• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Mahzun Cumhurbaşkanımıza teşekkür Bilim, sanat, irfan ve hikmet insanı yetiştirmek için

22 Ekim 2020
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

İbn Haldun Üniversitesi külliyesinin açılışında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, eğitim sisteminin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Batı’yı körü körüne taklit etmenin bizi buhrana sürüklediğini ifade etti. 

İki hafta Prof. İsmail Aydoğdu’nun eserinden ilham ile EĞİTİMDE KİMLİK ARAYIŞI konulu yazı kaleme aldım. İki senedir okul ders kitaplarının maddeci, materyalist, ateist, Darwinist, dinsiz bakış açısı ile yazdırıldığını, Müslüman evlatlarımıza not ve puan zoruyla okutulduğunu, devlet eliyle dinsizlik aşılandığını kitaplardan sayfa sayfa örnekler vererek ortaya koydum. Yaz başında bunları Prof. Osman Çakmak, Doç. Cihat Yaşaroğlu, Doç. Bayram Özer ile birlikte bir dosya yapıp Cumhurbaşkanımıza takdim etmeye çalıştık.

Yazdıklarımın Cumhurbaşkanımıza ulaşıp ulaşmadığı konusunda tereddütlerim vardı.

YENİ AKİT, üst üste 3 gün manşetten ders kitapları ve müfredatların milli ve manevi değerlere saldırdığını yazdı: 

“ DERS KİTAPLARINDA DİNSİZLİK KISKACI” (18 Haziran 2020)

BU MÜFREDATLA DİNDAR NESİL HAYAL”(19 Haziran 2020)

BİLİM DİNSİZLİĞE ALET EDİLMESİN”(20 Haziran 2020)

Ankara’da bir dost, mesajın ulaştığı konusunda şüphen olmasın, bütün gazeteleri Reis her gün görür, demişti.

İbn Haldun Üniversitesindeki konuşmada Reis eğitimdeki gerçekleri gördüğünü ifade etti, fikren iktidar olmadığımızı itiraf etti ve çareyi gösterdi:

“İLİM, SANAT VE HİKMET ADAMLARI ÇALIŞMALI.”

İlim adamlarımız çalışıyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 4.ULUSLARARASI BİLİM IŞIĞINDA YARATILIŞ KONGRESİ düzenleniyor. 22-24 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek kongreye yüzlerce bilim adamı tebliğ sunuyor. 

Fen bilgisi, fizik, kimya, biyoloji, hayat bilgisi, coğrafya kitaplarında materyalist ve ateist bakış açısı ile yazdırılıyor. MEB bunu seyrediyor, düzeltmek için kılını kıpırdatmıyor.

İLİM ADAMLARIMIZ MATERYALİZMLE SAVAŞIYOR

“YARATILIŞ KONGRESİ”ne tebliğ sunan ilim adamlarımız Allah’a inanıyor, fen bilimleri ders kitaplarında anlatılan atom, kuant, element, hücre, beyin, mikrotübül, insan, bitkiler, hayvanlar, Dünya, Güneş, gezegenler ve bütünüyle evrenin ALLAH’ın eseri olduğunu ve onun kitabından âyetler olduğunu ifade ediyorlar.

Cumhurbaşkanımız eğitime doğrudan el atmalı. Prof. Nevzat Tarhan, Prof. Adem Tatlı, Prof. İrfan Küfrevioğlu, Prof. Hakkı Alma, Prof Ali Alaş, Prof Kazım Uysal, Prof. İsmail Aydoğan, Prof. Osman Çakmak, Prof. Sefa Saygılı, Dr. Ali Akben gibi ilim adamlarına görev vermeli; fen bilgisi ders kitapları Kur’anî bakış açısıyla ile yeniden yazdırılmalı. Tarih kitapları, özellikle İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitaplarındaki Osmanlı’ya saldıran metinler çöpe atılmalı.

Aciz değiliz, her bir fen dalında yetişmiş yüzlerce ilim adamımız var. 

Prof. Fuat Sezgin’in “İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi” kitabı okullarda ders kitabı olarak okutulmalı. 

200 senedir bilim ve sanatın Batı’da olduğunu ezberleyen ve aşağılık kompleksine kapılan Batıcı bilim adamlarımıza yapılan büyü bozulmalı.

Singrid Hunke’nin BATI ÜZERİNE DOĞAN İSLAM GÜNEŞİ kitabı ders kitabı olmalı.

EN ÖNEMLİSİ MİLLİ, MANEVİ DEĞERLERİMİZE BAĞLI ÖĞRETMEN YETİŞTİRMELİ.

Prof. İsmail Aydoğan’ın teklifi dikkate alınmalı. EĞİTİM ÜNİVERSİTESİ kurulmalı. Kendi medeniyet ve kültürel değerlerimize bağlı eğitimciler yetiştirilmeli.

Mehmet Akif ERSOY, eğitimcilerde aranacak nitelikleri şöyle sıralar:

“Muallimim diyen olmak gerekir imanlı;

Edepli, sonra liyakatli sonra vicdanlı.”

“Ben sadece muallim olarak gönderildim” buyuran ve 23 senede Arap yarımadasında yaşayan kötü insanları iyi insana dönüştüren HZ. MUHAMMED’in (sav) getirdiği mesaj ve eğitim metotları öğretmen yetiştirmede esas alınmalı. 

Batı kültür ve medeniyeti hak, hakikat, fazilet ve doğruluk esasları üzerine inşa edilmedi.

Maddeci Aguste Comte, inkârcı Darwin, varoluşçu Jan Paul Sartre, din halkların afyonudur diyen Karl Marks Batı kültürünün öncüleri, kurucuları ve mimarları. Kiliseyi ve dini düşman ilan ettiler. Seküler ve maddeci bir eğitim anlayışı geliştirdiler. Kutsalları topa tuttular. Kendi çağlarında belki de haklıydılar. Özellikle Descartes’in aklı öne alan ve Hıristiyanların dogmalarını reddeden görüşleri Batı’da bilim ve teknoloji alanında ilerleme sağladı fakat Batı teknolojik üstünlüğü sömürgeler edinme, dünyaya sömürme, fakir ülkeleri işgal etme, onların doğal zenginliklerini sömürme aracı olarak kullandı, kullanmaya devam ediyor. 

Maddeci, inkârcı, din karşıtı, evrimci, sadece dünya hayatının imarını hedefleyen bir eğitim anlayışı erdemli ve kâmil insan yetiştiremez.

Biz erdemli, olgun, kâmil insan yetiştiren medeniyetin çocuklarıyız. Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli, İmam Gazali, İbn Sina, İbn Rüşd, İbn Haldun, Bediüzzaman, Ahmedi Hani, Prof. Fuat Sezgin bu medeniyetin evlatları.

Kıtaları ve gönülleri fetheden medeniyetin evlatları, kendi kültür ve medeniyetini yeniden keşfetmeli, geçmişten ilham alarak geleceğin fethine çıkmalı.

Yeni bir başlangıç için Vira Bismillah!..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

serhan YILDIZ

HOCAM ALLAH RAZI OLSUN sizden yazılarınızın her daim okuyucusu vedestekcisiyim.

Kamuran

Muhterem yazar .ders kitaplarını bir tarafa bırakın gençler yaşanılan hayata söylenen hayata bakarak tavır alıyor. Din adına mukaddesat adına vatan adına konuşanların yasayislarina bakıyorlar söylediklerine bakıyorlar. Vatanseverlik buysa müslümanlık buysa kalsın diyorlar emin olun bütün dersmufredatini hadis kuran çıkışlara doldursanız. Milim birşey düzeltemezsiniz müslümanın yaşadığı hayat genç nesli dinden soğuttu. Bir tarafta torpil bir tarafta sefalet bit tarafta lüks için de yasayan seçkin zümre bir tarafta bizim adam anlayışı kuranın yasakladığı nekadar çirkinlik varsa ya Alkah duayenlerinin devrinde yaşanıyor. Korkarım ce ha le iktidarda olsa genç nesil dinden mukaddesattan ilimden hastan bukadar kopmazdı. Birde kendini ilim ve fikir insanı zanneden zavallıların düzenin çarkına su taşıması varya. Islah edicileriz havaları varya insanı o kahrediyor. Yazık çok yazık ülkeye gençliğe ve ...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23