• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

DEİK, ticari ve ekonomik hamleler ve bakanlar!!!

31 Ocak 2020
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Rahmetli Gün Sazak döneminde başladığım devlet görevlerimde, Ankara’da gece on ikilere kadarki çalışmalarımın huzurunu yaşıyorum bugün. Adnan Kahveci ve rahmetli Özal döneminde beraber çalıştığım yakın dostlarım vali Yazıcıoğlu, akademik genel müdür adayımız Tevfik Ertüzün, 40 yıllık kadim dostum rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu gibi diğer bu ülkenin geleceği için kaygı duyan derin bilgilere sahip milli pek çok kişi yanında “21. Yüzyıldaki Stratejik Araştırmalar” kitabında yazdığım 40’a yakın faili meçhul yanında “Aytunç Altındal” gibi bütün uyarılarımıza rağmen “faili meçhullerle yok edilen” bilim adamları, âlim, ulema ile yaptığımız ortak çalışmalarla bu ülkeye büyük hizmetler verdik!

MERHUM ÖZAL DÖNEMİ!

Adalet Bakanımız Oltan Sungurlu, İçişleri Bakanımız Abdülkadir Aksu’yla, danışmanlığını yaptığım memuriyet hayatımda gördüğüm “iyi bilirim” diyebileceğim insanlardan birisi “Adnan Kahveci” bakanım döneminde devletin yeniden yapılanması noktasında kaymakamlıklar, emniyet teşkilâtı ve Adalet Bakanlığında yaptığımız çalışmalar bugün Türkiye’deki “Milli, yerli ehliyetli ve liyakatli, namuslu kadroların” çekirdeğini oluşturmuştur!

Özal’ın yol arkadaşları benim de doktora hocam olan Nevzat Yalçıntaş ve Türkiye’de DEİK, Odalar ve Borsalar Birliği başkanlığının yanında, 58. ve 59. dönemler Sanayi ve Ticaret bakanlıklarıyla dünyayla entegre olmamızı sağlayan Ali Coşkun bakanımın-ağabeyimin çalışmaları günümüz için büyük bir örnektir!!!

TİCARET VE TARIM BAKANIMIZA PROJELERİMİZİ SUNDUK!

Sanayi ve Ticaret eski Bakanımız ve TOBB eski Başkanı, devlette örnek aldığımız değerli ağabeyim Ali Coşkun’la birlikte Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ı ve Tarım Bakanımız Recep Pakdemirli’yi makamında ziyaret ettik. 2 saate yakın kendisi, yardımcıları ve genel müdürleriyle istişarede bulunduk. Bu ülkenin iş gücü ve sermayesiyle ürettiğimiz 755 inovatif ürünün endemik olan 55’inin numunelerini de sunduk. Başta siyez ekmeği, kostik kullanmadan üretilen hijyenik, kozmetik ve temizlik ürünleri, besin destek ürünleri, ekstraktlar gibi sadece Türkiye’de üretilen Avrupa, Uzakdoğu ve batıda olmayan pek çok sanayi ürünümüzü sayın bakana sunduk. Hakikaten, 40 yıllık devlet hayatımda görmediğim ışık, heyecan ve pratikliği Sayın Bakanımız Ruhsar Pekcan’da ve Pakdemirli’de gördüm!

Yazımın yayınlandığı bugün “Bir yılda 1 milyon dolarlık Türk işçisi ve çiftçisi tarafından 15 işletmede yaklaşık 1500 kişi istihdamla üretilen milli ve yerli besin destek, şarküteri, parfümeri ürünlerimiz hep bu ülkeye ithal edilirken sayın bakanlara söz verdiğimiz gibi ilk ihracatımızı gerçekleştirdik!!”

Kendilerini hem İstanbul’daki hem Almanya Frankfurt’taki “Ahmet Maranki GMBH” şirketimizin merkezimizin açılışına da davet ediyoruz!

Birileri konuşur..?

Birileri de; konuşur, yazar, üretir, uygular, ihracat eder ülkesine döviz kazandırıyor!!!

DEİK ÖDÜLLERİ VERİLDİ!

Ali Coşkun ustaya ödül!

DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Genel Kurulu kapsamında verilen “Ustalara Saygı Ödülleri” töreninde ödül alan DEİK Kurucu Başkanı, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, DEİK’in yeniden özerk olmasını teklif etti:

“DEİK kurucu başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanı’na arz etmek istediğim bir teklifi takdirlerinize sunuyorum. Her ne kadar bakanlarımız büyük bir fedakârlıkla destek verseler de, aramızda DEİK’in bir yasa değişikliğiyle bakanlığa bağlanmasından sonra hizmet veren arkadaşlarımız var. Aramızda yetişmiş olan bakanımız Ruhsar Pekcan hanımefendiye teşekkür borçluyuz. Ancak küreselleşen dünyada görünüm, DEİK’in ‘devletçi’ bir yapı olarak değerlendirilmesidir... Bizzat tanıdığım yabancı iş adamları da şikâyette bulunmuşlardır. Bu bakımdan yine önümüzdeki günlerde, bakanlarımızın desteği olacaktır! Görünümün uluslararası alanda netlik kazanması bakımından yeniden hür teşebbüsün yönetimine kavuşturulmasını takdirlerinize arz ediyorum.”

80 küsur yaşında hâlâ ülkesi için çalışan Ali Coşkun Bakanımı bugünkü performansını bakanlarımızın örnek almasını diliyor, hayırlı uzun ömürler dilerken ve tebrik ediyoruz!!

KATMA DEĞER SUNMAK!

Ülke olarak bugüne kadar en fazla “montaj endüstrisi” olabildik..! Artık üretme ve kendine yetebilme zamanıdır! Biz, 15 yıldır 750 “inovatif-uluslararası katma değeri ve pazarı çok yüksek” ürünümüzle, yurt içi ve dışı olarak ülkemize ekonomik girdi sağlıyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB’te onaylanan, Biorezonans teknolojileri projelerimizi en yakın zamanda insanımızla buluşturacağımızın ve ülkemize “”milyonlarca dolar” kazandırmanın yolunu açmış olacağımızın müjdesini inşallah bir aksilik olmazsa değerli dostum başarılı bakanımız Mustafa Varank kardeşime verelim!!!

MİLLİ VE YERLİ ÜRETİM !

Destekleniyor mu? Köstekleniyor mu?

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı “milli ve yerli üretim-yatırım” noktasında, etüt ve fizibilite edilmiş yatırımlarımızla yurtiçinde yaklaşık 15 yıldır Türkiyemizin her köşesindeki beş yıldızlı otellerde uyguladığımız sağlıklı yaşam kamplarımızla Türkiye’de daha sonra da yurtdışında uygulayarak ülkemize “İlk yılında 100 milyar dolar, 5 yıl içinde 1 trilyon dolar” girdi sağlanacak projelerimizi sağlıklı ürünler ve sağlıklı yaşam projelerimizi defaâtle yazdık, basında deklere ettik, bakanlığa ve ilgili birimlere bildirdik!

15 yıldır başarıyla uyguladığımız fakat devletten hiçbir destek görmediğimiz bu projeler için Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve bakanlarımızdan destek bekliyoruz!!!

Biz her zaman geniş spektrumlu, global vizyonlu Türkiye’de ilk ve tek tarafımız tarafından hayata geçirilen inovatif ve katma değerli projelerimizle üretmeye ve ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz!!!

WhatsApp İhbar Hattı: 530 200 00 96

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Davadan ticarete

Köşeni işin için kullanman doğru mu Sayın Yazar? Hem bu ne hırs! İki bakanla görüştük diye yapmadığın güzelleme kalmamış. Kendine de en büyük payı vermişsin. Ne istediğini devletten açık açık yazsaydın da biz de bilseydik.

Ünal

Rahmetli Erbakan hoca olsaydi 5 yıldızlı oteller için çok güzel deyişler söylerdi 5 yıldızlı kerhanelerle Turkiyenin kalkındırılması hakkinda da çok beyanatı vardı isterseniz Erbakan hocanın kalkınma modeli olarak 5 yildizlilara söylediklerini bir inceleyin ve Türkiye nasıl gelişir onu görün her profesör profosor olsaydi herkes Erbakan hoca olurdu ne yazıkki kimileri hoca oluyor kimileri hocanın tabiriyle beş yıldızlı oluyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23