• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Varol
Ahmet Varol
TÜM YAZILARI

Bahreyn, ihanette tam gaz

21 Kasım 2020
A


Ahmet Varol İletişim: [email protected]

Suudi Arabistan’ın arka bahçesi ve Suud Krallığı’nın desteğiyle saltanatını sürdürebilen Bahreyn Krallığı işgalci siyonistlerle ilişkileri güçlendirmek için Filistin halkına ve davasına ihanet konusunda Birleşik Arap Emirlikleri’nden geri kalmamak amacıyla iyice gaza basmış görünüyor. Bu yüzden Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdüllatif bin Raşid Ez-Zeyyani (Zayani veya Zeyani değil), işgalci katillerle ve onların en büyük destekçisi ABD’nin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmek için işgal altındaki Filistin topraklarına gitti. 

Bu, Bahreyn’den Dışişleri Bakanı düzeyinde bir üst yetkilinin “İsrail”e ilk ziyaret niteliği taşıyordu. Zeyyani’nin Tel Aviv yakınındaki Ben Gurion Havaalanı’na yaptığı yolculuk esnasında uçakta, ABD Başkanı Trump’ın asistanı ve Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Avi Berkowitz’in başkanlığındaki bir ABD heyeti de bulundu. Berkowitz aynı zamanda Trump’ın damadı, işgalci siyonist rejimle Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi oyunlarının takipçisi, Yüzyılın Anlaşması planının da organizatörü olan Jared Kushner’in  yardımcısıdır. Onun da Kushner gibi yahudi olduğunu, dolayısıyla Arap dünyasındaki ihanetçileri her yandan onların kuşattığını, önden yularlarını çekenlerin de arkadan değnekle itenlerin de siyonist yahudiler olduğunu özellikle belirtelim. 

Zeyyani, işgal altındaki Filistin topraklarına vardığında işgal rejimi Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi’yle bir araya geldi ve aynı gün yani geçtiğimiz Çarşamba günü işgal rejiminin Kudüs’teki Dışişleri Bakanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı en önemli duyuru ülkesinin, işgal rejiminin Bahreyn’in başkenti Manama’da büyükelçilik açma talebini kabul ettiğini ve kendilerinin de “İsrail”de büyükelçilik açmak için resmen talepte bulunduklarını bildirmesi oldu. 

Bu arada işbirlikçi hainlerin, kendilerinin işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmelerinin Batı Yaka’nın ilhakına dair planın rafa kaldırılmasına vesile olduğu yalanına yapışmalarının tamamen geçersiz ve saçma olduğunu ispat eden bir gelişmenin de Zeyyani’nin ziyaretinden üç gün önce işgal yönetimine bağlı Planlama ve Arazi İdaresi’nin Kudüs’ün güneyindeki Givat Hamatos yahudi yerleşim merkezi bünyesinde 1257 yeni yerleşim birimi inşa edilmesi planını ihaleye açması olduğunu belirtelim. İşgalcinin bu girişimi, ihanetçilerin politikalarının işgalcileri daha da cüretlendirdiğini ve onlarla ilişkileri normalleştirmenin gerçekte Filistin halkını arkadan vurmak anlamına geldiğini çok açık bir şekilde ispat etmektedir. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Bahreyn Dışişleri Bakanı Ez-Zeyyani’nin, işgalci katillere resmi ziyaretini ve İsrail’de büyükelçilik açma talebini kınadı.

Hamas adına açıklama yapan Hazım Kasım, “Bakanın İsrail’i ziyaret etmesi, Siyonist yetkililerle dostane görüşmeler gerçekleştirmesi ne Araplığa sığar ne de ahlakidir.” dedi.

Zeyyani’nin ziyaretiyle eş zamanlı olarak ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da işgalcileri ziyaret etti ve işgal altındaki Batı Kudüs’te birlikte, işgal rejiminin ileri gelenleriyle görüşmeler yaptılar. Pompeo bu ziyaretinde aynı zamanda Batı Yaka bölgesindeki yahudi yerleşim merkezlerini ziyaret ederek işgal rejiminin Filistin topraklarını gasp edip yahudi yerleşim merkezleri inşa etmesine tam destek verdiğini ortaya koymaya çalıştı. Onun bu derece arsız davranmasının önünü açan da tabii ki ihanetçilerin tutumlarıydı. 

İhanetçi Zeyyani, işgalcilerle rahatça görüşmesine rağmen Mescidi Aksa’yı ziyaret etme cesareti gösteremedi. Bazıları, işgalcilerin bundan rahatsız olacaklarını düşündüğü için böyle bir ziyarette bulunmaktan çekindiği yorumu yaptılar. Ancak bizce onu bundan çekinmeye yönelten sebep Filistinlilerin göstereceği tepkiden ve onların önünde tüm dünyaya rezil olmaktan korkmasıydı. Çünkü ihanetçilerin daha önce işgal rejimiyle ilişkileri geliştirmek için gönderdikleri heyetlerden Mescidi Aksa’yı ziyaret edenler şiddetle protesto edilmiş, yuhalanmıştı. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Can

Sonucta israil in dis siyaseti atak cikti bizim ise ortadogu da katar dan baska bir agirligi kalmadi. Rusya simdi suriye den sonra azerbeycan a ayak basti. Uygurlar icin hic bir kipirdamamiz yok varsa yoksa kibris i tanimayan filistinliler. Onlar bizim icin neler yaptilar simdiye kadar. Israil azerilere destek oldu filistinliler karabag icin hangi destek gösterdiler acaba. Siyasetimiz sirf filistinliler üzerine kurmamaliyiz.

Mustafa

Musa as etrafındaki kızıl denizin ayrılmasını gören ashabı iman ettimi. Rasulullah sav Tebuk seferinde ashabindan kaç kişi imandan koptu. İman eden kurtulur gerisi helak olur Rasulu görse mucizeler görselde iman etmeyen etmiyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23