• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

22 yıl sonraki muhasebe: Babamdan öğrendiklerim..

42 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

AMİN
  • 5 Yıl Önce

Hatice akıncı

Arabalar bankamatikciler okçular diyorlar ya paraları yediler en azından hizmet ederken yediler şimdi sadece kendileri yiyecek bakın işçileri çıkartıp sigortasız işçi çalışıyor Maltepe belediyesi çöpler yığıldı Sultanahmet e ihanet edildi hicmi kalbiniz rahatsız olmadı onlar orda göbek atarken ya müslümanlar müslüman değil ya demokrasi diyenler sadece kendileri.Allah ıslah etsin belamizi bulmadan Suriye Irak Libya ya dönmeden gerçekleri göster ya Rabbi
  • 5 Yıl Önce

Alpay Caglar 61 Almanya

Ahlakli ol ve dürüst ol. Iyi demis tabii. E ol ozaman.
  • 5 Yıl Önce

Bilal

Biz aile değiliz siz yolu şaşırdınız şahsi menfaat için
  • 5 Yıl Önce

Kadir

Derman adlı yorumcu Almanya da yaşayıp ordan geçinip milletin Ekrem’in ecnebi sevdasından bahsetiyorsun, ne tezat bir kişiliksin, hayata bakışın çelişki senin. Ali de senin gibi
  • 5 Yıl Önce

Ömer fatih morkoç

Sayın Ali Karahasanoglu birgün nasip olurda karsılaşırsak elinizi öpücem cünkü duygularım bu kadar güzel ifade edilemezdi
  • 5 Yıl Önce

ALLAH'IN 1 KULU

ALİ BEY, BAK TANER ADLI YORUMCU NE DİYOR, AYNEN EKREM GİBİ ; ÇOCUK KARMA HAVUZLARI GELİŞİMİ İÇİN UYGUN, UZMANLAR SÖYLEMİŞ. UZMANLAR! HANİ BU MİLLETİ TEREYAĞINDAN KOPARIP MARGARİN YEDİRİP BİR NESLİ KALP VE TANSİYON HASTASI YAPAN UZMANLAR! ONUN GİBİ.
  • 5 Yıl Önce

Ali Ertuğrul

Sayın yazar ibb havuzlarında bahsettiğiniz durum yıllardır var.isterseniz gelip sancaktepe yenidoğan yüzme havuzuna çocuklarını getiren velilere sorabilirsiniz. biraz adalet ve ınsaf. lütfen iyilik yapacam derken sayende insanları AK Partiden uzaklaştırma.Selam ve Dua ile
  • 5 Yıl Önce

Derman

Sevgi,nedir bilen nasil bilen varmi.sevipde herzaman gulen,varmi.seviyorum demek,cok kolay.dara dustugunde gelen varmi.
  • 5 Yıl Önce

Akit takipçisi

Babam vefat edeli bir hafta oluyor. Yazıyı okudum da ciğerime köz yapıştı. İnsanın yaşı ne olursa olsun babanın nefesi her daim güç veriyor. Allah c.c. kitabında ana babaya itaati boşuna emretmiyor. Baba seni hak yol üzere yetiştirir. Gerisi teferruat.
  • 5 Yıl Önce

Derman

Sevmeyen,insan ici kararmis,guzelde yazilsa anlamasi yanlis.hani nasretdin,hoca birgun oglu ile giderken yanlarinda birde essek varmis,baba essege binmis oglu yaya,goren kucuk cocuk yuruyor koca adam,essege binmis ,cocuk binmis .bu sefer yasli adam yuruyor,cucuk essege binmis,enson ikisi yuruyor.bu sefer bak essek bos binen yok.soylermisiniz .hoca,essegile tursu satarken .haydi tursu var derken essek anirir,hoca bu tursuyu senmi satacaksin,yoksa benmi.
  • 5 Yıl Önce

17-25 darbe

Hiç bir şey ögrenmemişsin
  • 5 Yıl Önce

Nuri Alço

5: “Sizden olan bir şahsa sizden fazla ehemmiyet atfetmek, her şeyi milletin bir ferdinin şahsiyetinde toplamak, geçmişe, bugüne, geleceğe bütün bu devirlere ait bir toplum meselesinin açıklanmasını ve ortaya konulmasını, bu yüksek topluluğun mütevazı bir şahsiyetinden beklemek, elbette ki layık değildir; elbette ki lazım değildir.”
  • 5 Yıl Önce

Nuri Alço

4: “Hayatın felsefesi, tarihin garip tecellisi şudur ki, her iyi, her güzel, her faydalı şey karşısında onu imha edecek bir kuvvet belirir. Bizim lisanımızda buna irtica derler.” “Milletimizde gelişme kabiliyeti mevcut olmasaydı, bunu yaratmaya hiçbir kuvvet kudret kâfi gelmezdi. Herhangi bir gelişme vaziyetinde bulunan bir insan kitlesini, bulunduğu vaziyetten kaldırıp damdan düşer gibi filan gelişme mertebesine ulaştırmanın imkânsızlığı izaha muhtaç değildir.”
  • 5 Yıl Önce

Nuri Alço

3: Birbirlerini aldatarak biri diğerinden fazla menfaat koparmak. Hilekârlıkta yekdiğeriyle müsabaka etmektedirler. Bunlar sırf kendi hırslarını tatmin için çalışmaktadır. Bunların gayesi, insaniyetin iyiliğine yönelik olmadığı gibi, bilhakis, zulüm, baskı olduğu için, onları lanetle anmakta kendimizi haklı görüyoruz. Bunlar kudret ve kuvvet mevkiinde bulundukça mazlumlara merhamet ve şefkat göstermelerine imkân yoktur. Böyle bir şeye inanmak büyük bir gaflettir. Bu kuvvetleri maddi, manevi silahlarından tecrit edeceğimiz zaman ancak böyle bir hareket beklenebilir. Batı ancak bu kuvvet karşısında silahını teslime mecbur kalacak ve bu gayri insani muamelelerine, zulüm ve zorbalığına nihayet verecektir. Bunun husule gelmesi çok zamana bağlı değildir.”
  • 5 Yıl Önce

Nuri Alço

2: “İstilacı, saldırgan olan devletler yerküreyi kendilerinin malikânesi kabul etmekte ve insanlığı kendi hırslarını tatmin için çalışmaya mahkûm esirler saymaktadırlar. Onlar, ilan ettikleri insani ve adaletkarane esasları, kabule değer gördükleri için değil, senelerden beri tahakküm zinciri altında tuttukları insanlık kütlesini büsbütün silahlardan tecrit etmek ve daha kolay esaret altında tutmaya devam etmek için bir aldatma vasıtası kabul etmektedirler. Buna diğer bir saik daha vardır:
  • 5 Yıl Önce

Rauf

Herhalde ak partinin göz göre göre yaptığı hataları üstü kapalı elestiriyon ,tamamda biraz geç kalmadinizmi bay yazar.
  • 5 Yıl Önce

Nuri Alço

1: Allah cümle ölmüşlerimize rahmet etsin. Babanız doğruları söylemiş ve yaşamış. Atatürk de şunları diyor: “Doğudan şimdi doğacak olan güneşe bakınız. Bugün günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan bütün Doğu milletlerinin de uyanışlarını öyle görüyorum. Bağımsızlık ve hürriyetine kavuşacak daha çok kardeş millet vardır. Onların yeniden doğuşları şüphesiz ki ilerlemeye ve refaha yönelik olarak vuku bulacaktır. Bu milletler bütün güçlüklere rağmen engelleri yenecekler ve kendilerini bekleyen geleceğe ulaşacaklardır. Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerine milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir ahenk ve işbirliği çağı geçecektir. Size bu sözleri söyleyen Cumhurreisi değil, sadece Türk milletinin bir ferdi olarak Mustafa Kemal’dir. Bu hususa bilhassa nazarı dikkatinizi çekerim.”
  • 5 Yıl Önce

O.U.

Tebrikler Ali bey harika bir anlatım harika bir öğüt tabi anlayabilene sizin bu yazınızı mana ilmine manaya yani maneviyata değer veren ve bunu yaşayabilenler anlar baba bir öğretmendir okul ailede başlar baş öğretmende babadır hele bu yüzyılda iyileri tenzih ederim ama öğretmenlerimiz malesef sınıfta çakmıslardır sebep şimdiki öğretmenlerimizin bir çoğu mana öğretmenliği değil madde öğretmenliği yapıyor böyle bir öğretmeninde çocuğa verdiği egitimin hiç bir faydası olmaz manayı bilmeyen maneviyatı yaşamıyan bir çocuk malesef topluma pek birşey veremez maddeci insan bencil olur bencil insanın maneviyatı zayıf olur bizlere mana ilmini veren öğreten aşılayan ehli imanlı bütün vefat etmiş babaların ve sizin babanızın mekanları cennet bahçelerinden bir bahçe olsun inşallah.Hasan Karakaya ağbimizde dahil olmak üzere bütün ebediyete göçmüş babaların ruhları için birer Fatiha okuyalım .
  • 5 Yıl Önce

Kömür

Babanız sizinle bir hayli uğraşmış belli ki.
  • 5 Yıl Önce

Vızıltı

Keşke babanızın nasihatlerinden bir parça feyz alsaydınız. Hala geç sayılmaz, içinizdeki kin ve nefretten kurtulabilirsiniz, babanızın öğütlerine kulak verin yeter.
  • 5 Yıl Önce

ali namlı

Evet ; neden kin ,husumet ve nefret dolu olduğunuz ortaya çıkıyor ! Çünkü rahmetli babanızın nasihatleri arasında bunlar yer almıyor . Bu konuda da bir özeleştiri yaparsanız iyi olur .Selam ve saygılarımla
  • 5 Yıl Önce

İLHAN

allah rahmet eylesin,ameli ile muamele görsün inşallah.da madem bunları babnız öğretti,bu kindar ve kinci yazıalrın neden?bir galiz küfür etmediğin kalıyor.belkide onuda edeceksinde yazın yayınlanmaz diye etmiyorsun aleni şekilde.
  • 5 Yıl Önce

kibarcik

ölmüş babalarımızınmekanlarıcenetı ala olsun amın
  • 5 Yıl Önce

ALLAH'IN 1 KULU

BEN BABAMI ERKEN KAYBETTİM, ANLATTIĞINIZ VE SİZE RAHMETLİ BABANIZDAN KALN BÜTÜN BU NASİHATLARI BEN YAŞAYARAK ÖĞRENDİM, HEPSİ BİRER GERÇEK. HANİ DENİRYA; BİZ DEĞİŞMEDEN HİÇBİRŞEY DEĞİŞMESİZ DİYE İŞTE BUNLARDA BUNUN AÇILIMI. ASLINDA ŞİKAYET EDİP DURDUĞUNUZ BÜTÜN OLUMSUZLUKLARI BİZLER YARATIYORUZ, BAZEN İŞLEYEREK, BAZEN SUSARAK...
  • 5 Yıl Önce

Horozkentli

Rabbim babanızın mekanını cennet eylesin.1986 yılında kaybettiğim babam geldi gözüme..Kitap okumayı çok seven ve aynı zamanda bizlere de okuma aşkını aşılayan bir adamdı benim babam.Aynıyla vaki sizin babanız gibi sürekli vecizelerle ve rol model olarak büyüttü bizleri.Onun nasihatleri sayesinde 34 senedir hem annesiz hem babasız bu dünyada ayakta kaldım ve kalmaya devam ediyorum.Hamdolsun Rabbime kulluk etmeye çalışıyorum..
  • 5 Yıl Önce

klm

Allah c.c. cümle geçmişlerini ze Gani gani Rahmet eylesin.. Ebevey nin kıymeti onları kaybedince daha iyi anlaşılıyor...
  • 5 Yıl Önce

Pusat

Vatandaş Rıza kardeşim çıktığından beri çizgisi değişmeyen tek gazate Akit ..28 şubat tada aynı çizgi şimdi de aynı. Rabbim onlardan razı olsun...
  • 5 Yıl Önce

Derman

Sayin ali bey ,babaniz rahmetli olmus,sa Allah gani gani rahmet eylesin.mekani cennet ala olsun. Nasiatler bizim kilavuzumuz,herseyin bir tartisi var sevginin,tartisi fedakarlik. Her aglayan gucsuz deyil,her gulende mutlu deyil. Rahmanin rahmeti sikintida gizlidir,tibki aci ilacdaki,sifa gibidir. Sorma kisinin adin8 sohbetinden bellidir.Alimler muminlerin bastacidir,hangi meslek,peygamber seviyesine ulastitir. Din bilgisi,seni oyle yuksek makam ulatirir.
  • 5 Yıl Önce

murat

Allah, o idrak ile yürümeyi nasip etsin
  • 5 Yıl Önce

Mümine

Nur içinde yatsın babacığınız.Ne güzel yetiştirmiş sizleri.
  • 5 Yıl Önce

ali

babanıza Allah rahmet eylesin günahlarını affetsin, ne mutlu ki mustafa abi nuri abi ve sizin gibi ümmete faydalı evlatlar yetiştirmiş..
  • 5 Yıl Önce

Şenoling

Öncelikle Allah rahmet eylesin, babanız size çok güzel öğütlerde bulunmuş. Hatasız kul olmaz tabi ki, inşallah bu öğütlere elinizden geldiğince uymaya çalışırsınız...
  • 5 Yıl Önce

orhan inan

DUANIZA AMİN DİYEREK,GÜZEL ÖĞÜTLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM.DÜSTUR SAHİBİ OLMAK,YENİLERİN DEYİMİ İLE İLKELİ OLABİLMEK NE BÜYÜK BİR İNSANİ ERDEM..ALLAH(CC) MURAT ETTİĞİ ŞEKİLDE HAYAT KURMAMIZI HEPİMİZE NASİP ETSİN İNŞALLAH..ELLERİNİZE SAĞLIK,SELAMETLE KALIN.
  • 5 Yıl Önce

Derman

Bugun,nasihatlara takilmayacagim,yorumcu garib guraba .kendinizi o kadarda masum gostermeyin ,yazar herkesin istedigi kalip,da olamaz gereginide,yapiyor.dun sayin yavuz bahadirogluna yazisinda cumhuriyet bir cerceve icine,ister fasis rejim,ister demokrasi ,koyabilirsin diyor,ornek vermis,ingilterede,ispanyada hollandada belcikada isvec norvec danimarka,luksemburg monoka ve japonyada ,cumhuriyet yok demokrasi var.cin irak suriye,de cumhuriyet var demokeasi yok diyor Turkiyeyi yazmamis bu ulkede cumhuriyeti kutlayin,ben avrupada onlarin bayramlarini kutlamiyom rahatsiz olanda yok mejmur edende yok su andaki sayin erdogani sevmeyende cok .
  • 5 Yıl Önce

Zekeriya GÖKÇE

Bu gün diğer günlerden farklı:/ Annemi ararken babamın telefonunu çeviren ben/ babam diye yazıyor... Açsın diye umut ettiğim... Annem, yanlış bir iş yapınca çatık kaşlarını... Okuldan eve geldiğimde: Sevinçten yüzüme pat pat vuruşlarını.. Bir ulu çınar gibi duruşlarını... Canım anam, canım babam ne çok seviyorum sizi.
  • 5 Yıl Önce

Adnan

ALLAH Razı Olsun Babamdan ve Sizden Güzel Seyler paylastiniz icin
  • 5 Yıl Önce

Garip gureba

Allah rahmetini esirgemesin... özünde çok doğru, çok samimi bir müslüman olabilirsin Allahlan senin aranda lakin, Kimseyi senden benden.diye ayırma,,, hakdan başka minnet eylemeyesin hiçbir kula,,,, doğru bildiklerini, gördüklerini yaz korkma,,,kötülük, zarar kendin bildiklerinden de olsa,,, DEMEDİ Mİ, rahmetli,,, buda benden olsun, demediyse,, Dün 29 ekimdi, cumhuriyetimiz kutlandı,,, biz nankör olmayanlar rahmetli, bu ülkeyi düşmanın elinden çekip alan gazi paşamızı rahmetle andık,,, sizlere dokunan nedir anlayamadığmız bir husus yıllardır,, bize öyle birşey anlatın ki, ülkesi düşmanlarca işgal edilmiş, parçalanmış bi kahraman sizlerin gözünde nasıl bi kötülük yaptı ülkesini ayağa kaldırmaktan başka, deyin arkadaş ya deyin, mustafa kemal olmasaydı, zaten işgal edilmemişti ki ülke deyin, vahdettin kurtaracaktı zaten deyin...Allah etmeye
  • 5 Yıl Önce

Ayse

ALLAH razı olsun kardeşim sabah sabah ruhumuza işleyen büyüklerden islam terbiyesi almış olan bizlere rahmet yağmuru gıbı geldi yazdiklarin atana rahmet
  • 5 Yıl Önce

Mustafa Hazır

Allah rahmet eylesin muhtereme.Bu yazınızı tablo yapıp kalbine ve beynime astım.įnşallah evlatlarımı bu ilkelerle ben de donatırım. Kaleminize Allah hikmet versin.Babanıza da bu hikmet kaleminin pınarından aksında aksın İnşallah.
  • 5 Yıl Önce

Osman

Ali bey yeni sitenizi beğendim güzel olmuş ...
  • 5 Yıl Önce

Vatandaş Rıza

Babanız nur içinde yatsın. Doğruları söylemiş. Allah rahmet eylesin. Neden Akit Gazetesi yazarı olarak tam tarafsız olamıyorsunuz? İktidarı her daim desteklemenizi sanırım babanız öğütlememiştir. Yanlışlarında neden gür sesle uyarmıyorsunuz?
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23