• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YSK'nın önünde Muharrem İnce'nin kulağına neler fısıldadı belli oldu

2018-07-06 11:15:36

24 Haziran günü CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önüne gitmişti. YSK önünde İnce açıklama yaparken arkasında bulunan bir kişi, komplo teorilerine neden olmuştu.

Sosyal medyada o kişinin İnce’yi tehdit ettiği ileri sürülmüştü. İnce ise daha sonra yaptığı açıklamada komplo teorilerinin doğru olmadığını söylemişti.

Herkesin merak ettiği YSK önündeki kişi, CHP’nin YSK Temsilcisi ve Ankara Milletvekili adayı Mehmet Hadimi Yakupoğlu’ydu.

Sözcü gazetesinin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, YSK önündeki o diyaloğu aktardı.

İNCE'NİN KULAĞINA NE SÖYLEDİ?

 Yakupoğlu, o gün yaşananları e şu ifadelerle anlattı:

"YSK'da, Tekirdağ'da Cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulasıyla ilgili bir sorun çıktığını öğrenmiştik. Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu bölümde, mührün basılacağı dairenin altında küçük bir halka daha oluşmuştu. Bunun bir basım hatası mı, yoksa bir işaret mi olduğu ele alınacaktı. AKP temsilcisi, bunun işaret değil, basım hatası olduğunu söylüyordu.

Muharrem İnce'nin, CHP milletvekilleri Engin Altay ve Yaşar Tüzün'le birlikte YSK önüne geleceği bilgisi bana iletilince karşılamak ve bilgilendirmek için aşağıya indim. Bulunduğumuz yere yakın 30-40 kamera vardı. Orada, Sayın İnce'ye örneğin, Tekirdağ olayını anlatırken ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi', ‘Recep Tayyip Erdoğan', ‘oy pusulaları' sözcükleri de geçti. Tekirdağ'daki oy pusulasını anlatıp, henüz karar verilmediğini de belirttim.

YSK Başkanı'nın makamında olduğunu, arzu ederse ziyaret edebileceklerini de belirttim. Muharrem Bey de, “Böyle bir ziyaretin bu aşamada yanlış anlaşılabileceğini' söyledi."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23