• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eğer, ama, fakat…

38 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ayhan

Yıllarca hak yolunu yazıyorsunuz,allah razı olsun,şimdilerde yaptıkları yanlış ,,haram ları uyarmak için Akp ye giydiriyorsunuz ,haklısınızda.ammaaa akp 2002 de geldi ,ne zorluklar çektiğini hatta reisin halen ne saldırılara maruz kaldığı orta,da.(ben şöyle 2002 öncesi müslümana yapılan zulümleri,laik adı altında ,ilkokul 1.sınıftan lise sona hata üniverstelere kadar başörtüğü yasağı,erkeklerin de liseli kızların giydiği dizaltı açık okul örneklerinin ,peşinde .28 şubat.neyse hepimiz geçmişi yaşadık.fakirdik ama namusa ,dine biraz daha bağlıydık.) Erdoğanın ne zorluklarla,başörtü,imamhatip,kürtçe,gibi insanların hakklarımı savunup yasakları kaldırması,ve halkında kimseyi aç bırakmayıp istihtam sağlaması,4 milyon mülteciye bakması,dünyanın her mazlum fakir ülkesine yaptığı yardımlar.halen de mazlumun yanında olan? Sevgimizin aşırılığıda.işte millet ittifakı pusuda bekliyor ,ne olduklarını ,ne yapacaklarınıda biliyoruz.ilk fırsatta müslümannları inim inim inletecek lari belliyken,haliyle Erdoğana yaklaşıyorux. Şimdii para hepimizi bozdu ,islamdan uzaklaştık ,orası kesin, Faizi kaldır,milleti dini yönlere teşfik edecek işler yap,partinde haram yiyen,halktan uzaklaşan,kişileri ayıkla, Bu millettin bozulma ,sapıklaşma nın başrolünde musibi türk Dizi leri , Holluuwud kimin elindeyse ,bizdekilerde ,birisinin elinde,bi yönetmen söylemişti,niye ezan ve namaz kılan hiç görülmez,bunları göstermek suç gibi hemen saldırıya maruz kalırsınız. Şimdiii,yazmak çok kolay abdurrahman bey,başörtü ,bismillah,camiye gitmek,askeriyede kuran okutmak,namazı serbest etmek daha neler,ne tavizler verildi ,istanbul sözleşmeside bi tavizdi,100 ülke ,muhalefet saldırıları 24 saat 365 gün,,sen onu bunu yap haklısında,hadi burda yazanlarda dahil çıkında bu dizilere poretosto edin,hadi çıkında artık kuran kursları yaşı kaldırılsın,ve herzaman olsun. Bakın bu dediklerinizi yapmak için ,devrim yapmak gerekir,ve inanın buda kan dökülmeden yapılmaz.ve sadece içerdekilere karşı değil,sınırda dört gözle bekliyor düşman. Bilmiyorum yazıyorsun sürekli,gerçekten uçuruma doğru gidiyoruz. Sadece köşede bi yerde eleştirmek,bu aşı olayında hükümetin yukardakilerle anlaştığı felan? Evet olabilir,de dünyada 190 ülkeden bitanesi bile çıkıp karşı gelmiyor,gerçeği anlatamıyor. Bu nasıl bi güç. Ben aşıya sonuna kadar direnecem,bakalım Allaha sığınıp göreceğiz.
  • 3 Yıl Önce

Hatemi

GÜZEL VE DOĞRULARI YAZIYORSUN.DINLEYEN VE TATBIK EDEN YOK..IKTIDAR,HIRS,PARA,MAKAM SÖZDE MUSLÜMANLARIN AHLAKINI BOZDU.
  • 3 Yıl Önce

Abdullah Oğuz

Allah doğruluktan ayırmasın. Unutmayın ki Lafzatullahın ilk harfi Elif dir. Bütün çekiç darbeleri Elif gibi dosdoğru olan Çiviye iner, yamuk çiviye çekiçle vurmazlar... Senin yazıların ümmetin halini tasvir ediyor, maalesef çok ama çok şahsiyetli insanlara ihtiyaç var...
  • 3 Yıl Önce

basicman

söylemek kolay ve sayın dilipak 
  • 3 Yıl Önce

Kadir başhoruz

sayın dillipa hocam saygılar, bir iki dörtlük senin için, gelsin, Ne feryat edersin divane bülbül. Senin bu feryadın gülşene kalsın. Bu dünyada eremezsen murada, huzuru mahşere divana kalsın. iyiki varsın.
  • 3 Yıl Önce

Kadir başhoruz

Benim, söylemek istedigim, bu millete dinini yasaklayıp hovardalıgı, içkiyi kumarı hırsızı, mubah gören, dürüslük beklenmez agaç yaş iken egilir. türkiyede insanlara sene, 1934 de isviçreden alınan kanunla soyad uygulaması başlanmış yine sormak lazım neden isviçre, Allahını kitabını tanıtan olmamış konuşmak kolay bir anne çocugunnu emzirirken besmele çekermiş. şimdi kafayı çekiyor.
  • 3 Yıl Önce

Mustafa

İslâm coğrafyasında hala büyü muska sihir bilim diye satılıkca aklımızı başımıza almak çok zor. Büyü yapan kafirdir ayeti bakara suresi 102. Havas ilmi yapan yazan nedir Havas ilim değildir. Ebced, cifir, remil ilim değildir Allah'a isyandır küfürdür. En büyük küfür ilimi ledun ilmi dir ledun ilmine sahibim diyendir. Bunca başarılı ilim kafirlerden geliyor. Allah subhanehu ve teala aşkına bir tane ledun ilmi başarısı varmı. Bir buluşları varmı. İlaçları olsa başlarına sürer ler. 
  • 3 Yıl Önce

Salihce

Sayın yazar haklı  
  • 3 Yıl Önce

Mesele budur

İran’da sormuşlar!.. —Rejim değiştikten sonra hayatınız da ne değişti? Cevap: Eskiden Dışarda yer içer, evlerimizde ibadet yapardık. Şimdi ise evlerimiz de yiyor, içiyor dışarda ibadet yapıyoruz!. 
  • 3 Yıl Önce

Okur

Abdurrahman Dilipak abimizin yazdıklarını Akit gazetesinin diğer köşe yazarları ve okuyucuları hayatlarında uygulasınlar çoğu proplem ler kendiliğinden çözülür. 
  • 3 Yıl Önce

Alperen

Allah senden razı olsun halimiz bu kadar güzel ifade edilir.  
  • 3 Yıl Önce

Bilal

Siz, gençler Allah'ı Resulü bilmiyor futbolcuları şarkıcıları ezbere biliyor deyince şöyle birşey fark ettim Müslüman gençlerin bir eğlence alanı yok. Stres atmak için deli dolu akan kanı sakinleştirmek için ve İslam dairesi içinde birşeyler öğrenmek hayatina işlemek için bir alan yok Türkiye'de. 
  • 3 Yıl Önce

Barış

18 yılda bitirdiniz aferim
  • 3 Yıl Önce

yaşar öndül

"im malıyla övünürse, KARUN’a baksın!, ŞEDDAT’a baksın! Kim gücü ile övünürse CALUD’a baksın! Kim makamıyla övünürse, FİRAVUN’a baksın! Kim saltanatı ile övünüyorsa NEMRUD’a baksın! Kim rütbesiyle övünürse, HAMAN’a baksın! Kim soyuyla övünürse, EBU LEHEB’e baksın! Kim ilmiyle övünürse, ŞEYTAN’a baksın! EBU CEHİL’e baksın!" Hocam çok açık ve net bir şekilde durumu ortaya koymuş. Fazla söze ne hacet!
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Nuran derviş,hristiyan ahlaki derken,gençlerimizin mahrem ilişkilerinde yani kız erkek ilişkileri anlamında kullandım.Kuran kursuna giden bir bayan,ilâhiyat okuyan bir bayan,başı örtülü, got pantolon ve ayakları açık,pantolonun üzerinde hiç birşey yok en kötüsü 3.flörtü yaşıyor ve normal diyor.Yani bunları kastediyorum.Peygamberimiz bunlara lanet etmiyor mu
  • 3 Yıl Önce

Gökhan

Acı ama gerçek. Başta kendim olarak toplumdaki bozulma çok yüksek. Allah hayra tebdil eder inşallah. Ümitsizlik yok
  • 3 Yıl Önce

okur

kim devletiyle ovunurse, darbelere baksin!
  • 3 Yıl Önce

NURAN DEVRES

Malkoç o kadar güzel yazmış ki bana diyecek bir şey bırakmamış. Sizin de "cilalı adam devri" tanımınız çok hoşuma gitti. Her şey kirlendi. Makamlar, siyaset, kurumlar, insanlar, denizler, toprak, yediğimiz, içtiģimiz, kalbimiz, zihnimiz, hatta dinimiz. Her şeyi bozduk, tersyüz ettik, kirlendik. Para, makam, şöhret diyorsunuz ya, işte artïk sadece onlar var. Yalan söylemeyin diye vaaz verenler inanın i vaazdan bir saniye öncesine kadar olduģu gibi bir saniye sonra yalan söyleyecekler. Ağızlarımızda küfür, hakaret, aşağılama. O kirli ağïzla ettiğiniz dualar kabul olur mu? Başkalarının felaketinden haz duyan kirli kalbiniz, düşmanlık besleyen nefsiniz namazla oruçla temizlenir mi sanıyorsunuz? Herkes siyasetin ve nefsinin eseri. Eskiden fakir olan bile kendinden daha fakir olana yardım ederdi. Ülkenin parasını vantuz gibi emen o 5 müteahhidin zekat verdiğini mi sanıyorsunuz? Hangi yardım derneğine ne bağışladılar? Şu sıkı günlerde bile vergi borcu sildirme peşindeler. Sizin gazeteye gelen yorumları okuyorum. Bazıları hakaret küfūr antolojisi gibi. Eminim namaz kılıyordur. Arkadaş sen istersen bin rekat kıl, nefsini temizleyemezsin ve asla Allahın makbul kulu olamazsın. Gönül mülkünü yıkmayagör. Yorumcu Mehmet kardeşim, diyorsun ki başı örtülü ahlâkı hristiyan. Sen Hristiyaların bizden daha az ahlaklı olduğunu mu sanıyorsun? Bizden çok daha dürüst, ahlaklı, sevecen, tokgözlü, mizan üstü yaşayan kişiler. Bizim söylediğimiz yalanın binde birini bile söylemezler. Hasetleri çok daha azdır. Keşke onlar kadar düzgün olabilsek.
  • 3 Yıl Önce

Abdullah Tanır

"Kim malıyla övünürse, KARUN’a baksın!, ŞEDDAT’a baksın! Kim gücü ile övünürse CALUD’a baksın! Kim makamıyla övünürse, FİRAVUN’a baksın! Kim saltanatı ile övünüyorsa NEMRUD’a baksın! Kim rütbesiyle övünürse, HAMAN’a baksın! Kim soyuyla övünürse, EBU LEHEB’e baksın! Kim ilmiyle övünürse, ŞEYTAN’a baksın! EBU CEHİL’e baksın!" Sayın Dilipak bu saydığınız şahsiyetler ve sıfatları maalesef buğün halen yaşıyor.özellikle dindarlar bu vasıfları sahiplenmiş durumda.O zaman bu vasıflara sahip kişilerin sonu ne ise buğünkü Karunların,Calutların,Firavunların Nemrutların Hamanların Ebu leheplerin sonunda aynı olacak demektir.Uyarılarınızı takip ediyor ve takdir ediyoruz.UMARIM tez zamanda toplu bir uyanış yaşarız.yoksa halimiz ibretlik olacak gibi.
  • 3 Yıl Önce

Tuva

Eğer insanlık dünya iyilikle adaletle ikame edilseydi amalara fakAtlara gerek kalmazdı . Hayatta en hakiki ilim iyiliktir
  • 3 Yıl Önce

Dürüst

Hocam yazdıklarınızda haklısınız sizinle aynı düşüncedeyim...
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

70 fırka müslüman olduk ama biri cennete gidecek.Kuran ve sünnete göre yaşayanlar.Muslumanim.diyor ama başı kapalı ahlaki hristiyan, torpille is yapar,namaz yok,dini siyasete alet eder ve kendine uydurur,yaptığı günahı açıktan yapar ,zinayı meşru görür vs.Bunlarada lanet edilmis
  • 3 Yıl Önce

Mertürk

Birileri darül harp mantığı ile herşeyi mübah görüyorsa ,bu dedikleriniz nasıl olacak.
  • 3 Yıl Önce

Azbilen

Yazılar güzel okuyan olursa, okuyan okuduğunu anlarsa, anladı anlamaya, işini gelirse. Hepsinden ötede biraz dahasonra olmasa. Sen biliyormusun biraz sonra ne olacağını. Allah ım bize akıl, fikir, zikir ver. Bizleri korkaklıktan veerteleme hast. koru.
  • 3 Yıl Önce

MUHAMMEDALİ ÜRKMEZ

Hocam ben birey olarak toplumu düzeltmek için ne yapabilirim Allah'a canından vazgeçecek kadar iman nasil olur sahabe deki iman nasil elde edilir sehid olmayi yaşamaya tercih eden bir iman nasil elde edilir bilgilendirirseniz cok sevinirim Allah yar ve yardımcınız olsun
  • 3 Yıl Önce

Malkoç

Biraz geç kalmadınız mı hocam ?... losers..... çoktaaan luuzırlardan olmadınız mı ?.... BİZ ' dedikleriniz yapmadı mı bütün bu azgınlıkları , sapkınlıkları .... kendilerini Allah yolunda , Allah'ın yeryüzünde ki temsilcileri , cennet ehli olduklarını söyleyenler yapmadı mı herşeyi ... elbiselerinin eteklerini savura savura yeryüzünde gurur ve kibirle gezinenler yapmadı mı ?... (açık ) örtülü Dolce & Gabbana gözlüklerle , cıngıl cıngıl cart yeşil , kırmızı türbanlı mestûreler , kirli sakallı dar gömlek , kısa yırtmaçlı ceket , dar ve kısa paçalı pantolonlarla metroseksuel eşleri birlikte yaşamadılarmı bütün bunları?....eniginin cücüğünün altlarında audiler , dört çeker cipler ..... açık büfe , serpme kahvaltılar ....selfieler kaydedip , mutluluklarını Instagram'da , feysde , TİKTOK'da bütün âlemle paylaşmalar.... çatlasınlar diye .... yeşili katlederken , dereleri , çayları zehirlerken , belediye meclisini ayarlayıp yeşil alanları konut ve ticari ye çevirip 80 katlı rezidanslar dikenler biz dedikleriniz degilmiydi ... BETON DEVRİ diye geçecek tarihe bu devir ...Amerika'nınn GDO'lu kanserojen mısır şurubundan elde edilen NBŞ üretimine , fabrikasına kim izin verdi ... CARGİLL BURSA'DA .... Avrupa'da yasak .... SODOM GOMOREYİ, LUT KAVMİNİ , POMPEİ' yi yerden yeksân edenin gücünü unuttu insanlık .... GÜÇ ZEHİRLER , MUTLAK GÜÇ MUTLAK ZEHİRLER ....yani ilahlık taslayanlar hep olmuştur , ama zehirlenip acı sonlarını yaşamışlardır hep ....hâfıza i beşer nisyân ile malûldür der , diyen...oysa LÂ İLÂHE İLLÂLLAH .... şerik kabul etmez .... ümeyyenin uşaklarının iddiası da kabul görmedi....1400 yıl önce.... fettoşun ki de ....diğer , diğer , diğerleri gibi ...
  • 3 Yıl Önce

Rıza

Hani Ömer. Hani Ömerler... Biz araya duralım. Kim kaybetmişse... Olma yolunda değil bize itaat eden Ömer...
  • 3 Yıl Önce

Mustafa

Susuzluk için üniversite lerde bilimsel çalışma yok diye bir yazı yazmıştım haksızlık etmişim proflar çalışıyormuş mazar bulmuşlar. Bitti artık Türkiye nin her alanda sorunları çözüldü artık. Şimdi mezarin üzerine türbe yapılır kim tutar Türkiye yi
  • 3 Yıl Önce

Zekeriya gökçe

Makam, para, kadın, nice güzel yüzlüyü çirkinleştirdi. Aslında güzel yüzlü değildi de ... işaretleri, biz onları öğle gördüğümüzden-sevdiğimiz için- görmezden geldik. Sohbet arasında faizi savunmadı mı? Gördük mü? Hani Gül (kokulu) bunlar radikal her toplumda aşırılar var dediğinde gördük mü? Sahi dinde reform deyip dururken gördük de ne oldu? fetö yü takiyyende geçenler. Aslında inanmayanlar makam için Filistin tivitleri atınca onları kanatlarımızın altına alıverdik. Biz yanlışı görüyorduk ama gözlerimizi kapattık. Sağa sola sarmaya lüzum yok. Gördüğü şeyleri yorumlamaz isek kaybetmişizdir. Din yalnız bizim dinimiz değil hepimizin dini bizim. O zaman dinimize -biz rükunlarına uymasakta- sahip çıkmalı harama haram helale helal demeliyiz. Aslını korumalıyız. Allah yar ve yardımcımız olsun.
  • 3 Yıl Önce

Ümmetin ferdi

Sahi ehliyet, liyakat, istişare, şura, rüşvet ve torpil konusunda ne düşünüyorsunuz!? Sorusunu nicedir size soruyoruz. Ama cevaplayan bir yazi cikmadi. Hadi AMA'siz FAKAT'siz bir yazi bekliyoruz ummet olarak. At izi it izine karıştı. Ummetin aklı bunu çözmeye yetmiyor. Kaleminizin hakkini verin. Vakit cok gec olmadan.
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Değerli hocam o gün insanların bize övgüleri , yergileri , araba markamızın ve evimizin manzarasının ne kadar güzel olduğunun küçük ve değersiz ayrıntılar olduğunu kesin bir şekilde anlayacağız.Selametle kalın.
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Değerli hocam sanırım hayatla ilgili bizi yanıltan bir duygu var o da hep düşüncesi. Çocukken hep çocuk kalacağım Gençken hep genç kalacağım.Yaşlandığımızda da hep böyle gidecek duygusu.Bize uzak olan ölümü tattığımızda o küçük çakıl taşlarının bile bildiği sınırsız bütün varlıkları kuşatan gerçeği fark edeceğiz.Ardımızda bıraktıklarımızla
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Değerli hocam şöyle bir bakalım etrafımıza kuşlar ağaçlar gökteki yıldızlar bile bir gerçeğin farkında (tabi olduklarına ve uyduklarına göre evrende var olan yasalara ,çünkü kaos yok onların varlığında) Bir biz insanlar bütün varlıkların bildiği o gerçeğin farkında değiliz.Peygamberimiz s.a.s , diğer peygamberlerin ve sahabelerinin başta dört halife ve dört büyük imam, Veysel , Yunus gibi salih insanların ... Kalplerinde his ettiği o büyük ve tek gerçeğin farkına ne zaman varacağız ?
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Değerli hocam kimler toprak olmadı ki.Yeşil çamın namı değer Feridi mi ?Gazeteciliğin duayeni (öyle söylenebilir tabi benim yorumum farklı) Mehmet Ali Birand Ya Süleyman Demirel daha kimler kimler...Övünmek! Büyük İskender "Ne zaman bir zafer kazansam kendimi tanrı gibi görür tuvalet ihtiyacım doğduğunda insan olduğumu tekrar hatırlarım" der. Neden varım sorusunun doğru cevabını bulmak bir insan için en temel çelişkidir bence. Bu soruya yanlış cevaplar bulan ve buna göre yaşayanlar da en temel sorunumuzdur bence. Not:bence sözcüğünü düşündüklerimin göreceli olduğunu belirtmek için kullanıyorum yoksa kendimi önemsediğimden değil.
  • 3 Yıl Önce

Recep ARSLAN

Kaleminize yüreğinize sağlık, sayın Abdurrahman Dilipak. Gerçekten yazdıklarınız ve konuştuklarınızda samimi iseniz... Sizin gibi yöneticilerimiz olmalı. Bırakın yöneticileri bizlerin sizin gibi olması gerek. Zaman o kadar kötü ki herşey birbirine karışmış. Sizin gibi değerli aydın kişilerin gün yüzüne çıkartılıp rol-model yapılması gerek. Maalesef en etkili iletişim araçlarında nefsimizi kandırarak hayatımızı boş işlerle geçiriyoruz. Selam ve dua ile...
  • 3 Yıl Önce

Hamdi Baba

Çok doğru.
  • 3 Yıl Önce

Ferda Mutlu

SÖYLESENE AKİT BÖYLE YAPMAYACAK MIYDIK? Ne zaman, “Evet; ama, fakat” demeden sözü dinleyip doğrusuna tabi olup, yanlışına karşı çıkacağız. İşe bakıp, doğrusuna destek olup, yanlışını engelleyeceğiz, konuya bakıp, adaletten yana, haktan, hukuktan yana olacağız! Hak sahibi düşmanımız da olsa, haksız babamız da olsa böyle yapmayacak mı idik! EVET SÖYLE AKİT SÖYLE BÖYLE YAPMAYACAK MIYDIK?
  • 3 Yıl Önce

hakan mutlu

Herkes süpürmeye kapısının önünden başlasın...
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23