• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

Siyonizm aklı, her ırkta gizlidir

08 Mart 2022
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Rusya’nın perde arkası gizli görüşmelerinde, Ukrayna üzerinden yapılan pazarlığın perde arkasında neler var?

Bunu anlamak için öncelikle Rusya’nın Ukrayna işgalinden önce İsrail ile yaptığı 3 saatlik gizli görüşmeyi ele almak gerekir. Savaştan 1 gün önce yapılan bu görüşme nasıl ifşa oldu? 

İsrail muhalefeti, gizli görüşmenin ardından ortaya atılan iddialar ile detayları paylaştı ve sonuç, Ukrayna’nın Ruslara kurban edilmesi oldu.

İşte bu tablo çerçevesinde, siyonizmin küresel amaç ve faaliyetleri incelenerek Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi inceleyebiliriz.

İsrail Başbakanı Naftali Benet’in Rusya’ya gideceğini hiç kimse bilmiyordu ve uluslararası kamuoyu, ABD’nin haberi olduğunun söylemesine rağmen tatmin edici bulmadı.

Bu görüşmenin detaylarında çıkacak sonuç, Suriye gizli dosyasıdır. Rusya’nın Akdeniz’den çekilmesini isteyen ABD, gizli görüşmeleri desteklemiş ve İsrail’in Suriye’yi işgal planı dahilinde yeni bir pazarlık masası kurmuştur. Orta Doğu’da PKK/YPG Devleti tarzı yeni pazarlıklar adına görüşüldüğü bir gerçektir. 

Rusya’yı ikna edebilmek için saha kontrolünde müşterek olan ABD ve İngiltere, İsrail’e terk edilmiş bir Suriye talep etmektedir. Bu bütün olup bitenler Ukrayna’nın kurban edilmesine bağlıdır. Eski Sovyet Yahudileri bu anlamda Putin ile ikili görüşmeler kısmı üzerinden sıkı bağlara sahiptir ve bu vesile ile Türkiye’nin de içinde bulunduğu risk haritasını önemle analize muhtaçtır.

Peki, ne görüştüler?

Savaş tüm dehşetiyle devam ediyor. Tüm dünya Rusya’ya karşı cephe almış, yaptırım kararlarını açıklamışken Ruslara bunca hazırlık sürecini kimler sağladı?

Veya Ruslara neyin karşılığı teminat verildi?

İsrail ile Rusya arasındaki iki kez gerçekleşen görüşmeler incelendiğinde, henüz geçtiğimiz yaz Putin ile Benet arasında 6 saat süren temas, Kırım’ın işgali sonrasında yapılan en uzun görüşme olarak kayıtlara geçmiştir.

Bu görüşmeler baz alındığında, şu cümleyi çok rahat kullanabiliriz: Ukrayna çoktan kurban edilmiştir. 

Ukrayna Cumhurbaşkanının Yahudi kökenli olması ve Siyon protokollerine bağlı kalması, ailesinin akademisyen olarak bilinmesi tam da Siyonizm’in amaçlarına uygun bir oyuncu olduğu gerçeğini ortaya çıkarmaktadır.  

Bu tabloda, Rusya, İsrail ve ABD’nin Suriye konusunda gizli bir anlaşma yaptıkları okunmaktadır. Bu gizli anlaşmaları Rusya, İsrail ve ABD, ulusal güvenlik danışmanları arasında gerçekleşen ikinci toplantı sonrasında alınan kararlar kapsamında yürürlüğe koymuşlardır.

İsrail’in derdi Rusları Suriye’den kopararak ikna yoluna başvurmaktır. ABD’nin derdi Orta Doğu’da bir PKK/YPG devleti oluşturmaktır. Rusların derdi ise, Tarsus ve Humeymim üssüne, hatta Lazkiye limanına çökmektir. 

Bakıldığında 3’ünün emelleri de ya gerçekleşmiş ya da gerçekleşmek üzeredir.

Hatırlarsanız Trump döneminde ABD askerleri, Türkiye’nin talebiyle içeri doğru çekilerek Türkiye sınırından uzaklaşmıştı. ABD, sınırdan çekilmek durumunda kalınca işgal bölgelerine PKK/YPG’yi konuşlandırmak için alanı Ruslara bırakmıştı. O dönemde yapılan gizli görüşmeler, tarafların isteğinin gerçekleşmesiyle sonuçlandı. 

Şimdi ise son görüşmelerde hangi kararların alındığı merak ediliyor. Tüm dünya, gözünü yaptırımlarla tehdit edilen Rusya’ya çevirdi. Fakat İsrail, herhangi bir yaptırım uygulamayacağını açıkça beyan etti. Zelensky Yahudi, fakat Zelensky’nin Yahudiliği, İsrail’in çıkarları üzerinde tutulmuyor.

Hiçbir zaman tek ata oynamayan İsrail, Zelensky’nin ciddi serzenişleriyle karşılaşıyor. Hiçbir yardımda bulunmayan İsrail’in dünya lobisini harekete geçirebilme gücü, Ukrayna meselesine gelince yetersiz gibi gösteriliyor. Tam da bu noktada, Rusya ile İsrail’in anlaşmaları gerçekleşmeye biraz daha yaklaşıyor.

Henüz 2 ay önce Suriye’nin can damarı olan Lazkiye Limanı’nı bombalayan İsrail, Esad’ın elindeki en stratejik noktanın Rusların eline geçmesine neden oldu.

Şimdi hedef Tarsus Limanı olmaya çok yaklaşmışken, devletlerin bu perde arkasındaki gizli anlaşmaları iyi analiz edilmeli, Ukrayna’nın bir yem olduğu anlaşılmalıdır. 

İnsanlık dramının yaşandığı Ukrayna meselesinden büyük rahatsızlık duyan Batı Avrupa henüz seyir halindeyken, Rus kökenli Yahudi oligarklar, Suriye politikası adı altına büyük fotoğrafı gizlemeye çalışarak, aktif bir polit yönetim sistemine göre çoktan mevzi almışlardır. Türkiye bütün bu olup bitenlere karşı pozisyonu stratejik bir planlama dahilinde bölgeyi okumalıdır. 

Vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

¥¥¥

Sen siyonızmi bırak, hayat pahallılığı nasıl giderilecek, bu halkın hali ne olacak, insanlar yarın ne yaşayacak sen ondan bahset.

siyonizm= fasist /emperyalist siyasi yahudilik

israilim suriyeyi Golan tepelerini Filstin mulklerini isgaline destek veren rusya, (diger sinsi haydut abd/ingiltere/acrupa/cin vd gibi) bunun odulu olarak ukrayna-kirim hediye edildi, destek veriliyor halen
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23