• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

BM! İstanbul Sözleşmesi! Gıda yasası! Corona.. ! Paris İklim Sözleşmesi..! -1-

08 Ekim 2021
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

BM-IPCC’nin 2021’deki son raporuna göre, iklim değişikliğinin etkisiyle sıcak hava dalgaları, şiddetli yağışlar ve kuraklık şiddetini artıracak ve daha sık görülecek. Bu etkiler şimdiden dünyada gözle görünür biçimde yaşanıyor denilmektedir!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’e göre rapor, insanlık için “kırmızı alarm” niteliğinde.

Rapordaki bulgular, insanlığın iklim üzerindeki zararlı etkisinin “gerçek” olduğuna işaret ediyor. Rapora göre, “Sera gazlarının atmosfere salımının devam etmesi sonucu yaklaşık 15 yıl içinde önemli bir sıcaklık sınırı aşılabilir. Bu yüzyıl sonunda deniz seviyelerinin de 2 metreye kadar yükselebilir..” diyerek yayınladı!

Dünyada gerçek bilim adamlarından karşıt görüşler! 

Dünyada böyle bir küresel ısınmanın mümkün olmayacağı aslında soğumanın olduğu dile getirilmektedir!

Küresel güçlerin medya dezenformasyonu ile alınan bu kararlar yine küresel sermayenin hâkimiyetine bir işarettir ve maalesef dünya basınında ve Türkiye’de aynı İstanbul Sözleşmesi, gıda yasası, corona uygulamaları.. vs gibi yazılamamakta  konuşulamamaktadır!

BM’de Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016 Nisan ayında imzaladığı Paris İklim Anlaşması’nı, Meclis’te onaylayarak yürürlüğe konularak imzalayacağını beyan etti. 

ABD’NİN ANLAŞMADAN ÇEKİLMESİ VE GERİ DÖNÜŞÜ

Paris İklim Anlaşması kapsamlı bir uluslararası sözleşme olsa da, dünyadaki diplomatik gelişmelerden derin şekilde etkilendi.

Anlaşmaya ilişkin en büyük tehditlerden biri, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesini anlaşmadan çekmesi oldu.

Trump, Hindistan ve Çin gibi ülkeler fosil yakıtlar kullanırken, ABD’nin karbon salımlarını sınırlamasının adil olmayacağını söylemişti. ABD, 4 Kasım 2020’de anlaşmadan resmen çekildi.

Atmosfere en fazla sera gazı salan ülkelerden ABD, anlaşmadan çekilen tek ülke oldu.

Trump sonrasında göreve gelen ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray’daki ilk icraatı Paris İklim Anlaşması’na geri dönme sürecini başlattı!.

İklim müzakerelerinde gelişmiş ve gelişen ülke sınıflandırması, yani BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nde Ek1 ve Ek2 listeleri, ülkelerin finansal yükümlülüklerini belirliyor.

Gelişmiş ülkeler listesinde yer alan Türkiye, bu listede yer almasına itiraz etmiş ve anlaşmada yer alan ve ülkelere çok katı ve ekonomilerine hatta siyasi bağımsızlıklarını etkileyen konularla ilgili çekincelerini bildirmiş ve tasarıyı meclisten geçirmemişti!

ABD’de ve BM’de ne konuşuldu!

Türk milleti, Sayın Cumhurbaşkanından Amerika’da hangi çekinceleri paylaştığını öğrenerek 2023 hedefindeki desteğini sürdürmek istemektedir!

Şehit kanlarıyla bu toprakları bize vatan olarak bırakan ecdadımızın “Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığına gölge düşürebilecek dün İstanbul Sözleşmesinde olduğu ve yine canhıraş bir kaç insanın feryatlarında dile getirdiği gıda yasasındaki gibi ve maalesef son günlerde dünyayı ve ülke ekonomisi yanında insanımızın geleceğini ve çocuklarımızın akıbetini karartan corona uygulamaları gibi yarın yine “Yanıldık-aldandık-aldatıldık vs. sözleriyle aldatılanları aldatan İklim Yasası” olmaması için gerekenler acilen yapılmalı!

Türkiye’nin çekinceleri ilk beş yıllık vazgeçme süresinde dile getirilmelidir!

Bugünden hatırlatıyorum, bu çekinceler tamamlanmazsa ABD Devlet Başkanı Trump gibi anlaşmadan geri çekilebilme kararlılığı gösterilebilmelidir!

TBMM’de maalesef bizim oraya seçtiğimiz ve kendilerine “Dünyevi uhrevi ahiret mesuliyeti yüklediğimiz vekillerimizin belki de çoğunluğunun diğer yasalarda da olduğu gibi okumadan oybirliğiyle onayladığı “İklim Yasası” ile ilgili;

Ben TC vatandaşı olarak Akit TV’de  sesimin çıktığı kadar yüksek sesle konuyu Anadolu insanımıza, Meclisimize, etkililere ve yetkililere duyurmaya çalıştım!

Çekinceleri, düzeltilmesi gereken yerleri geleceğimizi, bağımsızlığımızı ipotek altına alacak bazı uygulamalara şerh konulması hakkında çok ciddi konuşmalar altını çize çize.. Üstüne basa basa..! Sözlerimi dile getirdim!

Hakk’ın hatırı âlidir!

Cenab-ı Rabbil Âlemin bana sorduğunda “Maranki  hoca biz sana ilim verdik Amerikalara, Rusyalara gönderdik onlarca kitap yazdırdık! Türkiye’nin en ciddi ulusal gazetesi Yeni Akit ve Akit TV’de de yıllarca yazı yazma ve konuşma imkanı sağladık, niye doğruları söyleyip konuşmadın?” diye sorarsa diye bugün hiç kimsenin yapamadığı, maalesef “görmedim duymadım işitmedim ..” diyerek üç maymunu oynayan dilsiz şeytanları belki de bir takım mevki-makam, dünyevi menfaatler sebebiyle çekinceleri ile konuşamadığı  doğruları!

 Tek tek konuştum, bu satırlarda da yazdım ve Paris İklim Anlaşması’ndaki çekincelerimi ve maalesef BM’de çalışan bir uzman gibi gerçekleri sonraki yazılarımda yazmaya da “Hakk’ın hatırını âli tutarak” devam edeceğim!

Vesselam…

WhatsApp ihbar hattı-053020000 96

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yaşar

İnşallah sizi duyar ve dinlerler hocam, Allah razı olsun.

GEVELEMİŞ

TÜTÜN EKSPERİ ANLAMADIĞI KALAVİ KONULARDA GEVELEMİŞ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23