• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bazı AK Partililerin “din”i de mi Kemalizm yoksa?

30 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yasemin

Diyanet İlahiyatçılarin çok çalışması gerekiyor İlahiyatçılarin ailece kenetlenip İlahiyatçılar birbirleriyle kenetlenip çözüm yolları üretmeli altarnetifler bularakuygulatma yoluna girdirmeli halka inmelidirler üniversiteler öğrenci ve öğrenci ailelerinden mesul olmalı CAMİ hocaları çevresinde bulunan insanlara katkısı mescit hocaları neler yapılıp ta insanları sapmak ve saptirilmaktan koruyabiliriz bayan hocalar ev dini sohbetlerinde dikkat edilecek hususlar KUR AN AZİMUSSAN A saygı gösterilmesi ne şekilde olur bilinmesi uygulatilmasi ilahiyatçı bayanlar İstanbul'da ev ev dini sohbetlerde yer almalı KUR AN AZİMUSSAN okunurken ciklet çiğnenmesi uygun değildir veya şu anda hatırıma geldi ağız kokusunu gidermek için bir pastil olabilir kullanılan Diyanetimiz halka inmelidirler ki bizlerde onların maneviyatlarindan faydalanalim. faizle ilgili bir konferans yapılıyorsa kişiler neler yapmalı madde madde aklında kalmalı yapılacaklar dövme mi günah dövmenin yapıldığı iş yerleri neye çevrilebilir sadece vaazla olmuyor yeterli gelmiyor devletle işbirliğine girilmeli bazı TV kanalları seyredilemiyor Katolikler bizim TV kanallarimiziseyretmiyorlarmis Diyanet İlahiyat STK'lar duyarlı vatandaşlar haydi iş başına çağdaşlık kıyafetle olmuyor bunu insanların beynine yerleştirelim Osmanlı hanımları çarşaflı idi dünyaya hükmediyordu insanlar dinine sarildikca güçleniyor
  • 5 Yıl Önce

Ali rıza

İftira ediyorsunuz hiç bir Atatürkçü Kemalist Allahtan başkasına secde etmez Allahtan başkasına boyun eğmez 
  • 5 Yıl Önce

ORHAN İNAN

ELLERİNİZE SAĞLIK. YERİNDE BİR YAZI OLMUŞ. NELER OLDUĞUNU BİZ BİLİYORUZ DA BİR ŞEYLER YAPMAK ZORUNDA OLANLARIN KANAAT VE KARARLARINI MERAK EDİYORUZ. BİR AN ÖNCE IKTIDARA YAKIŞIR TUTUM VE DAVRANIŞLARI GÖRMEK İSTİYORUZ.
  • 5 Yıl Önce

Aslan akbey

Kültürel iktidar aman akp de olmasın zaten. Baksanıza 1000 yıllık turk-islam aile kurumunu 10 yılda zir u zeber etti. 
  • 5 Yıl Önce

İsmail

A haberde Doğu Perinçek konuk ediliyor. Sayın yazar AKP maalesef çürüyor kimlerden medet umuluyor.
  • 5 Yıl Önce

Timur

Balik bastan kokar. Kimin basi?
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Kuranın anayasasını anlamayan kuranı anlamaz.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Bütün rejimlerin bir ANAYASASI vardır. Bu anayasaya tam bağlı olmayan iktidar olamaz.
  • 5 Yıl Önce

mutmaine

"Gökten indiği sanılan......" kim söylemiş neden söylemiş, kimse cevap veremiyor? Acaba neden!
  • 5 Yıl Önce

Dinar

maalesef
  • 5 Yıl Önce

O.U.

Kaleminize yúreğinize sağlık ,imansız ve sapık idoloji peşinde olan ç.h.p. lileri muhatap dahi almam 
  • 5 Yıl Önce

Ahmet

Rasimcim hiç bir atatürkçü atatürk heykeline secde etmez, tapmaz, Atatürkün vatan severliği , milliliği bağımsızlık arzusu rehberimizdir. Yandaş köşe yazarları göya ekonomik krizi örtpas etmeye çalışıyorlar, yemezler, battıkça batıyorsunuz
  • 5 Yıl Önce

bnt

kemalci ler, saçmalıyor. tarikatçılar da saçmalıyor. 
  • 5 Yıl Önce

Mesut

Siz onların dinine girmedikçe onlar sizi kendilerine dost edinmezler ( AYET ). Kemalizm islama karşı yapılan devrimlerin sonucu oluşmuş laik kemalistlerin dini inancıdır . Şuan kamalizm dininin esaslarına göre yönetilmiyormuyuz? Anayasanın amir ve değişmez hükümleri kamalizm dininin esasları degilmi ?
  • 5 Yıl Önce

Alper

Müslümanız diyenleri de gördük, dünyada Kuranın yasaklarının en çok çiğnendiği çoğrafya, Orta-doğu.
  • 5 Yıl Önce

Şaşkın

Sen de mi "Kemalizm"i din sananlardansın? 
  • 5 Yıl Önce

tay

Haklısın ama şu anda ataizm ve deizm dernekleri var hükümet bunlara destek veriyormu önemli olan oooo
  • 5 Yıl Önce

Ömer

Ak parti büyük hata yapıyor AAtatürkçülüğü CHP ye bırakmak istemiyormuş . ilkeleri CHP nin zaten kendisi. Rahmetli Menderes koruma kanunu çıkardı ama kendisi idamdan kurtulamadı. Hiç mi ibret alınmıyor
  • 5 Yıl Önce

Tata Tonga

aklını kullanmayıp, düşünmeyip, araştırmayıp, okumayıp, mukayese yapmayıp körü körüne bir kişiye/kişilere veya bir şeylere inanan (dini, mezhebi, ırkı vs. kim olur ise olsun) herkes bir "izm" e takılmıştır!
  • 5 Yıl Önce

Kocasolak

Yamadık dünyamızı kırparak dinimizden, sonunda baktık ki, dünyada gitmiş dinde gitmiş elimizden. Akp iktidarını da inancını da kaybetmek üzere. ACİL tedbir alınmazsa bittik.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Manavgatın suyunu doğal güzelliği bozmadan denize ulaştığı yerden göllere ponpalansın. Nehirlerin camurlar boşaltılsın hiç birşey yapamıyorsak nehir sularını tekrar nehre ponpalayın denize ulaştırmayın.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Gümüşhanede dipsiz gölü kurutmaya biliriz. Devlet orayı daha derin daha büyük göl haline getirsin... 30 yıldır dile getiriyorum bakanlığa da yazdım. Sular cekildi mezarlıklar göründü hep duyarız ölü suyumu iciyoruz, şaka şaka. Kuruyan göller su havzalarını toprağını camurunu temizleyin daha derin hale getirin yağmur yağdığında daha çok su tutsun. Denize ulaşan nehirleri denize ulaştığı yerden su havzalarına ponpalansın. Yokmu bilimsel calışma yapan bir devlet kuruluşu.
  • 5 Yıl Önce

Eyüp Uzunali

Görüşlerinize saygım var ama çok çok abartılı olduğundan 100 kişide bir iki kişi bulursunuz.M.Kemal Atatürk kelleyi koltuğa alıp Anadolu'ya çıkıp Kurtuluş Savaşını başarmasaydı siz ne yapacaktınız.Kur'an-i Kerimi Türkçeye en doğru bir şekilde çevirisine ne diyorsunuz.Kalkınma hamlelerini görmezsiniz.Avrupa'da ki ve dünyadaki dinler ve reform hareketlerini bilmezsiniz.Dünya ile entegre olacak cinsten kitap okuma zahmetine katlanmadınız sayın kardeşim.Selamlar.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Dini ... olmayan iktidar olamaz.
  • 5 Yıl Önce

Myavuz

Sayınyazar, Milli Eğitim Temel Kanunun Amaçlar bölümüne bakarsan, TC.Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi kitabını incelersen Kemalist olmamanın çelişki olduğunu görürsün. Okullar Kemalist üretiyor, maalesef! IHL.ler bile. Emekli eğitimciyim emekli olduktan sonra dini hassasiyeti olan okullarımızda da görev aldım. Anti Kemalist fikirlerim sebebiyle hazırlandım. En saygililari "abi ya, bu konulara girmesen " ikazını yaptı.
  • 5 Yıl Önce

Sofuoğlu

Yıl 1932 Keriman HALİS Avrupa güzellik yarışmasında bilinçli olarak birinci ilan edilir.Jüri başkanı şöyle demiştir."Bugün Avrupa'nın, Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz.1400 senedir dünya üzerinde hakimiyetini sürdüren İSLAMİYET artık bitmiştir.Onu AVRUPA Hıristiyanları bitirmiştir."Adamlar aslında doğru konuşmuşlardır.İslami yaşam,islami kıyafet sahipsiz kalmıştır.Güya İslami yaşamı temsil eden ve ona göre kıyafet üretenler İSLAMİ ÖRTÜYE YARAR YERİNE ZARAR VERMİŞLERDİR.Cebini iyice dolduran kıyafet üreticileri, tesettürü bir aksesuar haline getirtirmişlerdir.İslami kıyafetten aşağılık duygusuna kapılarak,"Bizde sizin gibiyiz, sizin gibi giyiniyoruz"dan bugünlere gelindi.Kimse kusura bakmasın ve de gücenmesin.İmam Hatipler dahi bozulmuştur.Bugün Anadolu'daki şehirlerde dahi,tam tesettürlü genç kız ve kadın iki elin parmakları kadar kalmıştır.Her ne kadar aile profili içeriği ile internetten zararlı sitelere erişim bir nebze engellenmişsede youtube bir denetime tabi tutulmadan, herkesin görmesi sonucundan yediden yetmişe tüm millet sapıklaşmıştır. İslam muhalifi olanlar,zaten yukarıda alıntı yaptığım gibi, Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar örtüyle savaş halindeler. 17 senedir TRT'de haberleri sunacak bir kapalı kadın yetiştirmeyen,Belediyelerinde açık saçıklığı ön plana çıkarırsanız,TRT'nin spot reklamlarında hemen hemen tümünde açık saçıklara yer verip, İSLAM'a, ÖRTÜYE savaş açanlara bol keseden para dağıtırsanız, onlar da(İslam'a örtüye muhalif) bugün caddelerde, sokaklarda başını(Tesettür demiyorum) kapatanlara saldırırlar.İslami yaşamı devam ettirmek isteyenler, sahipsiz kalmışlardır.Meydanı boş bulmuşlar, onlarda(Hepsine birden ateist diyorum) ülkede İSLAM'IN İ harfi kalmamak şartıyla ve de içimizdeki "Bizde sizin gibi yiyoruz,içiyoruz,giyiniyoruz sizler gibiyiz,aman bizi irticacılıkla suçlamayın" diyen sözde müslümanlarla(!), işgüzar AKP hükümeti bürokratları, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilerin umursamaz gafletleri sayesinde:Fuhuş,uyuşturucu,lezbiyenlik,gaylik artık ekranlardan, sokaklara taşınmıştır.İNSANIMIZ:Maddi bakımdan 17 sene öncekine göre her alanda katbe kat zenginleşmiştir.Ancak, yine 17 sene öncekine göre:Ne tesettür, ne ahlak ve maneviyat ne de aile kalmıştır.BUNU BAŞTA BİZİ YÖNETENLER BİZLERDEN DAHA FAZLA DÜŞÜNMELİDİRLER.HÜKÜMET,Bir TÜTÜN yasasını dahi çıkarıp rayına koyamamıştır.Anadolunun şehirlerinde:Caddeler,sokaklar, kaldırımlar dahi işgal edilerek, her tarafı tütün ve tütün mamülleri satanların işgaline terkedilmiştir.""Atalarımız"İğneyi önce kendine batırki, çuvaldızı başkasına batırasın" dememişlermi?17 yıldır canhıraş şekilde desteklediğimiz HÜKÜMETİMİZ:MADDİ bakımdan sınıftan geçmitir ancak,MANEVİ bakımdan sınıfta kalmıştır.HER KES BUNU GÖRMELİ VE ONA GÖRE OLAN VE OLACAK OLANLARI DEĞERLENDİRMELİDİR.
  • 5 Yıl Önce

Sofuoğlu

Yıl 1932 Keriman HALİS Avrupa güzellik yarışmasında bilinçli olarak birinci ilan edilir.Jüri başkanı şöyle demiştir."Bugün Avrupa'nın, Hıristiyanlığın zaferini kutluyoruz.1400 senedir dünya üzerinde hakimiyetini sürdüren İSLAMİYET artık bitmiştir.Onu AVRUPA Hıristiyanları bitirmiştir."Adamlar aslında doğru konuşmuşlardır.İslami yaşam,islami kıyafet sahipsiz kalmıştır.Güya İslami yaşamı temsil eden ve ona göre kıyafet üretenler İSLAMİ ÖRTÜYE YARAR YERİNE ZARAR VERMİŞLERDİR.Cebini iyice dolduran kıyafet üreticileri, tesettürü bir aksesuar haline getirtirmişlerdir.İslami kıyafetten aşağılık duygusuna kapılarak,"Bizde sizin gibiyiz, sizin gibi giyiniyoruz"dan bugünlere gelindi.Kimse kusura bakmasın ve de gücenmesin.İmam Hatipler dahi bozulmuştur.Bugün Anadolu'daki şehirlerde dahi,tam tesettürlü genç kız ve kadın iki elin parmakları kadar kalmıştır.Her ne kadar aile profili içeriği ile internetten zararlı sitelere erişim bir nebze engellenmişsede youtube bir denetime tabi tutulmadan, herkesin görmesi sonucundan yediden yetmişe tüm millet sapıklaşmıştır. İslam muhalifi olanlar,zaten yukarıda alıntı yaptığım gibi, Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar örtüyle savaş halindeler. 17 senedir TRT'de haberleri sunacak bir kapalı kadın yetiştirmeyen,Belediyelerinde açık saçıklığı ön plana çıkarırsanız,TRT'nin spot reklamlarında hemen hemen tümünde açık saçıklara yer verip, İSLAM'a, ÖRTÜYE savaş açanlara bol keseden para dağıtırsanız, onlar da(İslam'a örtüye muhalif) bugün caddelerde, sokaklarda başını(Tesettür demiyorum) kapatanlara saldırırlar.İslami yaşamı devam ettirmek isteyenler, sahipsiz kalmışlardır.Meydanı boş bulmuşlar, onlarda(Hepsine birden ateist diyorum) ülkede İSLAM'IN İ harfi kalmamak şartıyla ve de içimizdeki "Bizde sizin gibi yiyoruz,içiyoruz,giyiniyoruz sizler gibiyiz,aman bizi irticacılıkla suçlamayın" diyen sözde müslümanlarla(!), işgüzar AKP hükümeti bürokratları, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilerin umursamaz gafletleri sayesinde:Fuhuş,uyuşturucu,lezbiyenlik,gaylik artık ekranlardan, sokaklara taşınmıştır.İNSANIMIZ:Maddi bakımdan 17 sene öncekine göre her alanda katbe kat zenginleşmiştir.Ancak, yine 17 sene öncekine göre:Ne tesettür, ne ahlak ve maneviyat ne de aile kalmıştır.BUNU BAŞTA BİZİ YÖNETENLER BİZLERDEN DAHA FAZLA DÜŞÜNMELİDİRLER.HÜKÜMET,Bir TÜTÜN yasasını dahi çıkarıp rayına koyamamıştır.Anadolunun şehirlerinde:Caddeler,sokaklar, kaldırımlar dahi işgal edilerek, her tarafı tütün ve tütün mamülleri satanların işgaline terkedilmiştir.""Atalarımız"İğneyi önce kendine batırki, çuvaldızı başkasına batırasın" dememişlermi?17 yıldır canhıraş şekilde desteklediğimiz HÜKÜMETİMİZ:MADDİ bakımdan sınıftan geçmitir ancak,MANEVİ bakımdan sınıfta kalmıştır.HER KES BUNU GÖRMELİ VE ONA GÖRE OLAN VE OLACAK OLANLARI DEĞERLENDİRMELİDİR.
  • 5 Yıl Önce

H.Y.E

Rasim Kardesim Tesbitlerin guzel.Ben okuma yazmayi ogrendikten sonra hep okudum.Ilkokuldan universiteye kadar gecen tahsil doneminde de okudum.Cunku merakli bir kimseyim. Bu tahsilim sirasinda okullarda bana ogretilen bilgileri de hep sorguladim.Bunlardan birisi de Laiklik idi.Cunku Anayasanin baslangic madfelerinde hep "Turkiye Cumhuruyeti sosyal hukuk devleti ve laik bir cumhuriyet oldugu vurgusu yapiliyordu.Okullarda,ilmi toplantilarda,cesitli meclislerde laiklik,"Dinle devletin ayrilmasidir."Ilk onceleri ben de inandim.Ancak merhum Prof.Dr.Ali Fuad Basgil'in eserlerini okuyunca bana ogretilen bilgileri yeniden degerlendirdim carpitilmis,carpitiliyor.Okumami derinlesdirkce hayal kirikligina ugruyorum.Bu okumalarimdan elde ettigim sonuc su : "Turk Devletinin laik olmadigi,laiklik adi altinda "KEMALIZM" oldugudur.Halkin dininin de "Ukubat,muamelat vb gibi govdesi dali budanmis ve " Iman,ibadet ve ahlak"ucgenine hapsedilmis bir din haline sokulmustur.Ayrica yasadigimiz hayat boyunca gorduk ki,bu anlattiklarimin pratigini 1960 yilindaki darbelerden 28 Subat post modern hukumet darbesine kadar hep yasadik.Ifadem bundan ibaret hakim bey
  • 5 Yıl Önce

zeynep

secde Sadece Allah c.c. ye edilir.ne Atatürke nede tarikat liderine.okullarda iki zihniyetide istemiyoruz.
  • 5 Yıl Önce

aslan

anlayan ve uyanmak isteyene gerçekten de önemli güzel bir yazı olmuş. AK partiye oy verenlerin endişe düşüncelerini yansıtmış. reis "dindar genlik yetiştireceğiz" derken bunu mu kastetmişti acaba?? çünkü devlette kadrolaşmaya adaylara bakarsakta bu ayrıntıyı görüyoruz. inançlı değil inaçsızlara ve chp tiplemelerine yolsuzluk yapanlara öncelik veriliyor. amma millet durumu yakından takip edip sandıkta son noktayı koyuyo. 7 haziran 23 haziran başkanlık seçimleri mecliste çoğunluğun kaybedilmesi boş mesajlar değil. ""eğer dürüst dindar görünüp bizi kandırıp yanlış yapıyorsan o zaman bizde doğrudan doğruya dürüstçe yanlış olanlara destek veririz. mesajıydı" aammma kim anlar kim dinler cepler dolmuş yükler yüklenmiş. gerisi teferuat kalır. kimin umurunda memleket, nasıl olsa zarar görecek şahsi menfaatları değil memleket. Çünkü 23 hazirandan sonra milletin oy vermediği destek vermediği kadroda en ufak oynama çigide en ufak bir değişim olmadı. ammmma millet ve başta allah görüyor ve takip ediyor.
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23