• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

63 yılın haddi, lütfu, marifeti!..

30 Kasım 2018
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Hayırlı ve bereketli Cumalar dostlar!

Yeni yıl ve yaşımıza girdiğimiz bugün yeni bir dille, bizi yakînen tanıyıp fikri, zikri ve muhabbetiyle yârenlik eden editörümüzün kalemiyle “Ahmet MARANKİ’nin 63 yılı”nı dinleyelim:

(Editörün önsözü: “Kıymetli ve aziz hocam değişim, dönüşüm ve uyanışıma vesile olmasaydı; bu satırları yazamayacaktım, belki de aranızda olamayacaktım!!! Hak, yaşarken helâl olur. Vaktin kıymetini bilelim.”)

… editör Alper’den; 21. yüzyılın Alperen’ine..!

Kasım’ın son Perşembesi… Çocukluktan beri Perşembeleri ve Cumaları, dünyevi işlerini ‘uhrevi’ bir şekilde edâ eden bir Anadolu balası. Her işe besmeleyle başlayan ebeveynin eliyle ‘yaş’ken eğilen, iki karındaşıyla doğruları sindirerek, tedrici ve tatbiki şekilde irfan ve idrak ederek hayata girip bir daha eğilip bükülmeyen, şerefli ve izzetli yaşayabilen bir vatan evlâdı!..

Gençliğinde MTTB, Türk Edebiyat Vakfı, Yeşilay Cemiyeti, Kubbealtı Cemiyeti, Aydınlar Ocağı, Türk Dünyası Vakfı gibi milliyetçi ve mukaddesatçı birliklerde olan, Mehmet Zâhid Kotku ve Gönenli Mehmet Efendi’lerin feyizli sohbetlerinin müntesibi…

Asrımızın, ilâhi hükümlerden sosyal yaşama duhlü bâbında pusulası denebilecek ve hakiki din-i mübîn-i islâmiyye’yi devrin hakikatleri ve halk nazariyesinde aydınlatan “Risale-i Nur” u yazıp teksir edenlerin torunu olarak, kâinat kitabını tefekkür ruhuyla vatan-millet-bayrak-devlet menşeili “Türk İslam Ülküsü”nü İslâm ahlâk ve faziletiyle meczederek “Kızıl Elma” gâyesi ve şuuruyla mücadele eden!

61’in Aralığında, rahmetli büyük amcası ‘Marangoz Ali’nin yaptığı tahta çantayla buz gibi havada 3 metre karda dehliz açarak ilme giden.. Gâh, sırtındaki küfeyle kendisini taşıyan merhametli ve çilekeş Anadolu anası…

Babası, Dolmabahçe Stadı ve pek çok tarihi binada imzası bulunan bir usta bir marangoz. O zamanlar onun gibi 6’lık çiviyi tek vuruşta çakan mahir el pek yok. Şimdi beş vuruşta eğri büğrü çakanlar, tarih ve değerlerimizden koparılmışlığımızın nişânesi…

Maranki, “Marangozoğulları”ndan geliyor. Peygamberlerin de mesleği olan marangozluğu, Kastamonu, Safranbolu, İnebolu evlerinin mimarı olan dedelerinin kültürünü, kültür başkenti İslâmbol’da yaşatmaya çalışıyor Ahmet MARANKİ.

63 yılda haddi aşmadan bir MARANKİ nasıl yetişti?!

60’lı yıllarda masallardaki sadelikte, sıcaklıkta ve samimiyette bir yaşam vardı. Vatanperver ve maneviyatçı insanlar bugünlerin temellerini atıyordu! Kök salıp fidan oldular, bugünlerde meyve verebilmek için; naçar kaldı velâkin… İhlâs, sadakat, dürüstlük, bilgelik, hizmet, aşk yitik kaldı…

Başta Ahmet KABAKLI, Türk Petrol Vakfı başkanı Aydın BOLAK, Fethi GEMUHLUOĞLU gibi hayırsever ve münevver insanlar, MARANKİ ve eşi gibi yüzlerce milli manevi insanın aydınlanmasına, üniversite tahsiline, master ve doktora eğitimi görüp yurtdışında yetiştirilmelerine vesile oldu. MARANKİ ailesi de yüzlerce master ve doktora talebesine arka çıkıp bu geleneği şiara teşvik ediyor. Onları en mes’ûd ve bahtiyar kılan hâl, gün gelip te isimlerini dâhi bilmedikleri ‘yetişkin’lerin kendilerine birden sarılarak “Hocam, sizin burslarınızla doktor-avukat-öğretmen olduk!” deyip karşılarına çıkıvermeleri!..

...

MARANKİ’nin büyük dedeleri, Orta Asya’dan at sırtında yola çıkıp Kafkasları aşarak Kastamonu’ya yerleşmiş. Dedesi 90 küsur yaşındayken bile hâlâ çalışıp üretirmiş. Toprakla hemhâl olup, kaması, baltası ve bıçağıyla ormanları dolaşır, aşısız meyveleri aşılar, hayvanlarla konuşur, günışığında Kur’an okurmuş. Bir adımına üç adımıyla yetişemezmiş, torun Ahmet! Dede gökyüzüne bilgelikle ve uzun uzun bakar, “Bak şurda küçük ayı, burda büyük ayı var, görüyor musun?” dediğinde, gündüz vakti yıldız görmenin mârifetini, şefkât tokadının akabine yukarda uçuşan yıldızlardan anlarmış Ahmet… Fakat yıllar sonra, kâinat ve tabiattaki bu şifalandırıcı mesajları “Sizin en hayırlınız, insanlara en faydalı olanınızdır!” idrakiyle ve inovatif, yenilikçi metodlarla harmanlayıp, 755 ağaç dikmiştir MARANKİ, bu toprağa!

33 yıl devlete, sayısız stratejik ehemmiyette ve şerefli hizmetlerde bulundu.

4000 kişilik işletmenin amiriyken, verimliliği % 65 artırınca rotasyon yedi!

ABD’de baş eksper olarak devletin, dönemin parasıyla 150 milyar lirasını kurtardığı, vatan hainleri gibi otel odalarında kadın mihmandarlarla viskili gecelemediği için türlü sıkıntılar çekti!

ABD’de aynı görevdekiler kırmızı diplomalarıyla Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olurken kendisine diploma değil ‘sertifika’ verildi!!!

“Paralel” baskıları 30 yıl evvel çekti!!!

Birleşmiş Milletler’de diplomatken, sırf Allah-kitap-vatan-bayrak çizgisinde olduğu için yollarda alıkonuldu!

Yurtiçi-dışı 1000 canlı yayın, 2000 konferans verdi.

20 kitap, 54 bilimsel yayın ve makale yayınladı, 4 üniversite kurdu. İçlerinden vekil ve bakan çıkan 3000 master-doktora talebesi yetiştirdi.

Dünya’da Ahmet Maranki!..

Balkanlar, Kafkaslar, Musul, Kerkük, Bağdat, Mekke, Medine, Amerika, Norveç, Almanya, İngiltere seferlerinde at sırtında mücadele etti!

20 yıl evvel yazdığı “Yaşam Enerjisi” kitabıyla belgeli, devletlerin milli meclis ve kalkınma programlarını yazıp bakanlar, devlet başkanları, cumhurbaşkanları tarafından havaalanlarında kırmızı halıyla karşılandı!

En üst düzey devlet ricâlinin de şahit olduğu ödül, madalya ve başarı belgeleriyle dolu ofisine 2017’de İznik zeytin üreticileri tarafından “Zeytin Altın Oskarı”

Ekovitrin Medya Grubu tarafından “2017’nin En Başarılı Bilim Adamı” ödüllerini ekledi. Anadolu ve Urfa Platformu tarafından da Ali COŞKUN bakanın elinden “2017’nin En Başarılı Bilim Adamı” ödüllerini, dün-doğum günü hediyesi olarak Ankara’da aldı!

Türkiye Devleti’nde Ahmet MARANKİ?

Vatan-millet-bayrak-devlet ve din düşmanları tarafından 57 sefer mahkemeye verildi!

Hepsinden alnının akıyla çıktı elbet ki bu Hakk’ın ve Halk’ın Ahmet MARANKİ’ye mükâfatı!

Ahmet MARANKİ olarak,

Her şeye rağmen “Kızıl Elma” ülkümüze, Şeyh Şamil’in bize emaneti kıymetli eşimle ve üç evlâdımla devam etmenin mutluluğunu yaşıyorum!

Yaş günüm sebebiyle tebriklerini sunan tüm yol arkadaşlarımı aralığın son haftasında yapacağımız yılın son “10 Yaş Gençleşme Kampı”mıza davet ediyorum. Tüm cihana sağlıklı yaş almanın metodlarını öğrenip öğretirken “Durmak yok, yola devam!” diyoruz.

1.500.000’a yakın sanal alemdeki ve gerçek dostlarımızla birlikte daha güçlüyüz!!!

Vesselâm.

WhatsApp bilgi hattı: 053020000 96

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23