• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Kalabalık'tan Femi-Faşistlere Tepki: Aile sadece kadından oluşmuyor

2019-05-27 10:33:30

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyesi Prof. Dr. Halil Kalabalık, son yıllarda aile yapımızın yozlaştığına dikkat çekerek, "Bazı çevreler tarafından aile denildiği zaman kadın ön plana çıkarılıyor. Kadının tabii ki korunması gerekir ama aynı zamanda ailenin tüm fertlerini korumak da devletin görevidir." dedi.

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyesi Prof. Dr. Halil Kalabalık, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda ailenin korunması maddesine dikkat çekerek, "Anayasamız diyor ki 'Aile toplumun temelidir. Devlet aileyi korumak için gerekli tedbirleri alır.' TİHEK de bir devlet kurumu. Aile kurumunda son yıllarda bir yıpranma söz konusu." dedi.

Sözde feminist çevrelerin aile denildiği zaman sadece kadını ön plana çıkardıklarına dikkat çeken Prof. Kalabalık, sözlerine şöyle devam etti:

"Aile denildiği zaman; anne, baba ve çocuklardan oluşan bir grup olarak anlaşılmıyor. Kadının tabii ki korunması gerekir. Kadına karşı şiddetin de önlenmesi gerekir ama aynı zamanda ailenin tüm fertlerinin de korunması gerekir. Bu devletin bir görevidir."

İstanbul Sözleşmesi'nde 6284 sayılı kanunda da ailenin tüm fertlerinden çok kadının ön plana çıkarıldığını söyleyen Prof. Kalabalık, şunları söyledi:

"İstanbul Sözleşmesi'ni ilk imzalayan devletlerden birisi Türkiye. İstanbul Sözleşmesi'ni iç hukukumuza aktarmak bakımından 6284 sayılı kanun çıkarıldı. Bu kanunda da ailenin korunmasından çok kadının korunması ön plana çıkarılıyor. Anne babanın ve çocukların hepsinin korunması çok önemli haklar. Toplumda ailenin tüm fertlerinin korunması konusunda bir bilinçlenme oluşması gerekiyor."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23