• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Murat Kurum'dan ağaç dikilmesini istemeyenlere muhteşem cevap

2022-05-19 03:37:13

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, eleştirilere maruz kalan Atatürk Havalimanı'yla ilgili açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir videosunu canlı yayında izletti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Millet Bahçesi'ne çevrilmek üzere çalışmaların başlatıldığı Atatürk Havalimanı'ndaki durum, tartışmaların odağı oldu.

Bakan Kurum, tartışmalarla ilgili şu yanıtı verdi:

"İstanbul'umuzun daha da yeşillenmesini istiyoruz"

"İstanbul'a biz gözümüz gibi bakıyoruz. İstiyoruz ki İstanbul'umuz daha yeşil olsun, trafik problemi çözülsün, gelecekle ilgili bir kaygımız olmasın. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten çevreci bir lider."

Bakan Kurum, Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz yıllarda 24 Haziran seçimi öncesi canlı yayında söz konusu projenin kendi projeleri olduğunu söylemesine değindi.

Canlı yayından telefonundan videoyu izleten Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Belediye başkanımız açıklayacak diyor. E şimdi yapılan proje bu. Yani ağaç dikmek, 70'den 70'e herkese hitap edecek bir proje. Kimsenin Kılıçdaroğlu'nun telefonunu dinleme bir gayreti yok. Vatandaşımızın değerleri üzerinde siyaset yapmayı bırakın, vatandaşımız bizden eser bekliyor, iş bekliyor. Dikili bir ağaçları yok."

"On binlerce ağaç dikilecek bir proje bu"

Sözlerine devam eden Bakan Kurum, "2013 yılından beri konuşulan bir proje bu. On binlerce ağaç dikilecek bir proje bu.

"Eleştirebilirsiniz ama bu kadar yapamazsınız"

Sayın Kılıçdaroğlu çıkıyor diyor ki 'Burayı ranta açacaklar, Atatürk Havalimanı yıkılıyor, buralar Katarlılara satılacak. Burayı yıktırmayız, yapanı tehdit ederiz, efendim hesap soracağız' Ya böyle bir söylem var mı? Eleştirebilirsiniz ama bu kadar yapamazsınız. Halkın beğenisine sunulmuş, halk beğenmiş projeyi.

"İmamoğlu bize danışıyor mu"

Ekrem İmamoğlu 'Efendim bana bu sorulmadı' Peki ben soruyorum, biz sizin çeşmelerinize birşey diyor muyuz? Biz sizin dikey bahçelerimizi sökmenize bişey diyor muyuz? Siz bize danışıyor musunuz? Kendisi yapıyor.

Sizin dikili bir ağacınız olmayacak, söyledikleriniz yapmayacaksınız bizim üzerimizden eleştirmeye kalkacaksınız! Nereden buluyorsunuz bu yetkiyi?

"Ağaç dikeceğiz diyoruz, muhalefet buna karşı çıkıyor"

Dünyanın hiçbirinde yok böyle bir şey. Ağaç dikeceğiz diyorsunuz, muhalefet karşı çıkıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Şaşkınlıkla izliyoruz. Bu CHP zihniyeti Gezi'de ağaç söküldü diye karşı çıkan muhalefet şimdi dikiyoruz diye karşı çıkıyor.

"Atatürk istismarı yapıyorlar"

Gazi Mustafa Kemal'in adını ağzınıza alamayacaksınız, gelip Atatürk ismi üzerinden bizi eleştirmeye kalkacaksınız. Atatürk istismarı yapıyorlar. Atatürk ismini nereden ne zaman kaldırdık? Biz Gazi Atatürk'ün koyduğu tüm değerleri koruyoruz.

"Atatürk Havalimanı kapanıyor diye bir şey demedik, işlevini görmeye devam edecek"

Atatürk Havalimanı kapanıyor diye bir şey demedik biz. 2 pist var, bir tanesi duracak. Havalimanı işlevini görmeye devam edecek. Acil durumda, sivil uçuşlarda kullanacağız. İstanbul'un ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz anda kullanabilme ihtimalimiz var. Yıkmayacağız biz ya, ordaki hangaları, uçakları koruyoruz.

"Yıkılan bir şey yok"

Çocuklarımız gidecek pilotlarımızın anılarına bakacak. Burada yıkılan bir şey yok. İstanbul'un göbeğinde Türkiye'ye tüm dünyaya örnek olacak proje yapıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23