• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Libya'daki gelişmeler sonrası Yunan profesörün Türkiye sözleri stüdyoda buz kesti

2020-05-25 15:42:09

Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Libya ordusu, Rus kökenli olan darbeci General Halife Hafter'e milislere karşı son dönemlerde büyük zaferler elde etti.

Türkiye'nin verdiği desteğin ardından Libya'da değişen rolleri değerlendiren Yunanistanlı profesör İonnis Mazis, Türkiye'nin bölgedeki gücüne dikkat çekerek ülkesine eleştirilerde bulundu.

"Türkiye’nin bir programı var ve o program şu an baya iyi gidiyor" diyen Mazis, Libya'da kritik öneme sahip Vatiyye Askeri Hava Üssü'nü ele geçirilmesinin ardından o üssün nasıl kullanılması gerektiğine ilişkin konferanslar yapıldığını söyledi.

"Libya’daki Türkiye gücünün varlığı..."

"Biz Yunanistan olarak şunu anlamalıyız" ifadelerini kullanan Yunan profesör, Libya’daki Türkiye gücünün varlığının tüm Akdeniz için kilit mesele olduğunu vurguladı.

Ülkesine eleştirilerde bulunan İonnis Mazis, "Bizim henüz anlamadığımız şey bu. Oranın uzak bir yer olduğu ve bizim orada işimiz olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hunkartensi

Yunanistan nedense hep Türkiye nin rakibiymiş gibi davranıyor AB ye fazla kaptırmış Yunanlı siyasiler kendisini her olayda yanlarında olacaklarını zannediyorlar halbuki Libya konusunda Türkiye yle birlikte hareket etmiş olsabelkide Ak Deniz Ege de problemler daha rahat konuşulup anlaşılırdı ama Yunanlı siyasiler AB arkalarında olur diye hareket etmeye alıştı AB bu sefer onları dikkate almayınca anlamışlardır çıkarlarının kimlerle olduğunu en basiti bir dönem Bulgaristan la Türkiye arasında da kötü ilişkiler vardı ama şimdi bu ilişkiler normale dönmeye başlıyor her geçen gün Yunanlı siyasiler bunu neden göremiyor anlamıyorum
  • Yanıtla
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23