• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Necip Fazıl Kısakürek’in hatırasına..!

28 Mayıs 2019
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Atalarımızın yaptıklarıyla övünmek ile son yıllarda sağdan, soldan, ileriden, geriden herkes, nasibi nispetinde istifade ediyor! Kimden mi?

Mesela yıllardır hatırlanmayan cenazesinde bile bulunmayanlar tarafından Üstad Necip Fazıl Kısakürek’ten!!!

Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan üstadın felsefesini şiirlerini yaşatırken; üstadın yaşadığı şedid dönemde çektiği ızdırabı ruhunda hâlâ öz vatanında parya-köle olarak kan tükürüp kızılcık şurubu içtim diyerek bizler vatan-millet-bayrak-devlet-mukaddesat sevdalıları hâlâ üstadın Demokrat Parti döneminde yaşadığı zalimlikleri bu dönemde, günümüzde iktidar sahiplerinin muktedir olamamaları sebebiyle, her dönemin adamları, vahşi kapitalizmin tetikçileri, yerleşik düzenin bürokratları tarafından yaşamak zorunda kalıyoruz! Suçumuz:

Cumhur İttifakını seçmek, başkana ve hükümete sahip çıkmak! Tekrar bir 15 Temmuz müdahalesi olursa tankların önünde göğsümüzü siper eder demokrasiye sahip çıkarız. Dediğimiz için, tarafımıza açılan 57. soruşturmamız yeni kovuşturmaya gerek yoktur diyerek ve takipsizlikle sonuçlandı!!!

BUGÜN ŞİİRLERİ OKUNURKEN! BİZ CANLISINI DİNLEDİK!

70’lerde hem Cağaloğlu’ndaki Yeşilay binası hem de Sultanahmet’teki Türk Edebiyat Vakfı’nda üstâdımızı oğlu Mehmet Kısakürek’le beraber ellerinden tutarak Çarşamba günü sohbetlerini organize edip sunan bir dava adamı olarak kendisine iki defa çıkarıp milletin istifasını sunmayı Rabbim bize nasip etti!

2 saatlik mitralyöz tesirli sözleriyle insanları cezbeden, gönülleri fetheden, kederli fakat güzel günleri muştulayan özlü sözlerle dolu konferanslarında ruhumuzun arındığını bütün hazirun yüreğimizde hissederdik!

FERAGÂT ŞUURUNDA OLMAK!

1970’lerin sonunda, İstanbul Kocamustafapaşa’da Tevruz Apartmanı’nda Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Abdullah Yeğin, Rüştü Tafralı ve daha pek çok büyüklerimizle ilim irfan sohbetleri yapar kâinat kitabını okumaya ve anlamaya çalışırdık!

Üstadın bin bir zorluk ve zahmetli ve meşakkatle ve mahkemelerden fırsat bulduğu zaman hazırladığı “Büyük Doğu dergisi” devrin şer ittifakıyla mücadele ediyor, halkın ve Hakk’ın sesi oluyordu!

Defalarca kapatılması, Üstadın Demokrat Parti döneminde ve sağ hükümetlerde onunda öz vatanında parya-köle tutulduğu çeşitli soruşturmalar geçirdiği hapis dönemlerinde; Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin “Gidin. Yorganımı satın da yardım edin, mecmuanın neşrini sağlayın!” diyerek Necip Fazıl’ı zor günlerinde destekleyip yanında olması bir ibret levhası ve takdire şayan bir hadisedir!

ÜSTÂD N.FAZIL’DAN BİZATİHİ DİNLEDİKLERİM!

Duayen gazeteci Ahmet Kabaklı gibi pek çok müşahidden ve kendisinden defaatle dinlediklerim ve hayatında da gördüğüm üzere Türk İslâm kültürü vazifedârlığı münasebetiyle pek çok ceza almış ve ilmi çalışmalarına maddi manevi destek çıkılmamıştır!

Üç çocuğu ve eşiyle otel dolarına mahkûm bırakıldığı dönemlerde en yakınlarından kimsenin sahip çıkmadığını “öz vatanında parya” gibi yaşatıldığını bizatihi kendisinden dinledim..!

CEFAYI BİZ ÇEKTİK!

70’lerde sağ-sol çatışmaları içinde büyük zorluklarla liseyi bitirmiş, Tütün Eksperleri Yüksekokulu’na Kartal’a gittiğimiz dönemde Eminönü-Haydarpaşa vapuru defalarca karşıt örgütler tarafından kaçırılmış, ölümle tehdit edilmiş, Kadıköy’deki Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu’na giderken çoğu zaman vapurun gizli yerlerinde karşıya geçmiştik… Kadıköy civarı zengin muhitiydi. Ne gariptir ki dünyada benzeri olmayan sosyalist, komünist fikri savunanlar sadece Türkiye’de bu elit kesimdendi..!?

Haydarpaşa-Kartal treninde, Göztepe’de trenimiz onlarca defa kurşunlanır, Kartal Cevizli’de indiğimizde hakeza kurşunlar altında mektebimize giderdik!!!

76’da Tütün Eksperi olarak staja gittiğim dönemde sol hükümetlerin yaşattıkları ve 80 ihtilâlinde verdiğimiz ifadelerden sonra Özal döneminin ilk dört yılında milli güçler tarafından her zaman desteklendik, inanın bugün çektiğimiz kadar bir sıkıntı çekmedik çok şükür!!!

 “YETER ARTIK!” DENMELİDİR!

 “ANADOLU KITASI BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ 

TAŞI GEDİĞİNE KOYAN BİR GENÇLİK !”

Devlet başkanımız 17 yıllık iktidar ve 15 yıllık İstanbul belediye başkanlığına rağmen İstanbul’da yüzbinlerce oyu çalanlar kadar çaldıran, buna müdahale etmeyen, denetimini dahi yapamayan kadrolarla, 2023-2053-2071 ideallerine ulaşmak menfaat üzerine dönen siyaset in peşinde koşan kadrolar ve davası olmayan bir gençlikle başarılabilecek bir iş değildir!

Halen bu ülkede kan tükürüp kızılcık şurubu içtim diyenlerin sesi olarak;

Zulümetli bir devre mühür vuran, zalimlere dur diyen, üstat necip Fazıl Kısakürek’i rahmet, minnet ve hürmetle anarken:

Üstadın şiirlerini okuyan! Başta devlet başkanımızdan ve cumhur ittifakının desteklediği hükümetinden;

Üstadın fikirlerini hayata geçirecekleri özlenen muştulu günü büyük bir umutla 17 senedir bekleyenlerin sesi olmaya ve cumhur ittifakını desteklemeye bütün gücümüzle ülkemizin bekası ve  “Allah rızası için” devam edeceğiz!!!

Vesselam…

WhatsApp İhbar Hattı: 0530 200 00 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23