• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Camiler haftası! Anlaşılamayan bir din!

05 Ekim 2018
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Hayrın ve her nev’i letâifin, mülkün, sonsuzluğun mâlikine hamd-ü senâlar olsun diyerek cumamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum!

Avrupa seferlerine/hicrete hazırlandığımız günlerin arifesinde; hayatımızın her noktası, silkinip uyanmamıza, kaliteli, huzurlu, yaradılış gaile ve gayesine uygun ‘liyakat üzre’ yaşamamıza mâni çokça sebeple dolu. 

Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Camiler Haftası’nda “140 bin kişilik ordu ülkemizin çehresini değiştirmelidir!

Kendimize sormamız lazım. Halkın en sevdiği kişiler imam ve muhtarlardı. Bağlar neden koptu? Bu bağları yeniden tesis ederek Sizler gönüllerin fatihi olmalısınız.

Ülkemizdeki bütün çirkin gelenekleri İslam diye gösteren zihniyetten kurtulmamız lazım!

Âkif’in söylediği gibi “asrın idrakine söyletmeliyiz İslamı” sözünün vakti ne zaman gelecek...” şeklinde konuştu.

Umudumuz başkanın sözlerinin yine başkanlar tarafından hayata geçirilmesidir!

Dindeki cehalet bugün de had safhada! Almış başını gitmiş!

‘Geçtiğimiz’ bu âlemdeki ‘vebâl’imiz “dil, din, tarih, millet, ümmet ve vatan gibi...” şuurumuzu baskılayan mefhumata, “kavram kargaşası ve algı yönetimi” penceresinden bakarak aydınlığı bulmaya çalışalım!

Kıymetli eskimez dostumuz ve dava arkadaşımız milli ve yerli gerçek bir din adamı,12 Eylül öncesi ve sonrasında teşrik-i mesâ-i ile muhabbet sofrasında hemhâl olduğumuz merhum Timurtaş Uçar hocaefendinin hatırası ile dil din ve kültürel yok oluşu ibretle dinleyelim:

Sene 74. Malatya Merkez vaiziyim, hac kafilesine rehberlik ediyorum. Suud hududunda gümrük kontrolüne geldik. Görevli, kafile sorumlusu olarak bana dedi ki “Söylediklerimi tercüme et. Valiz kontrolü yapılacak. Alkol, nahoş mecmua ve yayınlar olmasın..” vs.

Onca insan beklemek zorunda kalabilirler. Açıldı valizler, dizildi hacılar, yetkili başladı emirlere-Arapça kelamlar geldikçe; hani derler ya her gördüğün Elif’i mertek sanma! Kafile çeviriyi beklemeden her söze “ÂMİİİN! ÂMİİİN!..” deyip duruyor!..

“Bavulu aç!”. “ÂMİİİN!”

“Kötü bir şey olmasın!”, “ÂMİİİN”

“Esselâmu âleykum ya hazîrûn!”, “ÂMİİİN!” vs…

Yetkili yıldı, kesti konuşmayı ve bana dedi ki “Ya, ne diyor hacılar böyle, âmin âmin ??!!..”

Baktım vaziyet kötü, dedim ki; “Efendim, ‘âmin’ sözü Türk lûgatinde ‘Ne söylersen başüstüne !’ demektir; adam bir beğendi bir beğendi ‘Wallahi ahsen !’, ‘Hepinizi affettim, geçin gidin!’ dedi…”

Bir günlük meşakkati bir dakikada atlattık velâkin hac kararı alabilmiş Müslümanın CAHİLLİK’i sebebiyle!!!...

Taklidi imandaki Müslümanın halini anlatmak için bunun gibi binlerce misali vermek mümkün!…

Bize her olan, ağır ağır, sinsi  sinsi hazırlanan bu plânların son evresi mahiyetinde “içi boşaltılmış” etliye-sütlüye dokunmayan, küresel hegemonya dedikleri üst değil-şeytani akıl ve sistemine teslim edildik! …

Karşı çıkanları da linç ettiler!

Allah’ın adıyla oku. Okuyoruz, menfi bir huyumuzu atamıyoruz.

Okuyoruz, aradığımız bereket ve huzuru bulamıyoruz!

Okuyoruz, aydınlığa, şifaya kavuşamıyoruz. 

O Allah zül celâl ki, âlemlere rahmete vesile kılmadı mı, rehberimiz Kur’an’ı ?!

Okuduklarımızı anlamadığımız için hayatımıza geçiremedik! İşte bugünkü halimiz ortada söylenecek söz yok!

Olur mu bilmem ama bu ülkede bir gün Kur’an’ı güzel okuma yarışmalarının yanında Kur’an’ı güzel anlama ve anlatma yarışmalarının yapıldığı gün ülkemizin insanları tahkiki imana geçerek delaletten ancak kurtulacaktır diye düşünenlerdenim...!

 Sonuç mu: Ben yorum yapmıyorum Türkiye’nin halini  sokaktaki anadan üryan gezen Müslümanın yatak odasında giyemeyeceğimi ve yapamayacaklarını sokakta yapan çocukların, insan ve iş ahlakının kalmadığı verilen sözlerin tutulmadığı, bu azgınlıkların neyin sonucu olduğunu takdirlerinize bırakıyorum ve yetkililere bir kere daha başta devlet televizyonu TRT’de bilhassa milli ve yerli diye devlet tarafından yapılan gazlı içecek ve ahlaka mugayir çıplak halleri, Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v), ismi Momo mu gibi adlar verilerek söylenmesi, sağlıksız yiyeceklerin reklamlarıyla bu milleti ne hale getirdiğini “siz hiç düşünmez misiniz???” hükmü ile baş başa bırakıyorum!

 Bütün bunlara sebep olanları da ıslah olmaları için dua ediyor; olmazlarsa da Allah’a havale ediyoruz!

Ya vazifenizi yapın, ya da bırakın gidin! Yapacaklar gelsin!

İlâhi hakîkâtleri, “ilim ve fen” noktasında anlayıp bireyleri ve toplumu yücelten bir anlayışa geç kalmanın acısını yaşadık hep. Gamsız ve her devrin adamı olmak, şuurlu ve vazifeli olanlara yakışmaz çünkü.

İman hakikatleri milli eğitim tedris sisteminde mutlaka zorunlu olarak okutulmalıdır!

Milletimizde büyük yaralar açmış tahribatlar çözümsüz noktaya gelmeden;

Bu işi de yine eğitim ve dinden sorumlu eski Türkiye’deki gibi meselelere uzaktan bakmayan bakanlara ve her işi çözmekte muktedir olan cumhurun seçtiği başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a arz ediyorum.

WhatsApp ihbar hattı: 0530 200 00 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23