• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdurrahman Dilipak
Abdurrahman Dilipak
TÜM YAZILARI

Ekonomik Entegrasyon BW vd..

14 Kasım 2020
A


Abdurrahman Dilipak İletişim: [email protected]

“Yeni Bretton Woods” eskisi kadar kolay hal yoluna koyulacak bir şey değil. O zamanki şartlarda işler daha kolaydı. Bugün ölçekler daha da büyüdü, sistem daha karmaşık ve sistem içi güçlerin kendi aralarında liderlik, yöntem, hedef konusunda derin ihtilafları var. Ve tüm dünyada halk kesimlerinde homurdanmalar da başladı. Basın, STK, siyaset, aklı kirada akademisyen ve eklemlenmiş bürokratlarla nereye kadar ve ne zamana kadar sürdürebilirler bu işi..

Global ekonomi krizde. Şirketler, ülke ekonomileri iflasta. Sürdürülebilir bir Global ekonomi için, senkronizasyon, oryantasyon ve optimizasyon önemli. Devletler, şirketler, sektörler, tüketici,  borsa ve finans sistemi hepsinin uyum içinde çalışması gerek. Ama öte yandan ABD bile kendi içinde uyumlu değil. ABD ile Avrupa arasında uyum yok. Avrupa kendi içinde uyum yok.

Özellikle Çin ve ABD’de abuk subuk işler oluyor. En gelişmiş ülkede Covid’den yüzbinlerce insan ölürken, ilk önce Çin’den başladığı iddia edilen salgında açıklanan ölü sayısı 10.000 bile değil. Çin test KİT’i satıyor, ilaç satıyor, Chip satıyor, 5G rölesi satıyor.

Bütün bunlar olurken ABD’de Senato, aylar önce koronavirüs salgınına karşı hükümetin hazırladığı iki trilyon dolar çapındaki yardım paketini oy birliği ile onayladı. ABD’de ölü sayısı ve yardım için ayrılan paranın büyüklüğü Çin’e kesilecek faturanın büyüklüğünün bir göstergesi olabilir. Yani bu konuda en fazla harcama yapan ABD’de durum ortada. Komediye bakar mısınız, ABD hükümeti DSÖ’ye mali yardımı keserken, şu anda DSÖ’nün en büyük sponsoru Bill Gates ve DSÖ’ye kucak açan ülkelerin başında Türkiye geliyor.

Zaten bizimkilerin ne yaptığını anlayamadım. 5G diyorlar biz koşuyoruz, Starlink diyorlar ilk koşan biz oluyoruz. Chip derken daha Kangallara Chip taktık. Chip için piyasa araştırması yapıyoruz. Aşı için de bizimkiler kolları sıvamış gözüküyorlar. Corona tedbirlerini en sıkı uygulayan ülkelerin başında geliyor. İstatistik verileri de tam DSÖ’nün istediği gibi. “Korku Pandemisi” yolunda DSÖ ile uygun adım gidiyoruz.  

Bakın, bu pandemi hikayesini uyduranlar, ilk etapta 1 milyondan fazla kişinin ölümünü hesaplamışlar. Bu hedef aşıldı. Bunun 2., 3. Dalgası, mutasyonları gelecek. Önce bu 1 milyon ölüm istatistiklerinin analiz edilmesi gerekiyor. Küresel ekonomi %4.4 küçülmesi gerekiyordu, o hedef de aşıldı. Yani Küresel ekonomide 11 trilyon dolarlık bir eksilme demek bu. Devletlerin bütçelerinde pandemi dolayısı ile doğrudan ve dolaylı olarak 12 trilyon dolarlık bir harcama bekleniyordu. Beklentiler büyük ölçüde gerçekleşti. 

 Yeni ekonomik krizin bahanesi hazır: Düşük üretim ve büyümenin düşmesi, yüksek işsizlik ve eşitsizlik, iflaslar ve  iklim krizi ile birlikte tabii afetler. Bu senaryonun patronları, zamanlamayı bilerek böyle yaptılar. Bu konunun bir teolojisi, kozmolojisi ve ezoterizmi var. Bu işi 2021-25 arasında bitirmek zorundalar. Doç. Dr. Erol Bulut geçenlerde bir beyanatında  “dünyanın daha adil bir uluslararası para sistemine ihtiyacı olduğunu” söyledi. Yeni bir felsefeye, yeni kavramlar ve kurumlara ihtiyacımız var ve bu iş öyle tek başına IMF, Dünya Bankası, FED ve LIBOR çetesine bırakılamayacak kadar önemli bir iş. IMF demek ABD demek. FED Rockefeller, LIBOR Rothschild demek. IMF’de  kararlar için %85’lik oy çokluğu gerek. Fakat ABD’nin IMF’de % 16’lık ağırlığı var. Nasıl olacak bu iş. Yani IMF’de ABD’ye rağmen bir iş olmaz.

Hatırlar mısınız, mart ayı ortalarında ABD’de paylaşılan taslak yasa tasarısı altında, FED Federal Rezerv’in  dijital dolar ve dijital cüzdan kullanarak vatandaşlara 1.000 - 2.000 $ gibi  bir ödeme yapılması önerisine dair imzası vardı. Uygulamaya 700 dolarla başladılar. Daha ilk ayda Chip taktıranlara verilecekti bu para ve ödeme kripto para ile yapılacaktı.

Bu haydut örgütler, tüm dünyada insanların ses, parmak izi, DNA, insanların elektromanyetik frekanslarını topluyorlar. Nüfus cüzdanlarımız, Pasaportlarımız chip’lendi, şimdi HES kodu ile bunu global networke açmaya hazırlanıyoruz. Artık bizi “GENDER” olarak “BİREY” olarak tanımlıyorlar.

Bununla birlikte, genel olarak doları dijitalleştirmek, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu J. Christopher Giancarlo ve ABD Başkanı Donald Trump’ın FED’e aday gösterdiği ekonomist Judy Shelton’a göre Dijital Dolar projesi hayata geçmezse ülke ekonomik hegemonyasını kaybedebilir.

  Kısa bazı sorular sorarak hatırlatmalarda bulunayım:

Covid Bio Tech bir silah olabilir mi? Gates ve Rockefeller vakıflarının finanse ettiği ID 2020 projesi nedir? En büyük aşı ittifakı Gavi The Vaccine Alliance. Gavi Aşı İttifakı›nda DSÖ, UNICEF, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar yer alıyor. ID 2020 projesinin 2017’de başladı da neden 2020 olarak isimlendirildi bilinmiyor. Ayrıca  Chip takılırken verilen ilaçların da kısırlaştırıcı olduğu iddia ediliyor. Çip takmayanlara sağlık sigortası yapılmayacak, “Sensor Based Drugs” adı verilen çipli ilaçlar aracılığı ile insanların beyin fonksiyonlarına müdahale edilebilecek deniyor.

DSÖ Başkanı Dr. Margaret Chan, 2009 yılındaki domuz gribi için 2010’daki açıklamasında, “Domuz gribi bir korku kampanyasıydı” itirafında bulunmuştu. Covid de böyle bir korku pandemisi için uydurulmuş bir ajan olamaz mı? Hatırlarsanız, 2014’de Suriye›de BM ve DSÖ destekli aşı kampanyasında İdlib ve Deyrizor’da 75 çocuğa kızamık aşısı yerine kas gevşetici verilmiş, çocukların 15’i hayatını kaybetmişti. Yine aynı yıl  DSÖ ve BM Gıda ve Tarım Organizasyonu’nun (FAO) şekerin sağlığa zararını araştırdığı raporu, şeker üreticilerine hazırlattığı ortaya çıkmıştı. Bakın, söz dinlemezseniz bunların 2. Ajandasında 6 ayda 30 milyon insanı gömecek başka biyolojik savaş ajanları da varmış!? Dünya açık ve kaba bir tehditle, hukuksuzlukla karşı karşıya anlayacağız.

Bilmem anlatabiliyor muyum! Daha açık nasıl yazabilirim! Selâm ve dua ile.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23