• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'den ittifak ortaklarına teröristbaşı Öcalan üzerinden tehdit

2022-06-21 20:13:41

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakınları ve avukatlarıyla görüştürülmemesi üzerinden ittifak ortaklarına yüklendi.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ittifak ortaklarına tepki gösterdi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakınları ve avukatlarıyla görüştürülmemesine değinen Pervin Buldan, "İmralı tecriti neden var? Bu soruya ne iktidar ne de bizim dışımızdaki muhalefet herhangi bir cevap veremiyor, verme cesaretini de gösteremiyor. İktidarın bekası için bir tecrit uygulandığını herkesin bilmesi gerekiyor. Çatışmalı süreci ve hukuksuzluk rejimini ayakta tutmak için İmralı tecritini devam ettirdiklerini hepimiz biliyoruz" dedi.

İttifak ortaklarına yüklendi

Açıklamasının devamında muhalefet partilerine de yüklenen Pervin Buldan, "Diyalog ve müzakere ekseninde bir çözüm siyaseti üretmemek, her hukuksuzluğu dile getirirken mutlak tecrit hukuksuzluğuna ses çıkarmamak, iktidarın değirmenine su taşımaktan öteye gitmez. 3-5 milliyetçi oy için Türkiye'nin bir yüz yılını daha mı heba etmek istiyorsunuz? Kim bu meseleye demokratik çözüm üretmez, bu konu üzerinden milliyetçilik yarışına girerse çok büyük kaybeder. Her kim Kürt halkına seçmen gözüyle bakar, halkın iradesini tanımaz ise büyük kaybeder" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23