• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhuriyeti dedelerimiz kurdu da; kim koruyacak!

8 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Timur

Asagidaki Nalbant/nalbat rumuzlu sahislar. Yorumumu anlaya bilcek kapasiteniz ilmadigi anlasilmistir. Devleti yasatki halk yasasin, demissin. Yazik, devleti halk kurar. Bizdeki devleti halk kurmadigi icin sikintimiz ondan. Almanya sadece bir örnektir. Yazdiklarim gelismis halklar icindir. Tabii Türkiyedeki halk daha yari kabile biciminde yasadigi icin, benim yazdiklarimi anlayamayan cok olur. Devleti halk kurmadigi icin Türkler daha hala 80 yil önce birinin arkasinda siraya dizilmisler, ucuruma dogru gidiyorlar.
  • 5 Yıl Önce

NALBANT

Nalbant isimli yorumcu,aglanacak halimize guldugumuz konusunda haklisin.Ama her sakalliyi dedem sanma hastaligindan da kurtulmaliyiz.Bizim dedelerimiz kurmus olsaydi bu devlet ve toplum boyle olmazdi.Ben fikrimde hala israrciyim,bu devleti baskalarinin dedeleri kurmus olabilir kuvvetli bir ihtimalle.
  • 5 Yıl Önce

nalbant

isimli yorumcu, zavallı haline gül. alman özentisi kardeşimize de türk töresini hatırlatalım "insanı yaşat ki devlet yaşasın!" eleştirdiğimiz şeyleri bilip tökezlemeyelim.
  • 5 Yıl Önce

Timur

Bakin Almanyanin böyle bir problemi yok. Cünkü kanunlar var, kanunlara itiat var. Almanlarin Ata Almanida yok, ama yüksek teknilojileri var. 1,250 Trilyon Dolar ihracatlari, 1 Trilyon dolar ithalatlari var. 250 Milyar du’s ticaret fazlaliklari var. Türkiyede ne var yasa cok yasa MK pasa var, kuzey kore benzeri. Türkiyenin adam olmasi icin, önce kimsenin anlamadigi kemalizimden, Almanyadaki gibi bir demokratik sisteme gecmesi lazim. Alman anayasasinin ilk maddesi „insan onuru dokunulamazdir/dokunulamazla“ basliyor. TC anayasasinin ilk maddesi“Türkiye devleti bir cumhuriyettir“ sonra gelen 2,3,4. maddelerdede daha insan yok. Yani Almanlar Anayasalarini insan odakli, Türkler ise devlet/cumhuriyet odakli yapmislar. Almanlarda halk yoksa devlet yoktur, Türklerde devlet yoksa halk yoktur anlayisi hakim. Iste sayin Maranki Kardesim, Gordion dügümü bu, kim bu dügümü ortadan bölecek acaba?
  • 5 Yıl Önce

NALBANT

Sayin yazar"Cumhuriyeti dedelerimiz kurdu....." seklindeki basligi okuyunca beni bi gulme tuttu hic sorma!Bu Turkler ne zaman akillanacaklar sorusu hayiflanmayla karisik hemen aklima dustu her zaman ki gibi!
  • 5 Yıl Önce

muhsin d.

cumhuriyet soslu yeni yetme yorumcuların cahil cesaretiyle saçmalamalarına aldırmadan aziz ve necip ceddimize sonsuz hürmet olsun diyoruz. atatürk ağızlara sakız olmuş; başka bir şeyden haberleri yok. yazarın onlarca programda "büyük komutan-lider" dediğinden de haberleri yok. ayrıca tarihi, zaferleri birinin başarısı olarak göstermek yanlı veya ahmakça bir tavırdır. akil ve kadirşinas hiçbir lider de sahiplenmez böyle hadsizliği. gömülen silah diye şeytanlık yapanların sokma aklı olmamak lazım. devlete, millete hayırlı iş görmüş herkesten razı olsun Allah cc.
  • 5 Yıl Önce

Unal

Türkiye de cumhuriyet nato ya girmekle zaten ortadan kalktı ne cumhuriyeti türk ordusu o tarihten itibaren nato ordusu oldu hatta ALLAHA inanmayan koreliler için bile savaşıp kore şehidi oldular cumhuriyet Atatürk le doğdu onunla öldü
  • 5 Yıl Önce

Emre terzi

Normalde yazilarinizi pek okumam zira sevmediginiz elestirdirdiginiz kesimden gorusluyum. Su yaziniz cok komik Mustafa Kemal Atarurk un adini bir kere bile kullanmamamissiniz herhalde dedelerimiz derken onuda kasttetmissinizdir. Hala osmanli diyorsunuz saraylarda 3 5 karisi olan her gece baska alemde alkolik osmanlidan mi bahsediyorsunuz lale devri ile zevk i sefa suren saraylarina devsirme kadinlar alip topraklarimizi bir bir kaybeden ceddimizden mi bahsediyorsunuz. Topraklarimizi satan atalarimiz oylemi yazik unvaniniza bakiyorumda diycek bir sey bulamiyorum
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23