• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

2020-Hak, Hukuk, Adalet ve Erdem’li ! İnsan olabilmek!

03 Ocak 2020
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Evet, 2019’da neler oldu, öne çıkan hadiseler ve ders almamız gereken konular nelerdi? Eğrileri doğruları ve 2020 hedeflerimizi değerlendirmek üzere, herkesin çılgınca geçirdiği 31 Aralık gecesinin sabahında sabah namazıyla birlikte yüz kadar âkil insanımızla istişare ettik! Âkil insan derken devletin seçtiklerinden!

Başkanın uçağına,  saraya davet edilen(Şahsım hariç), bilim adamı, sanatçı, sporcu, gazeteci.. vs Nobel’e aday gösterilenlerden bahsetmiyoruz!!!

Her şeye rağmen “Kan tükürüp kızılcık şurubu içtim! Vatan sevgisi imandandır” diyerek devletine büyük kaygı duyan, sipariş haber değil; gerçekleri yazan Ve söyleyen gönüllü teşekkül başkanı, İlim adamı ve yazarlarıyla, Devletine bağlı idareci!

hiçbir kredi kullanmadan “faiz sistemine bulaşmadan” helal dairede 80-100 ülkeye ihracat yapan, on binlerce kişiye istihdam sağlayan, sanayici ve müteşebbisleri kısaca gerçek Anadolu kahramanları ile beraberdik!

MÜSİAD VE KALKINMA HAMLELERİ!

2020’nin ilk saatlerinde kahvaltı birlikteliğiyle başlayıp 4 saat süren istişaremizde MÜSİAD kurucu başkanı Erol YARAR kardeşim, dünya ticaret ve sanayisinin, siyasi dengelere bağlı olarak farklı bir yöne evrildiğiyle ilgili kritik tespitlerde bulundu: “ ‘Kalk ve harekete geç!’ diyen Yaratıcı’ya uyup, millet ve devletimizi daha güzel günlere taşımamız için acilen icraate geçmemiz gerekiyor. Dünyada ticari ve sınai paradigma değişiyor, tedbir alınmalı! İşadamları ve onların nezdinde ulusal politika olarak devlet, aynı-tek bir yol ve yönteme bel bağlamamalıdır! Üretimde lojistik ve imalât üs yapılanmalarını zenginleştirmeliyiz. Gelişmiş Avrupa ülkeleri dahi, yeterince ihtisaslaşmış organizasyona, işletmecilik altyapısına sahip olmadığından kurum ve işletmelerini devredecek yeni yatırımcılar aramaktadır! İşte Türk sanayicisinin de, eskiden olduğu gibi Balkanlar’da, Avrupa’da ve hattâ Afrika ülkelerinde de çok daha aktif olup 2020’de ‘geç kalınmış’ yatırımlara acilen başlaması gerekmektedir!”

Abdurrahman Dilipak hocam “Kele de köre de, iyiye de kötüye de, hayvana da tarlaya da kullanılacak, dünyadaki on binlerce kullanım alanı bulunan kenevir..!” deyince ‘çocukluğum aklıma geldi. İnebolu’nun 100 köyünün pek çoğunda keten-kendir ekilirdi. Gübreden hayvan yemine, elbise ve iç çamaşırına, yatak yorgan divana kadar pek çok şekilde istifade edilirdi. Bugün 63 yılı-haddi aşmamıza rağmen sağlıklı olmamızı da dna’sı 14 olan hayvanlara verdiğimiz karakılçık-Siyez buğdayından yapılmış kara ekmeği banarak yediğimiz bezir-keten yağına borçluyuz..!

Onun için Dilipak hocanın uyarıcı yazıları yanında “kenevir” ülkemizin kurtuluş meşalesini yakmaya büyük katkı yapacaktır!!!

İPİN UCU HÂLÂ KİMİN ELİNDE?!

 Yıllar önce Afyon adlı ilimizde “afyonuyasaklatan kirli eller hâlâ devrede mi!!?

Kadim dostlarımdan, eskimez vekilimiz ve Balkan Üniversitesi YTK başkanı Taşkın Koçak kardeşim, yıllar evvel beni arayıp dert yanmıştı: “Maranki hoca, biz bu keneviri bütün gayretlerimize rağmen yapamıyoruz çünkü buralar mayınlı tarla, devlet desteği olmadan yapmak mümkün değil..! Hatta engelleyenler var.” Dilipak hocamın da, “Cumhurbaşkanı dışında devletin pek olumlu olduğunu hissedemedim...” demesi de ibretlik..!

Devletin teknokratları, tarım danışmanları ve yetkilileri tarafından kabul görseydi bugüne kadar zaten yapılırdı..!

 Gıda terörü gündemdeydi!

Kapanışta yarım saatlik konuşmamda, Türkiye başta olmak üzere, dünyadaki gıda terörünü ve 100 kişinin 98’inin ilaç kullandığını ve hasta olmasının sebeplerini anlattım. Sanki aydan gelen birini dinler gibiydiler!!!

Çünkü toplum bilgilendirilmiyor!!!

CUMHUR’UN SESİ DUYULUYOR MU..?!

Cumhurbaşkanının duyduğu kaygılar takdirle karşılanırken; verdiği talimatların yetkili danışmanlar ve yöneticilerce neden yapılmadığı ise merak konusu..!

Herkes bu sualin cevabını aramaktadır!

Sayın cumhurbaşkanı “yeniden diriliş ancak ihlâsla, hak hukuk ve adaletle, yani erdemli insanlarla mümkündür!” derken artık işi liyâkatli yürüten ehil ve akil insanlara, gerçek yol arkadaşlarına teslim edip 2023 hedefine ulaşmaya çalışmalıdır!

BİRLİKTEN GÜÇ DOĞUYOR!

Şerif Niziplioğlu ve Korkmaz Mutfak Eşyaları YTK başkanı Rahmi Korkmaz misafirperverliği ile yapılan değerlendirme toplantımızda, Prof. Dr. Ahmet Akın hocamızın son zamanlarda ailenin içinde bulunduğu durumu açıklarken içimiz burkulmuş! Akit yazarımız

Abdullah Yıldız ve Ahmet Bulut ve katkı yapan pek çok hocalarımızın namaz platformuyla ilgili çalışmaları ilgiyle izlenmiş Türkiye’de 5 milyona yaklaşan başta diyanet teşkilatı olmakla dini grupların ülkemizde %10’lara kadar düşen namaz kılma oranındaki katkıları ve çalışmaları sorgulanmıştır!

Pek çok üniversite hocamızın, Ensar Vakfı Genel Müdürü ve Milli İrade Platformu Genel Sekreteri Hüseyin Kader hoca, Akit gazetesi yazarı Vehbi Kara, Davet ve Kardeşlik Vakfı başkanı Recep Songül, Halk Bankası YTK başkan vekili Himmet Karadağ, Usmed Başkanı Mesut sevgili ve yakın dostları, Türkiye Düşünce Platformu, Dostluk platformu ve pek çok düşünce kuruluşu temsilcileri ve ismini sayamadığımız birbirinden değerli kadim dostlarımız yanında benim de Eyüp belediye başkanlığı adaylığı dönemimde yanımda olan mobilya sektörünün yüzakı Mustafa Aktaş ve Anadolu sanayici ve işadamıyla, gerçek akil ve Aksakallarla yaptığımız toplantılar “Sıkı bir disiplin içinde” dostları bir araya toplayan “Taşkın Koçak” kardeşimizin gayretleriyle aynı ışık ve enerjiyle “aranızdaki ehil adamlarla meşveret ediniz” emri gereği ihtiyaç duyulduğunda devam edecektir!

WhatsApp İhbar Hattı: 530 200 00 96

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasan

Allah razı olsun, ufkunu açsın Anadolu erenlerinin. Bu millet ardınızdadır! Devlet te girişimcilerde sömürüye dur diyecek inşallah!

Şemsi

Yazar efendi , bu toplum sizi anlıyor lakin bir grup idoloji sahibi fanatik kesim birde para için ülkesini vatanını dinini satan hariç sizin çalışmalarınızı destekliyor. Fakat devlet ve yönetenler anlamıyor , zaten bu devleti hükümeti kim yönetiyor belli degil.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23