• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunan milletvekilinden bomba itiraf: Türkiye bizi defalarca dövdü

2021-01-16 17:35:15

Yunan Parlamentosu'nda canlı bağlantı yoluyla konuşan Yunan Milletvekili Kostas Zouraris'in Türkiye ile ilgili sözleri gündeme bomba gibi düştü. Zouraris, ülkesinin Türkiye karşısında sürekli olarak kaybettiğini itiraf etti.

Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin Yunan Parlamentosu'nda peş peşe 3 kez "hükümet (Türkiye'den) korkmuyor, korkmuyor, korkmuyor" ifadesini kullandığını hatırlatan Zouraris, "Kelime epistemolojisinde taşınmaz bir cümlenin tekrarının tam olarak problem olduğu anlamına geldiği bilinmektedir. Başka bir deyişle üç kez korkmadığınızı söylemeniz aslında korktuğunuz anlamına gelir. Çünkü korkmayan birisi korkmadığını söylemez." dedi.

"Türkiye bizi sürekli dövdü"

1922'den bu yana Yunanistan'ın Türkiye karşısında sürekli oalrak hezimete uğradığını aktaran Yunan vekil, "Helenizm esasen küçülüyor ve Helenizm sürekli Türkiye'ye karşı yeniliyor. Bunu kabul edersek ve çeşitli sahte ifadelerle 'korkmuyoruz' 'çok iyiyiz' vb büyük kelimeler söylemeyi bırakıp askeri olarak temel bir savunma hazırlamamız muhtemelen daha iyi olurdu" diye konuştu.

Yunanistan'ın sürekli genişleme peşinde koştuğunu ancak bunu yanlış bir adım olduğunu dile getiren Zouraris sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'den korkuyoruz ve onlara karşı genişleyemiyoruz, Antikithira'nın güneyinde, Girit'in güneyinde bile genişleyemiyoruz. Türkiye ile hikaye bizim için acı verici çünkü yenilmiş bir ülkeyiz. Yunanistan 1922'den beri Türkiye tarafından defalarca dövüldü."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mesut Sarp

Akit bırak şimdi yunanın tırışka laflarınıda neden hala Egede yunanistanın işgali altında tuttuğu 18 adamızı geri almadığımızı yaz.
  • Yanıtla

ahmet yüksel

yunanistanın kılıçdaroğlusu mitçotakis MUHARREM İNCE Sİ DE Zouraris miş demek ki...Ne kadar da iki parti birbirine benziyor sanki kökleri aynı yerden çıkmış gibi....Ne dersiniz...
  • Yanıtla
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23