• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

AK Parti Kongresine dair 3 not

21 Ağustos 2018
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

Evvela şunu ifade etmeliyim ki;

Şeytan, her insanla o insanın ağırlığı kadar alakadar olur. Mazlum bir milleti kendine dert edinen birinin şeytanla kavgası büyük olur. 

Bu kutlu kavgada safını belirlemenin yolu Reisinin sırtındaki yüke omuz vermekle olur. Bu yüzden bir olup yürümek zorundayız.

Çünkü “Karınca, Nemrut’un yaktığı ateşi söndürmek için yürürken, şeytan da ateşi harlamak için odun taşıyacaktır.” 

Hasılı küsmeye ve darılmaya vakit yok. Durmak yok yola devam!

Kongre notları 1- Yeni Oluşum

Ak Partinin yeni seçilen gerek MKYK’sı olsun ve gerekse de MYK olsun tecrübe ile gençliğin harmonisi olmuştur. Böylece yapılan kongre bize şunu bir kez daha göstermiştir ki; Ak Parti’nin başarı dolu 17 yıllık geçmişinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın iki temel düsturu kendini belli etmiştir. Bunlardan ilki, en baştaki yol arkadaşlarına karşı vefalı duruşu, ikincisi ise genç kuşağa verdiği değerdir. Gerçekten de birlikte yol yürüdüğü hiçbir dostunu yolda bırakmamış ya da yolda bulduklarıyla değiştirmemiştir. 

Tayyip beyin gençlere olan güveni ise körü körüne değildir. Çünkü bu gençlerin hepsi, Ak Parti teşkilatlarının rahle-i tedrisattan geçmiş olup nitelikli, milli ve manevi değerlere bağlı; tutkusu, cesareti, donanımı olan, modern dünyayı yorumlayabilecek ve hatta yeri geldiğinde adaletsiz küresel sisteme dur demeyi bilen bir gençliktir. 

Şunu da söylemeden geçmeyeceğim; Hayatını bu coğrafyanın çocuklarına adayan ve bu minvalde küresel emperyalizme/zulme tek başına direnen, zalimlerin gözünün içine baka baka “Dünya 5’ten büyüktür” diyen bu ADAM vefalı duruşuna rağmen maalesef bazı yol arkadaşları tarafından zaman zaman YALNIZ bırakılmıştır!   

Kongre notları 2- Yerel Yönetimler Hazırlığı

Yeni kurulan ekibin ilk seçimi böylece 2019 Yerel Yönetimler seçimi olacaktır. Ak Parti, bu değişimi yerel seçimlere taşımak zorundadır. 

Zira “Yerel seçimlerde, liderlerin karizması tek başına yeterli olmuyor”. 

Kendisine dokunmayı bilen, aynı duyguyu taşıyan, ortak hayal kurmayı beceren, aynı sofrada bağdaş kuran, horona da halaya da girebilen, bölgenin demografisine hakim, çevrimiçi/online kuşağın (18-25 yaş aralığı) hisselerine ortak olan, bilgili/entelektüel ama aynı zamanda köylü!, genç ama aynı zamanda dindar, her hafta spor yapabilen, kentin sorunları dışında başkaca bir düşüncesi olmayan, alçakgönüllü, timsal-ı namus, heyecanı ve tutkusu olan sadakat sahibi ve aynı zamanda özgür ruhlu adaylara ihtiyacı vardır.

Ak Parti, 17 yıllık geçmişiyle adeta bir üniversite gibi yüzlerce nitelikli mezun yetiştirdiği halde bir sorun var ki bir türlü bitirilmiyor. O şudur; nitelikli insanlar hak ettikleri değeri beklerken, müsrif ve kibir abidesi bazı yerel yöneticilerin küstahça kendilerinden emin hareket ediyor olmalarıdır. 

Bu kongre, kibir abidesi ve müsrif yerel yöneticilerin yerine, nitelikli yerel yöneticilerin tercih edileceğine dair umudu doğurmuştur. 

Kongre notları 3- Küresel Oyuna Karşı Dik Duruş

Yıllardır Ortadoğu’da her türlü kalleş, sinsi, hain ve aşağılık plan ve projelerle bu topraklardaki bütün halklara yönelik zulmünü sürdüren haydut ABD’nin bize yaptığı şantaja boyun eğilmeyeceği, ayrıca yerkürenin herhangi bir noktasındaki Müslümanlara yönelik zulme de asla razı gelinemeyeceği huşuları net bir şekilde dile getirilmiştir. Bu zulme karşı dik duruşlu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hususta göstermiş olduğu dirayetli ve onurlu duruşunu yürekten destekliyoruz.

Bu milletin hafızasından hiçbir vakit silinmeyecek hizmetlere imza atan kahraman dava adamlarına selam olsun...    

İletişim için;

Twitter: @sabribalaman

Facebook: sabri.balaman 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23