• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

Arap liderleri birkaç füze ile mintan giyeceklerine fistan giysinler

17 Nisan 2018
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Batının Suriye müdahalesi neden yeterli değildir? Çünkü Suriye diktatörü Beşar Esad’ın tek suçu kimyasal silah kullanmak değildir. Onun asıl suçu, haksız ve adaletsiz rejimini koruyabilmek ve zulüm adına iktidarını ayakta tutabilmek için Suriye halkını katletmesidir. Beşar Esad 800 binden fazla masum Suriyeli sivili haksız iktidarı için katletmiş olduğundan suçludur. Bu suçundan dolayı da cezalandırılması gerekiyor. Dolayısıyla onun cezalandırılmasına engel olan ülkeler de insanlık adına suç işlemektedirler.

Birleşmiş Milletler üyelerine seslenmek, mazlumların ortak paydasında bulunmak gerek. Dünyadaki bütün diktatörlüklere son verilmelidir. Bu konuda kesin bir anlaşmaya varılmalıdır. Çünkü diktatörlük, halk çoğunluğunun rızasına dayalı siyasal bir sistem değildir. Halk çoğunluğunun istemediği bir lider, halkının başından uzaklaşmalıdır. Uzaklaşmıyorsa, zorla uzaklaştırılmalıdır. Zorbalıkla iktidarda kalmak isteyenlerin iktidarı gayri meşrudur. Hak edilmiş bir iktidar değildir. Haksız iktidarları devirmek de bir haktır. Bu hakkı yerine getirmek zorundayız. Suudilerin, Mısırlıların, Ürdünlülerin ve diğer diktatör devlet halklarının kendi iradeleri ile tanışmaları gerekmektedir.

Bazı ülkeler, menfaatlerine uygun olmadığı için diktatörlüklerin yıkılmasını istememektedir. Bu sebeple de diktatörlerin katliam ve cinayetlerini hoş görmekte, onları korumaktadırlar. BM bu suçlu konumundan kurtulmak için Beşar Esad rejimine son vermeli ve rejim sahiplerini uluslararası mahkemeye çıkarmalıdır. Katledilen bir milyona yakın Suriyeli masum sivilin hesabı sorulmalıdır. Bu katliama destek veren ve ortaklık eden Rusya ve İran yönetimleri de hesap vermek zorundadır. Hesap vermekten kaçanlara ve katliama ortaklık edenlere, son vermeyenlere vicdanın sesi olmak adına gerekli cevap verilmelidir. Barış isteyen halklar ve milletler katliam ortaklığına derhal son vermelidir.

Dünyadaki demokratik ülke yönetimleri şunu kabul etmelidir: Beşar Esad’ın iktidarda kalma hakkı yoktur. Çünkü gayri meşru iktidarı için 800 binden fazla masum Suriyeli sivili katletmiştir. Yaptığı katliamlarının hesabının sorulması gerekir. Bunun içinde Esad’ın iktidarının sonlandırılması ve onun yakalanması gerekiyor. Bu işi gerçekleştirmede demokratik ülkeler hak sahibidir. Bu hak, vakit geçirilmeden yerine getirilmelidir. Zalimlerden korkulmamalıdır. Haklılara, haksızlardan korkmak yakışmaz! Asıl korkması gereken, zalimlerdir.

BM ve haktan yana olan devletler Esad’ı teslim olmaya çağırmalı ve Rusya ile İran’ı ikna etmelidir. ABD, Suriye’den çıkarılmaya dâvet etmelidir. ABD’nin, İran’la it dalaşına devam etmesi, ABD’nin bölgemizden çıkmamak için kullanacağı bir gerekçe olarak karşımıza çıkacaktır. Suriye bölgesini İSRAİL için insansızlaştırmaya çalışan ABD hiçbir zaman müttefik olmadı ve asla güvenilir ülke değildir.

Sonuç olarak zulümle abat olunmadığı gibi ABD, İngiltere ve Fransa’nın da melek devletler olmadığını, elleri kanlı devletler olduğunu ve yeryüzünü cehenneme çeviren lanetli birer devletler olduklarını çok net söyleyebiliriz. 

Bu ülkede halen Esad ailesine sevicilik yapanları açıkça lanetlemek gerek. Bu gibi mahlûkatların insanlık tanımlaması bile insanlık vicdanına hakarettir. Müslümanlara yapılan bunca katliam ve zulüm adına Arap liderlerin mintan yerine fistan giymesi daha uygun olur kanaatindeyim. 

Batıya karşı şaklabanlık yapan arsız Arap liderler utanmalı. Peygamberinden dolayı utanmalı… İslamiyet adına utanmalı… Hiç olmazsa azıcık onurları varsa insanlık adına utanmalı… 

Vesselam…

İletişim için; Facebook: sabri.balaman

Twitter: sabribalaman

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23