tehlike, sahte plandemi tiyatrosu oynanarak, tüm dünya BİLL'in adamları eliyke küresel bir hipnoza ve esarete uğratılmuş olmasıdır. Son 10 yılın ölüm istatistikleri ölüm oranı olarak, 2020 de önceki yıllardan bile daha düşük ölüm oranlarına sahip olduğumuzu gösteriyor. Hastalıklar ve tüm ölümler Covid 19 vakasıymış gibi manipülatif olarak kaydedilmesi ve medya eliyle çok yoğun plandemi haberleri bombardımanına halkın maruz bırakılmasıyla ve bütün bunların devasa sermaye hareketleriyle devam ettiriliyor olması en yakın tehlike olduğunun ispatıdır. 2019 Aralığında yakalanıp atlattığım girip tam 1,5 ayda zar zor düzelmeme neden olmuştu. 2020 Martınada yakalansaydım Covid19 vakası olarak etiketlenecektim. Sn Dilipakın ısrarla anlattıklarına bende bir zamanlar lafı güzaf ve yersiz olarak bakanlardanım. Söylediği anlattığı herşey doğrudur. C19 yalanı maske ve mesafeyle insanları sefalet derecesinde bir yalnızlığa ve tecrite mahkum etti. Bu tiyatro eliyle BİLL`in adamlarının Lüseferaz aşılarına zorlanıyor tüm insanlık. HES dijital kelepçesiyle aşılı-aşısız ayrımları hak mahrumiyetlerine ve süresiz tecritlerin süresiz aşılanmaların yolunu açacaktır. Tüm dünya küresel dijital bir hapishaneye ve tüm insanlık ta süresiz mahkumlara dönüştüğünde Deccali tek dünya devleti ve Lüseferyan tek dünya hükümeti egemenliğini ilan etmiş olacaktır. Böylece, dünya nüfus kontrolü, belirli ırkların yaşatılması ve belirli ırkların imhasıyla sonuçlanacak distopik bir dünya kurulacaktır. Biz istesekte istemesekte güneş balçıkla sıvanmaz. Küresel sermaye, her alandaki bilim teknoloji tekellerinin oluşturduğu yapı dijitalizm ve yapay zekalar ile para dahil herşeyi, tüm hayatı sanallaltırarak eğemenliğini sağlama yolu buldu. Dilipakın bahsettiği tüm projeler insanlığı maalesef laboratuar deneklerine dönüştürecek ve bunu yapmayı isteyenlerde de bu irade ve güç var maalesef. Biz yalnızca sahte gündemlerle uyutuluyor ve sıramızı bekliyoruz. Bu un ufak edilmiş %99 çoğunluğun En ileri seviyede organize olmuş %1 in her yönden, her açıdan tahakkümüne vede esaretine girmesidir. Çözümü var ama sıradan bireylerin altından kalkamayacağı oranda çoookkk radikal.
  • 3 Yıl Önce

Hikmet Yılmaz

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ KETUM ETTİN. AŞI'NIN SUYUNU ÇIKARDIN. SIRA GIDA UZMANLIĞINDA... LÜTFEN, HALKIMIZIN KALBİNİ MINCIKLAMAYIN ARTIK.
  • 3 Yıl Önce

Ahmed61

Keraneleri kaldıracağız,içkiyi yasaklayacağız,kadınların tahrik edici giyimlerine düzenleme getireceyiz bu ve bunungibi islama uygun yasalar çıkartılmaya kalksalak buna kimler karşı çikar?kamalisler,chp,hdp,iyi parti...neder,laik müslümanlar neder,sen nedersin.....
  • 3 Yıl Önce

Zasus

Reis uyaydaki haklarımız konusunda hızlı bir giriş yaptı! 2023 yılında Ay'a yapacağımız sert iniş sonrası hatırı sayılır bir tarım alanı kapatmamız içten bile değil!.. Bu İsrail, bu AB, bu ABD bize Dünyada yerli tohum yetiştirtmediler, Reis sayesinde bu işi Ay'da yapmanın yolu açılmış gibi!.. Umarım Marslılar kıskanmaz!?..
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Değerli hocam hayatta asıl önemli olan şu sorunun cevabını bulmak "Ben niçin yaşıyorum ? " Bu soruya verdiğimiz cevap amellerimizde yani yaptıklarımızda saklıdır.
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Değerli hocam öncelikle domuz etinin neden Allah c.c tarafından haram (yasak) kılındığını düşünelim.Domuzun genetik yapısında insan gen yapısına bir uyumluluk ve bu yüzden bir geçişkenlik vardır.Yani insanın ilk kurulumu (bunu hem fiziksel hem de ruhsal olarak düşünelim) üzerinde değiştirici bir etkiye sahiptir yani yüce Allah eserlerinin korunmasını bizden istemektedir. Kainatın yaratıcısı insana sınırlı bir özgürlük ve güçle (irade) donatmıştır. Allaha c.c isyan etmek veya bizim için dilemiş olduğuna teslim olmak bizim seçimimiz.Hangisi iyi ? Dosdoğru olan mı? Yoksa elma tadında armut karpuza benzer şeftali kadına benzer erkek insana benzer robot mu ? Özünü saygısını merhametini hayasını şerefini kaybetmiş bir benlik mi?
  • 3 Yıl Önce

FESLİ SARIKLI SAKALLI

9 eylül günü yunanistanda kiliselerde çanlar çalar...matem vardır..papazlar ağlaşır..bizim ülkedede papazların yavrucukları Atatürk olmasaydı keşke diye açıktan matem tutarlar..GDO İle alakası nedir şimdi bunun diyeceksin..ama sen tohum filan deyince insan tohumuda var..yunan tohumları kaldı ülkede..bu GDO lu tohumları ne yapacağız..!? Bunu kesin yayınla yazar bey...buda tohum işi sonuçta...yayınlamazsın ama,işine gelmez gelsede ağır gelir biraz...
  • 3 Yıl Önce

GÖĞE BAK

Bu gdo lu ürünleri ülkeye sokan her tarafa yayan kim..?izin veren kim..? Ne karşılığı..? Ortaya ortaya konuşma...dalga geçme oyun oynama.....cesarerin varsa konuş kıvranıp durma...ıkınıp mıkınıp kelimelere sancı çektirme....şöyle bir ya Allah deyip bunu yapanlar şunlardır şunu edenler bunlardır diye isimler koyarak Allah adına şahit ol....yapabilirmisin....HAYIR...! Korkuyorsun....! Hepsi gibisin..korkuyorsun...kendi mahallenden korkuyorsun..ankaranın şerrinden kurtulmak için brüksele sığınmıştınız...şimdi sizin mahallenin şerliklerinden muhafaza olmak için nereye gideceksiniz..Allah'a deme sakın..çünkü biliyorsunuzki kötü şer işlere gözyumanların Allaha sığınacak yüzüde olmaz...Ama siz gene gidersiniz yüzsüzce..karşılıksız affet bizi diye...yürekli mert inananlar olsanız hata ve günahlar için AF DEĞİL CEZANIN ONURLUSUNU TALEP EDERSİNİZ..
  • 3 Yıl Önce

Basiret

Sn Karaçam, virgülü koysanız da, koymasanız da olur. Her iki anlam da doğru :D Çünkü süt annenin yedikleri, onun sütüne geçer.
  • 3 Yıl Önce

Fira

Köyümde çok bilinçsiz uygulamaya şahit oldum çocukluğumda... kocaman nadide elma, armut ve ceviz agaclarini söküp yerine " ziraat" dan fidan dikdik... sonraki fidanlar hiç bir zaman o kadim ağaçların yerini tutmadı... yıllarca tadına alıştığımız çok özel armut, elma ve ceviz cinsinin de dibine darı dikmiş olduk. Şimdi memlekete gittiğimde hep o çocukluğumun tatlarını arıyorum ama maalesef bulmak mümkün değil... çok acı... çok vahim... selam ve dua ile...
  • 3 Yıl Önce

Ahmed61

||.Abdul hamit hanın vefatının seneyi devriyesinde rahmetle,minnetle,hörmet ve ssygıyla anıyorum.Ruhu için fatihayı şerife.Ulu hakan biz sizeve ecdadımızı unutmadık unutmayacağız herzaman rahmet ve minnetle anacağı.Size kunpaz kuran ittihat ve terakki'ci zihniyetide lanetle anacağız.Ulu hakana kunpaskuranlarla,Reise kunpas kuran zihniyet aynidır.Bakınız yirmi yılda kurulan kunpaslara.....kadro ayninin devamı.Mınafık müslümanlarda bu kadrodan hiç eksik olmadı.Dostunu,düşmanı tanımayandan daha ahmak birisini tanımıyorum
  • 3 Yıl Önce

sıla

"Allah Yahudilerin canını alsın. Allah, onlara ölmüş hayvanların iç yağını haram kıldığı vakit bu yağı erittiler, sonra satıp parasını yediler." Ravi: Cabir, Kaynak: Buhari, Büyu 112, Meğazi 50; Müslim, Müsakat 71, (1581); Ebu Davud, Büyu 66, (3486); Tirmizi, Büyu 6. TURİzM de hedef 50milyaar dolllar! ! !idi.! ! ! tabii covid gelmeden önce! ! !BİR TURİST EN ÇOK; eğlence mekanlarında gününü geçirir, İÇKİ-KUMAR-KADIN-ÇIPLAKLIK-SAHİL vs türlü sapık-sapkın yerler, turizmin olmazsa olmazlarıdır! ! ! İçkiye-kumara-na-mahreme el sürmeyen devlet büyüklerimiz, bu içkilerden ve türlü sapıklılardan gelecek gelirlere bel bağlamış! ! !bir de, MÜJDE VEREREK HALKA DUYURUYORLAR! ! ! 50 milyon turist- 50 milyar dolllar gelir hedeflemişler! ! !idi! ! ! Ülke, s?x turizminin merkezi hâline getirildi! ! !, kimsenin gıkı çıkmıyor! ! !
  • 3 Yıl Önce

sıla

"Allah Yahudilerin canını alsın. Allah, onlara ölmüş hayvanların iç yağını haram kıldığı vakit bu yağı erittiler, sonra satıp parasını yediler." Ravi: Cabir, Kaynak: Buhari, Büyu 112, Meğazi 50; Müslim, Müsakat 71, (1581); Ebu Davud, Büyu 66, (3486); Tirmizi, Büyu 6. TURİzM de hedef 50milyaar dolllar! ! !idi.! ! ! tabii covid gelmeden önce! ! !BİR TURİST EN ÇOK; eğlence mekanlarında gününü geçirir, İÇKİ-KUMAR-KADIN-ÇIPLAKLIK-SAHİL vs türlü sapık-sapkın yerler, turizmin olmazsa olmazlarıdır! ! ! İçkiye-kumara-na-mahreme el sürmeyen devlet büyüklerimiz, bu içkilerden ve türlü sapıklılardan gelecek gelirlere bel bağlamış! ! !bir de, MÜJDE VEREREK HALKA DUYURUYORLAR! ! ! 50 milyon turist- 50 milyar dolllar gelir hedeflemişler! ! !idi! ! ! Ülke, s?x turizminin merkezi hâline getirildi! ! !, kimsenin gıkı çıkmıyor! ! !
  • 3 Yıl Önce

YALAN DÜNYANIN SAHTEKAR İNSANI OLUR

Domuz geni fare geni yapıştırılmış gdo lu ürünleri dayıyorlar ve yiyoruz...sonra kalkıp ben helal kesim ürünler yiyorum diye boş boş maneviyat yapıyorsun..(domuzun tohumunu yediriyorlar sen etini yemediğini zannediyorsun)..yarasa fare yiyen uygurlara zulm eden çinle dost oluyorsun "ticaret" için.. faiz yemiyorum diyorsun ama dibine kadar rant haksız kazanç fahiş fiyatlı işler yapıp ticaretin helalini yapıyorum diye hava civa yapıyorsun...esas şimdi kendime kızdım kırk yıllık kanilerden olurmu yahni..size laf yetiştiriyorum...sen bu laflamalardan rant kazanıyorsun.."boş boş" konuşan benim belkide aslında sanırım zannımca galiba..çok tehlikeli adamlarsınız he...SONUÇTA HEPİNİZ BOP SUNUZ...
  • 3 Yıl Önce

Sorumlu İnsan.

Ciddi konular Allah razı olsun.
  • 3 Yıl Önce

Mihâl

Wolksvagen " up" diye yeni bir model çıkarmış.....Almanya satış fiyatı 11.500 Euro ... asgari ücret ise 1584 Euro Almanya'da.... yaklaşık 8 aylık kazancıyla bir kuruş kredi kullanmadan , borçlanmadan bir araba sahibi olabiliyor ALMAN .....aynı araba Türkiye'de , ÖTV , KDV , doğrudan , dolaylı vergilerle 220.000 YTL oluyor ... bizde asgari ücret 2825 YTL bir de 90 kuruş.... yaklaşık 80 ay çalışırsa bu arabayı borçsuz , harçsız alabiliyor .... biri 8 , biri 80 ay ....ha buna rağmen bizi kıskanıyor bu kara donlu alman gavuru .....bı de buz uzaya gidiyoruz , ay'a bakıyoruz ....onlar gözünün önüne .... .
  • 3 Yıl Önce

Agy

Keşke çok daha fazla okunsanız. Keşke gazetenizden dolayı önyargılı olanlar, farklı fikirlere göz atmak için bile olsa, okusalar...
  • 3 Yıl Önce

Ferhat

Artık yeryūzūnde sana ebediyyeti vad ediyorum diyerek ekini ve nesli ifsad eden hilekar ve aldatıcınįn emrinde olan biz islah edicileriz diyen gizli seçilmiş bir zūmre var. Elbet hakikatın ortaya çįkacaği bir din gūnū var onu da unutmayalim. Işte o gūn herkez ūzerine bindiği bineğin açığa çıkacağı gūnū beklesin. Batıla tabi olup onun yolundan gidenlerin bineklerinin aslında eşek olduğunun hakikatı din gūnū onlara gösterilecek. Işte o gūn Allah ve resulūne tabi olan ve tağutu red edenler at ūstūnde onların yanından geçdiğinde onlar için herşeyin bir hile ve aldatmacadan ibaret olduğu ortaya çikacak. Unutmayalım karanlığın gūcū biz ona destek verdiğimiz mūddetçe vardır, zira karanlık şerrini bizim ona sağladığimiz yardim ve destekler ile yaymakta. Biz onun memurluğunu yaptığımız mūddetçe bizi kendi elimizle yeryūzūnde zelil edecektir. Halbuki rabbimiz bizi eşrefi mahlukat olarak yarattı ve meleklerini, şeytanları ve hayvanlara bize boyun eymeleri emr olundu. Fakat bize boyun eymeyi red eden aşağıli varlık bizi eşrefi mahlukat olarak taclandıran rabbimize karşı şirk koşmamızı sağladı. Nitekim biz rabbimizin bize bahş ettiği nimet ve olanaklarına rağmen ona şirk koşarak aldatıcı ve hilekarın yalan dūnyasına boyun eydik. şeytan sadece ruhumuzu ve şuurumuzu gasp etmedi, aynı zamanda ekinimizide ifsad eyledi. Şimdi ata tohumu tarihw karıştı, ata tohumları emperyal siyonist şeytani derin gūçlerin tekelinde. Tabi durum böyle olunca adamlar muhakkak bir gūn gelecek bizi açlikla ıslah etmeyi ve kendilerine boyun eydirmeyi deneyecekler.
  • 3 Yıl Önce

İlbeyhan

Bu ne sevgi ah , bu ne ızdırap der devam ederdi Abdullah Yüce , yine bin cefâlar etsen ,almam üstüme , sensiz dünya malı neylerim dostum dostum ...... elin gavuru , 100.000 tır silah , mühimmat veriyor PKK'YA , 60 yıldır fetöyü besleyip büyütüyor , ülkenin evlatlarını , parasını çalıp ülkeye düşman ediyor .... Amerikancı olmayan askerlerini darbeci diye yok ediyor , Mumcuları , Hablemitoğullarını , Aybüke öğretmenleri , Hrant Dinkleri yok ediyor ...." seni mahvederim , S400 falan anlamam ne dersem onu yapacaksın diyor..... adam siz müttefik değilsiniz , SÖZ DE MUTTEFİKSİNİZ diyor ....yani lafta diyor...bizimkiler yav bi konuşsak falan diyorlar.... " BEN SANA MECBURUM " demişti ATİLLÂ İLHÂN .....neden acaba .... Hz.Peygamber , Hz.Ali , M.Kemal bu durumlarda ne yapmıştı , açıp okumak gerek ...okuduğunu anlayacak beyin kaldıysa tabî ... çareyi sümüklü sapık bir casusun artıklarında , kirli çamaşırlarında , yanmayan kefenler de arayan bir güruh ne okuyacak , ne anlayacak ....
  • 3 Yıl Önce

Malkoç

Hadi gözünüz aydın ....büyüklerimiz bir müjde daha verdiler " uzay'a bak , ay'ı gör " dediler .... yerdekilere bakıp , görmesen iyi olur diye heralde ....yine bizi düşünüyorlar.... Allâh razı olsun.....
  • 3 Yıl Önce

Yazıyı göze göze sokmak

Bir gün de bolt karakterler kullanmadan yazı yaz, ama yok
  • 3 Yıl Önce

Nurullah

Gıda konusunda dünyada ve ülkemizde yaşananları Soner Yalçın yıllar önce kitap olarak yayımladı. "Saklı Seçilmişler" kitabını okuyunca gıda sektöründe neler döndüğünü, dev şirketleri, kartelleri, bunlara onay verenleri görebiliyorsunuz.
  • 3 Yıl Önce

YA RABBİ

RAD 31 çok ağırıma giderdi....ben senden hep hidayet ve selamet beklerken sen bana ümit kesmeyi emrediyorsun diye...artık RAD 31.in ne dehşetli bir rahmet olduğunu idrak edebiliyorum.....şanına andolsun tc.den tam ve kamil manada ümidimi kestim ya rabbi....ama daha önce çok direndim....sonunda yüce zatın galip geldi ve sonsuz rahmetine-inşallah- giden kapı açıldı.....tc.den ümidimi kesmeden önce tayyip erdoğanın kapısını çaldım.....ben peygambere itaat etmem o bana itaat etsin muhabbeti ile karşıladı beni.....tsk.nın kapısını çaldım.....biz peygambere itaat etmeyiz....bizim başkomutanımız var o ne derse o olur....peygamber de kim oluyor vatan bayrak dururken muhabbeti ile cevapladılar beni.....cemaatlerin kapısını çaldım.....bizim şeyhlerimizin peygamberden ne farkı varmış ki muhabbeti ile karşıladılar beni....akp.nin elini uzattığı her yerde meydana getirdiği yıkım inanılmaz....yerini chp alsa ne olur....herşeyden önce ne yaparlarsa yapsınlar bunu senin ve habibinin nam ve hesabına yapmayacaklar.....artı bir puan....tc.de adet olduğu üzere sırtlarını bir emperyal güce mutlaka yaslayacaklardır....ama bu hususta seçici davranacaklarını zannediyorum....emperyal güçlerden bir veya ikisi ile ittifak kurarken diğerleri ile mücadele içinde olurlar sanırım.....ama bu benim görüşüm yanılabilirim.....akp emperyalizme hizmette bütün bentleri yıktı....hepsine de ne olursan ol gel hepinizin başımın üstünde yeri var muhabbeti yaptı....birkaç tanesinin hiç olmazsa hayatımızdan çıkması bir artı puan daha oluşturur....fakirlik sorunu çözebilirler mi bilmiyorum....ama çözemeseler bile millet ekmek bulamazken ultra lüks bir hayat yaşamayacaklarını düşünüyorum.....çünkü bu muhabbet herkesi tiksindirdi.....ama chp akp.yi akp yapanın bir zamanlar uyguladığı zalimce politikalar olduğunu hatırlar mı bilmiyorum.....herkes zulümden sana kaçmayı bilmiyor.....zalimden kaçarken şeytanın eline düşüyor....zamanla şeytan onu bütünüyle işgal ediyor ve ortaya cin şeytanlarından başka bir de insan şeytanları çıkıyor.....RAD 31.E TESLİMİYETİM İNŞALLAH ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK BİR HAYIRDIR.....HERKES VE HERŞEY İÇİN....çünkü karşımdakinden artık zerre kadar ümidim olmadığı için beni çırpındığı batağa çekemez.....telafi edemeyeceği hiç bir acı ve şer bulunmayan yüce zatının kapısına gelir bütün ümidimi sana bağlarım....dün bana eğer anlaşılabilseydin dünya cennet olurdu buyurdun.....demek ki dünyayı cennete çevirmek sünnetine aykırı değil kulların cehaletle yeryüzünü cehenneme çeviriyor....ya rab ben başaramazsan kulun ve kelimen isa.asın başarısı ezelde nefsine yazdığın kaderdir.....isa ası bekliyoruz diye fitne çıkaran kafir ve müslümanlara da bir buyruğun var.....NECM 57-62.... HERKESİN VE HERŞEYİN EMANETİ YALNIZ VE ANCAK ŞAN ŞEREF İZZET VE KEREM SAHİBİ YÜCE ZATINA.....ŞEFAATİNİN SON NOKTASINDA ŞEFAAT YA RAB.....
  • 3 Yıl Önce

Şâhika

Allah razı olsun..! İlminizi ve ömrünüzü artırsın...Hakk'ı haykırmaya devam...
  • 3 Yıl Önce

Özcan çolak

Hocam eskiden bahçemizi eker, ağaçlarımızı bağımızı budar, hayvanlarımızı beslerdik onlar da bizim besinlerimizi verirdi. Hayvanlar tarlalarımızda otladığı için doğal gübre kendiliğinden hayvan dışkısıyla otomatik oluyordu. Ne zaman aç gözlü MÜSRİF insanlar TÜREDİ bütün dengeler bozuldu. Meyve ağaçlarının içinde tavuk ve hindiler yayılır haşere nedir bilmezdik. Tandırda ekmek yapıldıktan sonra ya testi kebab yahut kabak gömülürdü sıcak tandır külüne. Her şeyden azami istifade edilir hiç bir şey israf edilmezdi. Babaannem oğlum domuz yemek şarap içmek nasıl haramsa israf da öyle haram diye öğüt verirdi. Şimdilerde israfın kelime anlamını bile unuttu çoğunluk.
  • 3 Yıl Önce

hASAN Karaçam

Onun için “helal süt emmek”den söz edilir; ki süt annenin yediklerinin özüdür. cümlesini üç kere okuyunca jeton düştü. Virgül koyayydınız iyi di "süt anne" ne alaka deyip durdum okudukça :D Onun için “helal süt emmek”den söz edilir; ki süt, annenin yediklerinin özüdür.
  • 3 Yıl Önce

handan başduman

Yerli tohumu hangi iktidar yasaklamıştı arkadaşlar hatırlayan var mı?
  • 3 Yıl Önce

Timur

Türkiyede saglam olan ne kaldiki?
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23