• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Canıtatlı
Mehmet Canıtatlı
TÜM YAZILARI

Kayaşehir, altınşehire dönüşüyor

24 Ekim 2014
A


Mehmet Canıtatlı İletişim: [email protected]

Son 5 yılda İstanbul’un en çok yatırımcı çeken ilçelerinden olan Başakşehir’deki değişim başdöndürücü hızla devam ediyor. Merkezinde arsa kalmayan ilçenin en bakir bölgelerinden Kayabaşı Emlak Konut GYO’nun ard arda düzenlediği ihalelerle artık modern bir şehre dönüşüyor. Üstelik vatandaştan da rağbet görerek.

Eski adı Aya Yorgi olan Kayabaşı, Sazlıdere Barajı’na komşu konumda. 1920’lere kadar Ermeni ve Rumların yaşadığı köyde, Rum ve Ermeni kiliselerinin kalıntıları bulunuyor. Bir dönem Bakırköy’e bağlı olan Kayabaşı, önce Küçükçekmece’ye ardından da Başakşehir’e bağlanmış.

1.5 milyon metrekarelik alanıyla Başakşehir’in onda biri büyüklüğe sahip olan bölgede TOKİ’nin girişimiyle önce Kayaşehir kuruldu. Ardından etap etap büyüyen dev bir şehre dönüşüm başladı. Emlak Konut GYO’nun markalı projeleri bölgeye taşımasıyla popüler olan Kayaşehir, İstanbul’un yakın geleceğinde 39. ilçe olarak yerini alacaktır. Üçüncü havaalanı güzergâhı, biyomedikal Ar-Ge merkezi ve Bio-İstanbul projelerine ev sahipliği yapan Kayaşehir deyim yerindeyse altınşehire dönüşüyor. Sağlık Vadisi’nin yanı sıra Kayabaşı’nın güneyinde inşa edilen Tema Park Başakşehir’i otobanın diğer ucunda yer alan Halkalı’ya inşa edilecek bir vadi aracılığı ile bağlayacaktır.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul Metropoliten” projesini açıklamasının ardından yatırımcıların akınına uğrayan bölgedeki arazilerin değeri kısa sürede iki hatta üçe katlandı. Metrekaresi bir dönem 250-300 lira olan araziler şimdi minimum iki bin lira seviyesinde. 2B arazisi bulunmayan bölgede 11 bin dönümlük Hazine arazisi üzerinde TOKİ’ye 1 milyonu geçen nüfusu barındıracak dev projeleri hayata geçirdi. TOKİ, Kayaşehir’i kurarken köylüden araziyi kat karşılığı metrekaresi 390 liradan satın almıştı. Şimdi ise benzer arsalar bu rakamın neredeyse 6 katı kadar değerli.

***

Görünen o ki, Kayabaşı’nda doyum noktasına hâlâ ulaşılmış değil, fiyatlar sürekli yükseliyor. Açıklanan her bir yeni proje Kayabaşı bölgesine olan ilgiyi daha da artıracaktır. Emlak Konut GYO’nun kefil olduğu projelere olan ilgi fotoğrafı daha da net ortaya koymaktadır. Bölgedeki arsalar, gelecek yıl açılacak 3. Boğaz Köprüsü bağlantı yolları ile yapımına başlanan 3. Havaalanı projesinin tamamlanacağı 2017 yılında şimdiki değerlerin en az 2 -3 katı prim yapabilecek lokasyonların varlığı yatırımcıları daha da iştahlandıracaktır.

Güneyde Ispartakule, güneybatıda Hadımköy, doğuda raylı sistemlerin kavşak noktaları ile yıldızı daha da parlayacak olan Kayabaşı’nın Kanal İstanbul ile İstanbul’un baştacı olacağını şimdiden söylemek yanlış olmaz sevgili emlak dostları…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23