• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Türk’ün Tarihini okumak, Türkçe düşünmek, yaşamak!

05 Şubat 2021
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

“Çekilse suyu vadinin nişanı bir zaman gitmez.”

Tarih sahnesinden çekilen devletlerin ve milletlerin izi, işareti, tesiri ve hatta ruhu öyle kolay kolay silinmez. Tarih ilmi de bunun için önemlidir zaten.

Zira tarih, insanlığın ölümsüz romanıdır. Bu sebeple faydası sayısızdır.

Geçmiş mirasa en iyi şekilde tarihle sahip olunur ve ondan istifade edilir.

Tarih, âlimlerin zekâsını geliştirir, insanların basiret (gönül) gözlerini açar...!

Aksi halde değil ibret ve ders çıkarmak - kılavuzu karga olanın hesabı - insanları bambaşka ve yanlış mecralara sürükler. Devletler için ise bir felaket olur.

KAYI serisi bütün bu düşüncelerle, en yakın ve en önemli tarihimiz olarak geçmişte kalan Osmanlı Devleti’ni konu edindi...!

İlme, sanata ve insanlığa asırlarca faydalı olmuştur.

KAYI serisi ile Osmanlı tarihini sadece bir bütün olarak okumayacaksınız, aklınıza gelebilecek her suale de cevap bulacaksınız,

Osmanlıları her yönüyle ve gerçekleriyle tanıyacaksınız.

İlmi kriterlerle ve objektif olarak kaleme alınan KAYI serisi, insana elinden bırakamayacağı bir okuma zevki de verecektir...!”

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil

Hocamıza 5000 yıllık Türk tarihinin Orta Asya’dan Fergana’dan atalarımızın Anadolu topraklarına giriş serüvenini en doğru ve güzel şekilde belge ve bilgileri ile KAYI SERİSİ eseri ile ortaya koymasından dolayı değerli hemşerim Oğuzboyu kardeşime şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum!! 

Türklersiz Dünya tarihi yazılamaz!

Türk tarihine ve Türk’ün dili Türkçemize katkı yapanları alkışlarken Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu Başkanı Metehan Dikenova, “Türkçenin önem ve ehemmiyetini idrak etmek, Türkçe düşünüp Türkçe yaşamak ve her şeyden önce gönül coğrafyamızla kucaklaşmak amacımızdır!

Türkçe düşünüp, Türkçe yaşayanlar bu coğrafyayı 81 vilayetten öteye kucaklayamadılar.

Şairin dediği gibi, ‘Benim vatanımın sınırları Edirne’den başlayıp, Kars’ta bitmez. Azerimin, hürriyet hürriyet diye çalkalandığı kıyılarda başlar, ta Viyana’da biter. Kur, Aras coştukça, Tuna, Volga taştıkça, benim ay yıldızlı bayrağım dalgalandıkça, benim şiirlerim okunacak benim türkülerim söylenecek ...diyen; Kafkaslardan yükselen bu kahramanlık timsali Şamil’in sesine ve “ Öz Türkçecilik adı altında yapılan ihanetlerle güdük bırakılan Türkçemize” yine 100 yıl sonra da olsa tek destek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı mazlumların umudu Recep Tayyip Erdoğan’dan destek geldi!!!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir genelge yayınlayarak 2021 yılının ‘Bizim Yunus’ olarak anılması, Yunus Emre’nin mirası olan Türkçe’nin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla ‘Dünya Dili Türkçe’ adıyla yurt genelinde ve yurtdışında kampanya düzenleneceğini duyurdu!

2021 yılının ‘Bizim Yunus’ olarak anılması, Yunus Emre’nin mirası olan Türkçe’nin öneminin vurgulanmasıdır!

“Bu sorunu çözmeden, dilimize hak ettiği değeri göstermeden diğer konularda mesafe alamayız. Şayet millet olarak bizim bir kültür davamız varsa öncelikle Türkçe’den başlamamız gerekiyor. Dilimize sahip çıktığımız sürece, kimliğimize tarihimize sanatımıza tarihimize sahip çıkacağımıza inanıyorum. Türk dilinin konuşulduğu coğrafyalarda yürüteceğimiz çalışmalar için öncelikle kendi dilimizi geliştirmemiz gerekiyor.

Bu bakımdan geleceğimize yapacağımız en büyük yatırımlardan biri bizden öncekilerin hatalarını tekrarlamadan yabancı dillerin istikası karşısında Türkçemizi korumak, zenginleştirmek ve geliştirmek olacaktır.

Dil meselesinin siyaset ve ideoloji üstü bir konu olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum..

Ben de diyorum ki başta devlet televizyonu TRT ve medyadaki moderatörler ve köşe yazarları hadi birkaç tanesi hariç diyelim 100 kelime dışında 101. kelimeyi kullandığını ben görmedim!! İnşallah Cumhurun başkanının bu sözleri dikkate alınır!!!

İnşallah önce TRT, TC Bakanları sonra da yanındaki danışmanları tabii ki üniversiteler ve öğretim üyeleri de Türkçe’yi ve iki kelimeyi bir araya getirmeyi öğrenirler!!? Gelecek nesillere de öğretirler!!?

Şair ül şuara Ahmet Kabaklı Hoca’nın yanında yetişen ve Türk edebiyat dergisini 70’li yıllarda elleriyle dağıtan başta üniversitede velim ve devlette kefilim olan yanında yetişmeye çalıştığım hocama ve bütün ilim erbabına saygılar sunup ruhları şad olsun diyorum!

Biz de geldik gidiyoruz inşallah ahrette bizi kurtaracak 50’ye yakın bilimsel makale ve tebliği ve 20’ye yakın başta sağlık serisi ve stratejik araştırmalar serisi ve çok yakında elinizde olacak Kafkas ve Türkistan Mezalimi, Balkan ve Bosna-Hersek Mezalimi, Orta Doğu Mezalimi gibi kitaplarımızla “60 küsur yıllık hayatımızda yaşadığımız gerçekleri “hocalarımızdan aldığımız ışığımızla sizleri Allah ömür verdikçe Türkçe aydınlatmaya devam edeceğiz!

Rabbim bizleri, bu necip milletin cihangir evlatlarının, necip torunlarının; tarihine, diline ve dinine sahip çıkanlardan eylesin! Âmin vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Çok yüksek uçmayalım, aşağıları göremeyiz

5000 yıllık Türk Tarihi dediğiniz an, hayal deryalarına dalmış olursunuz. Bugün kendini 5000 yıl geriye götürebilecek tek millet yahudidir. (Belki bir de süryaniler, ama varlar mı yoklar mı belli değil) Onların da şu anki kalıntılarının hiç bir hayırları yoktur, madah değillerdir. Biz, Türklüğü İslam oluşundan itibaren millet olarak tanırız, yani takriben 800, 900 yıl. "Türk' ü" millet yapan"İslam" dır.

Muhammed

Ahir zaman artık eski insanları ve olaylari anlatma zamanı değil buzzati yaşama ve yaşatma zamanı artık kimse eskisi gibi okumuyor insanın yaşantısına ve hâline bakıyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23