• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Payitaht Abdülhamid, kola reklamı, araba cam filmi, tuza ceza...

14 Kasım 2017
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Çocukken Osmanlıca’ya merak sarmıştım. Ortaokul yıllarında başladım ama ondan önce Kur’an’da küçük sureleri, Yasin, Tebareke’nin manalarını anlar olmuştum. Ortaokul sonunda, üniversite hayatımın sonlarına kadar hatta devletteki kefilim ve veliliğimi yapan Rahmetli Ahmet Kabaklı hocamın sayesinde hem Arapça hem Osmanlıcayı daha şuurlu olarak öğrendim. Hatta Prof. Ziya Kazıcı hocadan aldığım tercümanlık sertifikalı Arapça ve Osmanlıca diplomam hâlâ elimdedir!

İstanbul Üniversitesi Sosyal Siyaset kürsüsündeki doktora dersimde bile, derslerimi Osmanlıca aldım, bütün notlarım 100 idi! arşivde de kayıtlıdır. Yani Türk, Osmanlı tarihini aslından öğrendik. Yılmaz Öztuna’nın Osmanlı tarihinde, evimdeki en nadide kitaplardan, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz gibi Osmanlı tarihini ilim ve fen noktasında inceleyen Osmanlı tarihini yazan nadide isimleri okuduktan sonra, Abdülmecid, Abdülhamid Han, Osmanlı’nın yıkılışını ve Cumhuriyete kadar ki dönemi ezberimi almıştım. 

Turgut Özal rahmetli anlatırdı: “Osmanlı tarihi hakkında kitaplar padişaha hain dedikçe dedem itiraz ederdi.. oğlum kitaplar yanlış yazıyor derdi!

Ben de “dede sen mi biliyorsun kitap mı biliyor?”

Yıllar sonra anladım ki dedem haklıymış!

Anlatılan tarih yalanmış!..

Yıllar geçti İnkılap tarihinde anlatılanların tamamen uydurma olduğunu uzun yıllar yurtdışında da okuduğum bazı eserlerle üst üste koyunca, bu ülkede beyaz yakalıların büyük bir ihanet içinde olduğunu öğrendim. Sonuç mu? Osmanlı İmparatorluğu’nun son hali ve durumu. Bölük pörçük Osmanlı nereden çekildi ise kan gözyaşı ve barut var acı var. Şairin dediği gibi herkes kaderini yaşıyor.

Algı operasyonu acımasızca yapılıyor!

Peki, bugün TRT’de “Payitaht Abdülhamid” adlı bir dizi var.4-5 bölüm izlediğim bu diziyi artık bundan sonra izlememe kararındayım. Neden mi? Osmanlı’nın padişahlarının, şehzadelerinin bu kadar basiretsiz ve geveze, liyakatsız olduğuna, bu kadar yanıldığı ve kadın kız düşkünü olduğunu nice Türk ve İslam düşmanları dahi yazmamıştır. 

Neyse kitaplarında azınlıkların yazdığı tarih kitabında padişah haşa haini ülkesini bıraktı kaçtı vs duyardık ama; Padişah kızlarının, ilim, bilim ve fenden, saray kültüründen, Enderun’dan aldığı terbiyelerden uzak aşk kadınları gibi gösterilerek o kadar küçük düşürülüyor ki doğan erkek çocukların da yarın padişahları olacağı göz ardı edilerek büyük bir ihanet içinde işlenmektedir... Onun dışında padişah hanımlarının da nefislerine ne kadar yenildiğini de bir işaretini burada gösterilirken ihanetin büyüklüğü kısaca kimin eli kimin cebinde belli olmadığı işlenilerek aslında ve büyük bir “algı operasyonunun” yapıldığını da gözler önüne sermek istiyorum!

 Saraydaki yalan!

Sarayın içinde dönen entrikaları, planları bu kadar anlatan bir ihanet dizisi olamaz diye düşünüyorum. Çok masum kalıyor belki onları yazanlar. Ermeni yazarları, azınlıklardı peki bu diziyi yazanlar acaba göz ardı ettikleri bir şey mi var? İlmi siyaseti mi göz ardı ediyorlar? Bugüne kadar bilinmeyen belki doğru da olsa avam tarafından bilinmemesi gereken derin devletin TRT kanalında halka anlatılması Osmanlı’ya muhabbete değil ihaneti körüklemektedir.

Hele bu dizinin içinde gizli olarak kola reklamlarının kısa aralıklarla verilmesi de ihanetin en büyük sebeplerinden birisidir. Bu diziyi yaptıranlar acaba bu finansı sağlayanlar mı diye düşünüyorum. Olmaz demeyin bu ülkede bir zamanlar baş üstünde tutulan, kalan ömrümü bunlar için harcarım diyenlerin hapishanelerde olduğunu düşününce…

Aklıselim tarihçiler bunda ittifak etmiştir!

Hadi diyelim ki bunların pek çoğu var peki Osmanlı’nın ayıbını anlatmak TRT’ye mi düştü!

Bir kişinin ayıbını örtmenin kutsiyetini inanan bir dine mensubuz!

Bunları anlatmanın ne manası vardır! Muhteşem yüzyılı yasaklatan mantık neden bu dizilere müdahale etmez!

Kolalı reklamlar maksatlı veriliyor!

Bunun vebalini taşımak çok zordur. Hele hele içerde yapılan,ahlaka mugayir ve sağlığa zararlı olan finanslarının hangi kaynaklı olduğu belli olan kolalı ve asitli içeceklerin insan sağlığına ve Müslümanlara zararları ortadayken reklamları yapan TRT böyle bir dizi de kolalı içecek reklamı yapmasına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve sağlıklı yaşam uzmanı olarak kınıyorum!

Sayın Cumhurbaşkanım, bu işi de ancak siz çözebilirsiniz. 

1 milyondan fazla sanal alemdeki sayfalarımızdaki üyelerimizden gelen yüzlerce tenkiti sizinle paylaşmak zorundayım çünkü herkes biliyor ki bu dizilere destek sizden geliyor ve Allah razı olsun diyorlar!

 Ancak yine oyun üstünde oyun olduğunu düşünenlerin sayısı çok fazla. 

Sayın Cumhurbaşkanım, araba camlarındaki filme !!! gösterdiğiniz hassasiyeti dizilere de göstermenizi ve bir kere güvendiğiniz bir ekip varsa “hep yalnızım” diyorsunuz da tetkik ettirmeniz onlarca gelen talep üzerine arz etme makamındayım arz olunur…

Bir sonraki yazımda da araba cam filmine gösterdiğiniz hassasiyeti, Sağlık Bakanlığı’ndaki bilim kurulunun, Peygamber Efendimiz SAV, “tuz yiyin yemek öncesi ve sonrası ...” demesi ve kaya tuzunun şifasını anlattığımda verilen 150.000 TL cezayı da incelemenizi isteriz. 

Bir söz vardır hani! Filler yukarda tepişirken karıncalar eziliyor. Bizler karıncaların eksikliğinin tabiatı bozacağına, insan neslinin karınca ve arı nesli yok olursa beş yılda yok olacağına inanan bilim adamlarındanız!

Yani sizlerin bizlerin varlığı onların hayatiyetini devam etmesine bağlıdır sayın Cumhurbaşkanım!

Karıncalar yoksa siz de yoksunuz biz de yokuz onun için bizi yok etmeye çalışıyorlar yerleşik düzenin malum tetikçileri!!!

Ya devlet başa ya kuzgun leşe!

“Onların dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hıristiyanlar da senden razı olmazlar” diyen bir dinimiz var. Lütfen Hazreti Osman’ın kılıcında yazan “emaneti ehline veriniz” hükmü gereği devletin başındakiler bu dinin mensubu olarak emaneti ehline, haklı olanın hakkını veriniz! Haksızlık yapanın başını alınız!

Yoksa vakit çok geç olacak!

Bir de burada unutmamamız gereken bir şey de devletin başındakilerin sarayın içindeki müneccim ve tabiplerin elleriyle maddi ma’nevi zehirlendiklerinin sıkça dizilerde işlenmesinde bir mesaj olduğu kanaatindeyiz!

İleriki yazılarımızda bunlara da değineceğiz! Tabii geç kalmadan bizi dinleyenler tedbir alabilirlerse.. Vesselam.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23