• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lozan Antlaşması (24 Temmuz 1923)

17 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Eyüp şayık France

Halit abi az kaldı. Zafer ve huzur imandadır. Rabbim inanan lara yardım edecek bu Allahın vaadidir. Siz yazmaya ve duaya ve irşada devam ediniz. Fransadan selâmlar.
  • 4 Yıl Önce

hasan

kelimesi kelimesine çok güzel ve anlamlı bir yazı. Ancak şunu unutmamak lazım 1800 lerin Osmanlı Devleti sınırlarını koruyamadı. 1920 lerin Milli mücadelecileri daha uzun bir savaşı göze alamadıkları için Lozan'a razı oldu. 2020 nin Türkiye'si Misakı milli davasını sonuna kadar sürdürmelidir. Kaleminize sağlık..
  • 4 Yıl Önce

Akıl

Sayın yazar tarih bilgilerinizi fesliden aldığınız çok belli  
  • 4 Yıl Önce

Ali özder

Gerçekler acıdır
  • 4 Yıl Önce

Türkoğlu

O dönemki Türkiye ile bugünü kıyaslamaya heveslisiniz çok basit iki sorum var:Egedeki Yunan işgalindeki adalarımıza niye ses çıkarmıyorsunuz,ikincisi parasını ödediğimiz F-35 lerimize ABD resmen çöktü buna ses çıkaramıyorsunuz sonra kalkmış Lozanı tartışıyorsunuz.biraz mantık lütfen!!!
  • 4 Yıl Önce

ŞEFİK VAROL

İstanbul’u bile düşmana bırakan padişahın kendisidir. Sevr’i imzalayan da. Lozan’la bunlar yırtılmıştır. Vahidettin de bize göre düşman ona göre müttefik İngiliz gemisiyle ülkeden kaçmıştır. Hepsi bu. 
  • 4 Yıl Önce

Adsız

Sayın kanak sen bu bilgileri Başbuğ Alpaslan türkeşdenmi aldın yoksa mırsır oğlundanmı aldın
  • 4 Yıl Önce

Efe

Osmanlının yıkılışı yıkıldığı gün olmadı, yıkılış bir asır önce başladı yani bundan iki asır başladı. Bu gün feto gibi içimizi köstebekler gibi sardılar ve yıkama hazırladılar.  
  • 4 Yıl Önce

Süer

Çanakkaleyi kazanan Osmanli..Birinci Dünya savasinda yenilenler grubunda Osmanli...İstiklal Savaşini başlayan Osmanli...Mısaki Milliyi Kabul eden Osmanli..Vatan mücadelesi veren Osmanli paşalari..100 sene önce masa başinda gasbedilen hakkimızi geri almak için mücadele eden bu mefkurenin kahramanlari..Gelen gelir..Gelmeyen gelnez..Ama unutulmasin GELENLER GERÇEKLERİ SAVUNARAK KAZANACAKTIR...
  • 4 Yıl Önce

Tarafsız

Osmanlının yükselme devri haritası ile Lozan öncesi haritasını yan yana koyun aradaki farka bakın ve elinizi vicdanınıza koyup sorun; "Bunca vatan toprağını kim kaybetti?", Atatürk' mü? İnönü'mü? İnsaf, insaf.. Bir SEVR haritasına birde LOZAN haritasına bakın...
  • 4 Yıl Önce

Ali rıza

Hocam güzel yazmışsınız lakkin bu misak i milli sınırlarını kim çizdi ki koca osmanlı toprağının sınrlarını neden bu kadar geriye çektiler ki sofya budin atina selanik bağdad yemen kahire şam mekke medine neden dışarıda bırakıldı ki böyle şey olurmu ? Misak i milli sınırlarını osmanlı meclisi mebusanımı çizdi , padişah vahdettinmi çizdi ? Kim çizdi ? Ha bu modern devleti Türk kimliği üzerine kuran gerçek milliyetçi kadro dinci softa olmadığı için yani sizin mahalleden olmadığı için içinize sinmiyor fakat sizin mahalleden çıksa çıksa fetö iblisi çıkar , unutma ki fetö iblisi bir camii imamıydı, inkar etmeniz mümkünmü ,
  • 4 Yıl Önce

Zekayi Baş

Koca Osmanlı topraklarını İstanbul dahil neredeyse Tamamını kaybeden Osmanlı Hanedanlığı'na bir çift olumsuz söz Neden söylenmiyor acaba?!?! Güç yettiğince toprak kurtarmaya çalışanlara karşı edepsizce eleştiriler yapılıyor. İstanbul neden işgal ettirildi, savaşılmadı?!?! Çanakkale savaşından 4 yıl sonra. Hani Çanakkale geçilmezdi?!?! Osmanlı neden tarihten silindi?!? Sebepleri?!?!
  • 4 Yıl Önce

Korkusuz

Allah sizden ebediyyen razi olsun.Bu gafletten uyanalim.Allahin yardimi dogrularla beraberdir.dunyayi kana bulayanlari Allah hor ve zelil eder.Zafer Allahin katindadir.Inaniyorsak ustun gelecek biziz.Hak haklinindir .
  • 4 Yıl Önce

adil

"Yâni Osmanlı'dan kalan borçları kabûl et, alacağına çizgi çek" " gidiş-geliş ilkesini kabûl konusunda anlaşmışlardır.""Ancak Yunanistan tarafından hiç bir zaman uygulanmadı. " "Türkiye aşağıda sayılan Adalar üzerindeki tüm hak ve senetlerinden İtalya yararına vazgeçer : "Türkiye'nin Mısır ve Sudan üzerindeki tüm hukuk ve senetlerinden vazgeçmesine ilişkin hüküm 5 Kasım 1914 gününden başlayarak geçerlidir." "Madde 20: Türkiye, İngiltere Hükümetince Kıbrıs'ın 5 Kasım 1914'te açıklanan ilhakını tanıdığını bildirir." "Türkiye, 18 Ekim 1912 günü Uşi Antlaşması ve ona ilişkin Bağıtlar gereğince, Libya üzerinde sahip olmuş bulunduğu tüm hak ve ayrıcakların kesinlikle kaldırılmış olmasını tanıdığını açıklar. (Uşi antlaşması gereği İtalyanların işgâl ettiği 12 Ada alınacak karşılığında Libya verilecekti. Biz bizim olan Libya'yı vermiş, fakat yine bizim olan işgâl altındaki 12 Ada bize iâde edilmemiştir.)" ""Lozan'ı zafer diye yutturmaya kalkıyorlar.""Misâk-i Millî sınırlarımız Batı Trakya, Batum, Kerkük-Musul, Halep, 12 Ada, Kıbrıs'tan geçer, taa Libya'ya, Girit'e, Kırım'a uzanır." maalesef doğru tesbitler. SONUÇ LOZAN DÜŞMANLARIMIZIN VE ONLARI TEMSİL EDEN İÇ UZANTILARININ ZAFERİDİR.
  • 4 Yıl Önce

ATATURKCU HIDIR

Lozan in propagandasini yapanlarin ismi Ahmet Mehmet vs. olan Osmanlidan kalan azinliklarin olmasi size bir sey ifade etmiyor mu?
  • 4 Yıl Önce

anlaşma ne yaa? anlaşma ne?

Yakın bir zamanda onlara; 'lozan' ı alın göztünüze sokun, biz canımız nasıl istiyorsa öyle yapacağız, var mı diyeceğin?'diyeceğiz inşallah. Dermiyiz; deriz! Bu bir güç meselesidir. (Lozan' ı ülkeyi satan inönüyle yaptılar, gitsinler onunla konuşsunlar!) Amerika; 'evet kızılderiliyi öldürdüm, zencilere de hayvan muamelesi yaptım, Japonya'yı bombaladım, hem de atomla var mı diyeceğin?' diyor mu demiyor mu? Diyor ve kimse gıkını çıkaramıyor. Böyle işte! (Roller değişecek: Amerika bize f35' leri vermek için elimize ayağımıza kapanacak, ayağımızın altını öperek yalvaracak, göreceğiz bunları inşallah)
  • 4 Yıl Önce

inönü kim ki siyasal bir zafere imza atsın?

Lozan; emin çölaşan' ın, bekir coşkun' un zaferidir; onlar kutlarlar, müslümanı ilgilendirmez.
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23