• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Santa Nicalaus kimlerden olur?

35 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Ömer Faruk

Tamam da üstad biz evimize ekmeği zor götürüyoruz. Zira bizi ekonomik olarak zayıf bıraktılar ki yeni bir düzen kurmayalım diye. Rahmetli Mehmet Şevket eygi hep derdi ki. Güney Kore 40 yılda aldı başını gitti. Dünya markaları oluşturdu. Üretim yapıyor. Biz ise yerimizde sayıyoruz. Hayır. Hayır. Hayır. Bizi tutuluyorlar. Onlara yol veriyorlar. Çünkü onların dünyayı şekillendirme kimyaları yok. Bize yol verilse idi. Egemen güçler çoktan köşesine çekilmiş ve yeni bir dünyayı Anadolu Müslümanların kurmuştu. Bundan dolayıdır ki Anadolu halkı bizantoloji bilmez. Ahiyanı rumu bilmez bacıya ı rumu bilmez. Bilemez. O evine ekmek götürmek meşguldü. Çünkü onu yiyecek bir somun ekmeğe muhtaç bırakmaya çalışıyorlar. Siz bu insanların önünü bir açın bak neler oluyor. Türkler ve bu bölgenin insanı 1000 li yıllardan sonra kaynaşmış ve bugünkü halini almıştır. Hitit lerin büyük yenilgisi, kışın düşman ordusuna acıyıp yiyecek yardımı yapıp, bahar gelince düşmana yenilmesi ile yıkımı başlamıştır. Garip ama gerçek. Anadolu un mayasında merhamet vardır. Gerçeklik ve mütavazılık vardır. Türkün gözükaralığı alicenaplığı ile birleşince bugünkü insan türü oluşmuştur. Vesselam.
  • 4 Yıl Önce

Avni

Neyin kafasini yasiyon hocam söyle bizde yaşayalım.. 
  • 4 Yıl Önce

Ferhat

Kisacasi belirtmek istediğim husus orthodox kardeşlerimiz ile siyonizmin kurguladiği kapsamda bir diyalogdan ziyade peygamber efendimizin yaptiği gibi mubadele kapsaminda yakinlaşma gerekiyor. Nitekim rabbimizin peygamvmberlerine gönderdiği vahiyinin özünde ayni olduğu zikr edilmektedir. Dolayisiyla özünde bütün semavi dinlere indirilen ayetlerin geçmişte bir olduğunu fakat samiriler olarak nitelendirdiğimiz bir kisim israilogullarinin yahudiliği ve hiristiyanliği tahrif ederek güncellendiği ile gerçekleri tebliğ etmek gerekiyor. Rhli katip olarak nitelendirdiğimiz kardeşlerimiz ile bu kapsamda yakinlaşma olmasi gerek diye düşünüyorum.
  • 4 Yıl Önce

Ferhat

Haşa Incil i ve hz. İsa as. inkar etmiyoruz fakat tahrif edilmiş incil ve onu ezberleyen hafızlardan ademoğullarina ve bize nasil bir fayda dokunabilir? Domuzun helal kilan, sünneti gereksiz bulan güncellenmiş bir dinden bahsediyoruz. Halbuki kerim kitabimizda hz. Muhammed sav efendimizin isminden ziyade hz. İsa as ve hz. Musa as isimleri yüzlerce defa zikr edilmektedir. Maide suresi, Nisa suresi ve ali imran sureleri bunlara delildir. Fakat kerim kitabimizda azginlaşan israiloğullarinin samiri olarak nitelendirdiğimiz büyük bir kismi Kabala ve paganist öğretileri günümüzdeki incil ve tevrat cekmiş olmalaridir. Bizim üzerimize düşen görev aslinda ehli kitab kardeşlerimizi bu mevzu ile bilgilendirmektir. Dolayisiyla Allah cc indirdiği emirlerin ve surelerin hepsinin özünde ayni olduğunu fakat romali azili siyonist Paulus ve protestan harekatinin öncülerinder Marthin Luther in güncellemeleri ve dejenerasyonlarindan neticesinde incil ve tevrat defalarca malesef defalarca kabalaci paganist siyonistlerin ve masonların tahrifine maruz kalmiştir Nasil günümüzde sahih olunmayan hadisler ile birileri cemaat, tarikat ve şeyhler araciliği ile dinimizi dejenere etmek istiyorsa hiristiyanlik ve yahudilikte malesef kabalaci siyonistlerin operasyonlari neticesinde tamamen güncellenerek karanlik ve derin güçlerin silahi haline gelmiştir. 
  • 4 Yıl Önce

Alirıza

NURAN APLA SİZ HANGİ, FEMİNİSTLERDENSİNİZ.
  • 4 Yıl Önce

Zeki ASLAN

Allah-u Teâlâ buyuruyor: Onların (hepsi) bir değildir. Kitap ehlinden, gece saatlerinde kıyamda durup, Allah'ın âyetlerini tilavet eden ve secde eden bir ümmet vardır.(Âl-i İmran-113) Aziz Nikolaos, MS 300lerde yaşamış. Her devirde, Allah'ın ermiş-evliyaları olduğuna göre, onun da DERVİŞ olması, mümkündür.
  • 4 Yıl Önce

Gavura övgü

Hafızı olunan tek kitab Kuran- ı Kerimdir. İncilin hafızı falan yoktur.
  • 4 Yıl Önce

Deerviş miş..

Santa Nicalaus' un sana mübarek olsun, işim olmaz benim..
  • 4 Yıl Önce

Abdullah

El insaf...! Ali bey, bu yazıyı kargalar bile güler, hatta kahkaha atar...! Siz insanların aklıyla alay mı ediyorsunuz...?
  • 4 Yıl Önce

Turgay

Köy yaniyor hocam köyyy
  • 4 Yıl Önce

Efe

Üstat yine harika bir yazı döşendin. Allah razı olsun. Ancak, ülkemizde yaşayan nesil sadece okulda aldığınla yetinen, kıtap, kütüphane, araştırma, okuma, merak olmadığından çobabansız koyun gibi karnını doyurma peşinde.
  • 4 Yıl Önce

NURAN DEVRES

Sayın yazar, konularınızı seçerken lütfen okur kitlenizin durduğu yeri, özelliklerini, eğitimini falan da gözönünde bulundurun. Yorumlara baksanıza. Çoğu hiçbir şey anlamamış. İçlerinde "geçmişin fosillerinden bana ne" diyen bile var. Entelektüel bir çevrede, okumaya, öğrenmeye en az sizin kadar meraklı insanlarla bu düzeyde konuşabilirsiniz. Ama bu yazılar sizin okurlarınıza göre değil. Ha Japonca yazmışsınız, ha yukardaki makaleyi yazmışsınız.
  • 4 Yıl Önce

Nono$

ne diyon Haci Daaayi valla bisey anlamadim:)
  • 4 Yıl Önce

Rabia

Euzubillahimineseydanirraciymbismillahirrahmanirrahiym De ki: “Ey Ehl-i Kitap! Gelin sizinle bizim aramızda ortak bir kelimede buluşalım: Yalnızca Allah’a ibadet edelim, hiçbir şeyi O’na ortak koşmayalım, (Allah’ı bırakıp da) birbirimizi Allah’ın dışında rabler edinmeyelim.” Şayet yüz çevirirlerse deyin ki: “Şahit olun ki biz Müslimlerdeniz/şirki terk ederek tevhidle Allah’a yönelen kullardanız.” (3/Âl-i İmran 64) elhamdullillah.Sayin Dilipak insanoğlunun evi ,konforu 40 belkide 50 yaşından sonra olur elhamdullillah.biz sabrediyoruz.sizi takip ediyoruz tecrübelerini zi aktariyorsunuz.kimbilir belki bizde elimize Evliya Çelebi'nin kitabını alır dünyayı omuzlarına kadar gezeriz.elhamdulillah.aklı ermeyenler sadece cehennemine odun taşır.biz cumhurbaşkanımızla önümüzü görüyoruz çok şükür.Allah ayaklarını dininde sabit kılsın.amin.yaziniz için teşekkür ederiz.bir daha okunabilir.Saygılar selam ve dua ile Allah'a emanet olun teşekkürler hasbinallahi ve nimel vekil deriz.
  • 4 Yıl Önce

sıla

SİZE BİR SIR vereyim Miiii ? ? ? (?)ÇoK yürek TÜKETMEyelim! ! ! (!),Her sorunu çözmekte ısrarcı olMAyalım("hâyırlısı buymuş" diyeliM)! ! ! (!),EnerjimiZi kendiMize harcayalım,(özellikle NAMAZ . . . vs. ibadetlere ve iyi âhlâka)! ! ! (!) "Keşke" dediğimiz şeylere takılmayalım,! ! ! (!)"İyi ki" dediklerimiZi sık sık yapalım,! ! ! (!)Herkesii memnun etmeye çalışmaYALım,(bunu başarabilen insanEvladı var mı?)! ! ! (!)ÖzverileriMizZ için madalya beklemeyeliM,(Genel anlayışımıZ; "balık bilmeZSe Hâlık bilir."olmalı.)! ! ! (!) Ev göçüp gidiyor olsa bileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. . . . . . . .al kahveni elineeeeeeeee, çEk oksijeni içine, İÇç kahveni.. . . . . . keyifle. . . .(afiyet olsun.Tevekkel tü alellah)! ! ! (!)NABZA göre şerbet yOk!!!, unutma ! ! ! şeker zararlı! ! !, boşver. KARAKTERLİ olmalıyızzZ.! ! ! (!)Bir gün, takdir edileceğin, günü BEKLEME(takdir ALLAHtandır)! ! ! (!)NEDEN BİLİYOR MUSUN? ? ? (?). . .Bunların hepsini yaptıktan sonra bir gün gelecek ki. . . . . . . . Eyvahhh diyeceksin. . . . . . . ., yaşlıyım ve tek başımayım(GÜzEL âhlâkla ve "islamLA", yaş alanlar,VE ÇEVRESİYLE "islamı" PAYLAŞANLAR müstesna. . . kendine müslüman(asla) olamaYız-yanan ateşi, elimizde de sıkamayız- sonuçTA . . . . . . . "Artık hiç bir işe gücüm yetmiyor". . . . . . . ."Ne kadar yolum var bilmem ama, YORULDUM BEN" diyeceksin. . . . . . . . Sonra bakacaksın ki etrafına; sen varsın,ilaç poşetin, hayal kırıklıkların. . . vs. lerin var. . . . . . . . Gözünden iki damla yaş düşecek. . . . . . . . ve ahhhhhhhhhhhhhh çekeceksin ! ! ! (!) İŞTE bu YAŞI DÜŞÜRMEMEK için gözünden........................ imanıMızı VE namazımızı iyi KORUYalım. . . saygılar.
  • 4 Yıl Önce

tr 31

Sayın dilipak bu yazdıklarınızı O.Pamuk yada başka bir gayri müslüm yazar yazsa idi derin devlet H.Dinkin yanina gönderirdi.
  • 4 Yıl Önce

Zeki ASLAN

Sayın yazar: "Onlar bir ümmetti ki geldi, geçti. Onların kazandığı şeyler kendilerine, sizin kazandıklarınız sizedir. Onların yapmış olduklarından size sorulmaz (siz sorumlu değilsiniz).(Bakara-134) Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz. de demiş ki: "Geçmişle geri kalma,/İstikbale hem dalma,/Hal ile dahî olma,/Görelim Mevlâ neyler,/Neylerse, güzel eyler" Biz Mevlamızın (Allah'ın) emrettiklerini yerine getirmekle mükellefiz. Geçmiştekilerin hayatları kendilerine aittir.
  • 4 Yıl Önce

Alkan

Dilipak sen katoliklerle hiristiyanlarla ilgili yeni projeler geliştirmeye kamuoyu algı oluşturmaya davam et bir zamanlar bunlarmı hakkı hakim koşacak diye dalga geçtiğin bir avuç insan ABD ye İsrail’e tepki zulme durdenmesi için yeni kapıda bir arada sen gibi müslümanlar bu mitinge katılmak caiz değil derken veya bu gün yeni kapıyı görmezden gelen duymayan kalbi var hisset meyen soguklarında etkisiyle hissiz bir topluluğa dönüştünüz Allah herkesi sevdiğiyle haşreylesin amin
  • 4 Yıl Önce

Servet sevincer

Anlaamdıg8m sızdekı bu hıristıyan hayranlığının temelı ne neymiş papazın bürüne Derviş dermiş sen hiç duydunmu bır hırıstıyan8n bır papaza hoca dedıgı koca koca adamsınız ne dedıgınızı bılmıyorsunuz yada yavaştan gıkı hayranlıgınızı ifşa edıyorsunuz incil hafızı ne nerenden uyduruyon,kend8nce kuran hafızı varsa ıncıl hafızıda var ayağı çekıyon kardeşim hafızlık islama özgü bir şey dervişlikte kelıme oyunlarıyla mılletı aptal yerıne koymayın
  • 4 Yıl Önce

Alper

Ülkede 5 milyon işsiz, çok düşüķ, 1000 küsür tl maaş alan emekli, aileleriyle beraber bunlar 30 milyonu geçer, aç ve perişan ama yöneticilere bunları söylesen kızıyorlar.Siyasal İslamı neden bitirdiniz?BOP 'la mı ilgili? Buradaki görevlilere neden kimse ses çıkarmıyor?
  • 4 Yıl Önce

İbrahim Erdoğan

Mirim! Yine entelektüel DİLİPAK'ı konuşturmuşsunuz. Tam da benim özlediğim bir bakış açısı... İnsani, vicdani ve akılcı... Dünyayı böyle geniş ve önyargısız bir bakış açısıyla bizlere göstermeye çalışmanızdan dolayı; teşekkürler Sayın DİLİPAK...
  • 4 Yıl Önce

Arif

Sanki bazı yazılar "bAkın, yıllar öncesinden bunu ben teklif etmiştim" demek için yazılıyor... Yazınızın içeriği süper de, Yeni Akit okurlarının -hiç olmazsa bir kısmının- bu fikirlerin kimlere ait olduğunu bilmediğini mi düşünüyorsunuz. Bunlar o birileri tarafından sürekli gündemde tutulmaya çalışılan, hemen hemen birkaç günde bir selbettiğiniz insanların plan programlarını yaptığı, sistemleştirmey çalıştığı fikirler değil midir?
  • 4 Yıl Önce

Hasan

Biriler yıllar önce ruhban okulu açılsın dinler arası diyalog dan bahsedince sizin mahalle ayağa kalktı neler yazıldı çizildi hepsini biliriz hala cüppelisi cübbesizi buna inanıp kapı açanları dinden çıkmakla itham ediyor yazdıklarınızı duyarsa fena hoplar haberiniz olsun
  • 4 Yıl Önce

Arif

Sanki bazı yazılar "bAkın, yıllar öncesinden bunu ben teklif etmiştim" demek için yazılıyor... Yazınızın içeriği süper de, Yeni Akit okurlarının -hiç olmazsa bir kısmının- bu fikirlerin kimlere ait olduğunu bilmediğini mi düşünüyorsunuz. Bunlar o birileri tarafından sürekli gündemde tutulmaya çalışılan, hemen hemen birkaç günde bir selbettiğiniz insanların plan programlarını yaptığı, sistemleştirmey çalıştığı fikirler değil midir?
  • 4 Yıl Önce

MARİO

Allah razı olsun. en azından geçmişimizi dedeleirimizin hangi coğrafyada ve nasıl yaşadığını öğreniyoruz.Bahsettiklerinizden arada kısa yazılar yazsanız daha aydınlanmış oluruz
  • 4 Yıl Önce

Mahmut

Hocam dini konuları uzmanlarına bıraksanız hani şu Hatayda kendini yakan garibanı işleseniz bir yazınızda..
  • 4 Yıl Önce

Șenol

Hayrola abdurrahman bey, bu gün rumları, kiliseyi, bizansı bol bol taraf tutar gibi anlatmıș, onlara üniversite kurduruyorsunuz. Güvendiğimiz dağlara karmı yağıyor ne
  • 4 Yıl Önce

Malkoç

Cenaze törenine katıldılar , TABUTA OMUZ VERDİLER.... MEVTAYA DEĞİLDE , HAYATTA OLANA OMUZ VERSEK..... 82 MİLYONUN VE GELECEK NESİLLERİN HAKKINI , MUTLU BİR AZINLIK HÜPLETMESE YETECEK.... TABUTLARA OMUZ VERMELERİNE GEREK KALMAYACAK... BENİM PARAMI ÇALMASINLAR , YETER... 82 MİLYONDA 1 , içinde benimde payım olan VATAN TOPRAKLARINI SATMASINLAR, HÜPLETMESİNLER YETER.... PARSEL PARSEL.....!!!???
  • 4 Yıl Önce

eğitim

"Fatih Sultan Mehmed aynı zaman da Doğu Roma Bizans’ın imparatoru bir “Rumi” değil mi idi? " BU CÜMLEYİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN BİR TEZAD VAR.
  • 4 Yıl Önce

eğitim

"Fatih Sultan Mehmed aynı zaman da Doğu Roma Bizans’ın imparatoru bir “Rumi” değil mi idi? " BU CÜMLEYİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN BİR TEZAD VAR.
  • 4 Yıl Önce

Hüda Ay

İşimiz gücümüz yok da geçmişin fosillerini mi öğreneceğiz, bize ne bu cart curtlardan?
  • 4 Yıl Önce

İLBEYHAN

SANTA NİCOLAS KİMDİR BİLMEM DE , SAPIK CASUS FETOŞ KİMDİR NEDİR BİLİRİM.... VATAN HAİNİ , ÖZEL YETİŞTİRİLMİŞ BİR HAİNDİR.... ASKER, SİVİL, BÜROKRAT , İŞADAMI HAİNLER GİBİ, BİR HAİN..... KİTABIN ADI ; AMERİKANPERESTLER ( EROL BİLBİLİK ) ŞİMDİLERDE BİRİLERİ TUTTURMUŞ , fetönün siyasi ayağı da, siyasi ayağı..... SİYASİ AYAĞI YOK FETOŞUN VE DİĞER MÜPTEZELLERİN..... MESELA SURİYEDEN İTHAL SAPIK ŞEYH HAZNEVİNİN SİYASİ AYAĞI OLMADIĞI GİBİ..... HER NE KADAR 2 BAKANLIKTA YUVALANMIŞ OLSALARDA , MENZİL SAPIK TÜCCARLARI GİBİ.... VE BİNLERCE DAHA İRİLİ UFAKLI HIRSIZ SAPIK TÜCCAR, TARİKAT VE CEMAATLER GİBİ..... HİÇBİRİNİN SİYASİ AYAĞI YOK.... KIRK AYAKLARI VAR AMA , ALLAHTAN SİYASİ AYAKLARI YOK.... SİYASET TEMİZ.... AHTAPOT GİBİ.... GERÇİ NE İSTERLERSE VERİYORLAR LAKİN, SAFLIKTAN.....
  • 4 Yıl Önce

Nurullah

Ülke batıyor kimsenin umurunda değil, adam işsizlikten kendini yaktı kimsenin umurunda değil. Haber bile yapılmadı o kadar üstü örtülmeye çalışılıyor. Vijdanın zerresi yokmuş bu partililerde. Konu madem aziz papaz.. bi papaz daha biliyorum adı Brunson. Papaz nerde papaz???
  • 4 Yıl Önce

En son yapılan yolsuzluklardan biri

YILLIK 250 MİLYON LİRALIK YOLSUZLUK Bunun gibi bir sürü yolsuzluk örtbas ediliyor. Diyarbakır Öğretmenevi üzerinden gerçekleştirilen ihaleler ve öğretmenevinin düzenlediği eksik faturalandırma işlemlerinden yaklaşık 250 milyon liralık haksız kazanç elde edildiği görülüyor buna müdahale eden savcı engelleniyor.
  • 4 Yıl Önce

aliveli

ayrı ayrı kabileler halinde yarattık ...İnsanlar tanışmış ve brbirleriyle kaynaşmışlar işte.yılbaşı ağacı türklere aitken yılbaşı ağacı süslemesi ipler kumaşlar bağlanıp dualar edilip dilekte bulunma adeti türklerin iken söylediğiniz sebebten ayetten de anlaşılacağı üzere hristiyanlara geçmiş avrupaya taşınmıştır bu türklerin anadolu halkının yeni yıl kutlaması belkide türk ve hristiyan olan bir aziz tarafından.şimdi bakıyorsunuz millet tarihine o kadar yabancı ki yeni yıl kutlaması için neredeyse birbirini öldürecekler.bu insanlar herkese inandıkları yaratıcıya bile karşılar
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23