• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nikah ve!..

54 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Hatice

Kadın mirasta erkek kardeşine verdiğini " evleneceği kişiden talep edebilir " ne demek ? Baba malı miras olarak bölunurken ; erkek 2 kiz 1 hisse alir diye biliyorum . Fakat kadınin erkek kardeşine bi şey vereceğini , hatta " evleneceği eşinden talep edip , vereceğini " bilmiyorum . Bu nereden çıktı sımdi ; açıklarmısınız ?
  • 5 Yıl Önce

Diyanetli YORUM

Evet DİB'e el atılmalı... Soru sordum. Şu kaynaklara bakın cevabı geldi. Aldığınız maaş haram olsun... O kaynakları sanki ben bilmiyordum...
  • 5 Yıl Önce

Şule Bayraktar

Evlilikte sorunların başında iletişim kuramama, iletişim ve empati kurmayı bilmeme veya kasıtlı kurmama, acımasızlık, sapkınlık ve normal ilişkiyi bile istememe yani sapkınlığın tersi bu sefer eşiyle normal psikolojik ve cinsel doyum yaşatmayan eşler geliyor.
  • 5 Yıl Önce

ONURALP

Nisa Masa Kasa Yıllar önce demiştik biz Bunları
  • 5 Yıl Önce

(aydın) ŞULeYE"Y

şule hanım, allah insanların cinsel fantezilerine sınır koymaz.ayet;tarlanıza dilediğiniz gibi varın" der.tabii karşı tarafın sınırlarını gözetmek şartıyla.islam ulemasının cinsellikle ilgili önerileri varr.mesela imam gazalinin cinsellikle ilgili görüşlerini okumanı tavsiye ederim.gerçi bunlar ulu orta yazılacak şeyler değil,hele bir bayanla konuşmak hiç doğru değil.ama bilmiyorsun.
  • 5 Yıl Önce

Aile

Aileyi ve cocuklari korumak istiyorsak çalisan kadina 3 yıl ucretli izin hakki saglamak gerekirdi. Ama konunun kıyisindan köşesinden dolasip erkeklerin lehine ve cemaatlere adam kazandirma adina " kadin calismasin, hamile kadin disari çikmasin, gunes yuzu gormesin niye gorurse d vitamini alabilir, zeki olabilir çünkü zeki olursa bizim sahte muslumanligimizi sorgulayabilir". Çocugu olan kadın 3. Haftalik bebegini birakmasin izin hakki olsun demediniz. Begenmediginiz, aile mefhumunun olmadigini iddia ettiginiz bati boyle yapiyor. Batiyi gorduk batidan arkadaslarimiz oldu batinin neden medeniyet oldugunu anladik. Insan haklarina aykiri o kuran yorumlarinin hesabini Allah soracak " benim gonderdigim din bu din mi?? diyecek sizlere ve biz o gün orada olacagız.
  • 5 Yıl Önce

Sıradan vatandaş

Muhafazakar erkeği yok etme projesine "süresiz nafaka" denir.
  • 5 Yıl Önce

Şule Bayraktar

Nevzat Tarhan (@drnevzattarhan) Tweetledi: Anlaşamayan kaynaşamaz, anlaşmak için de yaklaşmak lâzım, yaklaşmak içinde iyi niyet gerekir #nevzattarhan ⁦@uskudaruni⁩ ⁦@npistanbul⁩ https://t.co/D25MRbsSOr https://twitter.com/drnevzattarhan/status/1181647850058457090?s=17
  • 5 Yıl Önce

Şule Bayraktar

#TuğbayaYardımEdin Sayın hocam bir babanın kızını dövdüğü videoyu izlediniz mi? Koskoca Aile Bakanlığı, Diyanet, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim, Emniyet mensupları vb. Gazeteciler akademisyenler daha genişletilebilir, işbirliği yapıp sadece mesailerinin gönüllü 1 saat uzadığını düşünün Allah rızası için huzursuz maddi manevi sorunlu veya genelde bunlar gizleniyor böyle aile ve öğrenci işçi memur hasta sivil bu kişilere 1 saat Dini ve psikolojik destek verilse, sorunların büyük kaynağı doğru ve iyi iletişimi bilmeme sorunu çözülmeye ve öğretilmeye çalışılsa, her insanın değerli olduğu öğretilip aşağılık kompleksi kaldırılmaya çalışılsa ne olur Allah rızası için çalışın artık, bu şiddet olaylarından çıldırdık artık, kadın erkek farketmiyor kendine güvensiz sadist psikopat kadın ve erkekler, karı koca çocuk ve yaşlılara kan ağlatıyorlar, diğer yandan ahlaksızlık ve sapkınlık yayılmaya çalışılıyor, yine biz çocukken tv de ahlaksızlık vardı ama doğru şekilde kadın erkek nasıl çiftleşir o gösterilirdi o bile yanlış fakat şimdilerde yayılan rastladığımız çiftleşme ve muameleler yanlış acımasızca ve iğrenç! Arkadan ilişki teşvik ediliyor, kadın erkek cinsel organlar ağızlarda, bunlar olamaz! Herşey yanlış ve abartılı öğretiliyor, Kuran okuyan namaz kılan Besmele olan bir ağızda bunların işi ne? İnsanlar ya sapıtıyor ya da acımasızlaşıyor, dürüst ekmeğinin peşinde erkekler maddeye ve dış görünüşüne göre değerlendiriliyor, örn.bu erkek evlendi baştan aşağılık kompleksi içinde ve aşağılandığı için karısına bir güzel söz söylemeden yakınlık göstermeden karşılıklı iyi iletişim kurmaya çalışmadan başlıyorlar kıskançlık kavga ve gürültüye, çocuklar böyle ortamlarda büyüyor ve evlenmek istemeyen nesiller yetişti yetişiyor, Allah rızası için tek tek böyle olaylara müdahele yerine birazda sorunların kaynakları ile ilgili çalışılsın, insanlar mesai içindeki mecburi işlerinde bile sahtekarlık ve kaytarma yaparken ben bir saat fazla çalışın ne olur diyorum, mazlumların acılarını hissetmek dayanılmaz bir acı, Allah tüm insanlığa hidayet versin, mazlumlara yardım etsin.
  • 5 Yıl Önce

Göcendereli

Akp nin kusurlarını kör sağır dilsiz oldunuz akp ye oy vermeyen müslümanlara şer güçler ABD İsrail işbirlikleri fetöcü diye iftiralar attınız. Sizinle mahkemei kübrada görüşeceğiz
  • 5 Yıl Önce

Cinsiyet eşitliği ne menem iştir

Cinsiyet eşitliği ne menem iştir Ayrıca kadın kadınlığını bilir erkek de erkekliğini bilirdi.Bunu da eklemek istedim.Çünkü günümüzde kadına aşırı değer verelim derken bu sefer erkekler değersizleşti. Mesela iş bulma konusunda erkeklere öncelik hakkı tanınmalı. Çünkü 25 yaşından sonra erkekler devletin sigortasından yararlanamıyorken kadınlar eğer işsizse babasının üstüne, evli ise kocasının üstüne sigortalı gözüküyor. Daha bunun gibi birçok konu var cinsiyet eşitliği bunun neresinde. Özetle söylemek gerekirse cinsiyette eşitlik olmaz, adalette eşitlik olur.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Deve misali neremiz doğru.
  • 5 Yıl Önce

Kızılbayır

THY uçaklarda Hamidiye suyu yerine Fransızların danone suyunu servis ediyor.
  • 5 Yıl Önce

Mehmet Karabıyık

"Bizimkiler"dedikleriniz artık "Sizinkiler"değil!
  • 5 Yıl Önce

okur rumuzluya cevap

okur rumuzluya cevap. Nisa suresi 11/Allah size, çocuklarınız hakkında erkeğe, iki kadın payı kadar (vermenizi) emreder. İkiden fazla kadın iseler bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuşlarsa anasının hakkı üçte birdir. Ölenin kardeşleri varsa anasının payı, vasiyetten ve borçtan sonra altıda birdir. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin fayda bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş paylardır; şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.
  • 5 Yıl Önce

Misafir

İyi ve yararlı bir konu. Allahin emri ve peygamberin kavminin bilinmesi gerekir. Özellikle mehirin kararlastirilmasi gerekir
  • 5 Yıl Önce

Bir okuyucu

Sayın Abdurrahman Dilipak Fıkıh kitaplarında şöyle yazar,evvelemirde Müslümanların İslâm şeriatına dayalı tek bir devleti olacak ve başında insanları İslâm şeriatına göre idare edecek bir halifesi olacak. Sizin söylediğiniz sorunların ancak bu şekilde düzeleceğini sizde biliyorsunuz. O halde Müslüman köşe yazarları bu konuyu tekrar tekrar gündeme getirmeli Zira piyasadaki fıkıh kitaplarında namaz,abdest,oruç haç gibi meselelerden bahsediyor. Müslümanlar şu an 50,60 tane Müslümanların yaşadığı devletin islâma uygun olduğunu düşünüyor ve tek bir İslâm devleti olması gerektiğini bilmiyor.
  • 5 Yıl Önce

Okur

Vay be mirasin kızın oğlana vereceği hangi ayette yazılı Allah aşkına birileri çıkıp anlatsinda bizde ögrenelim; zira zikredilen ayette miras paylaşımi ebeveynin sadece erkek veya sadece kız olursa alacaği mirasınin ne kadar olacaginı Allah belirliyor; Allah herkese eşit bir sekilde kızla oglanmi ihsan ediyor,kimisine kız, kimisine erkek, kimisine hem erkek hemde kiz , kimisine oda yok.ne biçim hüküm çıkarıyorsunuz ben anlamış değilim; o ayette Allah bir kız varsa mirasın yarışı onundur diyor, iki ve ikiden fazla ise üçte ikisi kızların diyor , erkeğin payı iki kız payı kadar diyor, erkeğin payını kızların payından hesaplanıyor bunun neresinde erkek kızların iki katı miras alır gösterin ; tutturup bir hikayedir, millet bilmez bazı yanlışları devamettirmenin me manası varki; okuyalım ayetleri, ayetler çok açık farklı yorumlamaya ihtiyaç bile yok. Devletimizin miras paylaşım hukuku dinimize uymaktadır; bu böyle biline ; kadın erkeğin yarı mirasını alacağını söyleyenler vallahi vebalden kurtulamazlar
  • 5 Yıl Önce

Süleyman Yapıcı

Selamün Aleyküm, Abdurrahman Bey, Nikah konusunda aynı duygu ve düşünceleri iki gün arayla biz yerelde, siz de ulusal medyada dile getirdiniz. Selam, saygı ve dua ile Allah'a emanet olunuz. https://www.gunisigigazetesi.net/muftulerin-kiydigi-nikh-dini-bir-nikh-degil-resmi-bir-nikhtir-makale,11052.html
  • 5 Yıl Önce

Emin

Sn Abdurrahman Dilipak; Değerli Hocam, gazetenizde her gün tüm yazısını okuduğum hemen hemen tek kişisiniz. Bir çok konuda kendim oturup yazsam bu kadar ifade edemem Ancak artık en güvendiğimiz siyaset bile adalet, hakça paylaşım, insan odaklılık, kardeşlik, İslami hassasiyetle iş ve hizmet yapma, ehliyet, liyakat, işi ehline verme anlayışından ; sadakat, yandaş veya arkadaşlık, dünyevi güç kazanma, mazlumun ve haklının hakkına bigane kalma , il ve ilçe bazında bölgesel milliyetçilik, her halükarda küçük bir zümrenin geleceğini garantiye alma, vb anlayışıyla hızla yol aldığımız bir zamanda ,tabiki yukarıdaki ve önceki yazılarınıza tenkid gelecektir, İşin tuhafı yukarıda ifade ettiğimiz olumsuzluklar adeta tonlarca işlenirken buna susup hatta benim gibi destek vermeye devam ettiğimiz sürece ancak sizin gibiler eleştirilir ve geleceğimizi ve maniviyatımızı biraz daha tehlikeye koymuş oluyoruz, O nedenle lütfen yazmaya devam edin,belki dostlarımızla beraber bizleri bir gün davranış değişikliği yapacak seviyede etkilersiniz.
  • 5 Yıl Önce

Naz

Allah razi olsun
  • 5 Yıl Önce

Görkem

Nihal abla sen bu kafayla evde kalırsın :)
  • 5 Yıl Önce

kibarcik

ustad bu nev ı yazılarınıza ne kadar ıhtıyaca var lakın mıllet bırtuhaf gelın bır alem damat keza menanet dız boyu ana b aba dını nıkahdıye fır fır ımam arıyor hadı buldun sonrasında yazılı mıhrıngeregını yapıyrmu yok şahit bol kesedenatıyor 500 altın damat tırene bakar gıbı ama sallıyor dıye netıce kabul sonrasında işin hakıkatınıöğrenıce eteklerıtutusuyor yalvar yakar hanımını bir ümreye razı edıyorda hellalaşıyorlar bu işin şakası olmaz ınan ıcın veselam
  • 5 Yıl Önce

basın yazmaz

AKP milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova’nın ağabeyi çektiği video ile seslendi: Yalvarıyorum bu dosya kapatılmasın, kardeşimin ölümü ile ilgili şüpheler var
  • 5 Yıl Önce

laik devletin nikah operasyonu

Benim nikahıma laik devletin müftüsü dahil kimse karışamaz; nikahı kıydıracağım kişi ve şahidleri ben kendim seçerim. Evlilik bildirimimi de gider devlete beyan ederim, onlar da kayda geçerler o kadar. 
  • 5 Yıl Önce

Ferhat

Allah cc çabalarınızdan dolayı sizden razı olsun, gine çok mühim bir hususa deyinmişsiniz. Malesef inanan kardeşlerimizin kalabalıklara sizin gibi ulaşabilme imkanı yok, fakat siz elhamdülillah bulunduğunuz makam vasıtası itibaren milyonları aydinlatabilme imkanına sahipsiniz. Siz dünyada hakim olan Liberalizm merkezli seküler ve laik nikahın, yani aile hukundan kaynaklanan ölçüsüzlüğün ve ayarsızlığın yapısını ele almışsınız. Eğer müsade ederseniz ben sorunu daha kapsamlı bir şekilde ele alarak kardeşlerime aktarmak istiyorum. Rabbimiz nasıl onun ismini anmadan kesilen kurbanları temiz ve helal kilmadı ise, aynı sekilde rabbimizin huzurunda onun adını ve onun hükümleri dışında kiyilan nikahı bize temiz ve helal kılmamıştır. Zira aile hukunda belirlenen, buna tabiki seküler nikahda dahil tamamen Allah'in ölçü ve degerlerine zittirlar. Zira liberalizm merkezli seküler aile hukunda kadın ve anneler derece olarak dinimizce ailenin reisi olarak nitelendirilen erkek ve babalardan daha üstündür. Liberalizm merkezli düzenlerde kadinlar çocukların velayetine tek tarafli sahip olurjen, erkekler aşağılık bir varlık olarak görülmekte, mesela çocuklarının eğitim ve bakimindan mahrum birakilarak ziyaretçi statüsüne konulmaktalar ve hatta hangi gerekçeye dayanir ise dayansın ömür boyu boşanmış olduğu kadına nafaka ödemek zaruretindeler. Allah müminleri ilmi ile aydınlatmayı nasip eylesin. Malesef ümmetin kör cehaleti bizleri siyonizmin masjarası eylemiş. Selam ve dualar ile.
  • 5 Yıl Önce

Nihal

Evlilik mi? Nikah mı? Hiç ilgimi çekmedi çekmezde daha mühim meseleler varken ne gerek var?
  • 5 Yıl Önce

Her gün harp halindeyiz

Bakara Sûresi.. 279 Eğer böyle yapmazsanız Allah ve Resulü tarafından açılmış bir savaşla karşı karşıya olduğunuzu bilin. Eğer faizciliğe tevbe ederseniz ana sermaye sizin olur. Böylece ne haksızlık etmiş ve ne de haksızlığa uğramış olursunuz
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Bakara Sûresi. 278 Ey müminler, Allah'tan korkun ve eğer mümin iseniz henüz elinize geçmemiş faizi almaktan vazgeçin. 279 Eğer böyle yapmazsanız Allah ve Resulü tarafından açılmış bir savaşla karşı karşıya olduğunuzu bilin. Eğer faizciliğe tevbe ederseniz ana sermaye sizin olur. Böylece ne haksızlık etmiş ve ne de haksızlığa uğramış olursunuz
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Bakara Sûresi / 279. Eğer (bu faizi terk etme işini) yapmazsanız Allah’a ve Resûlü’ne savaş açtığınızı bilin. Eğer (faizin her türlüsünü alıp verme hususunda) tevbe ederseniz ana paranız yine sizindir. Ne haksızlık yapmış ne de haksızlığa uğratılmış olursunuz. Bu iki âyet, faizde üçüncü aşamadır. Görüldüğü gibi bu âyetlerde her türlü faize kesin yasak getirilmiş, faizde ısrar etmenin ise Allah’a (cc.) ve Peygamber’e (sas.) karşı savaş açmak olduğu ifade edilmiştir. Allah’a ve Peygamber’e inanan bir kimse için bu dehşet verici bir ifadedir.3
  • 5 Yıl Önce

Hunat Hatun

Diyanetin yapılandırması gereken o kadar çok şey varki hangi birini yazalım. Bir kere Diyanet insanda ruh olduğuna inanmıyor. En büyük handikap ise bir çok müftünun maslahattan anlamamasi. Bilir kişi diye bir konudan zaten haberleri yok. Eh bu kadar oluyor. Hatta olmuyor.
  • 5 Yıl Önce

şükrü onuk

Kararda hata, Bir kadınla dürt şey için evlenilir: Zenginliği , Soyu , Güzelliği ve dindarlığı için .Sen dindar olanı seçki elin bereket görsün. (Buhari) Denklikte hata, Kötü kadınlar kötü erkeklere , kötü erkeklerde kötü kadınlara ,temiz kadınlar temiz erkeklere , temiz erkekler de temiz kadınlara layıktır . O temiz kadınlar iftiracıların söyledikleri şeylerden uzaktırlar . Nur 26 Ayet meali . Akitte hata , Mehrin bir formalite olarak görülerek mehrin kriterlerine uymamak , evlilik akdinin bozulması sonrası ne yapılacağını bilemeden kin ve nefret dolu hislerle hareket edip duruma göre bütün aileyi , akraba oymak ve aşireti de işin içine sokarak sonu bitmeyen olaylara sebebiyet vererek evliliğin bozulması sonrası şartlarında bozulmasına sebep olmak . Her konuda iyi düşünerek sorumlulukla hareket edilmeli , evlilik konusunda iki kere düşünerek hareket edilmeli .İnsan haddini bilmeli ,ilahi hududu muhafaza etmeli ,helal dairesinde yaşama şartlarını zorlamalı . Netice bir imtihan için yaratılmışız. En bahtiyar , iyi ve kaliteli insan her zaman hesabını verebilen ve hesabını vermeye hazır olandır .
  • 5 Yıl Önce

Süleyman Demir

AKP de ben hassasiyet artık göremiyorum.Hocam ben Malatya'da ikamet ediyorum.2 yıl 8 ay Suriye kampında Malatya Büyükşehir e ait esenlik markette çalıştım.cuma günü yarım saat marketler kapatılmıyor.işte size hassasiyet.bir zamanlar Merinos halı fabrikası cumaya göndermiyor diye bizde Merinos halı almayın diye manşet atmıştınız.markette çalışan imam hatip mezunu ve 5 vakit namazını kılan var.müşterinin durumuna göre bir hafta biri diğer hafta biri gidiyor.yarım saat kapatılsa nurunu ala nur olur.kapatılmağı için çalışanların rızkına HARAM giriyor mu.? Haram bulaşıyor diyorsanız ne yapalım.istifa etmek çözüm.Bunu 15 yıldan beri AKP li bir belediyede yaşanıyorsa diğerlerine ne diyelim.Bu problemi sizin çözeceğinize inanıyorum.Selam ve Dua.Süleyman Demir.Malatya.Tlf.0506 104 5068.boş vaktiniz olursa da sözlü görüşürsek de memnun olurum
  • 5 Yıl Önce

İdris

Islam'a inanan insan mı kaldı ...  Adam şeytanını ilah edinmiş ona tapıyor. İslam sadece peygamber ve halifeleri zamanında.... Bugün İslam yok sayılır. Eser kalmamış. Bireysel yaşayanlara sözüm yok. Onlar esas Müslümanlar. ...ler her yerde
  • 5 Yıl Önce

Ömer Erdem

Abdurrahman bey sizi seven ve takip eden birisiyim,ülke savaşa giriyor sizin haberiniz yok galiba. Gündemimiz nikah mı olmalı bugün.
  • 5 Yıl Önce

Mâlum

Hocam arabanız istediğiniz gibi olsa da yol bozuk. Bu yolu toptan terk edip kendi yolumuzu insa etmeliyiz.
  • 5 Yıl Önce

erhan

".......40 akıllı çıkaramıyoruz" akılların tümü sana verildiği için, kimseye kalmamış ki....!
  • 5 Yıl Önce

atilla özdür

Bizim bir davamız varmış, Şevki Yılmaz yazıyordu. Bir dava çınarı dikmişiz. Muhalefet de ha babam uğraşıyormuş,o dava çınarını dikildiği yerden çekip çıkarmaya. Ne davası o çınar ? Hatırlayan. bilen, düşünen Var mı ?... Düğün bayram havasında ne davası ?ı
  • 5 Yıl Önce

ALLAH 'ın kulu

ABDURRAHMAN BEY BİRÇOK KONUDA FİKİR SUNUYOR, ÖNERİ GETİRİYOR. DURDUK YERE YAPMIYOR BUNLARI,SIKINTILI KONULARI DİLE GETİRİP ÖNERİYOR AMA BU İŞLERİ YAPMAKLA MÜKELLEF GÖREVLİLERDEN TIK YOK, İCRAATTA YOK... NE BİR CEVAP, NEDE BAŞKA BİR ÖNERİ. HADİ BUNUDA GEÇTİM YAPILAN ÖNERİLERİ BEĞENMEDİK, BUNLAR SAÇMALIK DEMEKTE YOK. YOK OĞLU YOK. ÖNERİ, YA UYGUNDUR YA DEĞİLDİR YADA SAÇMADIR. HERKES YEMEKLE MEŞGUL ANLAŞILAN. YİYİNİZ... AKSIRINCAYA KADAR, TIKSIRINCAYA KADAR YİYİNİZ... ZIKKIMIN KÖKÜNÜ YİYİNİZ...... (BU ÜLKEDE TEK BAŞINA, İÇİMİZDEKİ HAİNLER RAĞMEN UĞRAŞIP DİDİNEN BAŞKANIMIZ VE ALLAH RIZASI İÇİN DİĞER ÇALIŞANLAR MÜSTESNA )
  • 5 Yıl Önce

nostalji

ekonımık nedenler le evlenmeler arık gıttıkce bıtecek ve bırlıkte yasmalar coğalacaktır. Boşanmalardan belllı
  • 5 Yıl Önce

Rabia

Euzubillahimineşşeydanirracimbismillahirrahmanirrahim159 Allah'tan bir rahmet dolasıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever.ali-imran süresi ayeti.elhamdulillah.rasulullah sav nedemis.birak dünya onların ahiret bizim olsun ya Ömer.sayin Dilipak kanacak olanlarda bu dünyaya hemen kanıyor, aldanıyor,fitneye düşüyor.biraz düşünseler ya Allah'a siginsalarya.saygilar selam ve dua ile Allah'a emanet olun.tesekkurler.hasbinallahu ve nimel vekil deriz.
  • 5 Yıl Önce

Görkem

İstanbul un fethi esnasında Bizans papazlarının tartıştığı konuyu biliyorsunuz: melekler erkek mi dişi mi... Türkiye savaşa giriyor bizler nikahı tartışıyoruz.. Allah selamet versin.. Amin..
  • 5 Yıl Önce

ERDAL

Sayın Dilipak sizin dediğiniz noter olayına gerek yok eğer samimiyseler hani resmi nikah akti yerine getirilirken bir deftere imza atılıyor ya şahitler de imzalıyor hani işte bu deftere o dediğiniz “mehir” sözleşmesi kapsamında istekler yazılsın zabta geçmiş olur notere de gerek kalmaz.
  • 5 Yıl Önce

Bekir YILDIRIM

"...ama buna ne devlet, ne de toplum hazır değil." İstanbul sözleşmesine toplum ne kadar hazırdı? CEDAW Lobisinin önerilerine toplum ne kadar hazır? Hazırlanıyoruz CEHENNEME!... Sayın Abdurrahman Bey, yazılarınızın bir yerinde öyle bir cümle kuruyorsunuz ki, yazının diğer yerleri hükmünü kaybediyor...Hayır mı?!
  • 5 Yıl Önce

İLBEYHAN

PKK ; USA'NIN EVLİLİK DIŞI ÇOCUĞU..... IŞİD İSE , YOLDA GEZERKEN PEYDAHLADIĞI , NESEBİ GAYRI SAHİH PİCİ.... DOSTUMUZ TRUMPIN , İLŞKİLERİ.... DEDESİ DE İLİŞKİ KOORDİNATÖRÜ İDİ.... MADENCİLERE OTELCİLİK HİZMETİ VERİRDİ....
  • 5 Yıl Önce

Kocasolak

Çok doğru. Ancak, nikah sözleşmesini geçerli kılmak için notere veya avukata gerek OLMAMALI. Çiftlerin KENDİ YAZDIKLARI veya yazdırdıkları evlenme akti sözleşmesi her evlenme cüzdanında olmalı. Her çifti aynı sözleşme kalıbına sokmak yanlış, herkes bu konuda özgür olmalı. Çiftler kendi sözleşmelerini KENDİLERİ oluşturup evlilik cüzdanına yazıp, nşkah kıyan ve şahidlerin de imzası ile RESMİYET kazanmalı. Mihir ve miras kıyaslamanıza da katılmıyorum. "Kardeşine bıraktığı yarım hisse mirası kocası kız kardeşlerinden alacak" ya kocasının kardeşleri hep erkrkse? Yasa hiç mirası yoksa? İCABINDA kadının kardeşine bıraktığı milyonlar olabilir, veya tam tersi. Her ailenin maddi durumu farklı. Kadının mirasdan yarım hisse almasını HAKLI çıkartmak için, kocasıda iki hisse alacak İZAHATI yapmak doğru değil, iki ailenin mallar eşit mi ki? Kardeşine milyon bırakan bir kadının kocasına BORÇ miras kalırsa ne olacak? Allah öyle buyuruyor BİTTİ. İzahat mantıksız kalıyor. Bence asıl mesele düğün İSRAFIMIZ. Yüzbin tl. harcayanlar, borçlar, kırediler, müslüman işi mi? Kıyafetler, berberler, yok daha neler neler, müslüman işi mi? İslam alemi NEDEN kan gölü? Millet devlete, devletler millete yüklüyor suçu,..... Allah bize FERASET versin...
  • 5 Yıl Önce

Ünal

Ya hocam azerbeycan camilerde hoparlörden ezan okunmasını yasaklamış müslümanlara zulmediyor bir güvenli bölgede orda açıp özgür azerbeycan ordusu kuralimmi
  • 5 Yıl Önce

Barış

Zaten şu anda 6284 ile evli olup olmamak biseyi değistirmiyo evlide evli olmayanlarda aynı biri birini evinden uzaklaştırtıp tazminat vs. aldırabilir. 6284 kapıda fırsat bekleyen seytanı aleni içeri alan bi unsur
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Zuhruf Sûresi. 36 Kim Rahman'ın Kur'an'ından yüz çevirirse ona, bir şeytanı arkadaş veririz ve o şeytan artık onun ayrılmaz dostudur. 43/37 O şeytanlar bunları doğru yoldan çıkardıkları halde bunlar doğru yolda olduklarını sanırlar
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Zuhruf Sûresi / 36.Ayet 36. Kim de Rahmân (olan Allah)’ın zikri (Kur’an’ı ve hükümleri)ni görmezlikten gelirse biz de ona bir şeytanı musallat ederiz ki artık o, onun (ayrılmaz) arkadaşı olur.
  • 5 Yıl Önce

Mustafa

Her iş şeytanı mutlu etme üzerine kuruyoruz. Sadece şeytan mutlu. ALLAH SUBHANEHU VE TEALA NIN NASLARI TERKEDİLDİKCE ALLAH ŞEYTANI NASLARI terk edenlere arkadaş yoldaş ediyor. Zuhruf Sûresi / 36.Ayet 36. Kim de Rahmân (olan Allah)’ın zikri (Kur’an’ı ve hükümleri)ni görmezlikten gelirse biz de ona bir şeytanı musallat ederiz ki artık o, onun (ayrılmaz) arkadaşı olur.
  • 5 Yıl Önce

İZMİRLİ

Üstadım müthiş isabetli fikirler bunlar.. Tebrikler.. Ancak devir kötü,kellim kellim lâ yenfa,mâlum.. Selâmlar
  • 5 Yıl Önce

Ensar1969

Sayin Yazar: Yillardir Küfür ve beşeri kanunlarla,Allahin nizamini harmanlamak veya barişdirmak için yapmadiğiniz şey kalmadi,misyonunuz bu mu acaba?
  • 5 Yıl Önce

Abdullah çerçioğlu

İstanbul sözleşmesi cedaw süresiz nafaka kadının beyanı esastır kaldırılsın , sapkın lgbti ve pkklı feminist örgütler kapatılsın, KADEM 6284 ETCEP ve tmk nın saçma maddeleri kaldırılsın Aile bakanlıgı kadem tahakkümünden kurtulup asli vazifesine aileye baksın kadın bakanlıgı olmaktan cıksın. HDP nin bile takdir ettigi bu işleri neden yapıp milletin öfkesini kazanıyorsunuz, bakın böyle devam etmez aksi halde ülkede aile diye bir kurum kalmayacak bu konuda ayak diretenler her gün ah alıyor beddua alıyor ve hatta konusu acılınca bu yüzden küfür ediliyor, insanların yuvaları ile gelecekleri ile umutları ile oynamayın müslümanlara gavurların komplolarını dayatmaktan vazgecin bu yanlış gidisten vazgecilmezse millete rağmen iş yapmaktan ısrarlı hatalardan vazgeçilmezse ak parti ilk secimde tabana yapışacak millet fena bileniyor kendi iclerinde adeta gavurların namına hesabına hizmet edenler var gözlerinizi açın bu yanlışlardan dönün, insanlar bu islerden haberdar oldukça tepki her gecen gün daha da artıyor...
  • 5 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23