• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Korona - Bir musibet bin nasihatten evladır!!?

18 Aralık 2020
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Bazen ülkemize veya kendi başımıza gelen bir belâ, salgın hastalık, kısaca bir musibet insana bin nasihatten daha fazla tesir eder! Daha fazla şey söyler! Anlayana pek çok mesajlar iletir!

Hadiseye neticeleri itibari ile bakıldığında birçok hayra vesile olduğunu görürüz!!? Bütün kâinat yedi kudretinde olan Cenab-ı Allah, Kur’an’da şöyle buyuruyor: “Hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için iyi olabilir! Hoşunuza giden bir şey sizin için kötü olabilir! Allah bilir! Siz bilemezsiniz!” (Bakara 216)

Koronavirüs her ne kadar bir yandan bazılarının işini, gücünü, hayatını kaybetmesine sebep olsa da genel olarak toplumsal hayatımızda birçok faydaya da farkındalığa da sebep olmadı değil!

Geçen gün bir sohbet sırasında iman dersi yapan hocamız corona ve onun ilahi mesajı ile ilgili imani bakışla görülebilen farklı tespitlerini burada sizinle paylaşmak istedim!

“- ...sokaklarda içki içenler bitti!

- At yarışı, bahis ve benzeri kumar ve diğer pis ve haram işler azaldı!!?

- İnsanlığın vakit öldürdüğü ve her türlü dedikodunun ve gıybetin yapıldığı boş malayani, afaki sözlerle vakit öldürülen kahvehaneler kapandı!

- Genelevler! Fuhuşhaneler kapandı!!!

- Yasak aşklar! Buluşmalar sona erdi!

- Her türlü sapıklığa sanki gizli bir el aklınızı başınıza alın der gibi ara verdi!!!

- İsraf! Bilinçsiz tüketim! Gereksiz alışveriş çılgınlığı bitti!!!

- Çılgınca yapılan düğünler! Yurt içini de aşarak yurtdışına aşan bekârlığa veda partileri ve sonrası âlemler ve tatiller sona erdi!

- Su gibi içkiler içilen meyhaneler! Diskolar! Ve genç çocuklarımızı tuzağa düşürdükleri uyuşturucu merkezleri kapatıldı!!!

Hayat eve sığar mantığı ile evlerine kapatılan dünya insanlığı bir şeyi anladı!

- Dünya zenginlerinin zenginliği onları fakirlerden değerli kılmadı!

- Herkes Allah’ın karşısında acziyetini anladı!!?

- Bahçelerinde kuşların, kafeslere tıkılan hayvanların sirklerde binbir eza ve cefa ile terbiye edilip, oynatılan hayvanların kafeslerinde neler hissettikleri, insanlar zorunlu evlere takılınca daha iyi anlaşıldı!

- Yurtdışında Müslümanlara ve Türkiye’ye tuzak kuranlar, ülkelerindeki cesetleri toplayıp gömmekten telâş içinde artık eskisi gibi çok büyük kibirli değiller... vs…”

Cenab-ı Allah’ın emrinde olan corona, “Hiç düşünmez misiniz? Siz hiç akıl etmez misiniz?!” diyerek ilâhi kitabında ikaz ettiği insanları daldıkları dünya meşgalesinden uyandırdı! Bütün insanları düşünmeye sevk ederek insanlığa pek çok şey öğretti!

- Benlik ve enaniyetli olan kibirli insanlara derslerini verdi!

- Dünyada pek çok marka ürün ve eşyanın aslında hiç de gerekli olmadığını gösterdi!

- Güneşin! Gökyüzünün! Toprağın, havanın, suyun, denizin ne kadar kıymetli olduğunun bir şükür gerektirdiğini bize öğretti!

- Gerçek dostlarımızın, arkadaşlarımızın, uzak kaldığımız anne babalarımızın değerini anlattı!

- Her gün televizyonlarda şeytan aklının maksatlı olarak bize dayattığı manasız dizilerin, filmlerin, bilhassa planlı bir çalışmanın ürünü olan spor karşılaşmalarının! Meşhur spor adamlarının! Milyonlarca dolarla transferleri ve bunların televizyonlarda tartışılması, sanatçı adıyla bizlere dayatılan, arkasında bir takım kirli güçlerin yer aldığı ahlâka mugayir tavırlarıyla, kutsal olan kadının çırılçıplak bir halde arz-ı endam ettirilerek insanların ruhsal ve bedensel yıkımına yol açması yanında,

- Kadının bir meta olarak kullanıldığı programlar engellendi!

- Sonuç olarak Allah’ın rahmeti sonsuzdur! Tövbe kapısı açıktır! İnsan hâlâ yaşıyorsa, hâlini düzeltebilir!!

Hayatın gerçek amacına uygun olarak yaşama fırsatını, yeniden Bismillahirrahmanirrahim diyerek nasibi varsa başlatabilir!

“Dünya gelip geçecek imtihan yerinden başka bir şey değildir!”

Şeytan! Cenâb-ı Allah’tan aldığı ruhsatla, emrinde olan korona virüsle yaşadığımız bir yıl içinde, dünyada yaptıklarına baktığımızda, bize tarihi bir ders vererek, bir hakikati ortaya koymuştur!!!

Bilin ki, dünya hayatı ancak bir oyun bir eğlence, bir süs, aranızda bir övünme, mal ve evlât çoğaltma ve bir yarışmadan ibarettir..! Bu bir yağmur gibidir ki bitirdiği bitki çiftçilerin hoşuna gider..? Bitki sonra kurur da sen onu sapsarı bir halde görürsün! Sonra da çerçöp olur gider..? Ahirette ise dünyadaki amele göre şiddetli bir azap da vardır! Veya Allah’ın bağışlaması ve rızası da vardır!

“Dünya hayatı aldatıcı bir geçimlikten başka bir şey değildir..!” Hadid 20

Cenâb-ı Allah, hırslarımıza yenilip ahireti unuttuğumuz bu dünya hayatı için şöyle buyurmuştur:

“Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir! Âhiret yurdu ise gerçek hayattır! Keşke bunu bilselerdi..!” Ankebut 64

Rabbim bütün bu hakikatleri bilip! Allah’a kul habibine ümmet olup, haksızlık karşısında susmadan ahrette bizleri kurtaracak eserler bırakarak, bu kâfirlerden ve gâfillerden olmayıp huzuruna varmayı, muttakilerden olmayı nasip eylesin, âmin!

Vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kocayusuf

Tebrikler, Muhterem Maranki; fevkalade güzel, net ve objektif bir "Hayat Tablosu/Resmi" görüntülenmiş... Şairin dediği gibi, "Uyan ey gözlerim, gafletten uyan!.. / Uyan, ey uykusu çok gözlerim uyan..." mesajı veriyorsunuz.

okuyucu

sayın hocam tesbitleriniz çok doğru evet şu an azan insanlık frenleşmiş gibi gözüküyor,içimizden bir kaç kişi belki kendine gelip tövbe eder,fakat işler ve şartlar eskiye döndüğünde göreceksiniz büyük çoğunluk kaldığı yerden azgınlığa,isyana,günaha devam edecek ,inşaallah yanılırım...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23