• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Tarihe kayıt düşerek eser bırakmak! ÖZAL-Ozan Arif..!

15 Şubat 2019
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Asr Suresi-salih amel...!

Hocam derdi ki; Evladım “salih amel” hani Kur’an’ın özü sayılan Asr Suresi’nde bahsediliyor ya! Namazdır, oruçtur, zekattır, kul hakkıdır, ana-baba hakkıdır.. Vs bunlar değil!

Allah için, millet için, ümmet için ne yaptın!!!

Bu fani dünyada ömr-ü hayatında, ahirette seni kurtaracak eser bırakamazsan -yani bir sadaka-i cariye, kitap, buluş, insan yetiştirmek, hayırlı işlere kapıları açmak ve hayırlı işler yapmak, insanlık için bir şeyler katma değer oluşturmak vs vs...- vay haline derdi...?

63 yıllık ömr-ü hayatımızda zamanın hızlı akışı sebebiyle o kadar çok hadiseler yaşadık ki dünya benim diyen diktatörler, krallar, kraliçeler devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar, anlı-şanlı çok zengin işadamları, bilim adamları, tarihe yön verdiğini iddia eden milyonlarca kişi bugün dünyasını değişti!

İnancımız gereği bu dünyada yaptıklarının hesabını, haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan safında yer alanların halini....! Küçük kıyamet yani ölümleri sonrasında şimdi büyük kıyamete kadar büyük hesaba kabirde, oradan da berzaha kadar hazırlıktalar!

Aldığım İslami eğitim ve terbiye gereği sarf, nahiv, medrese kültürü ve havası ilimleri de göz önüne gelince o dehşetli kabir ve berzah azabını buraya yazsam bütün dünya nimetlerinden elimizi ayağımızı çekeriz diye düşünüyorum!

HAVAS KİTABIMIZ YAKINDA 

HİZMETİNİZDE OLACAK!

Astrolojik boyutta vakti geldiği için, tünelin en son ucunda görünenleri farkındalığı olanlara ayna olarak yansıtmaya çalışacak ve ilk defa yazacağız.

TARİHİ BİR VESİKA!

Turgut ÖZAL; Orta Asya’dan gelen atalarımız Alperenler, haçlı ruhları ve içimizdeki hainlerin ittifakıyla bugünkü Anadolu denen topraklarda cumhuriyet sınırları içinde hapsedilmiş Türk’ün yeniden dirilişine ve dünyayı açılışına vesile olan kendinden başka bütün İslamcı ve milliyetçi gruplarca da en yüksek seviyede muhalefet edilen bir lider olarak tarihe mühür vurmuş ve benim de bulunduğum cenazesinde yaklaşık 3 milyon kişiyle ebedi yolculuğuna dualarla uğurlanmıştır!

OZAN ARİF-ÖZAL...!

Türkiye’de 12 Eylül askeri darbesi sonrasında toparlanmaya çalışmış olan sağlı-sollu 10 binlerce gelince hapishanelere doldurmuş, işkencelerden geçirmiş ve Medrese-i Yusufiyede yeniden bir tedrisat abi tutmuş pek çoğu da ülkeden hicret etmek zorunda kalmıştır. İşte bunlardan birisi de Türkiye’nin Dede Korkut’un mirasını yürüten kadim dostumuz, kardeşimiz, yol arkadaşımız Ozan Arif...! Sağlığında çok beraberliğimiz olmuş, kendisini dinlemiş ve çok zaman da tenkit etmiştik. İşte onlardan birisi de onun da benim de ortak dostumuz son 40 yılımızı beraber geçirdiğimiz Servet Kabaklı ile olan Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki sohbetten sonra yaklaşık 20 kişiyle beraber Esat Kabaklı’nın Sultanahmet’teki yerinde yapılan sohbeti paylaşarak hem rahmetliyi anmak hem de tarihi bir kayıt düşmek istedim!

Benim bugün küçücük bir ilmi belagatta derecem varsa bunun müsebbibi 1961 yılından beri yanında kalıp, yetişip, büyüyüp yeşerdiğim Ahmet Kabaklı hocam ve okuduğum kırmızı kitaplardır...!

Türk Edebiyatı Vakfı’nda bugün pek çok kimsenin ismini bile hatırlamadığı Necip Fazıl Kısakürek, Osman Yüksel Serden Geçti, Prof. Dr. Ayhan Songar, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Cemil Meriç ve daha pekçok o asra ışık tutan mütefekkir ve bilim adamlarına elinden tutup konferans verdiren birisi gibi işte bir çarşamba sohbetlerinde Ozan Arif’i dinledikten sonra ki hatıramızdır.

Bugün ikisi de rahmetli olan Servet Kabaklı dostum, “Maranki hoca artık bugün Ozan Arif’e gerçeği söyleme zamanı, bilsin” dedi ve sözü bana verdi:

Ben de oradaki hazirunun huzurunda “Bak Arif kardeşim! Bir gerçek var işte bugün senin Türkiye’de bulunmana ve bu sözleri söyleme özgürlüğünü sana veren Turgut Özal’dır...!” denildiğinde palabıyıklı ozanımız ‘nasıl yani dediğinde’ söze Servet Kabaklı başlar...!

“Bak Arif kardeşim biliyorsun ben Özal’a Turgut abi derim. Ahmet hoca da çok yakınında. Adnan Kahveci beyle yakın çalışma mesafesi içinde olduk! Bir gün Turgut Özal bizi çağırdı ve dedi ki ‘bu ülkede yurtdışına ihtilal hükümetince vatandaşlıktan atılmış, yasaklı, kaçak veya gönderilmiş ne kadar vatan evladı varsa arsızlığa, hırsızlığa, namussuzluğa vs. bulaşmamış ne kadar vatan evladı varsa bana bir liste çıkarın bu evlatlarımızın yeri bu topraklardır. Onlar bu topraklar için mücadele verdiğinden hicrete maruz kaldılar! Onları vatanlarına döndürmek bizim onlara en azından insanlık ve vefa borcumuzdur’ dedi! Ve senin ismin ilk verilenler, ilk kabul edilenler arasındaydı ve sen bugün Turgut Özal’ın bu ferasetli ve tarihe iz bırakan duruşuyla bugün bu Türk Edebiyat Vakfı’nda konuşabildin! Yoksa yine gurbet ellerde sazınla baş başa olacaktın!”

TARİH TEKERRÜR EDİYOR!

Yaklaşık 35 sene önce yaşanan bu hadiseler aynen günümüzdeki gibi o zamanın İslamcı ve milliyetçi denen partileri meydanlarda haçlı ruhunun kirli ittifakı olan partilerle işbirliği içinde, içimizdeki devşirme dönmeleri ve aralarına alarak rahmetli Turgut Özal’a savaş açmış, bugünkü şer ittifakı bir farkla Türkiye’nin Türkmenbeyi milliyetçi hareketin lideri rahmetli Alparslan Türkeş’in çizgisinde ferasetli duruşuyla devletin adamı Bahçeli, beklenen Türkiye’nin her zor döneminde yapılması gereken hamleyi yapmış ve tarihi iz bırakan “cumhur iktifakı” kurarak ve destek vererek “devlet, ebed, müddet” fikrini bir kere daha gün yüzüne çıkararak tarihe adını yazdırmıştır!

Hocam derdi ki; Evladım ağzından bir laf çıkmadan 10 kere düşün, dokuz kere tart! Bir kere daha düşün hayırlı ise söyle!

Bugün Ozan Arif’i hatırlarken hakikaten Dede Korkutları hatırladık.

Son 20 yılda devlet sanatçısı, şairi, bilim adamı, gazetecisi vs. diye devletimiz tarafından bizler vatan, millet, bayrak, devlet, mukaddesat mücadelesi verirken 57. mahkememizde yeni takipsizlik almışken; ödüllendirilen madalya verilenler paralel yapıların hizmetinde hain çıkmış, yurtdışına kaçmış ve bu ödülleri verenleri karalamakla meşguldürler! İbret olsun!

Turgut Özal, Adnan Kahveci ile şerefle görev yaptığımız memuriyet hayatımın en muvaffakiyetli yılları idi!

Allah (c.c); vatan, millet, bayrak, devlet ve mukaddesat uğruna mücadele edenlere de rahmet eylesin ve bu ülkede tekrar Türk’ün şanlı bayrağını ve İslam sancağını zafere götürecek liderler, ozanlar yetiştirmeyi ve nasip eylesin. Âmin.

WhatsApp ihbar hattı: 0530 200 00 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23