• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Kişi” ya da “birey” olmak

33 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Hasan

Biraz da kendimize bakalım. İslami duyarlılığı en yüksek gözüken iktidar İstanbul Sözleşmesini imzalayıp yürürlüğe sokarak ülkeyi ahlaksızlığa, aile facialarına, Lut kavmi çirkefliklerine dönüştürmedi mi? Önce kendimize bakalım!
  • 5 Yıl Önce

ali yılma

tamamda her teknik konuyu fıkıh kitaplarında sayfalarca anlatılan bir çok konuyu çorba haline getirip milletin kafasını karıştırmayın örneğin borç vermede borcu yıllar sonra alırken beyaz eşyaya endeksleme diye bişey var.bu faiz değil.burda ribadan kastedilen tefeciliktir. enflasyon döviz yükselmesi öngörülemez karlar zararlardır zarar etme ihtimalinde vardır ticaret gibi ama bankarın tefecilerin aylık faiz oranları bellidir
  • 5 Yıl Önce

Atçeken

Sayın Dilipak, EYT gerçegini ne zaman göreceksiniz. Emeklilik yaşı yükseldi işe giriş yaşları yerinde sayıyor. Işkur bile dalga geçer gibi 30 bilemedin 35 yaşa kadar işe girisde teşvik veriyor. Asgari ücretten sgk sı yatanların her ay emekli maaşından 2 lira azalma oluyor.
  • 5 Yıl Önce

Ahval

Sayın Dilipak beyfendi ,sen yazmana bak.hep kullar neder ,peki Allah bizim için ne der.iyiki varsın
  • 5 Yıl Önce

Arsen

Kendi evinde Adaleti ve hüzürü sağlayamayanlar, söylediğı başka yapdiği başka,iki yüzlüler komşusünü düzeltmez...
  • 5 Yıl Önce

Arsen

İLBERHAN seni tebrik ediyorum, işin özetini yazmışım: Çözüm İSLAM hükükünda ve ADALETTE.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Kuranın anayasasını anlamayan kuranı anlamaz. 
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Bidatları din diye millete dayatırsanız. Çocuk mevlidi ergenlik mevlidi bekarlığa vada mevlidi. !!! Diyanet İslam Ansiklopedisi MEVLİT ler bidat yazıyor. BİDAT NEDİR.
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Ali

Güzel bir bakış ve bilgi içeriğı. Haddim olmayarak; halk müzüğü türkülerimiz, ozanlarımız, halk şairlerimiz ve bilgelerimiz(mevlâna, pir sultan abdal, yunus emre, karacaoğlan vb..) mısralarında, sözlerinde ve duruşlarında bu mesajları verdiği kanısındayım. Saygılarımla.
  • 5 Yıl Önce

Hami Kurt

Sen koca bir cahilsin de dahası var ama burada söylenmez ki.
  • 5 Yıl Önce

Şerafettin Şeker

Çok hoş bir yazı sonu sahada hoş olmuş başı boş kalmış İslam toplumunda birileri bir yere gelir onuda kendinden zanneder zavallı bilmezki senide oraya getiren bizide burada tutan yüce yaratıcımız Allah cc rahmetli erbakanın dediği gibi takiyeci bunlar takiyeci ne demiş hz mevlana ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol
  • 5 Yıl Önce

Sokakdaki Bilge

Hayat hep süpriz yapmaz ! İnsanlık ailesi olarak, bizler tercihlerimizi yaşarız ! Yaşama iyi başlayıp kötü bitirenler, kötü başlayıp iyi bitirenler, hep yalpalayıp gidenler de olabilir. Biz en iyisi aynaya bakalım, kime benziyorsak onlardanız. Öbür dünyadaki makamınızı görmek istiyorsak, Allah’ın bu dünyada sizi neyle meşgul ettiğine bakalım.. 
  • 5 Yıl Önce

Kamil

Huhuhhaa sayin hocaefendihazretleri efendimiz hazretleri harika yazi olmus efendimiuz ,,bravo ,,aferin 
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Ali

(Çöle dönme zamanı).. dünkü yazınız, her akşam muhtelif tv kanallarında gündemi oluşturan konulardaki hem fikir kalamayan tartışmalar, bence bu perspektifte bakılırsa bilgi kirliliği kalmaz ve seyircilerin zamanı çalınmaz düşüncesi oluşturdu. Günümüzü ve geleceği her kişinin anlayabileceği bir ifade ile özetlemişsiniz. Teşekkür ederim.
  • 5 Yıl Önce

Şaşkın

"Bir çivi bir nal, bir nal bir at, bir at bir asker, bir asker bir ülkeyi kurtarır"
  • 5 Yıl Önce

selam

Yani işin ehli değilse bile her iş yandaşlara verilmeli diyor sayın yazar
  • 5 Yıl Önce

N

"kisi" ya da "birey" olmak demek; sürüden ol ma mak demektir...
  • 5 Yıl Önce

dahi

Abdurrahman bey niye mezhebinizi açıklamıyorsunuz 
  • 5 Yıl Önce

Malkoç

TİMUR KARDEŞİ , TESPİTLERİ İÇİN TEBRİK EDİYORUM... 
  • 5 Yıl Önce

BAYBARS

BÜTÜN RENKLER KİRLENDİ, ÖNCELİĞİ BEYAZA VERDİLER.... BEYAZ , AHLAK İDİ.... HELAL'İN, ADIYDI BEYAZ.... ÖNCE EKMEKLER BOZULDU, SONRA HERŞEY.... MARSHALL YARDIMI SÜT TOZLARI GELDİ, SÜT BOZULDU.... COKE COLA GELDİ , AYRAN GİTTİ, ŞERBET GİTTİ HERŞEY BOZULDU..... YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ MÜSLÜMAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ....
  • 5 Yıl Önce

Kocasolak

Hocam şehirlerimiz medeniyetten yoksun, kaldırımı paylaşma kültüründen yoksun, “altta kalanın canı çıksın” ilkelliği içerisinde yaşıyoruz. İki veya dört kişi kaldırımda sohbete tutuşuyor, gelip geçecek insanları HİÇ DÜŞÜNMÜYORLAR. Tırafikte yaya hakkı YOK hükmünde, aracını üzerinize sürüyor. Batı’yı beğenmeyen sözde dindarlar, batılı kadar dahi MEDENİ olamıyor. Müslüman müslümanın kardeşi ama, hiçbir müslümanın HAKK ı için birlik olunmuyor. Dövülen, sövülen, tartaklanan bacılarımız için YÜRÜDÜK MÜ? Biz yolda, kaldırımda, tırafikte hakkını GASP ettiğimiz insanların kul hakkından KORKMUYORUZ. Camilerde Cuma nasihatleri AHLAK üzerine, kılişe hikayeler yerine, günlük yaşantımızla MÜŞAHHAS kılınarak anlatılmıyor. Apartman yönetimleri bir KAOS. Dükkan önleri ve apartman önü park sorunu, cinayet sebebi. Vali kaymakam makam mevki DEBDEBESİ yaşamak için var. Devlet hantal. Reis diyor ki. İHL. Kur’an dersleri boş geçiyor. Yahu ösym sınavında o derse kaç puan veriliyor???? Sen bi puan puan ver, bak bakalım o öğrenci yolda, belde elinden kuranı düşürüyor mu. Laf salatası yapacak makam değil orası, sana BAŞKANLIĞI biz bunları yap diye verdik, şikayet et diye değil. İlahiyat mezunları öğretmenlik istemiyor diye şikayet etme, çaresini ÜRET. Yerli otomobil, yerli savunma, kanal İstanbul ne kadar önemliyse bunlar onlardan DAHA önemli çünkü. Allah yar ve yardımcımız olsun.
  • 5 Yıl Önce

Timur

Sayin Dilipak, bizim zaten büyük bir Put umuz vardin, sonralari bir cok kücük putlarimiz oldu, sayinlarida artiyor hep. Hz. Allah ve Muhammed Türk halkina cok. Türk halkina en uygun din Hinduizimdir. Adamlarin sayisiz putlari var, her seyin bir putu var. Tam bize göre. Zaten ülke olarakda hindistana benziyoruz, ha eksik olan sokaklarda özgürce dolasan inekleri, bana sorarsaniz bizdede ondan bol baska bir sey yok.
  • 5 Yıl Önce

Sofuoğlu

T A K D İ M :Yıl 1932 Keriman HALİS Avrupa güzellik yarışmasında bilinçli olarak birinci ilan edilir.Jüri başkanı şöyle demiştir."Bugün Avrupa'nın, Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz.1400 senedir dünya üzerinde hakimiyetini sürdüren İSLAMİYET artık bitmiştir.Onu AVRUPA Hıristiyanları bitirmiştir."Adamlar aslında doğru konuşmuşlardır.İslami yaşam,islami kıyafet sahipsiz kalmıştır.Güya İslami yaşamı temsil eden ve ona göre kıyafet üretenler İSLAMİ ÖRTÜYE YARAR YERİNE ZARAR VERMİŞLERDİR.Cebini iyice dolduran kıyafet üreticileri, tesettürü bir aksesuar haline getirtirmişlerdir.İslami kıyafetten aşağılık duygusuna kapılarak,"Bizde sizin gibiyiz, sizin gibi giyiniyoruz"dan bugünlere gelindi.Kimse kusura bakmasın ve de gücenmesin.İmam Hatipler dahi bozulmuştur.Bugün Anadolu'daki şehirlerde dahi,tam tesettürlü genç kız ve kadın iki elin parmakları kadar kalmıştır.Her ne kadar aile profili içeriği ile internetten zararlı sitelere erişim bir nebze engellenmişsede youtube bir denetime tabi tutulmadan, herkesin görmesi sonucundan yediden yetmişe tüm millet sapıklaşmıştır. İslam muhalifi olanlar,zaten yukarıda alıntı yaptığım gibi, Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar örtüyle savaş halindeler. 17 senedir TRT'de haberleri sunacak bir kapalı kadın yetiştirmeyen,Belediyelerinde açık saçıklığı ön plana çıkarırsanız,TRT'nin spot reklamlarında hemen hemen tümünde açık saçıklara yer verip, İSLAM'a, ÖRTÜYE savaş açanlara bol keseden para dağıtırsanız, onlar da(İslam'a örtüye muhalif) bugün caddelerde, sokaklarda başını(Tesettür demiyorum) kapatanlara saldırırlar.İslami yaşamı devam ettirmek isteyenler, sahipsiz kalmışlardır.Meydanı boş bulmuşlar, onlarda(Hepsine birden ateist diyorum) ülkede İSLAM'IN İ harfi kalmamak şartıyla durmadan çalışıyorlar, ve de içimizdeki "Bizde sizin gibi yiyoruz,içiyoruz,giyiniyoruz sizler gibiyiz,aman bizi irticacılıkla suçlamayın" diyen sözde müslümanlarla(!), işgüzar AKP hükümeti bürokratları, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilerin umursamaz gafletleri sayesinde:Fuhuş,uyuşturucu,lezbiyenlik,gaylik artık ekranlardan, sokaklara taşınmıştır.İNSANIMIZ:Maddi bakımdan 17 sene öncekine göre her alanda katbe kat zenginleşmiştir.Ancak, yine 17 sene öncekine göre:Ne tesettür, ne ahlak ve maneviyat ne de aile kalmıştır.BUNU BAŞTA BİZİ YÖNETENLER BİZLERDEN DAHA FAZLA DÜŞÜNMELİDİRLER.HÜKÜMET,Bir TÜTÜN yasasını dahi çıkarıp rayına koyamamıştır.Anadolunun şehirlerinde:Caddeler,sokaklar, kaldırımlar dahi işgal edilerek, her tarafı tütün ve tütün mamülleri satanların işgaline terkedilmiştir.""Atalarımız"İğneyi önce kendine batırki, çuvaldızı başkasına batırasın" dememişlermi?17 yıldır canhıraş şekilde desteklediğimiz HÜKÜMETİMİZ:MADDİ bakımdan sınıftan geçmitir ancak,MANEVİ bakımdan sınıfta kalmıştır.HER KES BUNU GÖRMELİ VE ONA GÖRE OLAN VE OLACAK OLANLARI DEĞERLENDİRMELİDİR.
  • 5 Yıl Önce

Gercekler

Bırey kişi : ekmek kıra elektırık okul ulaşım hastalık ısınma aıle sohbet haberleşme sosyalleşme sınema kıtap amam boşver hesap tamam 30 yumurta cay sımıt bırde kahkaha... gozlerı var gormez oldunuz dillerı var konuşmaz oldunuz...
  • 5 Yıl Önce

Hüsamettin

Adaletle ilgili yazılarınızı bekliyorum bizden olmayana (islam) nasıl davranılmalı adalet sadace biz mi
  • 5 Yıl Önce

İLBEYHAN

BOP, GOP, ILIMLI İSLAM, DİNLER ARASI DİYALOG, İSLAM NATO'SU, MEDENİYETLER İTTİFAK'I , VESAYETİ YIKIYORUZ, YETMEZ AMA EVET , OSMANLININ İHYASI , AÇILIM , AKİL ADAMLAR, MEGRİ MEGRİ, ŞİWAN PERVER, SEYYAR PKK MAHKEMESİ, YAHUDİ CESARET NİŞANI, KOPENHAG SİYASİ, MAESTRİCH EKONOMİK KRİTERLERİ VS VS DAHA binlerce şey söylediler.... Hepsi tek bir gerçeği gizlemek içindi.... DOSTLAR, BENİ İYİ DİNLEYİN ; TEK HEDEFLERİ , KÜRDİSTAN GÖRÜNÜMLÜ BÜYÜK İSRAİL DEVLETİNİN KURULMASI.... AVRASYA GÜÇLERİNE VE DÜNYAYA KARŞI.... TÜRKLER , ARAPLAR, KÜRTLER DE , BAŞTA Kİ YÖNETİCİLERİNİN NEFSİ AÇLIKLARINDAN DOLAYI ALET OLDULAR.... AYNI MENZİLE YÜRÜDÜLER.... MÜSLÜMAN TÜRK TARİHİNİN EN BÜYÜK İHANET PROJESİ , F TİPİ SAPIK , CASUSLUK ÖRGÜTÜDÜR.... SÜMÜKLÜ İ... NE ÇAŞIT FETOŞ'UN ÖRGÜTÜ.... SEVK VE İDARESİ MOSSAD + CİA + MI 6 İN elindedir..... LAWRENCE DÜN BİRDİ , BUGÜN 178 ÜLKEDE MİLYONLARCA LAWRENSCİK yetiştirdiler.... GEREKTİĞİNDE NAMAZ DA KILIYORLAR.... VE DİĞER CEMAAT, TARİKATLAR... CEHALET VE İHANET YUVALARI..... VE SİYASİ PARTİLER.. AYNI....
  • 5 Yıl Önce

Gerçek

Yüz yıldır Batı'nın kanunlarıyla yönetiliyor uz elde ne var kocaman bir hiç. Bitmeyen askeri ve sivil darbeler bitmeyen terör bitmeyen eğitimsizlik bitmeyen aç gözlülük bitmeyen particilik bitmeyen insana tapmalar bitmeyen eş dost akraba kayirmalar bitmeyen adaletsizlik devamlı suruklendigimiz uçurum daha neler neler. Artık zamanı gelmedi mi özümüz olan İslâm şeriatına dönmek ve hepimiz için huzurlu ve güvenli mutlu bir hayat.
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

kişi veya birey değiliz. paryayız biz... kişi veya bireyin olduğu ülkeler şeffaf ülkelerdir...şeffaf olmayan ülkelerde üst kesim hariç herkes paryadır...
  • 5 Yıl Önce

Vahit

Yazar efendi,Camilerden kovulan çocuklar içinde bir yazı yazacakmisiniz .Koca koca inatçı ihtiyarlarin lafına bakıp çocukları camiden kovan hocaları gördükçe sabrımızı taşıyor.Birde küçücük çocuklardan cami tuvaletinde para alıyorlar Bu Camiler halkın desteğiyle yapılmıştır ,burası Allahın evidir ,çocuk olsun yada parası olmayabilir insanlardan camilerde para almak islama insanlıktan Bagdasmaz Bu toplum İslam medeniyetinden COK uzaklaşmış ,hatta namaz kılan ateist olmuşlar.
  • 5 Yıl Önce

ercan

Sabah 25-30 dakika foxtv haberine bakınca türkiyenin batmış yanmış yıkılmış aç sefil işsiz pahalı beter yaşanmaz bir ülke olduğu sözlerle görüntülerle sokak röportajlarıyla anlatılıyordu. Yani şizofrenleri rahatlatan haber bülteni foxhaber bülteni
  • 5 Yıl Önce

Okur

Her fert kendi özelliğini taşıyan, yani ruhları ayrı yaratılmış birşeydir. Ama, yaratılış gereği bağlanma-yönelme güdüsü de kodlanmistir. Tabi ki bizim dileğimiz Allah'a baglanmadir. Dünya gerçeği bu şekilde vuku bulmuyor. Tarihte liderlik özelliği olan kişi etrafında toparlanma ve onun istediği doğrultuda hareket etme defalarca yaşandı ve yaşanıyor. Burada nasıl bir insan ve nasıl bir hedef için bir araya gelinmiş olması... Yoksa Peygamber çevresinde toplanan insanları da kişi olmamakla suclamamiz gerekirdi. Hz. ibrahim gibi olabilmek sanırım her insanın karı değildir.
  • 5 Yıl Önce

Hasan

Ben haramilerin tavugunu yerim diyorsun Verdigim oylar hep hirsizliga serefsizlige namussuzluga gitti ama ateisttin dinsizin tavugunu yemem diyorsun. Dinci tavuk haram paraylada olsa yerim diyorsun. Ateistin gercek helal tavugunu yemem diyorsun.
  • 5 Yıl Önce

Mehmet

Değerli hocam bir ateistin kestiği tavuk neden yenilmez örneğinizi şöyle açmak isterim.Ölüm yer yüzündeki tahmin edebildiğimiz en büyük acıdır.(Her ne kadar algılanması bizim için cenazeler ve geride kalanlardan ibaret olsa da ) Ve aynı zamanda can vermek sadece yüce rabbimize ait bir özelliktir.Bir hayvanın canını almadan önce Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla(izniyle ) diyerek bu fiili gerçekleştiririz.Bu izni almadan kesilmiş olan hayvanların eti de bize haram kılınmıştır.Dikkat ederseniz basit gibi görünen bu olayda (ki bana göre hiç te basit değil ) bile rabbimiz kendisine tabi olmamızı ister.Tıpkı bir çok şey de olduğu gibi.Adalet kavramına dikkat edersek neyin adil neyin adil olmadığını da biz belirleyemeyiz.Biz ancak rabbimizin belirlediğine tabi olabiliriz,fizik kurallarına tabi olduğumuz gibi.Nasıl ki fizik kurallarını biz koymuyorsak adaletin mihenklerini de biz belirleyemeyiz. Aksi halde tanrılarına her isteklerini onaylatan bağımlı tanrı sahipleri gibi oluruz. Allah her daim yardımcınız olsun.Selametle kalın.
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23