• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

Bilim ve Kurgunun Yeni Adı Corona

24 Mart 2020
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Dikkatimi çeken birkaç konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Buyurun kafamdaki soru işaretlerine hep birlikte birer cevap bulalım. Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemik” ilan edilen ve küresel bir tehdit olarak tanımlanan koronavirüs salgını, kuzey yarımküre ülkelerinden eski SSCB’nin dağılması sonucu ortaya çıkan ülkelerde (Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, vb.) corona virüs duyulsa da bu ülkelere ve bazı Asya ülkelerine etki etmediğini yahut bulaşmadığını biliyoruz. Veya bazı ülkeler ile kıyaslanamaz durumda.

Bunun sebebi nedir acaba?

1. Eski SSCB’nin dağılmasıyla ortaya çıkan ülkelerde hâlâ demir perde olarak bilinen komünist ve kapalı bir sistem mi var?

2. Asya kıtasındaki diğer ülkelerde ise henüz vaka duyulmamasının nedeni bu insanların Çin’e yakın olmasına rağmen enfekte olmadılar mı veya sosyolojik-ekonomik ve kültürel olarak çok içlerine kapanık oldukları için mi virüs bulaşmadı? Eski SSCB gibi kapalı bir rejimle mi yönetiliyorlar?

3. Bizi bilgilendiren medya ağlarına bu ülkelere ait bilgiler verilemiyor mu? 

Bunlar dikkat çekmek istediğim meselelerdir.

Yüce Allah dünya gezegenimizdeki beşeri hayatta ortaya çıkan;

1. Adalet duygusunun zedelenmesi

2. İyiliğin emredilip, kötülüğün men edilmesi yerine tam tersinin yapılması

3. Paylaşım duygusunun yerini bencilliğe bırakması

4. Yüce Allah’ın, Adem neslinin başına verdiği aklın öfkeyle yer değiştirmesi

5. Yüce Allah’ın, Adem neslinin yüzüne verdiği edep, haya, arlanma, utanma duygularının yerini edepsizlik, utanmazlık, hayasızlık duygularıyla yer değiştirmesi

6. Yüce Allah’ın, Adem neslinin kalbine verdiği sevgi, saygı, hürmet, vicdan, iyilik yapma duygularının hasetlik, çekememezlik, fitne, fesat çıkarma duygularıyla yer değiştirmesi....

Ve daha birçok madde halinde sayacağım olumsuzluklar nedeniyle; Yüce Allah, Adem neslini, bir uyarı niteliğinde bu koronavirüs musibeti ile imtihan ediyor olabilir mi?

Ya Adem nesli “bir musibet bin nasihatten iyidir” diyerek tüm olumsuzluklarından, bencilliğinden, adaletsizliğinden, vicdansızlığından, aç gözlülüğünden vb. kötülüklerinden arınacak; ya da Yüce Allah’ın daha önceki zamanlarda Adem neslinin bazı kavimlerinde gösterdiği gibi helak olmayı hak edecek.

Durumu dikkatli inceleyin lütfen!

ABD dünyanın 1. büyük ekonomisi, Çin dünyanın 2. büyük ekonomisi, Almanya dünyanın 4. büyük ekonomisi, İngiltere 5. büyük ekonomi, Fransa 6. büyük ekonomi, İtalya 8. büyük ekonomi...

İspanya, Hollanda ilk 15 ekonomi içerisinde...

Bu ülkelerin başlarına gelen felaket oralardaki dolar, euro milyonerleri ve işsizlik ücreti ile geçinenler arasındaki her türlü ekonomik eşitsizlik, Avrupa’nın büyük şehirlerindeki marketlerde tuvalet kâğıdı kuyruğundaki kavgalarda zengin fakir farkı kaldı mı sizce? Eşitlik sağlandı mı?

“Acaba aşı bulundu da sadece belli kişilere mi veriliyor?” sorusu da bir başka şüpheye yol açıyor...

Tek noktadan yönetilen medyanın büyük bir kısmı neden bu konuda sessiz?

Askerlerin koronavirüsüne bağışıklığı varsa virüsün o kadar da tehlikeli olmadığı anlamı mı çıkıyor? Yoksa bunun zaten bir aşısı var mı?

Trump, Amerikalıların AB’ye gitmesini yasaklarken, ABD askerleri virüs tehlikesine rağmen neden Avrupa’ya geldiler?

Bunun yalnızca bir komplo teorisi olmadığına eminim. Bunun arkasında dünyayı yöneten gladyatörlerin çok farklı planları olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu virüs kısa zamanda bitirilmezse, tüm dünyanın sistemini ve ekonomisini çökertecek.

Burnuma çok kötü kokular geliyor ama bir türlü çözemiyorum.

Ey Ademin nesli bu musibetle imtihanı kazanmak için fırsata çevir ve YENİDEN İNSANLAŞ, RABBİNİN NİMETLERİNE ŞÜKRET!

Vesselam...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Reis

Millet hasta neyin kahvgasini yaziyorsun Bizene cia den kgbden Kira elektrik coluk cocuk mutfak ..

tyt

bir çeşit darbe olabilir. tüm ülkelerde eşgüdümlü darbe. sağlık+ekonomi darbesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23