• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sabri Şahsuvar
Sabri Şahsuvar
TÜM YAZILARI

ABD’nin Paramiliter Gücü YPG, PKK ve SDG

20 Şubat 2018
A


Sabri Şahsuvar İletişim: [email protected]

ABD bu çılgınlıklarına son vermelidir. YPG ve SDG isimli terör örgütleri ile dost kaşığı sallamasının dost canlısı yapılarından değil çıkar ilişkilerine bağlı olduğunu sağır sultan bile bilir. ABD’nin SDG adı altında paramiliter yapıyı oluşturması gözden kaçmamalı. Son zamanlarda Amerikan savaş sanayisinin ve savunma şirketlerinin maliyet konusunda farklı arayışlara başvurduğunu görmekteyiz. Bunu birkaç başlıkta toplamak gerek.

Birincisi; ABD savunma şirketleri ciddi maliyetlerden kaçmak için kendi insan gücünü kullanmadığını, kişi başı aylık maliyet olarak bir askerin maliyetinin teknolojik eğitimle birlikte 60 ile 85 bin dolar arasında değiştiğini, şuana kadar sadece 5 ülkede bile yılık maliyetlerinin 2 trilyon doları bulduğunu açık bir dille belirttiklerini bilmekteyiz.

İkincisi; sadece ağır silah sistemleri işgal planı kapsamında bazı ülkelere nakil yapma ve gönderme operasyonlarının maliyetinin bile korkunç paralara mal olduğu ve artık ABD’nin doğrudan teknolojik silah yerine üçüncü dünya devletlerinin kullandığı ucuz üretim ve metal yorgunu silahları göndermeye çalıştığını ifade edebiliriz. ABD’nin son zamanlarda bu maliyetlerden kaçınmak için savaş bölgelerinde insan gücünü ve ucuz savaş sistemlerini kullanarak bölgedeki insan kaynaklarını tükettiğini görmekteyiz. Bu aslında ABD’nin yakın zamanda bir çıkmaza sürükleneceği gerçeğinin belirtisidir.

Bugün bölgede PKK ve YPG’yi paramiliter güç olarak aylık 200 dolara kullanmaya çalışan ABD kaynaklarının gerçeklerle yüzleşmenin korkusuyla yaşadığını unutmayalım. ABD’nin sadece İsrail güvenliği için büyük bir kumar oynadığını görüyoruz. Bölge dengelerini bozduğu takdirde İsrail diye bir devletin er ya da geç yok olacağını unutmamalı. Tarihin hiçbir evresinde düşmanlık üzerine kurulu yapılanmalar uzun ömürlü olmamıştır. ABD güçlü bir müttefik istemediği gibi bölgedeki pasta paylaşımında da kimseyi ortak olarak görmek istemiyor. 

ABD’nin enerji havzalarını elde etmek için birçok terör örgütü ile iş tuttuğu ve bunu istihbarat örgütleri ile organize ettiği biliniyor. Bugün Suriye’den başlayan savaşın bir enerji koridoru savaşı olduğu ise aşikâr. Bu enerji koridorunun Türkiye, İran, Irak ve Azerbaycan’ı kapsadığını görmek gerek. Bunu doğrundan dile getirmezsek parçaları birleştiremeyiz. 

ABD’nin doyumsuzluk politikaları yakın zamanda Akdeniz ve Ege’de yeni oyunlar peşinde olacağını belirtmeliyiz. Buna karşılık olarak bölge ülkelerinin uyanık olma zorunluluğu vardır. AB ülkeleri her ne kadar konular hakkında bilgi sahibi olsalar da derin siyasi analiz bakımından pek de becerikli oldukları söylenemez. 

ABD’nin son birkaç haftada diploması trafiği yaratmasının, bölge ülkelerine doğrudan tehdit dili olduğunu belirtebiliriz. 

Suriye savaşının bir vesayet savaşı olduğunu bilelim ve etrafımızdaki bir çok devletin halen kör ve sağır rollerini oynadığının farkına varalım. Bu devletler unutmasınlar ki yakın zamanda ateş onları da saracaktır. ABD’nin bölgemizde oynadığı ikiyüzlü politikaları bugün birileri için kazanım olabilir ancak yarın realiteyle yüzleştiklerinde karşılığı bu olmayacaktır. ABD’nin, Suriye’de YPG ve SDG isimli terör ordusuyla ele geçirdiği yüzde kırka varan toprakların çoğunluğu Suriyeli Araplara aittir.

Suriyeli Araplara ait topraklarda terör ordusu YPG ve SDG’nin ve onlara sahiplik eden ABD’nin bir hakkı yoktur. ABD, hakkının bulunmadığı bu toprakları terk etmek zorundadır!

Son zamanlarda ABD’ye karşı bazı ülkeler güçlenmeye başladı. Bunların başında Çin, Rusya, Türkiye ve Hindistan’ın geldiğini unutmayalım ve bu süreçte İran her ne kadar ambargolarla mücadele etse de savunma ve insan gücünü iyi yönettiğini görmek gerek. Yeni Asya ve Afrika/Avrasya bloğunun önemli ölçüde güçlendiğini ve yeni iletişim kanalı açtıklarını, hızla bir ittifak yapılanmasına gittiği görülmektedir. Bu da ABD’yi son derece rahatsız etmektedir. Buna karşılık ABD’nin her türlü kirli planı devreye sokacağını ve her gün biraz daha intihara sürüklendiğini bilelim. 

ALLAH sabredenlerle beraberdir.

Vesselam…

İletişim için;

www.twitter.com/sabribalaman

www.facebook.com/sabri.balaman

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23