• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Sn. Bekir Pakdemirli’ye Başarılar dilerken!..

24 Temmuz 2018
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Kendi kendine yeten ve tarım ürünleri ihracat eden çocukluğumuzdaki okullarda her yıl yapılan Yerli Malı Haftası’nda, öğretmenlerimiz “Evet biz fakir bir devletiz amma, dünyada kendi kendine yeten 7 devletten birisiyiz” (5. Sıradayız) Diğerlerini de sayayım: Avusturya, ABD, Belçika, Kuveyt, Yunanistan ve İrlanda.(kalori arz’ına göre)

Ama artık küresel ekonomide ülkeler sadece kendilerine değil, dünya pazarına yetmeye bakıyor. Hele hele dış ticaret dengesindeki hassasiyet cari açık ve artan nüfus bir arada olunca kriterler değişiyor!

Ülkelerin tüketimini karşılamak için daha çok üretim için insan sağlığına kaygı azalarak maalesef çok olumsuz şeylere imza atılabiliyor…

Maalesef Türkiye’de üç kişiden birisinin kanser ve obezite tehlikesiyle karşı karşıya olması %100 tarımla dolaylı olarak alakalı bir konudur…

Acilen tedbir alınmazsa gelecek nesillerimiz tehdit altında kalacaktır!

Cari açıkla yatıyoruz!

Cari açıkla kalkınamıyoruz?

Türkiyenin 2017 yılında gerçekleştirdiği toplam ithalat değeri yaklaşık 234 milyar doları bulurken, 2016’da ise Türkiye toplamda 199 milyar dolara varan bir ithalat kapasitesine sahipken, tarım ürünlerdeki girdilerden dolayı gıda ithalatımız dolaylı olarak genel ithalat içinde %20’lere yaklaşarak 25 milyar $’a ulaşmıştır!

Cumhuriyet tarihinin tarımdaki en kötü ithal rakamları!

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de, 2017 yılında, 175 milyon dolarlık balık ithal edilmiş, 50 milyon dolarlık et, 100 milyon dolarlık süt ürünleri, 136 milyon dolarlık atıştırmalık ithal ürünleri de işin cabası.

FAZLALIK VAR AMA 

İTHAL EDİYORUZ!!!

Yeni Tarım Bakanımız sn. Pakdemirli ye!..

1980 sonrasında gümrük tekel hazine dış ticaret bakanlığında çok yakın çalışma arkadaşlığı ve danışmanlığını yaptığım rahmetli (ve bugüne kadar da emsalini göremediğim) Adnan Kahveci Bey’in döneminde sadece tekel olan tütün, tuz, çay gibi tarım gelirlerinden bütçenin beşte biri elde edilirken bugün saydığım bütün bu ürünleri maalesef ithal eder hale geldik! Şimdi soruyorum; Türkiye kalkınıyor mu Türkiye nereye gidiyor! Rahmetli Özal döneminde bugünkü sayın tarım bakanımız Bekir Pakdemirli’nin babası Ekrem ağabey ile yakın teşviki mesaimiz olmuş hatta 90 yılında Amerika’daki görevimde Müslüman kızılderilileri araştırırken Nevada bölgesinde Blaksburg Üniversitesi’nde doktora üstü çalışma yapan Mehmet Pakdemirli ile de beraber güzel çalışmalarda bulunmuştum!

Halen Müslüman kızılderililer kitabı yayına hazır halde beklemektedir inşallah vakti geldiğinde yayınlanacaktır hatıraları ile birlikte!

Turizm ve Orman Bakanlığının birleştirilmesi teklifi!

Bir önceki seçimlerde Davutoğlu döneminde büyüklerimizin milletvekili tekliflerine bu yaştan sonra birikimimizle ancak bilgimiz olan konuların en başında olan sağlık turizmi, tarım ve orman da ilgili bir bakanlık olursa kabul edebileceğimi belirterek beyanda bulunmuş orman ve turizm bakanlığından birleştirme çalışmalarına teşkilatlarıdaki başta müfettiş kökenli ve bölge müdürü ve müşavir pozisyonundaki kişilerle çoktan başlamış hatta Kastamonu bölgesine pilot bölge ilan ederek tarım ve ormanla ilgili reform seviyesinde çok büyük çalışmaları başlatmış ve hükümetimize de beş yılda 500 milyar $ turizm sağlık turizmi ve tarım girdisi vaad etmiş basında ve görsel yazılı ve görsel medyada da ilan etmiştim!

Birileri konuşur! Türkiye’nin Lokman hekimi ve bitkilerin efendisi! üretir ve yapar!

Unvanını pek çok kuruluş belediyeler, valilik, sendikalar, dernekler tarafından tarafıma uygun görülmüştür!

Türkiye’de; dünyadaki ~12.000 endemik bitkinin %90’ına sahip ülkemizde müspet listede olan bütün bitkilerin inovatif ürünlerini üreterek insanlığa hizmet etmiş ve bunları kitaplarında yazarak ayrıca sağlıklı yaşam kamplarında uygulayarak hayata geçirmem sebebiyle insanlara yaptığımız hizmetlerden dolayı yaklaşık bir ay önce Türkiye eko-vizyon, eko vitrin medya grubu tarafından 2017 yılının tamamlayıcı tıp alanındaki en başarılı bilim adamı seçilmiş ve ödülümüz de şimdiki Ticaret Bakanımız Bülent Tüfekçi ve eski Ticaret ve Sanayi Bakanımız Ali Coşkun tarafından tarafımıza hakkımızda övücü sözler söylenerek İstanbul’da takdim edilmiştir!

ÇÖZÜM!

Bunları yazmamdaki sebep yeni bakanımız Sayın Pakdemirli’nin vizyonunda tarım ve ormanın Türkiye ekonomi açısından önemini ve maalesef uçuruma giden bir tarım politikasının uygulandığını böyle giderse dolaylı olarak cari açığımızın sağlık harcamaları da dahil edilirse önüne geçilemeyecek boyuta ulaştığının altını çizmek istiyorum!

Amerika çoktan keşfedilmiş çözüm yolları bellidir sadece bunları yapacak ehliyetler ve liyakat da ve güçte evet güçte diyorum çünkü kendileri bunları yapacak güçlü bakanlar ve kadrolar gereklidir!

Yoksa bugüne kadar 40 yıllık dostumuz teşkilattan yetişmiş bilgili Mehdi Eker, Faruk Çelik bu işte hedefe ulaşmakta zorlanmalarının sebebi küresel sermayenin uzantılarının Türkiye’deki şirketlerin hükümete tesiridir!

Yoksa onlarca kitapta yazdığımız gibi Türkiye’de sağlıklı gıda üretmek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek her şeye rağmen mümkündür. Bunun bütün metod problem ve çözüm yolları bellidir bunları uygulayacak icraata geçirecek bakanlar değil hazır ve nazır iş görecek adamlar beklenmektedir!

Sayın Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin babasıyla beraber çalışan ve ailesindeki başarı hikayelerini bilen biri gibi Sayın Bakan Bekir Pakdemirli’nin Kur’an’ın hükmü olan “şura-yı beynehüm” hükmüyle işe başlaması yeni hükümet sisteminde de çok daha kolay başarı hikayeleri yazılabilecek; uçuruma giden tarım ve önceki bakanlıklar döneminde tamamen bitmiş olan orman politikaları yeniden neşvünema edecektir diye düşünüyorum!

Ahmet Maranki ve kozmik bilim ekibi olarak tarım ve ormanın her türlü çalışmasında elimizi en altına koymaya hazır olduğumuzu deklare eder yeni Nazarımıza başarılar dileriz!

WhatsApp ihbar ve bilgi hattı 053020000 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23