• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Yeni Malthusçular”ın canı cehenneme!

46 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Okur

Aslında virüsle mücadele bizim ilmihal kitaplarımızda, fıkıh kitaplarımızda anlatıldığı şekilde sünneti saniyeyi tam kayıtlı ile uyguladığımızda hiçbir virüsün bize musallat olamayacağı açık amma velakin gel gör ki bizim müslüman kardeşlerimiz toplu yaşamımız hiç mi hiç sünnete uygun olmadığından bu virüse yakalandığını görüyorum ve üzülüyorum, ah bi azıcık da olsa okusak
  • 4 Yıl Önce

Ciddi

"Yaratılış”, ” rızık” ve “ecel” bu işin neresinde!. "!? Dunyadaki Her iki kisiden birinin Çin-Hint'li oldugunu ve tek yaraticiya inanmadiklarini bilmez olamazsin!
  • 4 Yıl Önce

Ali rıza

Allah kullanasınız diye akıl vermiş , düşünme değerlendirme ve karar verme , yetkisini sadece insana vermiş , ve erkeğe bir görev kadına bir görev vermiş , şura suresi 30 uncu ayette de yaptığınızdan siz sorumlusunuz demiş , şimdi bilende konuşuyor bilmeyende konuşuyor , Allah şerri sevmez şer insanın kendi kararıdır , ki bu islamın şartına ilave edilen kader , kim tarafından ne zaman ilave edildi , kuramı Kerim’de böyle bir şey yok , me esebake nin heseneten Fe nin allah , ve Esenkale mim seyyieten Fe mim nefsek ayeti kerimesini okuyun Levent bey , kuranı Kerim’i anlayarak okuyun , zaten anlamış olsaydık bu gün bu durumda olmazdık, yani kim olduğumuzu bilirdik,
  • 4 Yıl Önce

Umuda

İş te bu Üstat uzun süredir ilk defa gerçek failleri tekrarlar yapmadan yalın basit net açıklamışsınız
  • 4 Yıl Önce

Yahya Özal a Ferhat dan

Aklin ve bilimin yolu olarak tanimladiğiniz yol iblisin yeryūzūndeki ideolojisini benimseyen masonik derin gūçlerden ibaret. Hang aklin yolu bu? Yoksa yeryūnde imparatorluğunu kurmuş olan şeytani akldan bahsediyorsun? Zina nin, feminizmin, lutiliğin, faizin, fuhuşun meşru olduğu azili katillerin yaşama hakki olduğu bir sistemin aklondan bahsediyorsun herhalde. Coķ tūketip, çok ūreten ve ūrettiklerini para piyasasini koruyabilmek için çöpe atan akldan mi bahsediyorsun. Yoksa ben merkezli sadece kendini dūşūnen ani yaşayan CARPE DIEM ideolojisi ile būyūyūp cinselloğini azginca yaşayan aklin mimarinimi bahs ediyorsun. Yoksa Cinsiyetsiz bir toplumun ve aile yaşantisinin ifsad edildiği , fuhuş batağinda partner ilişkisi içinde yaşayan bir toplumun mimari olan akl dan bahsediyorsun sen?
  • 4 Yıl Önce

akit çok güzel

google translate'e ingilizce brown yazınca verdiği karşılık بنى bunaa şeklinde latin harfleriyle okunuşu da veriliyor! https://en.wikipedia.org/wiki/Annaba bu da havas alimi ahmet el buni'nin doğduğu şehir olan anaba hakkında wikipedia maddesi! eskiden Bona veya Bône şeklinde biliniyormuş! el buni adı vuradan geliyor! bonalı aamet anlamında! dün yazdıydım geleceğe dönüşteki emmet l. brown aslında ahmet el buni adının kodlanmış hali demiştim! hatta dün atv'de üçüncü bölümü gösteriliyordu! üstelik dr. brown alkolden bayılınca marty barmene "kahve var mı?" diye soruyordu! rastlantı gibi görünmüyor! bilmiyorum ne peşindelerdi? tasavvuftaki tayyı zaman kavramı ilgilerini çekmiş olabilir!
  • 4 Yıl Önce

Yahya Özal

Dünya insanlarını din uğruna birbirlerine kırdıranlar yerine, barış dini diye diye hala savaşanlar yerine aklın ve bilimin önerisine karşı çıkarak insanlık kurtulamaz. Hele dua ile sela ile asla. Fareler gibi kontrolsüz üremek Dünya'nın sonunu getirecektir. İyi bir eğitim almayan, ruhen ve fiziken ve de ekomnomik olarak yeterli olmayanlara, sürücü kursu gibi bir özel eğitimden geçip üreme belgesi almayan kadın ve erkeğe üreme yasaklanmalıdır.
  • 4 Yıl Önce

Sorumlu(Nuran Devresi Hanımefendiye)

Nurhan hanım sizin tespit ettiğinizin iç dünyanızdaki probleminizin ve sorularınızın cevabı Tebareke Suresi 1 2 3 .ayetler efendim Allah bize kendine karşı acz ve fakr içinde eylesin ve isteklerinizi kendi katından gidersin
  • 4 Yıl Önce

ismail bucak

doğru tespit hocam kaklısınız
  • 4 Yıl Önce

Davut

Nüfus, hayat standartlarına göre, oldukça fazla.
  • 4 Yıl Önce

Yamtar

Daha dün Osmanlı Devletini parçaladı , koltuklarının altında HAÇ' la gezen LAWRENCE' ler ..... , ana dili gibi arapça öğrenip , cübbe giyip , sarık sarıp namaz kıldırdı safdirik beyinli müminlere ... tıpkı bugün gibi .... Kılıçdaroğlu TESEV' in kurucu üyesi..... finansörü GEORGE SOROS ......babası hayrına mı verdi Soros , yeşil dolarları ... günahını vermez o........nun çocuğu..... FETULLAH = LAWRENCE ..... Lawrence'ler bitmez , her köşe başında ....özellikle de Tusiad' da , üniversitelerde , medyada , tarikat , cemaatlerde ve assolist SİYASETİN HER YERİNDE ..... uyanın her kılığa girer lawrencler....TURK MİLLİYETCİLİGİNİN BEYİ OLUR , DİYANET İSLERİ BAŞKANI OLUR , PARLAK NATO SUBAYI OLUR , PROFESÖR OLUR , BOYNUZLU HOLDİNG SAHİBİ PLUR , İMAM OLUR .....akıllı olun , vatan olmazsa din de , namus da , malınız mülkünüz de olmaz..... KÜRDİSTAN = BÜYÜK İSRAİL PROJESİ.....Azerbaycan meselesi de aynı planın parçası....mimarı aynı ... DAMAT KUSHNER.... siyonist evangelistlerin postacısi...
  • 4 Yıl Önce

O illerde yaşayanlar, dikkat!

Hava raporu başlığı atarken bir yerlere mesaj veriliyor sanki;sabotaj yapmak için uygun hava,o illerde yangın mangın çıkarabilirsiniz der gibi...
  • 4 Yıl Önce

Malkoç

kitabın adı (Yetişkinlerin yalan hayatı )......yazarı (Elena Ferrante ).... aşağı ve yukarı napoli' de yaşananlar .....insan ve hayatın gerçekleri ....bir yanda NEZAKET MASKESİ , bir yanda yokluklar , cehalet , bayağılık ... YETİŞKİNLERDEN SÜREGELEN , SONRA Kİ TERTEMİZ NESİLLERE İNTİKAL ETTİRİLEN , HIRSLAR , BENCİLLİK , HASTALIKLAR ... bu gün ki bize benzer karmaşık insan gerçekleri..... klişe sözdür ' " GENÇLERİN HALİ NE OLACAK "".... ASIL BÜYÜKLERİN HALİ NE OLACAK , """.....büyükler düzgün olsa , gençler böyle olmaz... cahil , ahlaksız , bencil , hep BEN , daima BEN !? , ne bekliyordunuz ...? anlı şanlı güya devlet adamları, ulema , asker , sivil elele 40 sene ilkokulmezunu bir şarlatan vaiz bozuntusuna methiyeler dizip , ......nı sıvazladılar .... ders almadılar 
  • 4 Yıl Önce

Levent

Bir sorum olacak. Geçen günlerde Çin in uygur türlerine uyguladığı baskı ve şiddet için 29 ülke bir mektup yazıyorlar. Bu mektubun içeriği ve neden turkiye nin imzası olmadığı konusunda bir yazı yazarsaniz sevinirim.
  • 4 Yıl Önce

Şahika

Maltus kiiiim.?
  • 4 Yıl Önce

Ahmed 61

Cu,-ci inanmıyorsan sözüm yok .İnanıyorsan böyle inanmak olmaz.kıyametle ilgili okadarçok ayet ve sure varki! İstersen kıyamet suresine bir göz at.
  • 4 Yıl Önce

Ahmed 61

Nuran hanım eğer Allah insana nefis vermeseydi,insanda dünyaya meyletme duyguları olmasaydı hayatın devamı olmazdı,nifusta artmazdı. Hayatın devamı için bunlar gerekli şeyler.Hayatın amaci nefsin kötü arzularını bastırmak Allah'ın istediği gibi yaşamaktır.İyiki ahiret var yoksa hırsımdan çaltardım.Peyganberimiz buyuruyorlarki:Allah'ın katında dünyanın sivrisineğin kanadı kadar değeri olsaydı kafirlere ondan bir yudum su vermezdi....kuranı kerim baştan sona ahireti adres olarak gösterir..
  • 4 Yıl Önce

Nuran Derves hanima Ferhat dan cevap

Nuran hanim hayat sadece eğlence den ibaret değil. Kuran da bir mitoliji kitabi değil. Malesef sizin gibi ahiret gūnūne inanmayan (öyle değilim diyeceksiniz ama, öyle hissettiriyorsunuz.)  kadinlar ve erkekler toplumda çoğlamaya başladi. Artik milli eğitim sistemi dediğim yer deistleştirme ve ateistleştirme fabrikasi haline gelmiş. Biz çocuklarimizi kime teslim ediyoruz diye her mūmin akl etmeli. Sonuç ortada. Allah cc yeryūzūnde herbirimize ayri ayri rızk verdiği halde melekleri ve hayvanlari bize boyun eğdirdiği halde biz Allah i ve onun resullerini bize gösterdiği yolu terk ederek şeytan ve onun varislerinin ideoloji ve sistemlerini benimseyerek Allah a bir nevi şirk koşuyoruz. Mesela rekabete dayali serbest piyasali liberal ekonomi sizce islami mi? Price politik yani fiyat politikasindan dolayi milyarlarca nimet kapitalist piyasada yenilmeden çöpe atilmakta. Milyarlarca çöpe atlilan nimetler ile iki kitadaki aç insanlar doyurulabilir, fakat ihtiyaçtan fazla çok ūretilip fiyati sabit tutma politikasi Allahsizlarin belirlediği politikalardir. Bu bile rabbe isyan niteliğindedir. Azami ūretim ve asgari tùketim en doğru olanidir. Artik bu devirde digital veriler ile hanelerin ne kadar tūkettikleri ön görūlebilmekte.
  • 4 Yıl Önce

Mantık bilimi rumuzlu yorumcuya..

"Totoloji" olarak etiketlediğiniz sözlerin sahibinin ilmine erişilemeyeceği için sadece mantık bilimiyle değerlendirip açıklamaya kalkışmak boşa bir çaba olmuş. "İlmin kapısı"nın sözlerini idrak için ön şart imandır.
  • 4 Yıl Önce

Kosovalı

Bu güya bilimsel, ama tamamen sapkın fikirleri seslendirenler, çok akıllıysanız kendiniz için “ölümsüz” olmaya çare bulun bakalım. İnsan ahmak olursa laf anlamaz. “İlahi Adalet” mutlaka tecelli edecektir. Siz kendi aranızda oynayın durun!
  • 4 Yıl Önce

Mehmet ay

Sayin dilipak, Dünya bu nüfusu kaldirabilir mi? Iklimler degisiyor, araziler azaliyor, saglikli su dünyada yüzde ikibucuk, Atmosfere tonlarca karbondiyoksit gönderiliyor. Yiyecekleri hormonlar ile büyütüyor, bu da insanlari hastalandiriyor.  Evet, calisarak üreterek insanlari doyurabilirsiniz, ama calisma nerede? Türkiye de calismak üretmek var mi? Türkiye de ki calismayi örnek al dünyayi gör. Is konusmayla cözülmüyor, laf ile peynir gemisi yürümüyor. Önemli olan icraat, Zaten, dünya da hastaliklarla, virüslerle, sagliksiz beslenmeyle, milyonlarca insan ölüyor. Yalinizca ilacsizlik yüzünde dogumdan sonra milyonlarca bebek ölüyor. Bunlar icin ilac gelistiriyormusunuz, saglikli yiyecek üretiyormusunuz, YOK Konusmaya gelince mangalda kül birakmiyorsunuz.
  • 4 Yıl Önce

gurbetci Abdullah

Dünya 20 milyar insani besleyecek kapesiteye sahip; tek Türkiye'de günde cöpe atilan ekmek Allah bilir kac ton...Tek ekmek diyorum, gerisini siz düsünün...Dünyada günlük cöpe atilan yiyecekle ac insan kalmaz.Avrupa'nin yilda köpege harcadigi para 10 milyar Euro!!!! Simdi bu rakami 200 ülke ile carpin.Silaha harcanan parayida ekleyin!!!Lan bu taksimi kurt yapmaz kuzulara SAH olsa!!!!
  • 4 Yıl Önce

Nuran devres in dikkatine

Aslında kimse Allah'a inanmıyor ahirete inanmıyor ya da şüphe duyuyor diye yazmışsın.sahabeden bir tanesi de peygamber efendimiz sallallahu sellem diyor ki ya resulallah senin yanındayken çok iyi düşünceler duygular taşıyorum senin yanından ayrılınca dünyaya dalıyorum diye serzenişte bulunuyor.Peygamberimiz sallallahu ve sellem verdiği cevabı da bu durumu her zaman koruyamıyabilirsin anlamında oluyor. İnsan beşer şaşar hepsine uyar dünyaya dalabilir.ama sonuna kadar müslümandır. Önemli olan günahlardan tövbe etmek pişman olmaktır.
  • 4 Yıl Önce

Handikap

Önümüzdeki 50 yılda dünyanın nüfusu bugünkünün yarısı olmalı yoksa dünyadaki tüm türler vahşi beseroglu yüzünden yok olup gidecek. Ha hatırlatayım beşer dışındaki bütün canlılar dünyanın dengesini sağlıyor
  • 4 Yıl Önce

Levent 1326

İMANIN ŞARTLARI 1 Allah ü Teâlâ ya inanmak, 2 Meleklerin e inanmak 3 kitaplarına inanmak 4 Peygamberlerin e inanmak 5 Ahiret gününe; Öldukten sonra dirilmenin hak olduğuna inanmak 6 Kadere; Hayır ve şerrin Allah ' ın bilip dilemesi ve yaratması ile olduğuna inanmak tır. imanın bu altı şar- tından birini kabul etmeyen, hepsini inkar etmiş sayılır. Mesela, imanın beş şartını kabul edip, ahirete inanmayan kimse Mü'min olamaz . imanın beşinci şartı ahiret gününe inanmaktır. Sur' un uflenmesi, bütün ölülerin dirilip kabirlerin den kalkması, amel defterlerini n verilmesi ve mahşer meydanında toplanıp sual ve hesaba çekilmesi ile mizan, şefaat, sırat, Kevser, cennet ve Cehennem gibi ahiret hayatına ait hususlara inanmaktır. Ahiret bu dünyadan sonraki sonsuz hayattır . Allahü Teâlâ, bu dünyayı ve bütün varlıkları geçici bir zaman için yaratmıştır. israfil (as )ın birinci suru üf ürmesiyle kıyamet kopup bütün canlılar ölecek, dünya ve dünya dışındaki her şey yok olacaktır. İkinci surun üflenmesi ile de mahlukat yeniden dirilerek hesap vermek için mahşer yerine toplanacaklardir. Mahşerde Allah (c.c ) ın huzurunda bütün insanlar ve cinler yaptıklarından hesaba çekilecek, en ince teferruat ına kadar hesap verecekler,haklı haksız dan hakkını alacaktır. Hesap işi bittikten sonra, iyiler Cennete, kötüler Cehenneme girecektir. Mü'min ler Cennet 'te Cenab -I Hakk'ın Cemalini görecek lerdir. Ahirete inanmayan, Allah 'a ve Peygamber 'ede inanma mış olur.
  • 4 Yıl Önce

Sabri

Açıklamalı bilgi. Teşekkür ederim.
  • 4 Yıl Önce

NURAN DEVRES

Bunlar bilimin konusudur, ilahiyatın değil. Hani ilahiyatçılar sormak gerekir diyorsunuz ya. Konu hep ahiret. Peki ahiret diye bir kavram olmasaydı ne olacaktı? O zaman ne yazacak, ne konușacaktınız? Madem ki bu dünyadaki hayatımız ebedi bir sürecin küçücük, minicik bir parçası. O zaman para için, geçim için, mal, așk, siyaset için niye dertleniyoruz? Milyonlarca yıldan daha uzun olan sonsuz bir sürecin yanında 80-90 yıllık bir ömür nedir ki? Herkes durmadan ahiretten bahsediyor ama hep dünyevi olanın peșinde koșuyor. Eğer gerçekten inansalar ne dünyevi așk kalır, ne siyaset mücadelesi, ne evlilik, ne iș. Her șey anlamını kaybeder. Aslında kimse inanmıyor ya da șüphe duyuyor.
  • 4 Yıl Önce

1970 ler

Şahsen ben 1970 ile bu arada geçen zamanı kıyaslayınca o eski zamanlardaki kandil ışığından elektrik ışığına geçiş ve bilumum yeni teknolojiler hep iyi şeyler .Ama kötü değişen insanın değişmesi oldu.İyi insan olmakta hep eksilere doğru gidiyoruz
  • 4 Yıl Önce

Ekmek bekler...

Durmadan şikayet ediyorsun da bizlere ne yapacağımızı söylemiyorsun.. hergün namaz kılıyoruz, dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz biz daha ne yapALım hacı dayı .. ibadetimizi ikiye katlasak coluk çocuk evde ekmek bekler.. Galiba en iyisi deist olmak Yaradana sığın yeter..
  • 4 Yıl Önce

Cu-ci

Sayın hocam, kıyametin kopması diye bir şey yok. Hırsları nedeniyle insanoğlu kıyametini kendisi hazırlıyor. Tüm insallık olarak yaptıklarımızla hızlıca sona doğru gidiyoruz.
  • 4 Yıl Önce

Mihal

Bu yazı Kur’an’ın “Allah emanetleri ehline vermenizi emreder” (Nisâ 4/58) mealindeki buyruğuyla doğrudan ilişkili olarak “emanet” ve “ehliyet” kavramlarının günümüz Türkiye’sindeki Müslümanları için ölçüdür....Kurtubî’nin tefsirinde nakledildiğine göre bu ayetin sebeb-i nüzulü Mekke’nin fethedildiği sırada Hz. Peygamber’in Kâbe’nin anahtarlarını o gün henüz müşrik olan Osman b. Ebî Talha ile amcasının oğlu Şeybe b. Osman’dan alıp sahâbîlerden birine vermek istemesidir..... Ayet bu düşünce ve tasarrufun isabetli olmadığını bildirmek için inmiş, Hz. Peygamber de ayetin nüzulünü müteakiben Osman ve Şeybe’yi çağırıp “Anahtarları alın, bunlar ebediyen sizin ve zürriyetinizin elinde kalacak…” demiştir..... bu gün nasıl ? ... muhakeme yok , müzakere yok , istişare yok , adalet var mı ?... ne var ....İTAAT , BİAT , SADAKAT ,olmazsa olmaz din ve devlet büyüklerine NAAT ....siyasette böyle , tarikatta böyle....oysa emanetlerin ehillerine verilmesi Allah'ın emri, Hz.Peygamberin sünnetidir.....İDARE HUKUKUNUN TEMEL PRENSİBİ DE ' LİYAKATTİR ....
  • 4 Yıl Önce

Ferhat

Iblis, şeytanliğini yaparak ademoğullarini yaradiliş gayesinden saptirmak için her tūrlū fitne ve hile yi devreye sokarken ve onun yeryūzūndeki taifesi fesadi yayarken biz bu olup bitenlerin neresinde duruyoruz? Ve iblis fesadini yeryūzūnde yayarak Allah in yarattiğinin fitratini, yani ailenin, kadinin ve nimetlerin fitratini değistirirken biz ne yapiyoruz. Malesef Iblis al bayrağimizi gözūmūze o kadar yaklaştirmişki, al bayrağimizin ardinda istanbul sözleşmesi gibi, cedaw ve lanzarotte gibi fesadi yayan sözleşmelere karşi adeta kör ve sağir olmuşuz. Geçmişte nutuklar atarak inklablara imza atan zihniyet ile bugūn ayni hile ve aldatmacaya baş vuran iktidar aslinda ayni zihniyetin taifeleri. Sadece bunlar elinde tesbih dilinde dombra ile topluma fesadi kabul ettirmeye çalişan bozguncular. Ūmmet yūrekten iman ederek yūzūnu rablerine çevirmedikleri mūddetçe ve hayatlarina yaradiliş gayemiz doğrultusunda şekil vermedikleri mūddetçe iblis ve onun yeryūzūndeki azginlik ve bozgunculuğu yaymak ile görevli olan taifelerinin hilelerine yenik dūşmeleri kaçinilmaz.
  • 4 Yıl Önce

Yamtar adlı yorumcu

Ülkemde sana göre herkes yahudi Ermeni bu nasıl mantık.ali babacan ın halası ilk başörtülü mağdur üniversite öğrencisi.nasıl Ermeni olur.el insaf.bu arada siyasi değil insanı düşündüm.
  • 4 Yıl Önce

Ahmet Çelik

Selamünaleyküm efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem ahirzamanda bir nar kabuğunun altında birden fazla insanın gölgeleneceğini söylüyor demek tarım da büyük ilerleme olacak o zaman açlık olmaz
  • 4 Yıl Önce

Kadir başhooruz

Sabahınız hayır olsun makaleyi okumadan yorumculara göz attım ilk yorumu yazdım fakat makale siyasete deginmiyor, yeni dünya düzeninde nufusun fazlalıgı aşı gizli katliyam, çaresiz bir kadın intihar edecek geride kalan çocukları aynı kaderi yaşamasın diye öldürse, anne, intihar etmekden vaz geçse bu anne ceza almayacakmı. Peki bu dünya nufusun dizayın etmek isteyen kendinden ekmekmi isteyen var yıllar önce öyle meslekler vardıki sahip çıkan olmadı devam eden olmadı hep sanayi, e mahkum edildi köylü tarımla ugraşırdı tarım öldü. marangözlüm sepet örme bakır kalay semer terzi herşeyin hazırı var hepsini sayamam fakat herkes belediye devlet kurumları faprika ne kadar insana iş vere bilir. her fikir üretene aldanırsak benim aklım neye yarıyor inan insan yoksullukda olsa geçmişini arıyor.
  • 4 Yıl Önce

Kadir başhoruz

bir gün cami hocasına sormuştum? Neden kahveler, sıtadiyonlar dolu camiler boş. hoca dünyalık olan herşeyin bir örnegi var fakat ahiretin yok demişti. madem dünyalık, ister abd ister almanya. devleti yönetecek kim gelirse gelsin kanun yasa vardır. hem abd hem avrupa ülkeleri her milletle yaşadıgı halde hiç bir enteşe duymaz ayrı ırkdan çünkü bilirki her hangi bir ırk o ülkeye çalışır. bize gelince, kürt türk cıva gibi sıcak ve soguk da hareket ettigi gibi sanki kanun bunlar herkesin yaşantısını kısıtlamayın aynı kalıba koymayın. belki bilen vardır hamile bir bayan çocugu abd vatandaşı olsun diye dogumu abd yapıyor niye? zorlayanmı var kıtalar ötesi neden savaşlar ister türkiye ister orta dogu koz olarak kullanıyorlar bunu araştırmmak lazım her birimizin anneleri ermeni yahudi deyil kürt türkde olsa yaşadıgı ülkeye hizmet etmesi lazım. böyle kuşku ile yaşanmaz.
  • 4 Yıl Önce

Sorumlu

Yamtar gibi yorumcular yüzünden yorumları okumak istemiyorum ama sonra diğer değerli yorumculara saygısızlık yapmayayım diyorum Neyin kafasında peşinde bu tip arkadaşlar anlamak mümkün değil Hocam Teoloji açısından bilim açısından ve toplumların geleceği açısından çok değerli bir yazı Akademik tartışmalar yapılsa bu yazınız üzerine az bile Yamtar türü yorumcuların maksatlı olduğunu düşünüyorum Hocam Ak Parti ile sizi birbirine düşürme açısından Ali Babacanı hiç sevmem Abdullah Gül hiç beğenmem fakat sizin yazınızdan bu iki Ak Parti eskisine nasıl evriliyor anlamak mümkün değil Bu tip yorumculara Allah akıl fikir versin yazılarınızı anlama kabileyeti Teşekkürler sayın yazar gerçekten çok ufuk açıcı bir yazı olmuş
  • 4 Yıl Önce

H.Y.E

Sade Türkiye'de günlük çöpe giden ekmek miktarı 7 milyon.Dokulen sebzenin meyvenin haddi hesabı yok. Allah nasip etti umreye gittim.Kaldigimiz otel beş yıldızlı.Mutfak açık büfe.Allahim ne o israf ! Eğer bir günlük bu israf önlesin yeryüzünde ac adam kalmaz.Ama hayır,insanlar açgözlü.Allah'in bu konudaki buyruklarından -hem de kendi isteklerince- uzaklastikca birbirlerinin kurdu oluyorlar.Oyle ki,bir Müslüman,yerdeki,sofradaki ekmek kırıntılarını bile ziyan etmez.
  • 4 Yıl Önce

Yamtar

Bizim (mi) siyasetçiler işe başlarken , yola çıkarken " BESMELE " çekmek yerine , "KÜRT " diye işe başlıyorlar ... Dün Diyarbakir' da İngiliz projesi ALİ BABACAN'da , KÜRT dedi ..... zaten ona ve onun gibiler yatırım yapanlar , KÜRT desinler diye yatırım yaptılar ... bir kelime için.... unutulmasın ki , hain iflah olmaz ....
  • 4 Yıl Önce

imansız cephe içerden esas

Dur daha, Malthus mu ne karın ağrısı ise, ondan önce Mustafa Öztürk' e, İlhami Güler' e inananlar var aramızda; bir sürü..
  • 4 Yıl Önce

Azbilen

Allah razı olsun, hakikati kavrayanların sayısını artırsın inşallah.
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

Değerli hocam doğumundan öncesini ve ölümünden sonrasını düşünmeyen sadece yaşadığı ana odaklanmış insanın dünya kaynaklarına ( nimetlerine ) talan edercesine saldırması nefsini gücünü ve zamanını rab edinmesindendir.Varoluşunu bunlarla sınırlandırmak...Mutluluğa (gerçek mutluluğa) erişememekten daha acıklı bir durum olabilir mi?
  • 4 Yıl Önce

Mehmet

Değerli hocam insanın dünyadayken Allah'ı c.c bulup bulamaması meselenin özü.İnsanoğlu eğilir. Güce eğilir. Nefsine eğilir.Zamana eğilir .Ne güzeldir Allah'a o sonsuz lütuf sahibine merhametlilerin en merhametlisine eğilmek.Selametle kalın.
  • 4 Yıl Önce

Yamtar

ALİ BABACAN , TÜRKİYE'nin ,PAŞİNYAN'ı dır.... MI6 üretimidir ..... made in United kingdom ...... Kraliçenin ehli beytindendir , gül abdul'le beraber .....bunlar görevlidir ....ABDULLAH GÜL' ün dayı başı Ermeni'dir ....Babacan da Şereflikoçhisar 'ın ermenisidir.... Yine Kılıçdaroğlu'nun annesi YEMUŞ HATUN ERMENİ VE AYNI ZAMANDA HRİSTİYAN OLARAK VEFAT ETMİŞTİR.... Yanlış anlaşılmasın Ermeni veya Musevi olmaları asla mesele değildir... Vatana , devlete ihanet etmedikleri sürece... Babacan' a gelecek olursak tekrar , hayata MİNELCOM FİRMASI DANIŞMANI OLARAK BAŞLADI.... MİNELCOMU TANIYALIM ....MADENCİLİK SEKTÖRÜNÜN DEVLERİNDEN BİRİDİR ....SAHİPLERİ YAHUDİ'dir .... Ankara BELEDİYESİNİN BELKO KÖMÜR ŞİRKETİNE GÜNEY AFRİKA KÖMÜRÜ SATMIŞTIR ..... YILLARCA.... ALİ BABACAN GENÇ , PARLAK BİR ODTÜ MEZUNU OLARAK DİREK İŞE BAŞLADI .... MİNELCOM'da ....MUSEVİ ŞİRKETİ....Ücret almadı.....!?... BAHÇELİ , BABACANA ZEMİN HAZIRLIYOR OLABİLİR ....HER AN SEÇİM DİYEBİLİR ....BAHCELİ KİMDİR , AYRI İNCELEME KONUSU ..... KİMDİR BU GİZEMLİ BAHCELİ , NEYİN NESİDİR.....DEMOKRATİK PARÇALANMA OPERASYONU İÇİN.... TABUTA SON ÇİVİ ....HEDEF TÜRKİYE'NİN PARÇALANMASI ... BİSTURİ ,ALİ BABACAN'IN ELİNE VERİLECEK .... ONLARİN BİR HESABI VAR , ALLAH'ın da ... TÜRK MİLLETİNİNDE ....BABACAN = PAŞİNYAN .... Arkadaki yılanlar ise FETO ve GÜL'dür...
  • 4 Yıl Önce

yılmaz

hocam aklına yüreğine sağlığı, Allah c.c tan niyaz ediyorum.hani normalmisiniz isimli makaleniz var ya ben diğer normal olanlardan değilim sanırım.yorumlarımda abesle iştigal etmiş olabilirim,mâzur görün.en büyük korkum şu ki geçen günlerde yazınızda belirttiğiniz üzere lût a.s. eşinin o zamanki durum karşısında takındığı tavır gibi onun hâline benzemekten rabbim bizi muhâfaza buyursun.Âmin. Allâh'a emanet olunuz.
  • 4 Yıl Önce

Mantik bilimi

Yazar kendini Mantik bilimi konusunda da gelistirse iyi olur. Mesela totology nedir gibi. Ben yazarin istahini kabartmasi icin yazisindan aldigim su ornegi buraya koyayim: "Ecelim ömrümün kefilidir. Ecelim gelmeden beni kim öldürebilir ki! Ecelim gelmişse beni kim yaşatabilir ki!" Ayrica "p=>q" konusunda bilgilenmesinde fayda var.
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23