• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Adriyatik’ten Çin seddine! Turan’dan teklif ve destek var!

18 Ekim 2019
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

 

Ülkemiz üzerindeki kara bulutlardan silkinerek “Barış Pınarı” harekatıyla nihayet Misak-ı Milli sınırlarımız üzerinde kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Büyük atalarımız Süleyman Şah’ın yıllarca at koşturduğu ve mezarının bulunduğu kadim Türk topraklarımızı, ata topraklarımızın emniyetini sağlayarak anavatana komşu etme gayretindeyiz. Batum’daki Acarya Türkleri, Kırım bölgesi, Karabağ, Nahcivan, Azerbaycan, Tebriz ve Balkanlar’da Bulgaristan, Romanya, Köstence, Yunanistan’dan eski Yugoslavya’nın içindeki Türklere kadar 300 milyonluk bir hasret de inşallah son bulacak! En uzak yol bir adımla başlarmış ümitliyiz!

Beklenen Türk geldi yine!

Ahmet Cevat ‘Çırpınırdı Karadeniz’ diyor ya, hakikaten Türk ‘beklenen’ olmuştur hep! 1800’lere kadar Hanefi-Mâturidî araştırmacı anlayışla dini, hayatı “ilim ve fen” noktasında yaşamış necip milletimizin, maddi-manevi dirayet ve ferasetini kırmak için çok sinsice tezgâhlanıp içimizdeki liyakatsiz ve ehliyetsiz kadroların devşirme ve dönmelerinin iktidarıyla kara günler yaşanmıştır!

Abraham’ların İbrahim, Solomon’ların Süleyman olmasıyla, beyaz Türklerin etkisiyle, El Ezher’in Eş’ari ‘teslimiyetçi’ mantığıyla dil, din, kültür ve milliyet şuurumuz dibe vurdu, ahlâki çöküntüler tavan yaptı! Yıllarca “Ümmet” diye, muhteviyatından bihaber olup savrulduğumuz bir yol dayatıldı!

Bir ümmet varsa İslam dünyasındaki binlerce mezhep kim tarafından ve nasıl türedi?!

Arap kardeşliği mi? Müslüman kardeşliği mi, Türk–İslam birliği mi..?

Yıllardır Arap Birliği’ne sahip çıkan, Filistin mücadelesini en ön saflarda veren bir millet olarak Mavi Marmara meselesi ile İslam kardeşliği adına onlarca şehit veren Anadolu Türkleri, “Barış Pınarı”nda gerçek dost ve düşmanlarıyla yüzleşti!

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur..!”

Maalesef yüzlerce şehit verdiğimiz ve büyük biraderimin de ‘çıkartma komutanı’ olarak görev yaptığı Kıbrıs’ta “Barış harekâtı için ne diyor Kıbrıslılar..?” dediğimizde, “Biz İngilizlerle çok mutlu yaşıyorduk, niye geldiniz ki buraya..?” denmiş!!! İngiliz asimilasyonun paramparça ettiği kültürümüz..!

Turan’dan destek var! Nerede İslam birliği!

Titreyip kendimize dönelim!

Bir devletin başındaki insanlar aldanmayın, aldatılmayın artık hata yapma lüksümüz yok!

Azerbaycan yıllarca Rus zulmü altında inledikten sonra ‘bir millet, iki devlet’ dedi. İnşallah araya maniler girmez de bu devam eder. İslâm kardeşliği ve ümmet denirken, İslâm’ın asıl sancaktarı Türkler, maksatlı şekilde daima dışlanmış ve Erbakan dönemi ve Özal’la zirve bulan Türk dünyasıyla birlik beraberlik süreci, Erbakan’ın yanındaki kadrolar sebebiyle sekteye uğramıştır. Bilhassa Birleşmiş Milletler’de Devletim adına temsil görevimde iken Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan cumhurbaşkanları Bakü’deki toplantıda bana, “Sizin başbakanınız (Erbakan) İran’a, Sudan’a gidiyor da niçin Türk ülkelerine Turan’a gelmiyor..!?”

Sualinin cevabını bugün çok geç de olsa Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiğini görüyoruz!

İnşallah tekrar insii ve cinni şeytanlar araya girmez de birliktelik sonsuza dek devam eder!

Sefer-Fetih-Zafer!

Recep Tayyip Erdoğan son yıllardaki denge politikasıyla, geçmişteki hedef sapmalarını etrafını çevirmiş bulunan bu konulardan bihaber liyakatsız ve ehliyetsiz danışmanların yanlış yönlendirmelerini ve yaptığı konuşmalarını çok şükür ki fazlasıyla telafi etmeye başladı.

Dış politikada şahlanış!

Sadece okuyan değil; gezen, gören, yaşayan bilir mantığıyla baktığımızda;

bugün Ortadoğu meselesinde ve Türk dünyası ile ilgili sözcülerce yapılan açıklamalarla ilgili Ömer Çelik, İbrahim Kalın’ın ve bilhassa benim de görev yaptığım yıllarca özlemini duyduğumuz teamüllerin dışında ki açıklamaları ve duruşu, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nda ve yurtdışındaki büyükelçilik kadrolarında 60 yıl sonra görebilmek Türkiyemizin geleceği açısından bir umut oluşturmuştur!

Milletin sesi olarak kendilerini tebrik ediyoruz!

Bu Arap Ligi’nin Osmanlı’ya ihanetlerinden sonra köle olduğu sahiplerinin emrinde aldığı kararlar neticesinde nihayet, “hepiniz bir Türkiye etmezsiniz” gerçeğiyle yıllar önce söylediklerimiz bir kere daha maalesef gerçekleşmiştir!

Onların da hesabı sorulmalıdır!

Hatta Kıbrıs’taki işçilerin ve memurların elektrik ve suyunun hatta bütçelerinin dahi Türkiye’den tedarik edildiği bir dönemde, şartların oluşturularak Hatay gibi artık Kıbrıs’ın 85. vilayet olarak kayda girme zamanının geldiğinin de geç kalmadan gereğinin yapılmasını altını çizmek istiyorum!

Adriyatik’ten Çin seddine ve Özal!

Rahmetli Özal’ın başbakanlığı benim de Türk dünyasında görevli olduğum dönemde başlatılan Türk dünyası her türlü yönüyle ortak alfabe birliği ile “Adriyatik’ten Çin seddine “atılan adımlar üzerinde hızla yürünmelidir!

Gelecekte fırsat olmayabilir!

Hatalar, yanlışlar ve eksikler hızla telafi edilerek dünyaya bir mesaj dostlarımıza güven düşmanlarımıza da gerekli mesaj verilmelidir!

Dün söylediğimiz gibi diyoruz siyasi birliktelikte kurulan “Cumhur İttifakı”na Ülke sınırları içindeki diğer partilerin “milletin ittifakın”ında destekleri alınıp daha büyük katılım sağlanarak, “kültürel ve ekonomik işbirliği” ile 300 milyonluk Türk dünyasında maddi ve manevi zenginliklerimizle lider olma yolundaki adımlarımızı sıklaştırmalıyız!

Zaman bir ve birlikte güçlü olma zamanıdır!

Bunun nasıl niçin ve ne zaman ve nerede ve nasıl yapılacağını bilenlerden olarak gereğini yapmaya ve elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu rahmetli Özal’a bu konuda destek olan akil ve aksakal kadrolar ile birlikte buradan deklare ediyoruz!

WhatsApp İhbar Hattı: 530 200 00 96

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

O. U

Kaleminize yüreğinize sağlık elhamdülillah Râbbim bize böyle bir lider böyle bir kumandan nasip etti Rabbimize ne kadar şükretsek azdır evet evladı fatihan ruhu dirildi küffar titresin artık Çin seddini kuranlar Amerika'ya söylesinler onlarda bir amerikan Seddi kursunlar bunu onlara Çinliler öğretsin titreyin et kafirler Osmanlı ruhu dirildi elhamdülillah.

Tata Tonga

tarih tekerrürden ibaretmiş... bunlar tarihi tekerrür ettirecekler... osmanlının son dönemlerinde panislavizm, pantürkizm akımları yaşanmış. araplar halifenin askerine bırakın yardımcı olmayı ingilizlerle birlikte kurşun sıkmış. tek başarımız ırakın içlerindeki kut ul amare. (çanakkale zaferi ölüm kalım mücadelesinin bir parçası- düşünün siz ingiltereyi işgal için londraya gidiyorsunuz) . daha otuzbeş senedir pkk ile uğraşıyoruz. adriyatikden çin seddine imiş. bu yazarın otları yok mu? otlarla uğraşsa daha faydalı olur...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23