• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eski Türkiye’den birkaç acı tablo

12 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Tuncel

Evet asıl olan eskiden öyleydi şimdi böyleydi meselesi fiziken alınmamalı ...Yani biz bugün Amerika kadar güçlü olsak fakat kendimiz olmaktan çıktıysak kimliğimizi kaybettiysek bence ilerledik diye kendimizi kandırırdık... Bugün bizi umutlandıran kendimize gelişiminin umutlarını görmemizdir...Yazarımız bu kendi olamamamızın örneklerini diplomatlarımızdan veriyor..
  • 5 Yıl Önce

O.U.

Kaleminize yüreğinize sağlık eksik bile söylemişsiniz bütün bunları gençler belki bilmez ama ya bu nankör yaşını başını almış siyasetçilere ne demeli kalkıp sabah akşam Erdoğan'a sallıyorlar çünkü gavurlar Erdoğan'ı sevmez
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

1950 sonrasını çok güzel anlatmışsınız. O kişileri de CHP'liler değil, eleştirdiğinize göre siz değil, olsa olsa uzaylılar gelip seçmiştir. 5 sene sonra bu döneme asıl acayip sallayacaksınız.
  • 5 Yıl Önce

dumanlı

Ah alamanya Çanakkale gazisi dedem alamanya günlerine yetişememiş.Gidenler doktor mühendis değildi ama herkes kendi mektubunu yazacak kadar okuma yazma bilirdi.1963 yılından itibaren hepsi yokluktan gitti.Bilirmisin bilmem yaşın müsaitmi geçmişte köylerde okuma yazma bilen birkaç kişi köyün bütün sırlarına vakıf olurdu.Askere mektubunu onlar yazar.gelen mektubuda onlar okurdu.O yıllar cumhuriyetin 700 üncü yılı değil 40 ıncı yılıydı son 10 yılıda DP dönemiydi.Sanki 2002 yılına kadar cumhuriyet döneminde birşey yapılmamışta her şey son 17 yılda yapıldı.
  • 5 Yıl Önce

dumanlı

Evet yorumcu adem cumhiriyetin kurulduğunda osmanlı yoktu.Cumhuriyete ne kaldı kaç ilde lise vardı, kaç köye ulaşım vardı kaç okul vardı okur yazarlık neydi osmanlıdan kalan fabrikaları hastaneler say ve 2002 ile karşılaştırda senin dumansız kafayla yazdıklarından bilginden istifade edelim.
  • 5 Yıl Önce

ORHAN İNAN

HAMD OLSUN YÜCE ALLAH(CC)'A Kİ BU GÜNLERİ DE GÖRDÜK..BU DEVLETİN 40 YILINI ALAN PKK NIN VE YANDAŞLARININ FELLİK FELLİK KAÇTIKLARINI,ABD VE BATININ SICAK KUCAĞININ BİLE ONLARI KORUYAMADIĞINI GÖRÜYORUZ..HEDEFE KİLİTLENMİŞ ,ESKİ KOMPLEKSLERİNDEN KURTULMUŞ ÜRETEN VE CESUR BİR TÜRKİYE'NİN ŞEREFİNİ YAŞIYORUZ. BİZE BU GÜNLERİ GÖSTEREN YÜCE RABBİM EVLATLARIMIZA DAHA GÜZEL GÜNLER GÖSTERSİN ,İNŞALLAH..ÇOK GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ..ANLATTIKLARINIZI İBRETLE OKUDUM..
  • 5 Yıl Önce

5916 mahvetmeye devam ediyor

Cumhuriyetin yazarı, Taner Kışlalının öldürülmesini vesile bilip, Akit' e ve onun o günkü yazarına saldırmış! Allah' tan korkmazlar diyeceğim ama; Allah inancınız mı var ki?
  • 5 Yıl Önce

Fatih

TABANIN SESİNE KULAK VERMEK:31 Mart ve 23Haziran seçimlerinden önce , Yeniakit Gazetesinin okur yorumlarında AKPARTİnin belediyelerden yükseldiğini ve bu gidişle yine belediyelerin durumundan krize gireceği defalarca yazıldı çizildi kulak asılmadı ve korkulan başa geldi, ANKARA , İSTANBUL, ADANA, ANTALYA illeri kaybedildi.Hala ayni zihniyet devam ediyor.el-Mütref , nimet ve bolluğun kendisini şımarttığı kişi, dünyevî hayat ve arzular bakımından bolluk içinde olmak anlamına gelir.Ne yazık ki tabanın sesine kulak vermek yerine bu el-mütreflerin sesine kulak veriliyor.Yüce kitabımızda “Kendilerine uyarıcı peygamber gönderdiğimiz hiçbir memleket halkı yok-tur ki, o memleketin müreffeh şımarıkları, "biz, kendisiyle gönderildiğiniz şeyleri inkâr ederiz (tanımayız.)" dediler. Yine dediler ki; "biz, mal ve evlat bakımından (sizden) daha çoğuz, bize azap da edilmeyecektir”(Sebe ,34)buyrulur.Bu el-Mütrefler öyle bir ağ kuruyorlar ki ,onları aşıp REİSE ulaşmak hemen hemen imkansız.Bu el-Mütrefler in gerçek dostları da AK PARTİ düşmanı parti.Onlarla yiyip içiyorlar, onlarla iş çeviriyorlar.MİLLETİN İMANLI EVLATLARI ÜZGÜN VE IZDIRAPLI.Aslında tabanın sesini REİSE ulaştırma görevi , REİSE bir telefonla ulaşabilecek emekli ilahıyat profları, ama ne yazık ki onlar da bu anlayış çok zayıf, elin papazları halkının önüne düşüp hastane, okul yapıp her alanda rehberlik yaparken bizimkiler böyle dünyalık işlerle uğraşmazlar, İslam aleminin esir düşmesinin birinci sorumlusu İslam alimleridir, halka gerekli rehberliği 1000 yıldır yapmıyorlar.Rahmetli Necip Fazıl :”Yaralı bir kuş için eczaneler dolusu ilaç, bir haksızlık için kaldırımlar dolusu sehpa “ diye ifade ediyor.Sakallı, türbanlı nice mütrefler gördük ,üstadın bu anlayışının milyonda biri onlarda yok.RABBİM MAZLUMLARIN YARDIMCISI OLSUN.
  • 5 Yıl Önce

tuna

ne kullanıyorsunuz.. kafaya bak!
  • 5 Yıl Önce

ah alamanya

dumanlı, Köylü deden alamanyaya karnını doyurmak için gitmedi mi? Emicen de mi gitmedi? Yok mu akrabalardan hiç kimse? Mutlaka vardır (ancak mühendis veya doktor alarak gitmemiştir, zira garibandır okuyamamıştır; geçen yüzyılda %2,5 arasına girememişlerdir)
  • 5 Yıl Önce

adem

dumanlıya cevap; herhalde kafan dumanlıyken yazdın yorumunu.aç bir oku cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki osmanlının ne olduğunu.mübalağa yaparak gerçekleri saptırma.
  • 5 Yıl Önce

dumanlı

Cumhuriyet ilan edildiğinde Ülkede doğru dürüst yol yok,demiryolları yabancıların elinde,okul yok, fabrika yok,hastane yok öğretmen yok doktor yok mühendis yok şehirlerde köylerde elektrik su yok. Kanalizasyon olan şehir hiç yok. Baraj yok. Ülke insanının ancak %2,5 okuma yazma bilir.Sayın yazar sizde elinizi vicdanınıza koyun 2002 de yukarıdaki Türkiyemi vardı.
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23