• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunan profesörden çok konuşulacak sözler: Putin Türkiye'yi kullanarak Ermenistan'a ders verdi

2021-09-27 09:36:09

Yunan Profesör İonnis Mazis, Rusya Lideri Vladimir Putin'in Türkiye'yi kullanarak Ermenistan'a büyük bir ders verdiğini iddia etti.

 yeniakit.com.tr 

"Dağlık Karabağ Savaşı" hakkında konuşan Yunan Profesör İonnis Mazis, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Batı'ya doğru yönelmesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ermenistan'a olan bakış açısını değiştirdiğini söyledi.

Putin'in Türkiye'yi kullanarak Ermenistan'a bir ders verdiğini ileri süren Mazis, "Rusya, Türkiye'nin bir savaş ortamı oluşturmasına izin verdi ve Türkiye bu savaşa aktif olarak katıldı. Paşinyan'ın Ermenistan'ın güvenliğinin Moskova'ya borçlu olduğunu anlaması için bu gerekliydi" dedi.

"Ermenistan Batı'nın vaatlerine kandı"

Dağlık Karabağ Savaşı öncesi "büyük bir kahraman" olarak gösterilen Paşinyan'ın şu anda Ermenistan'da "hain" olarak anıldığını dile getiren Mazis, Ermenistan'ın Batı'nın vaatlerine kandığını belirterek şunları kaydetti:

"Bazı vaatleri dinleyerek Batı'ya döndüler ama Batı'dan onları destekleyen birini gördünüz mü? Sadece Macron ve o da bunu sadece sözlü olarak yaptı. Putin ikinci bir Ukrayna'ya sahip olmak istemedi."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

BEKÇİ_MURTAZA

Ermenistana mı ders verdi. Bence Başta Fransa olmak üzere Stuart hanedanına ders verdi desek daha doğru olur
  • Yanıtla
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23