• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdlib'deki kamplarda ilk iftar yoksulluğun pençesinde yapıldı

2021-04-14 09:33:40

10 yılı aşkın süredir iç savaşın yaşandığı Suriye'de yerinden edilen siviller, bir ramazana daha evlerinden uzakta yoksulluk içinde girdi.

Esed rejiminin saldırılarından kaçarak İdlib'deki Maaratmısrın kampına sığınan Maaatunnaman ilçesinden 6 çocuk annesi Gade Mustafa, ilk orucunu evinden ve ailesinden uzakta çocuklarıyla açtığını söyledi.

Mustafa, "Ailemizden, akrabalarımızdan uzağız. Köyümden tanıdığım kimse yok bu kampta. Ben yalnızım. Hepsi başka bir yerde." dedi.

Her şeye rağmen ramazanın bereketli olduğunu anlatan Mustafa, "Nerde eski ramazanlar? Köyümdeyken ramazan gelmeden alışveriş yapardık. Şimdi elimizde bir şey yok. İhtiyaçlarımızı alırdık. Şimdi alamıyoruz." şeklinde konuştu.

Mustafa, "Kuru bakliyat, yağ yok. Bugün bize yarım gıda kolisi geldi. Bununla idare edeceğiz. İnşallah her şey geçer köyümüze döneriz. Her şeye rağmen Allah'a şükürler olsun." ifadelerini kullandı.

Tüm ailesinin göç ortamında dağıldığını belirten Gade Mustafa, şunları söyledi:

"Herkes farklı yerde. Ramazan oturmalarını özledik. Şimdi kimseyle görüşemiyoruz. Kimse halimizi hatırımızı sormuyor. Eskiden her şey ucuzdu, şimdi her şey pahalı. Çocuklarımıza meyve yediremiyoruz. İnşallah herkes evine geri döner. Allah yerinden edilenlere yardım etsin."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23