• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

Chatham House’dan Türkiye Operasyonu

19 Kasım 2019
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

FETÖ’nün örgüt aklı faaliyetlerine devam ediyor…  Dershaneler sonrası başlayan ve örgütün devlet kurumlarını kuşatma harekâtı olarak bilinen aklın uluslararası yapısını canlı ve aktif olarak görüyoruz. Son zamanlarda yurtdışına yapılan ziyaretler gün gittikçe çoğalmaya başladı. Bu durumu fırsat bilen kimi siyasetçilerin kamu kurumları adına yurt dışı ziyaretleri göstermeleri son derece manidar.

Sn. Ekrem İmamoğlu, Türkiye karşıtı raporlarıyla bilinen Chatham House’u ziyaret ederek gizemini artırmıştır… Chatham House uluslararası finansal hareketleri derleyen ve küresel raporlar düzenleyen, kriz ortamlarını analiz edip Türkiye karşıtı terörist gruplarını destekleyen emperyal, fırsatçı bir kuruluştur. 

Chatham House kuruluşu, Başkan Erdoğan’ın  “One Minute” olayı sonrası ilk kolları sıvayan, Türkiye’yi doğrudan tehdit eden kuruluşların başında gelir. Bu kuruluş daha çok Siyonist Yahudileri temsil eden ve İsrail ile doğrudan yakınlık içinde olan önemli bir kuruluştur. Birçok siyasetçiyi markaja alan ve dünya lider yapısına göre raporlama yapan kuruluşların başında gelir. Dahası sinsi yapılanması ve Türk düşmanlığı önceliklerindendir.

Sn. Ekrem İmamoğlu’nun yurtdışı ziyaretlerinde bu kuruluşu ziyaret etmesi uluslararası bazı önemli şirketleri ve para baronlarını ziyaret ederek bu kuruluşa önem vermesi sanırım tesadüf değildir. Londra’daki birçok para adreslerini doğrudan bulup CEO’larla buluşması ve İngiliz Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House Başkan Yardımcısı Sir Simon Fraser ve ekibiyle de bir arada olması tesadüf değildir.

Londra temasları sırasında Londra Belediye Başkanı ile bir araya gelerek gerçekleştirilen ikili görüşmeden sonra Londra Belediye Başkanı’nın açıklamalarındaki birçok mesaj manidardır. Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın yaptığı “Sizin seçilmeniz bizim seçilmemiz, sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir” açıklaması, saf bir açıklama değildir. 

Şunu sormadan duramıyorum… Acaba bu yapılan görüşmeler Sn. Ekrem İmamoğlu için sıradan görüşmeler midir? Yoksa birilerinin akıl hocalığında yürütülen cambazlıklar mıdır? Örneğin Sn. Abdullah Gül’e ödül veren kuruluşu tesadüfen ziyaret etmesi veya Sn. Gül döneminde bulunan bazı bürokratların Sn. İmamoğlu’nun yanında bulunması… Bunlar tesadüf mü?

Sn. İmamoğlu’nun yaptığı bazı açıklamalarda, Londra ziyaretini olumlu değerlendirerek görüşmelerin iyi ve faydalı geçtiğini söylemesi önemli sırları da açığa vurması anlamına gelir. Nedir o sırlar? Hepsi şu soruların cevaplarında saklı... Heyette kimler vardı? Kimler arabulucu oldu? Kraliyet ailesi ile ilişkili görüşmelerde kimler vardı? Organizasyonda kimler bulundu? Veya kimlerin akıl hocası yanında idi?

Chatham House’un kurumsal ortaklarından birinin de Koç Holding olduğunu biliyor muydunuz? Bu iki kuruluş “Chatham House-Koç Holding Yuvarlak Masa Toplantısı”nın üçüncüsünde, Ekim 2019’da İngiltere’de bir araya gelerek acaba Türkiye ile ilgili hangi kararlarda bulundular. Bazı sızma bilgilerde “Avrupa Birliği, Çin, ABD ile yeni süreçler konuşuldu dense de “acaba Türkiye ile ilgili yeni operasyonlar konuşuldu mu?” sorusu da zihnimizde merak uyandırıyor. Bu kuruluş neden Osmanlı’nın çöküşü üzerinden Türkiye’ye subliminal mesajlar iletmeye çalışıyor? Acaba yarım kalan hesaplarını Sn. İmamoğlu üzerinden mi tamamlayacaklar?  

Bu kuruluş 2010 yılında Sn. Gül’e ödül vererek yakın markajımıza girmişti. Abdullah Gül’e neden ödül verildi sorusu birkaç meseleyi hafızamızda canlandırıyor. Başta Kıbrıs’ın bütünleşmesi adı altında Rumların söz sahibi olması, ikinci olarak Ermenistan açılımı ve Ermenilerle yapılan görüşmelerde Abdullah Beyin yakın ilişkileri… Aynı zamanda Oslo görüşmelerinde ve Dolmabahçe görüşmelerinde bu kuruluşun Abdullah Beyden hükümete daha çok baskı yapması gibi beklentileri olması… 

Sanırım bunların toplamında Türkiye’de yeni oyunlar kurulacak ve Sn. Gül üzerinden yarım bırakılan hesaplar İmamoğlu üzerinden tamamlanacaktır. FETÖ, derin ilişkileri ve yapısı itibarı ile de her ne kadar ortada isim telaffuz edilmese de oyun kurucular arasında FETÖ aklı konumlanmış durumda. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İngiliz düşünce kuruluşu Chatham House’un 21-22 Haziran 2018 tarihlerinde Londra’da düzenlenen konferansı için bir davetiye göndermişti. Ancak dönemin belediye yönetimi onurlu bir davranış sergileyerek Sykes-Picot diye tabir edilen bu düşünce kuruluşunun davetini geri çevirmişti. Sanırım bu milletin aradaki farkı görmesi açısından bu durumu kavraması gerekiyor.

Bütün oyunlara karşı kör sağır olan sözüm ona emperyalist karşıtı bazı medya organlarının burunları tıkanmış, kulakları sağır olmuş, gözleri kör olmuş… Zerre kadar vatanseverlik duygunuz varsa konuları biraz olsun araştırmanızı isterim.

Vesselam…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gunaydin

Gunaydin Sabri bey:) 68 yillik taht hayatinda nadiren yatili kalan ıı Elizabeth ne zaman Çankaya da yatili kalmisti? Ekrem kendi akliyla gidip Chatham house da gorusmeler yapacak bir akla kulture sahip mi ki? Birakin onu Chatham house'a kabul etmeyi ingiltereye giris vizesi bile vermezler! Gitse bile siyasi her hangi bir kimse veya burokrat yuzune bakmaz. O ziyaretlerin hepsi Feto eniklerinin araciligi ve ingliz-Sinistlerin koordine ve talimatlariyla yapiliyor

H.Y.E

Koc gurubu diger siradan isveren bir gurup mudur ? Aslinda bilmiyorum.Bana cok gizemli bir topluluk gibi geliyor.Yurt icinde ve yurt disinda kimlerle is tutar bilnmiyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23